Şimdi Ara

Şu cümleleri ne sıklıkta duyuyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Ben bu hükumetin saçma çıkarları için göz göre göre askere gitmem!" (Emrecan)

"Ben oğlumu sokakta bulmadım!" (Bu da annesi)

"Oğlum işlerin başındayken ayda 5.000 lira kazanıyor. Askerlik demek maddi kayıp demek. Bedelli yapacak benim oğlum.!" (ahan bu da babası)

Bu cümleler yıllar boyunca televizyon ve gazete köşelerinden Türk milletinin zihinine pompalandı. O denli bir zihin yıkama vardı ki sizler de hemen hemen aynı kalıpta, onlarca cümleyi görebilirdiniz etrafınızda.

Oysa hükumetler gelir, hükumetler geçer.
    Baki olan Türk hükumet ya da devletleri değil, Türk Milleti'dir.

Türk Milleti şahsi menfaatlerini milli menfaatlerinin önüne koymadığı için 21.yy'da sizler Türk Milleti'nin yüz karaları olmayı seçebildiniz.

Emrecan da ölmeyiversin zaten. Onun kanının ıslattığı yerde bayrak değil, en fazla Snapchat filan dalgalanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ulkede sadece fakirlerin oglu oluyor bunu ben soylemiyom bircok kisi soluyo youtube acin izleyin oyle olmasa bu sorunu cozerdiler zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyide birader simdi sen de haklisin ama bu insanlar da hakli. neden diyeceksin. savasin bu noktalara gelmesine sebep olan milletvekillerinin ogullarinin hic birisi askere gidiyor mu? ya cumhurbaskaninin 2 tane oglu var 2 si de gitmemis birader. millet enayi mi? imkani olan gitmiyor iste.

cozum sureci icin pkk'ya taviz verilmeseydi bugun bu kadar zorlu sicak catismalar yasanir miydi? bu kadar sehit gelir miydi. e simdi millet hakli olarak yanlis politika sonucu oglunun olmesini istemiyor. ne diyeceksin?

eger zengin isadamlarinin bakanlarin basbakanlarin cumhurbaskanlarinin milletvekillerinin vs hepsinin oglu askerligini yapsaydi o zaman insanlarda bir adalet duygusu olurdu ve kendilerini borclu hissederlerdi. hani bir hikaye var ya japonya basbakani cikip demis japonyanin borcu bitene kadar sadece pirinc yiyip bu ayni takim elbiseyi giyecegim diye. heh iste o hesap anladin mi. millet bakiyo bastakiler saraylarda mercedeslerde vs vs. e diyo alemin enayisi ben miyim.

olay bundan ibaret.

mesela televizyonlarda da goruyor insanlar unluler gitmiyor askere halk goruyor e onunde de bedelli gibi bir secenek var gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 5 Şubat 2016; 3:01:04 >

• bende aynisini diyorum. miletvekillerinin, bakanlarin, cumhurbaskaninin, zenginin oglu gitsin korusun vatani. beceremezlerse biz gideriz. villaya sehit gelmedikce bu vatan hepimizin sozu palavradir. vatan onlarin keyfi icin var. sen de onlar icin calisarak, olerek o vatan denilen toprakta surunme hakki elde ediyorsun.

sirf onlar daha rahat yasasin diye askere gidecek degilim. onlar milletin akillisi degil, ben de enayisi degilim.

------
    bi de utanmadan yazmissin Turk milleti diye. Bugun Turkiye Cumhuriyeti hukumeti secim bildirgesinde yeni anayasayla birlikte anaysadan Turklugu cikarmayi vaadetmis bir parti. Bir Turk olarak Turk dusmani bir partinin emrinde askerlik yapmayi kabul edemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 4 Şubat 2016; 23:31:50 >
  • 15 ay gittim. Niye gitsinler. Askere gitmeden sallamak cok kolay. Gitmek istemeyenlere hak veriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik saçma bir kurulus , onun yerine profesyonel askerlik desteklenmeli . Maaşlı asker .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ŞU ANDA NE YAPIYORSUNUZ ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.