Şimdi Ara

su arıtma cihazları ev için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 14 yıldır baya büyük bir enerji santralinde çalışmaktayım ve su şartlandırılması enerji santralleri için hayati önem taşır bundan dolayı çalıştığım santralde de reverse osmosis sistemi kullanılmaktadır.Forumda okuduğum kadarı ile bir çok kişi yüzeyselde olsa baya bir bilgiye ulaşmış bende bildiğim kadarı ile bu bilgileri biraz daha açmak istiyorum.Bir çok kişi işte ben analiz yaptırdım ph şu kadar çıktı diyor da ph nedir.ph değeri 0 ile 14 arasında numaralandırılır.7 nin altında ise asitik 7 nin üstünde ise bazik özelliğe sahiptir.pH 7’de hidrojen ve hidroksil iyon düzeyi eşittir pH 7’de su nötrdür.Yani insan vücudu için yararlı ph aralığı 7,35 ile 7,5 olmalıdır.Reverse osmosis bu konuda oldukça başarılıdır çünkü biz santralde suyun iletkenlik ve ph değerini on line olarak 24 saat süre ile takip ederiz.(Suda ne kadar çok asitik madde varsa pH değeri de o kadar düşer. Kimya dilinde belirtilecek olursa asitik su elektron almaya bazik su ise vermeye eğilimlidir.)
    Gelelim TDS değerine .TDS (Total Dissolved Solids ) Nedir? “Toplam Çözünmüş Katı Madde” olarak ta anlaşılan TDS, suların mineral ve iyon zenginliğini gösteren önemli parametrelerden bir tanesidir.Birimi; mg/litre veya ppm (Parts Per Million yani milyonda bir ) ile ifade edilir.Suyun tadını etkileyen en önemli etken, sudaki çözünmüş maddelerdir. Örneğin tuz, kireç,demir aliminyum vs suda çözünen maddelerdir. Sudaki çözünmüş maddeler ne kadar çok ise suyun kendi doğal tadı o kadar bozulur.Tabiatta sular, kaynaklarına göre, TDS değerleri açısından farklılıklar gösterirler. 1500 mg/L TDS değeri "Tatlı Su" kaynakları için üst limittir. 1000 ~ 5000 mg/Lt TDS'ye sahip sular genel olarak "Acı Su" olarak tabir edilirken 5000~15 000 mg/Lt TDS'ye sahip sular " Çok Acı Su" ve daha yüksek konsantrasyonlarda TDS içeren sular, "Tuzlu Su" olarak tanımlanır.TDS Ölçümü: Sudaki iyonik maddelerin miktarı yani TDS arttıkça suyun elektrik iletkenliği artar. Suyun elektriksel iletkenliği cepte taşınabilen küçük bir cihazla ölçülebilir. TDS Metre diye adlandırılan cihazların ölçme tekniği iletkenlikle TDS arasındaki ilişkiye dayanmaktadır. Yani TDS Metre cihazları suyun iletkenliğini ölçerek buna karşılık gelen TDS değerini belirler. 1 μS/cm cinsinden iletkenlik değeri yaklaşık 0,5 mg/L cinsinden TDS’dir. Değeri olarak okunur.
    TDS değerlerine göre su kalite sınıflandırma tablosu:


    T.D.S. DEĞERİ SU ÇEŞİTLERİ SINIFI
    0 17 Yumuşak su 1. sınıf su (kaynak suyu )
    17 60 Az sert su
    60 120 Orta sert su 2. Sınıf su (Şebeke suyu)
    120 180 Sert su 3. Sınıf su (dikkat!)
    180 300 Çok sert Su 4. Sınıf su (İçilemez)
    300 1000 İçilemez su
    1000 5000 Acı su
    5000 15000 Çok acı su
    15000 3000 Tuzlu su
    30000 ... Deniz suyu

    Bu bilgiler benim tarafımdan nacizane olarak su arıtma cihazı alacak olan kişilere bir referans olması maksatı ile hazırlanmıştır.Benim kişisel görüşüm güvenilir bir marka olması koşulu ile evinize güvenle RO (reverse osmosis ) sistemi alabilirsiniz ama en az 7 filtreli (kum filitresi 1 micron+kum filitresi 5 micron+membran+tatlandırıcı +mineral +alkalin+detox) olmalı ve filtre değişimlerini çok sıkı takip etmeniz koşulu ile.

    Not : üretici firmalar filtre değişim sürelerini pazarlama stratejisi olarak biraz uzun söyleyebilirler, filtre değişimi için en ideal süre şehir şebekesinin kalitesine bağlı olarak 6 ile 12 ay arasıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERSAHAN -- 6 Haziran 2013; 10:34:58 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.