Şimdi Ara

Stronghold Crusader ( Taktikler )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
4
Favori
50.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer istek olursa burada SC nin her rakibinin ve her bölümünün tek tek taktiklerini paylaşacağım.Geçemediğiniz bölüm varsa söyleyin.

• O zırhlı askerler böyle yavaş yavaş gidiyor ya ayar oluom o gerizekalılara
  • Ben genelde ilk olarak savunmaya geçip ekonomiyi kalkındırıyorum,daha sonra bir 300 adet Arap atlı okçu ordusu ile rakibin kaleye akın ediyorum.Okçular kalenin üstünde insan kalıntısı bırakmıyor.2 adet catapure ile kalede açılan bir delikten içeri giren 60 kadar şövalyede gerisini hallediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 12 Şubat 2012; 13:51:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Avrim

Ben genelde ilk olarak savunmaya geçip ekonomiyi kalkındırıyorum,daha sonra bir 300 adet Arap atlı okçu ordusu ile rakibin kaleye akın ediyorum.Okçular kalenin üstünde insan kalıntısı bırakmıyor.2 adet catapure ile kalede açılan bir delikten içeri giren 60 kadar şövalyede gerisini hallediyor.

Bu taktiği en çok zorlayan Nizar "The Silient" oluyor sadece,çok seri şekilde çıkardığı Assasins'ler hiç farkına varmadan sizi hem ekonomik hemde askeri yönden zarar uğratıyor.Hatta bir keresinde ben ekonomiyle uğraşırken ne olduğunu anlamadan benim kralı öldürmüşlerdi.

Nizar The Silent ? Paket falan mı yükledin.Bende de bi paket vardı 3 lord geliyodu ama nizarı ilk defa duydum.
    Benim taktik şöyle.Sur dikmem üretimi yavaşlatıyo yolları keserek hem alanı daraltıyo.Sur yerine mesela rakiple aramızda deniz varsa denizdeki taşlardan gelicek.İlk saldırısında nerden geldiğine bakıyorum ve oraya bir kule dikiyorum.Rakibim Rat , Snake , Caliph , Sultan , Saladin ise 40 Bowman Pig ise 30 Bow 15 Crossbow Saladin ve Caliph de de bazen 5 tane falan Cross koyabiliyorum.Lionheart ise 25 Bow 15 Crossbow Wolf ise 30 Cross 10 Bow.Tabi bunlar tahmini.Ama en önemlisi savunma ve ekonomi.Ekonomi başlangıçta kötü olabilir önemi yok.Hayvan gibi iron mine kurun eğer yakınınızda varsa ekonomi düzeldi.Ama ilk iş olarak savunma

1-2 saat sonra bütün bölümlerin geçme püflerini vericem.Ben 30 dayım daha bitiremedim oyunu

• Nizar "The Silient" Arap Campaing'de açılıyor.

Senin gibi bende sur kurmuyorum,hem alan daraltıp üretimi kısıtlıyor hemde taş harcanmasına sebep oluyor ki ekonomik gelir kaybı demek.Bir adet kule ve üstüne koyulan 24 adet Arap bowman yeterli savunma için fakat dediğim gibi Nizar'la savaşırken mutlaka kurmak zorunda kaldım çünkü sur varken bile daha önce hiç kullanmadığım kuleden yağ dökme,kule üstüne nöbetçi muhafız dikme,sur diplerine bubi tuzakları kurma ve nöbetçi köpek yerleştirme gibi ilginç taktiklere yönlendirdi beni.Sur dikmeme rağmen 60 kişilik Assasins ekibini bu dediklerimi yapmadan durdurmak çok zor birde bunu sur olmadan düşünürsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 12 Şubat 2012; 13:51:53 >
  • ben kale yapmayi çok seviyorum campinglerde yaptığım çok güzel kaleler var. iki yana koca kuleler çift duvar surlar bayraklar sur diplerine yağlı otlar, kazıklar. biraz böyle zevkini çıkarıyorum sonra dalıyorum. favorim süvariler 50 kadar süvariyi salıyorum çoluk çocuk kim varsa kılıçtan geçiriyolar "let's rideeeeeee" arap askeri kullanmayi sevmiyorum ilk başta savunma için 30 kadar okçu çıkarıyorum ekonomiyi sağlama alınca kendi adamlarımdan basıyorum. zevkli oyun ya bi daha mı başlasam bitirememiştim

• quote:

Orjinalden alıntı: Avrim

Nizar "The Silient" Arap Campaing'de açılıyor.

Senin gibi bende sur kurmuyorum,hem alan daraltıp üretimi kısıtlıyor hemde taş harcanmasına sebep oluyor ki ekonomik gelir kaybı demek.Bir adet kule ve üstüne koyulan 24 adet Arap bowman yeterli savunma için fakat dediğim gibi Nizar'la savaşırken mutlaka kurmak zorunda kalıyorsunuz çünkü sur varken bile daha önce hiç kullanmadığım kuleden yağ dökme,kule üstüne nöbetçi muhafız dikme,sur diplerine bubi tuzakları kurma ve nöbetçi köpek yerleştirme gibi ilginç taktiklere yönlendirdi beni.Sur dikmeme rağmen 60 kişilik Assasins ekibini bu dediklerimi yapmadan durdurmak çok zor birde bunu sur olmadan düşünürsek.

Yok öyle bi adam ya Allah Allah hiç karşılaşmadım.Yoksa Crusaderların ve Arapların bölümleri farklı mı dicem ama değil ben ikisiyle de oynuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dragon Age Karakter Rehberleri ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam seninki Warchest.Acaba aynı oyunun paketi mi yoksa farklı mı ? 50 bölümdeki ilk adam kim Sultan mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem_6872

O zırhlı askerler böyle yavaş yavaş gidiyor ya ayar oluom o gerizekalılara

Oyuna başlar başlamaz 10 Kılıç 10 Zırh al Rata saldır.7-8 tanesi dönüyo onların.Yavaşlar ama çok güçlüler.Atlı Şovalyeden bile güçlüler.Tek dezavantajları yavaşlıkları zaten.
  • 31.Warning Drums

Özek bi taktik var mı kaç gündür uğraşıyorum başa çıkamadım 3 Wolfa
  • Bakın yakın dövüşte en iyi birim pikeman'ler(Spearman demiyorum dikkat!!!) canları çok fazla ve saldırılarıda swordsman ve knight'lar arasında.Ben 30 tanesi ile 2 pig aldım.(Tabi atlı okçularla bi çok askeri ölmüştü)Zararımsa 3 pikeman oldu.Şimdi ilk önce camping oynuyorsanız halkın mutluluguna önem verim(Sadece fear factor'ü es geçin) sonra yeteri kadar mutlu olduklarında işkence yerleri yapıp fear factor'ü -5'e getirin.Böylece işçileriniz daha çok çalışacaklar.Yemek için ekmek yapmanız yeterli olacaktır.Çünkü fear factor -5 olduktan sonra ekmekçiler daha da coşmakta.İçki vermeyi unutmayın halka onuda +8 yapın.Sonra 2000 ve 1000 altınlık kiliseden 1'er tane yapın.(Böylece +3 direk religion bonusunuz olacak)Sonra zamanla binaların yakınlarına chapel(500 altınlık olan kilise) yapın bçylece religion dan gelen + lar artacaktır.Şunuda söyleyeyim kule kurdugunuzda sakın merdivenle yapmayın kuleye, direk 10 taşlık kapıdan koyun askerleriniz ordan çıksın.Çünkü merdiven koyarsanız düşman askerleri her seferinde kuleye çıkıp ordaki askerlerinizi öldürecektir, kapı olursa eger düşman yaklaşınca kapanacagından askerleriniz güvende olur.Ben genellikle 600-700 atlı okçu yapıp birden saldırıya geçiyorum sonra üstte dedigim gibi yapabiliyosam pikeman den 30-40 tane bu kadar.

Multiplayer oynamak isteyen olursa patch ve diger gerekli programlarla ilgili yardımcı olabilirim.Bazı adi kişiler yüzünden biçok kişi multiden kaçtı.(Çünkü oyunun açıklarını kullanıyolardı ve herkese söylediler millet oyundan sogudu)Kendi yaptıgım 2 map var şimdilik ilerde oynayacak adam bulursam daha yaparımda.

• quote:

Orjinalden alıntı: barcan

Bakın yakın dövüşte en iyi birim pikeman'ler(Spearman demiyorum dikkat!!!) canları çok fazla ve saldırılarıda swordsman ve knight'lar arasında.Ben 30 tanesi ile 2 pig aldım.(Tabi atlı okçularla bi çok askeri ölmüştü)Zararımsa 3 pikeman oldu.Şimdi ilk önce camping oynuyorsanız halkın mutluluguna önem verim(Sadece fear factor'ü es geçin) sonra yeteri kadar mutlu olduklarında işkence yerleri yapıp fear factor'ü -5'e getirin.Böylece işçileriniz daha çok çalışacaklar.Yemek için ekmek yapmanız yeterli olacaktır.Çünkü fear factor -5 olduktan sonra ekmekçiler daha da coşmakta.İçki vermeyi unutmayın halka onuda +8 yapın.Sonra 2000 ve 1000 altınlık kiliseden 1'er tane yapın.(Böylece +3 direk religion bonusunuz olacak)Sonra zamanla binaların yakınlarına chapel(500 altınlık olan kilise) yapın bçylece religion dan gelen + lar artacaktır.Şunuda söyleyeyim kule kurdugunuzda sakın merdivenle yapmayın kuleye, direk 10 taşlık kapıdan koyun askerleriniz ordan çıksın.Çünkü merdiven koyarsanız düşman askerleri her seferinde kuleye çıkıp ordaki askerlerinizi öldürecektir, kapı olursa eger düşman yaklaşınca kapanacagından askerleriniz güvende olur.Ben genellikle 600-700 atlı okçu yapıp birden saldırıya geçiyorum sonra üstte dedigim gibi yapabiliyosam pikeman den 30-40 tane bu kadar.

Multiplayer oynamak isteyen olursa patch ve diger gerekli programlarla ilgili yardımcı olabilirim.Bazı adi kişiler yüzünden biçok kişi multiden kaçtı.(Çünkü oyunun açıklarını kullanıyolardı ve herkese söylediler millet oyundan sogudu)Kendi yaptıgım 2 map var şimdilik ilerde oynayacak adam bulursam daha yaparımda.

İstersen oynarız ama bi yerde hatan var.Üretimin hızlanır ama askerlerin çok kötü dövüşür en iyisi nötr yap normal olsun hepsi.

• quote:

Orjinalden alıntı: UR

quote:

Bakın yakın dövüşte en iyi birim pikeman'ler(Spearman demiyorum dikkat!!!) canları çok fazla ve saldırılarıda swordsman ve knight'lar arasında.Ben 30 tanesi ile 2 pig aldım.(Tabi atlı okçularla bi çok askeri ölmüştü)Zararımsa 3 pikeman oldu.Şimdi ilk önce camping oynuyorsanız halkın mutluluguna önem verim(Sadece fear factor'ü es geçin) sonra yeteri kadar mutlu olduklarında işkence yerleri yapıp fear factor'ü -5'e getirin.Böylece işçileriniz daha çok çalışacaklar.Yemek için ekmek yapmanız yeterli olacaktır.Çünkü fear factor -5 olduktan sonra ekmekçiler daha da coşmakta.İçki vermeyi unutmayın halka onuda +8 yapın.Sonra 2000 ve 1000 altınlık kiliseden 1'er tane yapın.(Böylece +3 direk religion bonusunuz olacak)Sonra zamanla binaların yakınlarına chapel(500 altınlık olan kilise) yapın bçylece religion dan gelen + lar artacaktır.Şunuda söyleyeyim kule kurdugunuzda sakın merdivenle yapmayın kuleye, direk 10 taşlık kapıdan koyun askerleriniz ordan çıksın.Çünkü merdiven koyarsanız düşman askerleri her seferinde kuleye çıkıp ordaki askerlerinizi öldürecektir, kapı olursa eger düşman yaklaşınca kapanacagından askerleriniz güvende olur.Ben genellikle 600-700 atlı okçu yapıp birden saldırıya geçiyorum sonra üstte dedigim gibi yapabiliyosam pikeman den 30-40 tane bu kadar.

İstersen oynarız ama bi yerde hatan var.Üretimin hızlanır ama askerlerin çok kötü dövüşür en iyisi nötr yap normal olsun hepsi.

bizde arkadaşlarla hamachiden takılıyoruz..şu fear işini tam çözememiştik..sadece mutluluğa veriyorduk..kötülüğün hızlandırdığını şu an okudum..

sizce hangisi en iyisi??

• Çok uzun zamandır oynamıyordum ama adam açığı varsa gelebilirim.

Bende şu işkence aletlerin hiç yapmıyordum. Hatta gereksiz filan diyorduk. Demekki işe yarıyormuş. Ondan yapmayıp vergiye abanırdık biz.
  • Fear Factor + ise o derece üretim yavaşlar işçiler ara sıra bahçede falan oturup dinlenir ama askerler o derece daha iyi savaşır.FF - ise işçiler o derece hızlı çalışır ama askerler kötü savaşır.En iyisi büyük saldırıdan önce güçlü bir savunma kurup FF yi coşturmak.Yeterli sayıda askeri basıp FF yi + yapın.Üretime gerek kalmaz nasıl olsa sonra girip dağıtırsınız.
  • ben başladım ilk bölümlerde takıldım. düz savaşta adamlara avantaj verip yeniyorum ama görevlerde olmuyor
  • quote:

En fazla 400 kişilik ordu limiti olan oyunda 600-700 okçu he!

Hem ayrıca Fear Factor eksi olunca askerlerin Combat Bonusu düşüyor.Bende o yüzden heykelleri,çiçekleri Stockpile'ın yakınlarına koyuyorum.Hem ayrıca Pikeman ile Pig çok rahat alınır ben 10 tane Knight ile alırım çünkü Pigler en dandik surdan tek set çekip sürekli Spearman basıyorlar,Pikeman Saladin karşısında hiç bir işe yaramıyor.

Ben ekonomi gelişsin diye FF'yi en sonuna kadar kullanıyorum.Vergiyi sona dayıyorum banamısın diyen yok genelde.

@UR bu Nizar'ın resmi ayrıca dediğin gibi Crusader kumpanyadaki ilk rakipte Sultan bende.Bana göre oyundaki en zorlayıcı rakipte Nizar zaten,kendisi sur kurmuyor hendek kazıyor ama ne kazmak kalesine varmak için çok uzun ve dolambaçlı dar bir yol bırakıyor ve bu yolda kazık dolu,kaç kere bana sıfırdan ordu kurdurttu sayamadım bile.
     Stronghold Crusader ( Taktikler )

• Sizinki Extreme demek ki.Ben de indireyim bari merak ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kıdemli

ben başladım ilk bölümlerde takıldım. düz savaşta adamlara avantaj verip yeniyorum ama görevlerde olmuyor

Hangi bölümde takıldın söyle taktiğini vereyim.Ayrıca Profilin güzelmişhttp://forum.donanimhaber.com/m_30874517/tm.htm şu konuya gel
  • ya bende bu nizar fln yok nerden yükliycez ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.