Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları(Reverse Osmos)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
30.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar reverse osmos bir su arıtma cihazı almaya karar verdim. Lütfen bu sistemin avantaj ve dezavantajlarından kimse bahsetmesin yada faydalarını zararlarını bilip bilmedigimden... Sadece bana kaliteli iyi hizmet verebilecek bu konuda cihaz satışı olan bir firma önerebilecek birisi varmı aranızda? ... bizzat ihlas waterbox pure ionica ve bms den fiyat aldım.. pure ionica haricinde hepsi aşağı yukarı aynı fiyat mertebesinde cihazlar ve bu da 1400 tl civarı. pure ionica da bana firma olarak pek güven vermedi acıkcası!... baska önerisi olan varmi? ...



  • Kimsenin önerisi yokmu?
  • Bu akşam eve ters ozmos aletinin tanıtımını yaptılar. Fiaytlar modeline göre değişiyor 1200, 1100 ve 850'ye oluyormuş. ilser'in ürünü. Sitesini özelden paylaşabilirim. Ben içme suyu olarak kullanmak istiyorum ama bunun yanında akvaryumum için kullanmak istiyorum. Bu ürünler suyun değerlerini nasıl değiştiriyorlar? Yani Ph, Kh, Gh, nitrat, nitrit amonyak gibi ölçümleri ne derecede değiştiriyorlar? Teşekkürler...
  • Çevre mühendisi olmam dolayısıyla aşağıya gerekli olabilecek bilgileri yazıyorum.


    Arıtma cihazları genelde kartuş filtreler ve sonrasında ters ozmos filtre takip eden bir sistemden oluşur.

    Su cihaza geldiğinde:
    1- 5 mikron filtreden geçer -burada kaba pislik tutulur
    2-sonrasında aktif karbon filtreden geçer-burada tat ve koku oluşturan maddeler tutulur
    3-1 mikron filtre-ilk iki filtreden geçen daha küçük parçaları tutmaya yönelik
    4-ters osmos-buda filtre olup suyun içindeki neredeyse herşeyi tutar. Çıkan suyun içinde mineral vb yok kabul edebiliriz. Saf suya yakın bir sudur. Size tadı kötü gelecektir.
    5-dolamit /tatlandırıcı filtre burada suyun tadının yerine gelmesi için suya mineral ilavesi yapılıyor olarak düşünebilirsiniz.

    Yukarıdakiler 5 li arıtma sistemleri için geçerli;3 lü sistemlerde ilk 3 ü olarak değerlendirebilirsiniz.

    Tüm arıtma cihazları prensip olarak aynıdır. İçindeki filtreler fark etmekle beraber evsel sistemler için genelde aynı ayardadır.

    Ortalama arıtma cihazları 500-800 TL civarında. Eve gelip tanıtan firmalara çok itibar etmemenizi öneririm. Genelde aynı sistemi pahalıya satmaktadırlar.

    Almadan önce servis kalitesi, filtre bulunabilirliği ve filtrelerin fiyatları önemlidir.

    Filtrelerde ilk 3 filtre genelde 6 ayda bir değişir fiyat ortalama toplam 50 TL , son 2 si 1.5-2 senede değişir fiyat 100 TL civarındadır. Bu değişim miktarı suyunuzun kalitesine göre esneklik gösterir.


    Maalesef ülkemizdeki çoğu damacana su üreticisi suyu ters osmos lu sistemlerle elde etmektedir. Damacana suyunuzun iletkenlik ve sertliğine bakarak arıtma mı doğal kaynak mı fark edebilirsiniz.




  • tum turkiyeye satıs yapıyoruz bahsi gecen tum markalar bizde mevcut ama genel olarak hepsinin kalitesi ve işleyisi aynı ithalatcı firma oldugumuz icin (yani bi nevi fabrika satıs magazası ) bizdeki fiyatlar yuzde 50-60 daha asagıdadır bayiler bizden alıp size satarlar ama ihtiyacınız varsa benle iletisime gecin size yardımcı olurum forumda candogan62 nickli kulanıcı var beyaz esya bolumunde uzman kendisi de bizden aldı suan cok memnun isterseniz kendisine de danısın isteyen arkadaslara iletisim bilgilerimi ozel mesaj olarak atabilirim gorusmek uzere..
  • selamlar bende su arıtma cihazı bakıyorum ama ekonomik olsun istiyorum

    1. Öncelikle suyun tadı tabii damacana olarak saka kullanıyorum fiyatlrı malum arıtma cihazında tat olarak bu performansı alırmıyım

    2. Fiyat olarak ekonomik olmalı öyle 800-1000 çok para bütçem için en fazla 300 falan olmalı

    3. ters osmos falan olayı nedir gerekli sizce

    4. filtreler ne aralıkta değişiyor fiyatı nedir ve tüm cihazların filtreleri aynımıdır

    5. sadece içme suyu olarak kullanacam onun için fazla pahalı bişey olmasın bakımı masrafsız olsun diyorum


    ayrıca linkte verdiğim cihaz satıcı indirim yapacağını umuyorum ondan 3-5 tane lcd tv falan aldık bu cihazların hangisi benim isteklerimi karşılar sizce

    http://su.hayzek.com/sub_category.asp?cat_id=24&sub_cat_id=18&lang=tr

    sizin önereceğiniz model marka varsa değerlendireyim




  • İhlas, waterbox, Curtis Aqua gibi markalar her zaman vardır. Aldığın makina sürekli bakım isteyen bir makina. Yarın öbür gun teknik destek sıkıntısı çekersen is kötü. Bu nedenle Bu firmaları tercih et. Bms söylemedim çünkü bms fabrikası kapandı.

    Teknik destek yüzünden 3-5 fazla ver birsey olmaz. Makina zaten tasarruf yapan bir makina ne kadar uzun kullanırsan o kadar kazançlisin. Ucuz Mal seneye çöpe demek.

    İhlas : 1.400
    Curtis Aqua : 1.300
    Waterbox : 1380
    Bms : 1250 fiyat verdiler. Ben kullandığım makina söylemicem. Sonra satıcı arkadaslarımız saldırıyorlar bana. Laf atıyorlar. Tercih senin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokojoes -- 23 Kasım 2011; 9:22:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    tum turkiyeye satıs yapıyoruz bahsi gecen tum markalar bizde mevcut ama genel olarak hepsinin kalitesi ve işleyisi aynı ithalatcı firma oldugumuz icin (yani bi nevi fabrika satıs magazası ) bizdeki fiyatlar yuzde 50-60 daha asagıdadır bayiler bizden alıp size satarlar ama ihtiyacınız varsa benle iletisime gecin size yardımcı olurum forumda candogan62 nickli kulanıcı var beyaz esya bolumunde uzman kendisi de bizden aldı suan cok memnun isterseniz kendisine de danısın isteyen arkadaslara iletisim bilgilerimi ozel mesaj olarak atabilirim gorusmek uzere..

    Bu iş ile ilgilendiğiniz için size sormak istedim. Artıma cihazı alacağız, babam kararını verdi fakat daha detaylı olarak nelere dikkat edilmeli, fiyatı ne olmalı, ideali hangisidir vs. gibi soruların yanıtlarını kolay kolay alamıyoruz.
    Babamın kafasındaki ürün "1040 model reverse osmosis" sizin bilginiz varsa kısa kısa banada bildirir misiniz? Aynı zamanda tezgah altı ve üstünün avantajları ve dezavantajları nelerdir? Teşekkürler.




  • Bi arkadaş, abi, usta vs beni bilgilendirebilir mi? Bu ara almayı düşünüyoruz. Araştırdım ama DH'den de bilgi almak istiyorum. Sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk3r.s

    Bi arkadaş, abi, usta vs beni bilgilendirebilir mi? Bu ara almayı düşünüyoruz. Araştırdım ama DH'den de bilgi almak istiyorum. Sağolun.

    arkadaslar bu sorularınıza yanıt bu linkteki sayfada mevcut burda hangi cihazı kullanmanız gerektigine ısık tutacak size rehberlik edecek bir sayfa ayrıca tavsiye ettgi,m urunleri alıp kullanan DH in duayenlerinin de yorumları mevcut urunu almak yada extara bilgi almak isteyenler ozelden mesaj yazabilirler.

    http://forum.donanimhaber.com/m_52956547/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55042896




  • Debendenin yazdığı arıtmadan kullanıyorum hiç memnun değilim 2-3 senede filtresi patadı evi su bastı tavsiye etmem . Şikayeti olan söylesin şikayetçi olucağım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenko.cenko

    Debendenin yazdığı arıtmadan kullanıyorum hiç memnun değilim 2-3 senede filtresi patadı evi su bastı tavsiye etmem . Şikayeti olan söylesin şikayetçi olucağım .

    zaten bahsi gecen uye sırf mesaj yazmak icin girmis .. şu linkteki forumu inceleyiniz orayı takip edip bahsi gecen urunu alan tum uyeler memnuniyetlerini dile getirmektedirler. herkes memnun umarım sonradan kesfedecek olanlarda aynı memnuniyeti duyar buyuk bir kararsızlıktan kurtulmus olurlar. herkese iyi forumlar ..
  • hala bazı kimseler buraya ne amacla yazdıgımızı anlamamak icin diretiyor
    arkadaslar piyasada tek kaliteli urun var demiyoruz onemli olan kaliteli urunu ucuza alabilmek benim tavsiye ettigim urun 300 tl ile 500 tl arası yani tavan fiyat bile 500 ama bakıyorumki bazı arkadaslar taban fiyatı bile 1100-1200 den baslayıp 1800 e cıkan urunlerinden bahsediyorlar yazık gunah artık herkes bilinclendi cogu arıtmanın islevinin aynı oldugunu kaliteli urunu bile cok ucuza alabilecegini anladı lutfen kimseyi yanlıs yonlendirmeyelim kimileri icin 1000 tl gibi rakamlar az gelebilir ama inanın 10-20 tl nin bile hesabını yapmak durumunda olan uyeler var onlarıda dusunup oyle tavsiyelerde bulunalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    hala bazı kimseler buraya ne amacla yazdıgımızı anlamamak icin diretiyor
    arkadaslar piyasada tek kaliteli urun var demiyoruz onemli olan kaliteli urunu ucuza alabilmek benim tavsiye ettigim urun 300 tl ile 500 tl arası yani tavan fiyat bile 500 ama bakıyorumki bazı arkadaslar taban fiyatı bile 1100-1200 den baslayıp 1800 e cıkan urunlerinden bahsediyorlar yazık gunah artık herkes bilinclendi cogu arıtmanın islevinin aynı oldugunu kaliteli urunu bile cok ucuza alabilecegini anladı lutfen kimseyi yanlıs yonlendirmeyelim kimileri icin 1000 tl gibi rakamlar az gelebilir ama inanın 10-20 tl nin bile hesabını yapmak durumunda olan uyeler var onlarıda dusunup oyle tavsiyelerde bulunalım..

    sayın teacher
    damacanalarda kullanılan bisfenol a veya diğer zararlı maddeler,petrol türevi maddeler su arıtma cihazlarında var mı?bu maaddelerin olup-olmamasıyla ilgili sertifikalar var mı?varsa hangi sertifikalardır?




  • 7 aşamalı mineral ve alkalin filtreli su arıtma cihazı icin tavsiye ettigim sitewww.toptansuaritma.com
    not: herkes istedigi urunu ve siteyi tavsiye edebilir buna saygı gosteriyorum ve saygı gosterilmesini bekliyorum.. herkese kaliteli su ve kaliteli saglıklı bir hayat diliyorum..
  • KENDİNİ DÜŞÜNMÜYORSANIZ ÇOCUKLARINIZA YAZIK !!! SAF AKÜ SUYUNU NASIL İÇİRİRSİNİZ !! ZARARLARINI NASIL ARAŞTIRMAZSINIZ ANLAYAMIYORUM ! OSMOS TESTİ KANDIRMACASINA DA İNANMAYIN !!! Suyun içine soktuklari çubuğun biri paslı ve suda bulunan mineral ve partiküller, elektrik ile tepkimeye girince ÇUBUKTAKİ PAS SUYA GEÇİYOR! Osmos suyu SAF SU oldugundan temiz kalıyor. TEST YAPARLARKEN OSMOS SUYUNA BİR TUTAM TUZ ATIN !!! OSMOS SUYU DAHA BETER OLACAKTIR!! Suyunuz bakın nasılda kirli diyorlar İnanmayın bu sahtekarlara !! Osmos suyuyla meyve sebze yıkayın iyi dezenfekte eder ama yalvaririm içmeyin ! Alın bakın inceleyin siz karar verin.ben değil bilimadamları söylüyor, kitaplar yazıyor.. Su filtreler ile değil elektroliz yolu ile 2ye bolundugunde iyonize olarak ALKALİ ve BOL OKSİJENLİ OLUR. Molekuler olarak kuculur. Hucrelerden gecer. Detoks yaparken hucrelere oksijen ve mineral taşır !www.alkalilife.com
  • Arkadaşlar birde dünya sağlık örgütünün önerdiği bir sürü patenti elinde bulunduran ve hem karbon filitre hemde uv ışınlarla %99,99 bakterileri yok eden bir sittem. Amway ın sunduğu eSpring. bir de bunu araştırın

    http://www.amway.com.tr/product/100189,espring-water-treatment-system-with-auxiliary-tap

    ürünü beğenirseniz uygun fiyat konusunda size yardımcı olacağım..



    Ürün açıklamalarından FAYDALARI kısmı;

    •Kurşun ve cıva dahil 140 dan fazla kirletici maddeyi diğer karbon bazlı sistemlerden çok daha etkin bir şekilde yok eder.
    •Partikülleri 0.2 mikrona kadar azaltır.
    •Suyun tadını, kokusunu ve duruluğunu geliştirir.
    •Hastalığa neden olan ve suda yaşayan bakterileri ve virüsleri % 99.99 dan fazla oranda yok ederek suyun kalitesini ve güvenliğini bir kat daha geliştirir.
    •Dünyanın lider su arıtma uzmanları tarafından verilen bağımsız, üçüncü taraf onayına sahiptir. e-Spring performans beyanları yüksek düzeyde itibar sağlayarak ürüne olan güveni artırmaktadır.
    •Daha az yer kaplayarak büyük rahatlık sağlar.
    •Şık görünüşü ürünün albenisini artırır.
    •Düşük kartuş değiştirme maliyeti ürünün değerini yükseltmektedir. Litre başı maliyet daha düşüktür.
    •Hem zamanı hem de kaç litre su kullanıldığını izler, tüketicilere kalan filtre ömrünü ve çalışma durumunu tam ve doğru olarak gösterir.
    •Filtre değiştirildikten sonra sistem kendini otomatik olarak ayarlar.
    •UV lambası ile birim arasında kalın tel bağlantılarına gerek kalmaz (A.B.D. patentli özellik) Güvenilir operasyon; karmaşık elektrik bağlantılarını elimine eden sistem, kartuşun dayanıklı olmasını ve kolay ve güvenilir şekilde çıkarılıp takılmasını sağlamaktadır.
    •Anlaşılması kolay simgeler/ grafikler kullanarak kalan Filtre ömrünü ve sistemin durumunu gösterir. Kurulma esnekliği birimin en uygun yere kurulmasına olanak verir.
    •Kurulma gereksinimine uyum sağlamak için borular kesilebilir. Kompakt birim pek çok musluğa kolayca bağlanabilir.
    •Kurulumu kolaydır.
    •Garanti güvence verir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LAZOYI

    Arkadaşlar birde dünya sağlık örgütünün önerdiği bir sürü patenti elinde bulunduran ve hem karbon filitre hemde uv ışınlarla %99,99 bakterileri yok eden bir sittem. Amway ın sunduğu eSpring. bir de bunu araştırın

    http://www.amway.com.tr/product/100189,espring-water-treatment-system-with-auxiliary-tap

    ürünü beğenirseniz uygun fiyat konusunda size yardımcı olacağım..



    Ürün açıklamalarından FAYDALARI kısmı;

    •Kurşun ve cıva dahil 140 dan fazla kirletici maddeyi diğer karbon bazlı sistemlerden çok daha etkin bir şekilde yok eder.
    •Partikülleri 0.2 mikrona kadar azaltır.
    •Suyun tadını, kokusunu ve duruluğunu geliştirir.
    •Hastalığa neden olan ve suda yaşayan bakterileri ve virüsleri % 99.99 dan fazla oranda yok ederek suyun kalitesini ve güvenliğini bir kat daha geliştirir.
    •Dünyanın lider su arıtma uzmanları tarafından verilen bağımsız, üçüncü taraf onayına sahiptir. e-Spring performans beyanları yüksek düzeyde itibar sağlayarak ürüne olan güveni artırmaktadır.
    •Daha az yer kaplayarak büyük rahatlık sağlar.
    •Şık görünüşü ürünün albenisini artırır.
    •Düşük kartuş değiştirme maliyeti ürünün değerini yükseltmektedir. Litre başı maliyet daha düşüktür.
    •Hem zamanı hem de kaç litre su kullanıldığını izler, tüketicilere kalan filtre ömrünü ve çalışma durumunu tam ve doğru olarak gösterir.
    •Filtre değiştirildikten sonra sistem kendini otomatik olarak ayarlar.
    •UV lambası ile birim arasında kalın tel bağlantılarına gerek kalmaz (A.B.D. patentli özellik) Güvenilir operasyon; karmaşık elektrik bağlantılarını elimine eden sistem, kartuşun dayanıklı olmasını ve kolay ve güvenilir şekilde çıkarılıp takılmasını sağlamaktadır.
    •Anlaşılması kolay simgeler/ grafikler kullanarak kalan Filtre ömrünü ve sistemin durumunu gösterir. Kurulma esnekliği birimin en uygun yere kurulmasına olanak verir.
    •Kurulma gereksinimine uyum sağlamak için borular kesilebilir. Kompakt birim pek çok musluğa kolayca bağlanabilir.
    •Kurulumu kolaydır.
    •Garanti güvence verir.


    Bir sürü patenti elinde bulunduran derken diğerlerinin bu patentler olmadan sağlıklı arıtma yapayacağını mı ima ediyorsunuz ? Eğer böyle bir şey söz konusuyda, detaylı bilgi vermenizi isteyeceğim.

    Ürününüzde kaç filtre olduğu yer almıyor. Diğer firmalar 8 filtreli cihazları öneriyorlar ve de ultraviyole ışınların yararlı mikroorginazmaları da öldürdüğünü belirtiyorlar ve suyu acılaştırdığını söylüyorlar.

    Su arıtma cihazını konusunda araştırıyorum ancak bir türlü karar veremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gugukkuşu -- 15 Haziran 2012; 15:16:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gugukkuşu

    quote:

    Orijinalden alıntı: LAZOYI

    Arkadaşlar birde dünya sağlık örgütünün önerdiği bir sürü patenti elinde bulunduran ve hem karbon filitre hemde uv ışınlarla %99,99 bakterileri yok eden bir sittem. Amway ın sunduğu eSpring. bir de bunu araştırın

    http://www.amway.com.tr/product/100189,espring-water-treatment-system-with-auxiliary-tap

    ürünü beğenirseniz uygun fiyat konusunda size yardımcı olacağım..



    Ürün açıklamalarından FAYDALARI kısmı;

    •Kurşun ve cıva dahil 140 dan fazla kirletici maddeyi diğer karbon bazlı sistemlerden çok daha etkin bir şekilde yok eder.
    •Partikülleri 0.2 mikrona kadar azaltır.
    •Suyun tadını, kokusunu ve duruluğunu geliştirir.
    •Hastalığa neden olan ve suda yaşayan bakterileri ve virüsleri % 99.99 dan fazla oranda yok ederek suyun kalitesini ve güvenliğini bir kat daha geliştirir.
    •Dünyanın lider su arıtma uzmanları tarafından verilen bağımsız, üçüncü taraf onayına sahiptir. e-Spring performans beyanları yüksek düzeyde itibar sağlayarak ürüne olan güveni artırmaktadır.
    •Daha az yer kaplayarak büyük rahatlık sağlar.
    •Şık görünüşü ürünün albenisini artırır.
    •Düşük kartuş değiştirme maliyeti ürünün değerini yükseltmektedir. Litre başı maliyet daha düşüktür.
    •Hem zamanı hem de kaç litre su kullanıldığını izler, tüketicilere kalan filtre ömrünü ve çalışma durumunu tam ve doğru olarak gösterir.
    •Filtre değiştirildikten sonra sistem kendini otomatik olarak ayarlar.
    •UV lambası ile birim arasında kalın tel bağlantılarına gerek kalmaz (A.B.D. patentli özellik) Güvenilir operasyon; karmaşık elektrik bağlantılarını elimine eden sistem, kartuşun dayanıklı olmasını ve kolay ve güvenilir şekilde çıkarılıp takılmasını sağlamaktadır.
    •Anlaşılması kolay simgeler/ grafikler kullanarak kalan Filtre ömrünü ve sistemin durumunu gösterir. Kurulma esnekliği birimin en uygun yere kurulmasına olanak verir.
    •Kurulma gereksinimine uyum sağlamak için borular kesilebilir. Kompakt birim pek çok musluğa kolayca bağlanabilir.
    •Kurulumu kolaydır.
    •Garanti güvence verir.


    Bir sürü patenti elinde bulunduran derken diğerlerinin bu patentler olmadan sağlıklı arıtma yapayacağını mı ima ediyorsunuz ? Eğer böyle bir şey söz konusuyda, detaylı bilgi vermenizi isteyeceğim.

    Ürününüzde kaç filtre olduğu yer almıyor. Diğer firmalar 8 filtreli cihazları öneriyorlar ve de ultraviyole ışınların yararlı mikroorginazmaları da öldürdüğünü belirtiyorlar ve suyu acılaştırdığını söylüyorlar.

    Su arıtma cihazını konusunda araştırıyorum ancak bir türlü karar veremiyorum.

    ürün özelliklerindeki 5. maddesine göre bunu söylüyorum.

    5-Yıllar boyu süren araştırmalara dayanmaktadır: eSpring Su Arıtma Sistemi, su arıtma teknolojisi konusunda yapılan 20 yıllık araştırmanın sonucudur. Bu sistem bütün dünyada halen alınmış veya başvurusu yapılmış olan 270 den fazla su arıtma patentine sahiptir

    bende çok araştırdım ve bu üründen haberim olmadığından evime klasik arıtıcılardan aldım. bunlarda sistem aynıdır bana göre bunlar belli bir filitleredne geçirirler suyu saf su yaparlar daha sonrada tatlandırıp suyu içilebilir hale getirmektedirler. bu yüzden ben evimdeki arıtıcıyı kullanmamaya karar verdim maddiyatı düzeltince de amwayın ürününü alacağım. benim arıtıcım 5 li sistem. filitre konusu sıkıntılı servisinden alırsan 150-200 diyen bile var piyasadan çok ucuza var ama malesef çin malımı taklit ürünmü denetleyen her hangi bir köklü firma yok. malüm bu filitlereden su geçiyor ve içiyoruz. filitlerede kullanılan malzemeler nekadar önemli olduğunu tahminedersiniz. su o filitlerden geçer ve biz bunu çocuklarımıza içiriyoruz.

    http://www.amway.com.tr/our-brands/espring

    http://www.amway.com.tr/product/100188,espring-water-treatment-system-with-existing-tap

    bu sayfalardan ürünle ilgili detaylı bilgiler alabilirsiniz.

    bu üründe tek filitre var, uv ışınları yararlı mikroorganizmaları öldürdüğününü duymadım. ancak tersosmos cihazlar için bütün zararlı ve yararlı mineral ve mikroorganizmaları süzdüğünü ve bu yüzden son filitreden önceki suyun saf akü suyu olduğunu iddia edenler var. hatta 8 filitreli olanlar mineral verdiğini söylüyorlar ama malesef doğal değil tabi bunun yerine mineral içeren bir vitamin içtiğin gibidir diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.