Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.542
Cevap
26
Favori
303.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • THE SIMS 2

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    Evvet arkadaşlar, incelemelerime uzun bir aradan sonra tekrar devam ediyorum. Bu sefer, çok farklı bir strateji oyununa değineceğim. The Sims 2. Kan akıtmadan, top gümletmeden düşünmek istiyorsanız, Sims size cevap verecektir(bu oyunu evcilik gibi oynayanlardan bunu muaf tutuyorum)

    Ekmeğe mama dediğimiz zamanlarda, Will Right'ın kafasında büyük bir fikir vardı. İnsan hayatını simüle edip, insanların bilgisayarlarına renk getirmek istiyordu. Zor bir fikirdi, çalışılması lazımdı. Arkadaşları onla dalga geçip "yapta görelim" demesine rağmen, o fikrinden vazgeçmedi. Ve seneler sonra, bu efsanenin 2. oyunu çıkıp, dikkatleri kendine çekti. Hayal gerçek olmuştu!!

    Arkadaşlar Sims; biz hayatımızda ne yapıyorsak, bunun simüle edilmiş halidir. İnsanları yapıp evlerinde hayatlarını idam ettireceğimiz bir oyun. Öncelikle yöneteceğimiz Simlerimizi yapacağız:

    Sims 2'den bahsediyorum; gayet çok opsiyon mevcut. Hatta köküne kadar detaylı diyebiliriz. Simin kaşının eğikliğinden tutun, burnunun şeklinden bırakın(kendi çapımda espri yaptım) Tabi bu olay sayesinde, simlerimizin bize özgü olmasını sağlıyabiliyoruz.

    Aile yapacağımız zaman, 5 tane çeşit yaş grubu var. Bebek, çocuk, delikanlı, yetişkin ve yaşlı olmak üzere. Tabi hepsinin kendine göre fiziksel özellikleri ve yapabileceği şeyler var. Bebek, oyuncaklarla oynayıp, babasının üstüne kusabilir Delikanlı ise, lisede okurken yarım günlük(part-time) işlere de başlayabilir.

    Bunların kıyafeti, şekli şemalini vs. yaptık ettik. Şimdi sıra karakterlerine geldi. Titiz mi olacak? Kaba biri mi olacak? Yoksa asık suratlı ciddi bir herif mi olacak? Toplamda 20 puan veriliyor ve sizde temizlik(neat), outgoing(kendine güven diyebiliriz), aktiflik, neşe ve kibarlık vasıflarına puan veriyorsunuz. Bunlardan temizlik ve kendine güven, fazlası zarar, azıda zarar oluyor. Bunlardan en az 3 puan vermek iyi oluyor. Adam çok temiz olunca sofradan kalktığında her seferinde tabağı mutfağa götürüyor, bilmemne. Çok kendine güven oluncada; şoparın teki oluyor Çok şımarık oluyor yani. Onu kendinize göre ayarlayın.

    Ayrıca simlerinizin bazı istekleri var! Bu istekler, uyuyup kalktığı zaman, yada bir isteği gerçekleştiği zaman değişiyor. Mesela: satranç oynama istiyor. Body skillini 2 yapmak istiyor. Bunlarda değerlerine göre size "aspration point" kazandırıyor. Bunlarla da çeşitli aletler alabiliyoruz. Bu istekler, siminizi yaparkenki kişiliğe göre değişiyor. Mesela: knowlange. Bilgiye susamış bu tür simler genellikle, hayalet görmek ister, skill puanı arttırmak ister, ufo görmek ister vs. Romantikler ise, sevgilisiyle öpüşmek ister, birisine aşık olmak ister vs. Bunlar aşk modundadır. Evlenmek pek istemezler ve korkularıdır. İsteklerin yanında korkularda mevcut. Yagın çıkması, (romantikler için) evlenmek, vs. vs. Familyacılar ise, tam tersi olarak aile yapmak ister. Evlenmek, bebek yapmak, aile kurmak gibi istekleri vardır. İşte bunlardan bir tanesini seçiyoruz. Aspration puanı kazanıp skill arttırmak istiyorsanız, knowlange iyi oluyor. Aile kuracaksanız family iyidir. Çapkın bir sim olacaksa romantik güzel seçimdir. Vesaire vesaire...

    Evet, simimizi yaptık. İsimlerini koyduk ve artık ev alıp yaşamaya hazırlar. Başlangıçta onların 20 bin simelonları(sim para birimi) oluyor. Ona göre, bu paranın bir kısmıyla ev alıp, kalanıyla içine eşya alıyoruz ve simlerin hayatını yönetiyoruz.

    Eşya olarak, aklınıza gelebilecek her türlü şey var. Mobilyalar çeşit çeşit, dekorasyon malzemeleri, aynalar... Böyle birçok şey ile evinizi emsalsiz kılabiliyorsunuz. Özellikle 6 ek paketini kurunca(evet! Tam 6 tane var 7. yolda) eşya bakımından, hepsine bakamayacağınız kadar çok zengin oluyorsunuz.

    Arkadaşlar simlerimiz kişisel gelişim yapabiliyorlar. Oyunda "skill(ustalık)" diye tabir edilen puanlarımız var. Bu isminin okunması biraz müstehcen olan olay() ile, simlerimiz evdeki işlerini rahat görebiliyor, iş hayatında daha başarılı olabiliyor. Terfi edip, eve daha fazla para getiriyorlar. Oyunda simlerinizin girebileceği işler de var. Polisliklen tutun doktorluğa kadar, bir sürü meslekte çalışabiliyorlar. İşe giderken onları bir araba alıyor ve iş saatleri terfi ettikçe değişiyor. Ayrıca arabanın modelide değişiyor. En üst terfiye ulaşınca limuzin geliyor meselaSkill puanları; cooking(aşçılık), mechanical(tamir işi), body(vücut), charisma(insan ilişkileri, karizma), logic(mantık), cleaning(temizlik) ve creativity(yaratıcılık). Bunların nasıl kazanıldığını da yazacağım.

    Cooking; kitaplıktan yemek ile ilgili kitaplar okudukça simleriniz bu yetenekte ileri gidebilir. Ayrıca TV'de yemek programlarını da izleyerek arttırabilir. Yemek yaparak ta.

    Mechanical; bu da kitaplıktan ilgili kitaplarla olabilir. Ayrıca bozulmuş bazı eşyaları tamir ederken de kazanılabilir.

    Body; bu da ağarlık kaldırarak, body aletlerini çalışarak oluyor. Ayrıca yüzmekte işe yarar.

    Charisma; buda aynalardan oluyor. Siminiz aynanın karşısında kendi kendine konuşuyor ve gelişiyor.

    Logic; buda satrançtan geliyor. Siminiz biriyle karşılıklı yada kendi başına satranç oynadığı zaman logic puanı artıyor.

    Cleaning; kitaplıktan gerekli kitaplarla oluyor. Ayrıca yerlerdeki suları, yada tezgahtaki pisliği temizledikleri zaman da artıyor.

    Creativity; resim çizerek, müzik aleti çalarak oluşuyor. Ayrıca bilgisayardan roman yazmakta arttırıyor. Ve bu romanları satıp bir miktar para da yapabilirsiniz.


    Simlerinizin insanlar gibi bazı ihtiyaçları mevcut. Bunları sıralarsak: enerji, konfor, açlık, sosyalleşme, eğlence, oda tertipi, tuvalet ve hijyen. Bunlara teker teker değinmek istiyorum.

    Enerji, aslında uyku ihtiyacı. Simlerinizin enerjisi bitiyor ve uyuması gerekiyor. Yataklar ve koltuklar burada işe yarıyor. Ayrıca eğer uyumaması lazım ise, kahve de içirebiliyoruz.

    Konfor ise, simlerinizin yorulduğunda azalan birşey. Çok fazla ayakta durunca azalıyor. Bir yere oturmak, uyumak, bunu arttırıcı şeyler. Ayrıca başka bir simin ona masaj yapması da az da olsa arttırıyor.

    Açlık, simleriniz haliyle acıkıyor. Yemek yapıyoruz ama bazı faktörlerle yemeğin doyuruculuğunu da arttırıyoruz. Yemek yapanın cooking skilli, buzdolabıının kalitesi ve yemeğin çeşidi önemli. Siminiz ne kadar çok cooking biliyorsa o kadar çok doyurucu yeni tarifler yapabilir. Cooking hiç yoksa, basit yemeklerde bile evinizde yangın çıkartabiliyorO yüzden sime ilk önce 2 tane cooking puanı öğretmekte yarar var.

    Sosyalleşme; simleriniz dostlar edinebilir arkadaşlar. Ve birileriyle birşeyler yapmadıkça, kimseyle konuşmadıkça sosyalleşme ihtiyacı ortaya çıkıyor ve birileriyle biraz konuşması, şakalaşması filan gerekiyor.

    Eğlence; simleriniz sıkılabiliyor. Ve eğlence arıyor. Resim çizmek, TV izlemek, müzik aleti çalmak, ciddi karaktere sahip olanlara kitap gazete okutmak, çok işe yarıyor. Bilgisayar oynamak, diğer simlerle şakalaşmakta arttırıyor.

    Oda tertipi; simleriniz etrafla interaktif halde. Girdiği mekanda bir güzellik arıyorlar. Mesela mutfağa girdi, her yerde çöp var, yerler ıslak filan. Hemen bu ihtiyaç kabarıyor. Bunları arttırıcı şeyler, dekoratif eşyalar. Tablolardan tutun biblolara kadar her türlü şeyi koyduğunuz zaman simleriniz istediği ortamı buluyor.

    Tuvalet; bilindik mühim ihtiyaç. Klozet yapıyorsunuz ve simlerinizin tuvaleti geldikçe orada ihtiyaçlarını görmeleri lazım.

    Hijyen; bu ise yıkanmakla oluyor. Simleriniz pislenebiliyor(özellikle body çalıştığı zaman) ve bir duş alıpta hijyenini arttırması gerekiyor. Yoksa yeşil dumanlar çıkartıyorlar


    Arkadaşlar, başta dediğim gibi, simlerinizin karakteristik özelliklerini yapıyoruz. Ve bunlar, simlerinizin yaşantısını belirliyor. Davranışlarını ve keyif aldıkları şeyi değiştirebiliyor. Örneğin, neat'i hiç olmayan pasaklılar, hiç tabağı mutfağa götürmezler, hiç sifon çekmezler ve ulu orta gaz çıkartırlar, yemeklerden sonra geğirirler. Titizler ise tam tersi. Her seferinde sifonunu çeker, tabağını mutfağa götürmekle kalmaz, bulaşığını yıkar. Fun'ı hiç olmayan ciddi insanlar, gazete kitap okumaktan keyif alıp, funlarını öyle arttırırken, şakalaşmayı seven adamlar ise, tablolara bakmaktan, milletle şakalaşmaktan büyük keyif alır.

    Simleriniz evlenebiliyor, sevgili olabiliyor, birbirlerine düşman olabiliyorlar. Bunlara göre de faaliyetleri farklı oluyor. Düşmanlarıyla kavga edebiliyorlar ve body skilli fazla olan dövüyor. Birbiriyle çok samimi arkadaşlar sarılıyorlar, gıdıklıyorlar. Top oynuyorlar ve creativity'si fazla olan oyunda daha iyi oynuyor. İki sim iyi dost değilken birinin öbürüne sarılması hoş karşılanmıyor ve direk araları bozuluyor. Daha tam dost ve sevgili değilken evlililk teklifi pek iyi karşılanmıyor. Romantik bir sim ise de evlilik pek iyi gelmiyor.

    Ayrıca simleriniz üreyebiliyor. İki ayrı cins simi yatağa uzandırıp, gerekli işlemleri yaptıktan sonra, kadın sim hamile kalıyor ve nur topu gibi bir sim bebeğiniz oluyor Buda ayrı bir uğraşı. Ona bakmalısınız yoksa devlet bebeği elinizden alabiliyor! Oda büyüyor ve sizinkilerde yaşlanıyor. Eğer başlarına bir iş gelmezse, eceli ile ölüyorlar ve mezar taşı oluyorlar. Ölmeleri de izlenmeye değer. O büyük bilindik azrail hançerli bir azrail diyim, geliyor. Ve onun ruhunu alıyor. Tabii biliyorsunuz gevurlar Azrail (A.S.)'ı korkunç birşey olarak tasvir etmişler. Oyunda da böyle. Hatta onla pazarlık bile yapıyorsunuzÖlürken, yanında başka bir sim varsa, azraile tıklayıp birşeye basıyorsunuz ve sim "onun ruhunu alma lütfen. Gel bir el taş kağıt makas oyniyalım. Kazanırsam sen git, kaybedersem, ruhu al!". Biliyorum saçmalığın daniskasıKazanırsak, ruhu almıyor ve gidiyor. Böyle.

    Arkadaşlar en yukarıda isteklerden söz etmiştim. Simlerimizin birde hayatları boyunca istedikleri bir hayali var. İstekten de büyük bu. Çok feci aspration puanı kazandırıyor. Mesela: bütün skillerde en yüksek puana ulaşmak, 6 tane torunu olmak vs. gibi zor istekler.

    Sanırım oyun hakkında söylenebilecekler bunlar. İleriki vakitlerde de üçer beşer diğer 6 ek paketi de tanıtacağım. Şimdilik bu kadar. Bize ayrılan sürenin sonuna geldik. Yayında ve yapımda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepinize donsuz geceler


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 21 Şubat 2008; 4:43:30 >




  • Jansay , biraz geç kaLmışsın .

    Sims 4 biLe çıktı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AliAtaBakmaÇünküAt..

    Jansay , biraz geç kaLmışsın .

    Sims 4 biLe çıktı




    yok ek paket takılıyor firma




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay


    quote:

    Orjinalden alıntı: AliAtaBakmaÇünküAt..

    Jansay , biraz geç kaLmışsın .

    Sims 4 biLe çıktı




    yok ek paket takılıyor firma


    Bahaneye bak




  • sims 4 ne zaman çıktı ya
  • Valla anlamadım ben şimdi Sims 2 nin neresi strateji... Simulasyon oyunudur o
  • valla Jansay turnuvaya katılırım ama Arena beni bozar yaw.Coastal-Arabia filan güzel maplerdir benim için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: skull_lord

    Valla anlamadım ben şimdi Sims 2 nin neresi strateji... Simulasyon oyunudur o


    simülasyon oyunu olmasının yanı sıra bir stratejidir. Bazıları evcilik oynar gibi oynasa da, profesyonel bir şekilde kalabalık bir aileyi yönetmek çaba ve yetenek ister

    İstersen trgamer'dan simse bak bir. Yanında simulasyon ve strateji türü yazar..




    diabolik191 valla turnuva kuralı böyle. Canın isterse

    Bu turnuva(katılacak herkes katılırsa)yıldız ödüllü ama ileride de dediğin haritalarda turnuva yapacağız inşallah




  • sims2 strateji onu biliozda sims4 ne ara çıktıki

    ayrıca inceleme için saol jansay strateji olarak sims 2 de oynadımı farkettim
  • arkadaşalar vistada oynayabilecegim oyun tavsiye edermisiniz(empire earth III ve total war elimde var)
  • illa strateji mi istiyosun peki???
    eğer öyle değilse crysis i tavsiye ederim
  • strateji istiyorum,o yüzden buraya yazdım
  • tam bilmiyorum ama vista da oyun lar için paketler yükleniomuş öyle duymuştum dorumu bu öyleyse iyi de değiilse götü hiç oyun açılmıyo diyolar
  • bakarız arena da oynayıp oynamamaya.. ama bir şartım var o da; benle oynanan tüm maçlar recordlanacak. arşiv yapıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diabolik191

    bakarız arena da oynayıp oynamamaya.. ama bir şartım var o da; benle oynanan tüm maçlar recordlanacak. arşiv yapıyorum.


    tamam o birşey değil, record yaparız

    katılacak mısın? Ona göre yıldızlı veyahut yıldızsız bir turnuva olacak.

    Jan!ssaRy, Marcus Fenix, E®han, sen ve ben turnuvada bulununca yıldızlı olacaktır. Çünki birden fazla turnuva yapmak istiyorum




  • Age Of Empires 2: The Conquerors Turnuva Vakitleri!!

    Cumartesi saat 17:00 maçlar bittikten sonra final maç yarın.

    Pazar saat 15:00 Final maçlar bu zaman olacak.


    Bu turnuvaya katılacaklar ve katılanlar, bu vakitlere itirazınız varsa, önerinizde bulunun. Hepimizin uygun olduğu bir vakit bulalım. Ve o zaman hamachi ağında online olmayan diskalifiye olacaktır. Bekleme süresi: sadece 5dk. olacaktır. Bu süreden sonra hâlâ gelmeyenler elenir!!



    Conquerors için hamachi ağ adı: sotage2

    şifre:ilovesot




    Marcus Fenix cumartesi günü hangi saati öneriyorsun? Yada hangi günü öneriyorsun? Çabucak hepimizin uygun olduğu bir saat bulalım




  • Turnuva bilgileri hatırlatması!!!!


    Arkadaşlar turnuva başlayınca maç sonucu kimin kazandığını bana pm ile atacaksınız. Ama birisi yalan söylediği zaman(Örn: biri kazandım dedi öbürüde kazandım dedi) iki yarışmacıda diskalifiye olacaktır. Maçlar başlamadan önce "eşimin değişmesini istiyorum" diyebilirsiniz. Veyahut bir taraf SS almış ise sonuç ona göre belirlenir. Ona göre..!!






  • 7:30 - 8 en uygunu benim için.İşten çıkıp eve gelene kadar bu vakti buluyor.Eğer bu saatte size uygun değilse canını sağolsun ne yapalım (: Oynayamasakda turnuvayı takip ederiz yani (:
  • ya gene middle earth turnuvası yapalım fakat 1 yıldız felan olsun yada farklı birşey koy
  • katılıyorum. ama beni yenince havalanmayın ben rushçıyımdır Arena da pek iyi değilim yani.
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.