Şimdi Ara

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
61.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşın biri hediye etti benim bakımı kopnusunda hiç bir bilgim yok ne gerekiyor bu hayvan için hafta sonu petshopa gideceğim ama çok merak ediyorum neler yapacağım ne yapacağım hiç bilmiyorum bir de bu hayvan yemiyor hiç bir şey2-3 gündür ıstakoz yemi getirmiş arkadaş yemiyor kereta
    erkek midir dişi midir ne kadar suda ne kadar dışarıda durması lazım valla hiç bir şey bilmiyorum çocuğa iade de edemedim ayıp olur diye mecbur bakacağız artık

• kaplumbağa yan yatmış hacı.
  • bide ters çevirmiş hayvanı ya

hocam az bi su koyucaksınonun içinde yaşıyıp gidicek işte hayvan. onu karadamı gezdirip duruyosn sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ultio

bide ters çevirmiş hayvanı ya

hocam az bi su koyucaksınonun içinde yaşıyıp gidicek işte hayvan. onu karadamı gezdirip duruyosn sen

+1

ve mutlaka 1 kara parçası olmak zorunda arasıra çıkması için.2-3 gün içerisinde yerine alışıyodur yememesi normal...balık yemi verebilirsin

• bu kadar mı ya
  • çok sıkıcı hayvanlar
  • O Hayvanlar Çok Pis Kokar Arkadaşında Büyük İhtimal O Yüzden Vermiştir Sana. 2 Aya Varmaz Sende Birine Verirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 yıldır besliyorum ben marul veriyorum arada
  • 1-kabugunun en üst noktasını geçmicek kadar suyun içine koy.. ara sıra sudan kafasını çıkartması gerekir
    2- suyunu pislenmesine göre 2-3 güne bir degiştir
    3- çok yem verme ölür ayrıca yemlerini yemesi için yerine alışması gerek
    4-ona ayrı bir diş fırçası al ve haftada bir kabugunda biriken yosunları hafifçe temizle
    5- ara sıra güneşlendir..
    6- fotolarda hayvanı çok korkutmuşsun yapma bunu...
  • Kışın kış uykusuna yatar korkma öldü diye atma sakın..
  • Bende de var bundan. Eğittim kendisini, yemini uzatınca hemen kafayı çıkarıp alıyo elimden.Tabi biraz sabır gerekli. Sende bu şekilde yemek verebilirsin.

Tavsiyem büyük bir akvaryumda beslenmendir. Küçük bir akvaryumda ve ya fanusta kesinlikle besleme. 1 seneye kalmaz ölür. Ben büyük bir akvaryumda doğal şartlara uygun bir şekilde besliyorum. Ve 3-4 ayda 2-3 katı büyüdü (Yetişkin bir insanın eli kadar). Fakat aynı anda aldığım arkadaşım küçük bir akvaryumda bakıyor ve hayvan 1 cm bile büyümedi.

Zaten araştırma yaparsan kaplumbağaların yaşaması için üretilen fanuslara "Ölüm Fanusu" dendiğini bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheBaroN!

Kışın kış uykusuna yatar korkma öldü diye atma sakın..

ben bitane attım öyle :(
  • ısıtıcı ve filtre mutlaka al
    suyunu belirli aralıklarla değiştir
    büyükçe bir akvaryum al sakın küçük fanusta besleme
    hayvana mümkün olduğunca dokunmamaya çalış
    akvaryumu güneş alan bir yere koy

2 yıldır 2 su kaplumbağası besliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 6 Mayıs 2009; 16:57:41 >
  • Bizim komşuda vardı kombi peteğinin üstüne koymuş hayvan orda kabuğumu yumuşadı nolduysa sıcaktan ölmüştü
  • quote:

Orjinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

Orjinalden alıntı: TheBaroN!

Kışın kış uykusuna yatar korkma öldü diye atma sakın..

ben bitane attım öyle :(

+1
  • karides yerine pond yem'den (japon balıklarına verdikleri) verirsen fazla koku yapmaz.
    karides çok besleyicidir. bunu verirsen çok çabuk büyüyecektir.(büyüyünce bakımı daha zor oluyor, daha çok yiyor)
    bu açıdan pond'la beslemen en iyisi olacaktır.

30cm'lik bi akvaryum içine kaya koyarak besleyebilirsin.
    veya kaplumbağa bahçesindede besleyebilirsin.

böyle bişeyde beslersen kaya koymaya gerek yok. çıkıntının olduğu yere kadar su doldurup o yüksek yere çıkıp nefes almasını sağlayabilirsin.
    suyu pislenincede değiştir. bir de kabuğu için bir ilaç var onu periyodik olarak kullanabilirsin.
    bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoxm -- 7 Mayıs 2009; 4:24:09 >

• Hayvan sıkılmazmı orda ya.Ben bir ara hamster beslemiştim yani ölene kadar yani 2 hafta :D, herneyse hayvanı yere koyduğum an uçuyodu heralde sevinçten ki öyle bi koşuşturma yok laminantın üstünde kaya kaya gidiyodu.
  • Neredeyse 5 yıl önce hediye geldi. Hala yaşıyor keratalar :D Büyük bir akvaryuma koydum ayda 1 suyunu değiştiriyorum 1 liralık balık yemleriyle besliyorum piyasada kaplumbağa yemi diye 8-10 milyona satıyolar ama ben farkını göremedim yemek seçmiyolar benimkiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozdurak -- 6 Mayıs 2009; 17:57:40 >
  • bizim rahmetlide ne marul ne yem yerdi direk kıyma :) o resimde ki kabın aynısından vardı içine kütük koymustuk kütüğün üstüne çıkıp kaçıyordu paso bi kere benim odama kada yürümüştü :) ama süpürge sesi korkusu onun ölümü oldu :( üzüldüm ya :/
  • sorularım var cevaplarsanız sevinirim:)
    1-atman marka(Okuduğum Kadarı İle Öneriyorsunuz)kabarcık çıkaran motordan aldım ayrıyeten balık akvaryumlarındaki motorlardan var onuda koymalımıyım akvaryuma
    2-bir kablumbağam en büyükleri beş dk durmuyor kayanın üstüne çıkmıyor hep yüzüyor sürekli hareket halinde sorun mu var
    3-bir kablumbağamın ise gözleri iltahaplı gibi sanırım adamlar anlamadığımı görünce beni keklediler ne yapmalıyım
    4-atman marka kabarcık çıkaran alet çok ses yapıyor kafamı ağrıtıyor:)ne kadar süre ile açık olmalı
    5-ısıtıcı 28 dereceye ayarladım normal mi?
    6-güneş ışığı veren lambadan bulamadım ne yapmalıyım:(
    7-gündelik yem kaç. kere verilmeli ne kadar verilmeli okuduğum kadarı ile kafası kadar yeterli yazmıştınız ama ben ne zaman yem versem en büyük olan piskopat 1 dk yerinde durmuyorki kapıyor hepsini zar zor diğerleri yiyor
    8- bu hayvanlar hep akvaryumda mı kalmalı
    9- suyu terkoz olursa sorun olur mu

resimleri ekliyorum önerinizi bekliyorum pek bilgim bu konularda ama gayret ediyorum öğrenmek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin8584 -- 7 Mayıs 2009; 12:56:45 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.