Şimdi Ara

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
61.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=wPICaZjv2Ec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasin8584 -- 7 Mayıs 2009; 13:03:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: QmG

Bizim komşuda vardı kombi peteğinin üstüne koymuş hayvan orda kabuğumu yumuşadı nolduysa sıcaktan ölmüştü

Kaplumbağa buhulama yada çorba denemiştir o.
    Gözüne bide bandana al mavi sırtınada samuray kılıcı o kendi kendine bakar.
    yemek içinde dominos pizzadan ekstra mozerella al
  • arkadaşlar bu kaplumbağları balıklarla aynı akvaryumda besleyebilirmiyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikum

arkadaşlar bu kaplumbağları balıklarla aynı akvaryumda besleyebilirmiyiz?

O kadar sığ suda yaşayacak balık biliyorsan besle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

ya suyun sığ olacagını nerden çıkardın, bi yerde görmüştüm adam baya derin(60-70 cm var) bir akvaryum yapmış içine suyun üstüne çıkan kayalar koymuş içinde en az 20-30 kaplumbağa. hayvanlar yüzüyor, istedikleri zaman kayaların üzerine çıkıyor

mesela şöyle birşey düşün, bunun içerisine balık koysak yaşarmı?

su kaplumbağası bakımı hakkında resimli

• O hayvanlar yorulur yukarı çıkana kadar

Şaka bir yana kaplumbağa ile balık bir arada yaşar ama aynı suyun hayvanlarından bulman lazım ve suyu sık olarak temizlemek lazım. Yoksa balıklar ölür.

Ayrıca uyum sağlayacak hayvanatlar lazım. Kavga mavga etmesinler diye. Akvaryumda çeşitli hayvan beslemek zordur. Özellikle balık.
  • kaplumbağa ve balık aynı akvaryumda beslenemez.
    kaplumbağalar balıkların kuyruklarını yiyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

konu bu değil yahubir an önce cevap verirseniz mutlu olurum

• Bende dün yeni aldım küçücük yavru öncelikle karidesle besle mineral açısından zengin ve çok sever.Ama bir ya

ndan hızlı büyümesiin sağlar.Mutlaka bir kabuk sertleştirici al malum havalar soğudu kabuğu matlaşıp yumuşar
    ve parazitler yerleşir.Mutlaka ona fazla görün onla bir işaretleşme dilin olsun
    . Mesela bizim var birbirimizi görünce gö kırparız.yArdım olabildiyseem çok mutluyum iyi beslmeyeide unutma..

• su kaplumbağası öyle petshopta 5 tl ye satılan ortada bi tane agacı olan sığ suda yetiştirilmez komple su dolu akvaryumda yetiştirilir

@kaan535353
    konuyu uplayıp niye siliyon mesajını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 3 Ekim 2010; 12:00:26 >
  • bence su kaplumbağaları,kediler,köpekler vb.harika canlılardır kısacası tüm hayvanlar harika canlılardır.
  • hayvanları koruyalım
  • Petshoptan 1 tane su kaplumbağası aldım durmadan kabından dışarı cıkıyodu yine petshopa gittim bu sefer 1 tane daha aldım ve bir orta büyüklüklerde kab aldım 3-4 gün yemek yemediler sonra yemeye başladılar 3 hafta oldu ilk aldığım normal haraketli yem yiyo ama sonradan aldığım hep uyuyo suyun üstünde yan duruyo yem yememeye başladı hastalandığını düşünüyorurum burdan yardım alırsam iyi olur yoksa hayvan doktoruna götürücem onuda nerden bulcaksam:)
  • bakımları gerçekten çok zor.Şimdi ufak olduğu için bol proteinler besinlerle beslemelisin.Su sıcaklığı bu havalarda 28 derece olacak.Bir ısıtıcı almalısın.Haftada 1 kez vitaminli yem vermelisin.Gözlerinin iltihaplanmamasına dikkat et.Yem markası olarak Serayı tercih et.Kuruması için bir taş yap ve üzerine üzerine lamba koy.Taş 33 derece civarı olmalı.Hayvan sürekli suyun içerisinde kalmamalı.Çıktığınde kurumalı.Eger kuruyamazsa mantar olur.Daha ufacık kaplumbağalar için mantar tedavisi zordur.

Akvaryum kesinlikle camdan olacak.Ayda bir kere yumuşak fiş fırçasıyla kabuğunu çok hafif fırçala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 27 Ocak 2011; 23:11:04 >
  • dediklerinizi alırımda tam olarak su ısıtıcısı,su temizleyicisi,ısıtıcı lamba burlar tam olarak kaç tl dir?bide akvaryumlar çok pahalı camcıda dikdörtken şeklinde camlar kestirsem kendim akvaryum yapabilirmiyim kaplumbağaya zarar verirmi?bunları tam net cevaplarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalxFrame

quote:

Orjinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

Orjinalden alıntı: TheBaroN!

Kışın kış uykusuna yatar korkma öldü diye atma sakın..

ben bitane attım öyle :(

+1

+2
  • bide benim kaplunmağaların alt tarafında hafif pembeleşme var bunun sebepi ne olabilir
  • şimdi ilk önce akvaryumda o hayvan boğulur onu söyliyeyim
    2. olarak su seviyesi tam olarak hayvanın kabuğunun en tepesi suyun dışında kalmalı (ev çatısı gibi kısım varya adı neyse artık)
    son olarakta hayvan ilk başlarya yem yemez çok normal bütün evcil hayvanlarda bu böyledir ama kaplumbağada şöyle bir durum vardır eğer hayvan 1-2 ay yemez ise gözleri kör demektir o bulursa yiyebildiğini yer ama 5-6 ay kadar yaşar veterinere gitmeli eğer körse ama veteriner çok fazla bir şey yapamaz böyle bi durumda petshopa geri verlimelidir (ki kabul ederse)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBaroN!

Kışın kış uykusuna yatar korkma öldü diye atma sakın..

Benimki ters dönüyo kendi kendine ellemeden hareket etmiyodu bi kalktım ölmüş bi gün gömdüm kış uykusu değildir inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teoman69

bide benim kaplunmağaların alt tarafında hafif pembeleşme var bunun sebepi ne olabilir

üşütmüşsün hayvanı.suyu çok mu soğuk ? Hasta olursa kurtramazsın bak.

Burnundan bişey akıyor mu ağzını kapayıp açtığı oluyor mu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.