evde su arıtma cihazı var, marka vermem uygun olmaz ama 100yılın üstünde bir marka. dandik birşey değil. bu arıtma cihazını taktırdıktan sonra musluktan hiç su içmiyorum, hazır su da hiç almıyorum. full arıtma cihazından gelen suyu kullanıyoruz. bu arıtma cihazının plastik filtreleri falan var, detayını tam bilemem ama, sağlığa zararlı olabilir mi bu? bazı kişiler diyorki, su arıtma cihazı, suyu temizlerken suyun içindeki bütün mineralleri de öldürüyor. sonra tadı iyi olsun diye tad verici filtreden geçiyor onu içiyorsun diyorlar. yani sağlığımızla oynuyorsak arıtma suyunu iptal edelim. suyun içindeki mineraller aşırı önemli olmasa, erikli uludağ yada başka sular, taa dağın başındaki suyu bütün türkiyeye taşımakla uğraşmazlardı. adam bursanın dağındaki suyu ardahana kamyonlarla taşıyor, benzinin bu kadar pahalı olduğu bir dünyada. demekki suyun içindeki mineral önemli yoksa herkes şehir merkezine arıtma tesisi kurar şebeke suyunu arıtır şişeler satardı. arıtma cihazını iptal mi etsem acaba.kullanan araştıran var mı? |
su arıtma cihazı sağlıklı mı

-
-
arılıkmış su saf sudur o da akülerde kimyada vb kullanılır insanın kalsiyum magnezyum vb su içinde bolca bulunan minerallere ihtiyacı vardır, sen sadece kanını sulandırıyorsun ama faydasını alamıyorsun ,hemen at o cihazları kullanma !
-
hocam bana da öyle geliyor ama neden havalimanlarında bile arıtma cihazı var ve bu magnezyum falan filan minaralleri sadece sudan mı alıyoruz.sebze vs yediğimizde ordan alamıyoz mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam teorik kısmına hakim değilim. Eski evimizde bizde de arıtma vardı. Tadı farklı geliyor. Bir şeyler eksik gibi.. o yüzden içilmeyecek kadar pis olmadığı sürece çeşme suyu en iyisi. Tabii içeriği, zevkler devreye girdiğinde tercihte de farklılık olabilir.
Edit: firmaların hakkına girmiş gibi olmayayım.
Tamamen kendi görüşüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 11 Ekim 2022; 18:53:52 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbulda çeşme suyu içilmez. Çocukken dışarda maç yaparken falan çeşmeden içiyorduk tadı güzel geliyordu ama geçenlerde evde damacana bitti (bitti sanmışım meğer varmış görmedim), ağzıma ilaç attığım için musluktan bir bardak su içtim, öğüre öğüre bir hal oldum, leş gibiydi.
Arıtma bana da sağlıksız geliyor. Hiç bir firmanın günahını almıyım ama belki marka sular da arıtma kullanıyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 11 Ekim 2022; 21:24:47 >
suyun icindeki mineralleri öldürdüğünü duymuştum
Bizdede arıtma var ama kullanmıyoruz Kırklarelinde bir kaynak var suyu çok güzel oradan damacanaları arabaya yükleyip getiriyoruz
Hocam, orası öyle. Bu gibi durumlarda yapacak pekte bir şey kalmıyor..
suyu surekli iciyorsun en güzel çözücü ayrıca bol miktarda alıyorsun, her gün sebzeyi ne kadar yiyorsun ki ?
-
bir deyim vardır bilirmisin bilmem :))
sokma akıl kar etmez diye :)
Sen doğal minareli ele sonra insan yapımı şeyleri ekle :))
-
damacana için yada çesme suyu saf sudan evliyadır !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 13 Ekim 2022; 23:4:51 > -
sonuç nedir arkadaşlar? hangi suyu içeceğiz? arıtmayı çöpe atıyoz mu?
Paket su alacak durumunuz yoksa, çeşme suyu içmektense arıtılmış çeşme suyu içmek daha iyi bir seçenektir. Ancak paket su alabiliyorsanız tartışmasız paket sular daha sağlıklıdır. Bütün su markalarının dağ yamaçlarına kurulduğunu ve dağdan gelen doğal el değmemiş suyun bile tesislerde belli filtrelerden geçtiğini ve bu geçen suların hergün analizlerinin yapıldığını düşünürsek en sağlıklısı her zaman paketli sudur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bence de paket su iyidir fakat onda da şöyle bir olay var, adam 4 ay önce o suyu plastik şişeye koymuş. 4 aydır plastik şişede beklemiş su. cam damacanalar yeni çıktı, cam 1 litrelik sular pahalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X