Şimdi Ara

Şu günlerde spor salonuna gidilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 2 senedir spor ile uğraşıyordum fakat 2-3 aydır salonlar kapandığından beri salonun önünden geçmedim. Benim fazla bir hobim yok, spor yapmak hem akıl sağlığımı hemde vücut yağ oranımı korumama yardımcı oluyor. Gitmeyi düşündüğüm salon m harfi ile başlayan kurumsal bir firma, dediklerine göre bir sürü dezenfektan kullanıyorlar ve klima değil havalandırmaya sahipler.

Beni düşündüren konu ise şuan ailemle aynı evde kalıyorum onlar için 3 aydır evden çıkmadım neredeyse, sadece pazar zamanı onların poşetlerini taşımaya gittim yardım amaçlı. Bugün ilk defa uzun bir yürüyüşe çıktım ve şehrin aktif olan bir bölgesine yürüdüm, gittiğim yerde insanların 95% i maske kullanmıyordu, resmen kendimi garip hissettim. Kendimde 30 kilo dumbbell setine sahibim fakat evde olmuyor, hergün hareketsiz olduğumdan gün boyunca halsiz hissediyorum ve depresyona girmeme ramak kaldı. Lütfen bana bir fikir verir misiniz? Teşekkürler.

• Eve dambil aldim, dambil ile calisiyorum. Bahsettigin yere bende gidiyordum, iptal ettirdim. O bahsettigin yere gitmek demek, corona olmayi kabullendim demek. Kendini dusunmuyorsan, aileni dusun. Maske takarak da kesinlikle spor yapilmaz. Olume davetiye demek.

Durum bu arkadaslar, herkes herseyini kaybediyor. Bu durumla basa cikmak zorundayiz. Uzgunum, spor salonuna gidilmemeli. Ekonomik beklentilerle acildi sonuc olarak otesi yok.

Decathlondan dambil alarak formunu koruyabilirsin cidden iyi oluyor tavsiye ederim.

Yeni normalde spor salonlarina malesef yer olmamali. Spor salonlari olmazsa ekonomi batmaz, bir sekilde telafi edilir. Kendi ve sevdiklerimizin sagligi birilerinin ekonomik kosullarindan cok daha onemli.

not: 2008'den beri haftada 3-4 gun spor salonuna giden, coronadan beri evde zor sartlarda spor yapmaya calisan yazar beyanidir.

saglikli ve gelecekte bol sporlu gunler dilerim.
    2.5 aylık karantina döneminde tüm kas kütlemi kaybettim ve 7 kilo aldım. Haftalarca evden çıkamamak çok stres yaptı bana. Virüs öldürmese karantinanın yarattığı stres öldürecek beni.

Ayın başında macfit eryamana (devam olarak) başladım, temizlik görevlileri sürekli etrafta gezip aletleri temizliyor, el dezenfektesi de asmışlar her yere. İnsanlar sürekli gidip elini temizliyor onunla. Ama klimaları iptal edip havalandırmaya geçmeleri salonun daha havasız olmasına neden olmuş. Havasız ortam virüsün yayılmasını arttırmıyor mu? BU nası iş?
  • Dostum bizim salonda da bir sürü kural vs var fakat biliyorsun ki 1. 1.5 saat boyunca ter döküyoruz. Gidip ortama bak fazla insan geliyor ise gitme derim.
  • Gidilimez. Bu kadar açık bu kadar net.
  • Vücudum ve yüzümle aşırı düşmanım. İki yıl zihnimi toparladıktan sonra tam body building'e başlayacaktım, bu virüs meselesi çıktı. Ne acı...
  • hocam bugün saat 5 te gittim sadece 7-8 kişi vardı, sabah 11 gibi gitmeyi düşünüyorum o saatlerde 3 kişiyle karşılaşacağımı sanmam.

edit: sigara, alkol vb alışkanlığım yok tek hobim şu spor onuda yapamayınca kötü oluyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A157177B3 -- 21 Haziran 2020; 18:7:20 >
  • Birçok etken var illa gideceğim diyorsan bir aleti kullanmadan önce vs durmadan dezenfektan et. Kimse ile aynı ortamda çalışma. Ama dilerim ki gitme.
  • Dostum seninle aynı soruna sahibim. Ben yine dambılla çalışarak formumu korumaya devam ediyorum. Pek şikayetçi değilim ancak spor salonlarında çalışmayı çok özledim. Özellikle sırt çalışma makinelerine kavuşsam ağlarım herhalde

Yine de ne ailemi ne kendimi riske etmeyeceğim. Eylülden sonra vakalar artmazsa kesin dönerim. Bıktım evde spor yapmaktan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eve dambil aldim, dambil ile calisiyorum. Bahsettigin yere bende gidiyordum, iptal ettirdim. O bahsettigin yere gitmek demek, corona olmayi kabullendim demek. Kendini dusunmuyorsan, aileni dusun. Maske takarak da kesinlikle spor yapilmaz. Olume davetiye demek.

Durum bu arkadaslar, herkes herseyini kaybediyor. Bu durumla basa cikmak zorundayiz. Uzgunum, spor salonuna gidilmemeli. Ekonomik beklentilerle acildi sonuc olarak otesi yok.

Decathlondan dambil alarak formunu koruyabilirsin cidden iyi oluyor tavsiye ederim.

Yeni normalde spor salonlarina malesef yer olmamali. Spor salonlari olmazsa ekonomi batmaz, bir sekilde telafi edilir. Kendi ve sevdiklerimizin sagligi birilerinin ekonomik kosullarindan cok daha onemli.

not: 2008'den beri haftada 3-4 gun spor salonuna giden, coronadan beri evde zor sartlarda spor yapmaya calisan yazar beyanidir.

saglikli ve gelecekte bol sporlu gunler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuckerberg -- 21 Haziran 2020; 18:30:44 >
  • Spor salonunda yoğun efordan dolayı herkes haliyle yoğun bir şekilde nefes alıp veriyor.Yani maske takmıyorlarsa ve o ortamda korona virüs taşıyan birisi varsa bulaşır bence.Zaten maskeyle de spor yapılmaz.Akciğerinin patlama riski var.Evde spor yapmakta mümkün en azından formdan düşmeyecek kadar.
    Milliyet
    Vuhan'da dehşet veren olay! Ağzında maske vardı, ciğeri patladı
    https://www.milliyet.com.tr/dunya/vuhanda-dehset-veren-olay-agzinda-maske-vardi-cigeri-patladi-6213269

• Salona gitme imkanım zaten yok iş dolayısıyla. Evde 40kg dumbell setim,decathlondan aldığım ayarlanabilir bench sehpası, şınav barı, ve barfiks demirim var koridorda.

Tüm vücut çalışıyorum. Haftada 3-4 kez. Çok çeşitli hareket yok ama zorluyorum kendimi mümkün olduğunca 190 110 kilo biriyim. Vücut ağırlığımı kullanarak çalıştığımda bile fazlasıyla zorlanıyor kaslar gelişim de oluyor.
  • Korona kaparsan 2 hafta ömrün kalıyo ilacı aşısı çıkmadan gitmeyi düşünmüyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz firmanın salonlarına bende gidiyorum korona sonrası 3-4 kere gittim önlemler çok yetersiz hatta yerel salonlar daha dikkatli diye duyuyorum çevremdekilerden kısa kol ve şort giydirmiyorlarmış siperlik taktırıyorlarmış burada öyle bir durum yok, havalandırma rezalet sıcaktan daha sporun başında sırılsıklam oluyorsun haliyle hangi alete gitsen sırılsıklam oluyor mecbur havlu ile kurutuyorsun hepsini bu sefer de havlu bakteri yuvası oluyor. Duşlar sözde kapalı ama herkes duş alıyor bu sefer dışarı çıkıyorsun saç kurutma makinesi yok ben hiç duş almadım ama eve kadar sırılsıklam gidiyorsun bu seferde sıkıntılı durum.

• İntihar etmeyi düşünüyorsak sonrasında kimseye bulaştırmamaya yeminliysek spor salonuna gidilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akid

Bahsettiğiniz firmanın salonlarına bende gidiyorum korona sonrası 3-4 kere gittim önlemler çok yetersiz hatta yerel salonlar daha dikkatli diye duyuyorum çevremdekilerden kısa kol ve şort giydirmiyorlarmış siperlik taktırıyorlarmış burada öyle bir durum yok, havalandırma rezalet sıcaktan daha sporun başında sırılsıklam oluyorsun haliyle hangi alete gitsen sırılsıklam oluyor mecbur havlu ile kurutuyorsun hepsini bu sefer de havlu bakteri yuvası oluyor. Duşlar sözde kapalı ama herkes duş alıyor bu sefer dışarı çıkıyorsun saç kurutma makinesi yok ben hiç duş almadım ama eve kadar sırılsıklam gidiyorsun bu seferde sıkıntılı durum.
    Ben birde yerel salona sordum o ise haftada sadece 3 kez 1 saatlik randevular şeklinde gelebileceğimi söyledi. Risk var mı var evet ama pazarlarda, kafelerde ve sokaklarda inanılmaz bir kalabalık var. Hocam sizce yüzlerce insanın yanyana ürünlere dokunarak alışveriş yaptığı kapalı pazarlarmı riskli, yoksa aynı anda çalışan sayısı 10 kişiyi geçmeyen havalandırmalı salon mu? Ben aşırı boşlukta kaldım hocam.

• Biraz daha sabretmenizi öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spor salonları bana kalırsa büyük riskli. Evde ağırlık çalışıp dışarıda serbest yerlerde yürüyüş yapmanı öneririm.
  • Spor salonu daha tehlikeli özellikle spor salonlarına gelen insanlar biraz daha öz güvenli ve bana bir şey olmaz modunda, ben virüsün ilk gününden bu yana çalışmak zorunda olduğum ve her türlü insanla muhattap olduğum için muhtemelen hastalığı kapıp iyileştiğimi düşünüyorum yoksa bu virüs anlatıldığı gibi bulaşıyorsa hastalığı kapmamak imkansız.

• 2?haftadir diyoz reis. Pek gelen yok zaten bombos salon

• Git kardesim spor yapmayan anlamaz seni

• Kesinlikle hayir! Maceraya gerek yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.