Şimdi Ara

Şu durumda kar nasıl hesaplanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mesela elimizde 100lira var. Her işlem başına %35 kar edeceğiz ve her seferinde elde ettiğimiz karla birlikte yatırıma devam edeceğiz . Yani ilk başta 100 liradan %35kar ettik , 2. işlemde 135 liradan %35 kar ettik vs vs öyle gidiyor

Ve mesela 50 işlem yapacağız. Bunun sonucunda ne kadar paramız olur nasıl hesaplayabiliriz? Tek tek 1.35 ile çarpmak dışında bir yöntem arıyorum da

• Yazarak nasıl anlatılır bilmiyorum ama formülü yazıp neyin ne olduğunu açıklayayım.

A=P*(1+i)^n ( üzeri n yani )

A= Paranın faiz uygulandıktan sonraki miktarı

P= Elimizdeki para yani Ana Para

i= Faiz Oranı (%8,%10 gibi.)

n = Tekrarlama dönemi yani vadenin tekrarlama sayısı

Tam olarak böyle miydi emin değilim. Mühendislik Ekonomisi dersinden hatırladığım kadarı ile yazdım.
  • Para*1.35^50 hocam. Tam olarak bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan Söylemeyen Adam kullanıcısına yanıt
    Bu doğru.

Mesela 1000 liranız var ve 365 gün boyunca her gün %1 kar ettiniz, ana para ile değil bileşik faiz gibi tüm parayla devam ettiniz.

İlk gün 1010, ertesi gün 1020.1, sonraki gün 1030.301 diye devam eder, ve 365 gün sonundaki para şu olur:

(1.01^365)*1000 = 37783.43 ₺

Ana para (1000₺) üzerinden %1 kazanırsınız da her gün sabit 10₺ kazanmış olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kar hesaplamayı kolay bir şekilde uzun zamandır buradan yapıyorum arkadaşlar: https://hesaplama.paratic.com/kar// Bir bakın bence baya işinize yarayacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.