Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.540
Cevap
26
Favori
311.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Aramıza yeni gelenlere hoşfeldin diyorum.Jansay tanıtım gene süper olmuş.Eline sağlık

her zaman dostum

yanlız başka kalmadı. Ne tanıtacam bilmiyom :S

Age of'un yeni şeyini şederim belki

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• ya haklısın türkler gibi atına bağlı milletin paladini nasıl olmaz onu bende anlamıyorum. ha adil hazırlasalar oyunu direk türkleri alırım fakat adil değil. bi toplarımızı güçlü yapmışlar. yani bencede türkleri alınca all techs yapmaz caizdir.ama multide kabul etmiyorlar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lownage -- 23 Ocak 2008; 18:07:05 >

Orjinalden alıntı: Jansay

görüces bakalım...

jansay gördükbugün yeni bi medieval aldım bildiğin gibi açıldı şuan ama ne yapcamı şaşırdım beyler

bana medieval ve age of 3 hakkında ipucu kolaylık vs. yle kısayoltuşlar hangi aaskerden kaçtan yapalım ne basalım nasıl bi yol izleyelim bunları yaazarsanız çok memnun olurum bu arada all techs ne ageo f çok oynadım ama bilmiyorum ayrıca bu bilgileri verirseniz bir sayfada toplayıp atarız topice arkilerimizde faydalı olur cvp beklioyrum teşşekkürler şimdiden

When The World Is Mine, Your Death Shall Be Quick And Painless!

• jansay bu arada eğer yapabilirsen. Rome: Total War ve patch leri için bir inceleme hazırlarsan benim içinde çok iyi olur cidden tanıtım tarzın çok güzel akıcı anlatıyorsun. strateji oyunları için diğer site incelemeleri sıkıcı oluyor.

*PSN ID* : xxreflex41xx
  • quote:

Orjinalden alıntı: diabolik191

@jansay

abi bırak türkleri ne yeniçerisi ya. 10 tane yeniçerinin arasına 3 tane atlılar için tüm upgrade ler yapılmış paladin at noluyo bakalım sonu benim ırk tütonlar(teutons mu öle bişi) bi kale askerleri dandik. onlar olmasada olur çünkü paladin var. oyundaki en karizma asker. biraz daha gelşeyim kapışmak isterim senle aynı babanın söylediği gibi oynuyorum hatta o yazıyı görünce şaşırdım "aynı ben" dedim özellikle 20 köylü olmadan feodal çağa geçmem hadi bazen 16-17dede bırakabiliyorum. bu arada murder hole ne oluyor ? nette okudumda tütonların murder hole ları beleşmiş.

ben all tech yapmıyorum tabi haritayıda açmıyorum böyle daha iyi benim için aldığın ırkın diğerlerinden bi farkı olsun. özellikle multide çok zevkli oluyor.

Teutonsların kale askeri dandik he? Bence Elite Teutonla senin şu meşhur paladinleri kapıştır istersen Post imperial olarak İllede paladin diyorsan Frankların paladini normalinden daha çok güçlü ama Kale askeri olarak teutons 1 numara ben turnuvalarda teutons olarak katılcam zaten..

• bana medieval ve age of 3 hakkında ipucu kolaylık vs. yle kısayoltuşlar hangi aaskerden kaçtan yapalım ne basalım nasıl bi yol izleyelim bunları yaazarsanız çok memnun olurum bu arada all techs ne ageo f çok oynadım ama bilmiyorum ayrıca bu bilgileri verirseniz bir sayfada toplayıp atarız topice arkilerimizde faydalı olur cvp beklioyrum teşşekkürler şimdiden

beyler mesajımı dikkate alırsanız sevinirim arada tekrarlıcam flood olarak düşünmeyin asla öyle bi amacım yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan!ssaRy -- 23 Ocak 2008; 18:44:45 >

• quote:

jansay bu arada eğer yapabilirsen. Rome: Total War ve patch leri için bir inceleme hazırlarsan benim içinde çok iyi olur cidden tanıtım tarzın çok güzel akıcı anlatıyorsun. strateji oyunları için diğer site incelemeleri sıkıcı oluyor.

çok teşekkür ederim dostum, cidden şu an açıklanamaz duygular içindeyim. Yazımın o kadar takdir görmesini beklemiyordum

Rome Total War'ıda bilmiyorumki ben. Yani kusura bakmazsın inş. ama onu oynamadım hiç bilmiyorum yazamıycam

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• quote:

Orjinalden alıntı: xxpisiko41xx

arkadsim ekle Rome:Total War

hoşgeldin ekliyorum kardeşim

• Ne yalan var başta klubü ve seni(yani @Jansay) ciddiyetsiz olarak görüp pek aldırmamıştım ama şimdi görüyorumki turnuva falan gayet iyi.Kusura bakmazsın artık şu yanlışlıkka 2 başlık açmalar falan oluncaBende üyeliğe adayım, strateji bilgim çok ileri düzeydir ve çoğu oyun hakkında da yardımcı olabilirimEklersen sevinirim...Bir sürü favori oyunum var, içinden de hangisi seçemiyorum.Ama gerçek strateji uygulatabildiği için,

Favori oyunum:Total War(Tüm serisi)

• hosbulduk arkdasim

*PSN ID* : xxreflex41xx
  • Senin gibi bir stateji tutkununu aramızda görmekten mutluyum

hoşgeldin

o 2 topiği salla yaw

• Hoşgeldin kardeş.Bu arada medival hakkında öğrenmek istediklerinizi bir kısmını cevaplayabilirim.Özellikle medival total war için.2. oyunun demosunu oynadım.Onunla ilgilide bir şey söylerim

Orjinalden alıntı: eKart

bana medieval ve age of 3 hakkında ipucu kolaylık vs. yle kısayoltuşlar hangi aaskerden kaçtan yapalım ne basalım nasıl bi yol izleyelim bunları yaazarsanız çok memnun olurum bu arada all techs ne ageo f çok oynadım ama bilmiyorum ayrıca bu bilgileri verirseniz bir sayfada toplayıp atarız topice arkilerimizde faydalı olur cvp beklioyrum teşşekkürler şimdiden

eKart kanka, ben sana vereyim birkaç bildiğim taktik, ipucu

Age of III'te, olay kartlarda bitiyor bi bakıma. Kendi kartlarını dizdikten sonra, hangisini önce alacağını planla. Oyunda planına uygun uygularsın, ve önceden bu olayı düşündüğün için, oyun içinde düşünmessin ve vakit kazanırsın. Ama evdeki hesap çarşıya uymayabilir?!?

Düşman ani atak yaptı, yada onun gibi birşeyden dolayı acil askere ihtiyacın var. O zaman planlarına uymayabilirsin.

Askeri birimlere gelelim. Türk milletinden en iyi randıman alacağın 2 yayan birliği söylüyorum. Yeniçeri ve Abus gun. Şimdi bunları açacağım.

Şimdi, aslında bu iki birlik, birbirlerini tamamlıyor. Abus gun, feci uzak mesafeli, iyi darbeli bir birlik. Ama yakın dövüşte köylüyü yenmesi şüpheli Yeniçeriler ise, abus gundan daha kısa mesafeli(hatırı sayılır bir şekilde!) ama yakın dövüşte iyi. Buradan çıkarılacak sonuç, savunduğun yerlere, abus gun, önünede yeniçeri koymak. Hem menzile girince yeniçerilerde ateş eder. Düşmanı kolay haklarsın

Sipahiler ordunda büyük önem taşıyor. Imperial çağa geçince, çok kuvvetli oluyorlar. Atlıda oldukları için her yere yetişebiliyorlar. Ama oyunda bilindik, ve çok önemli olan bir nokta! Pikemenler, her türlü mızraklılar!!! Bu adamlardan atlılarını uzak tutacaksın!!! Bu amcamların çok feci atlılara bonusu var ve atlı matlı dinlemiyor. Zaten seri üretemediğin(karttan getiriyorsun) sipahilerini, böyle kaybetme. Ama diğer infantrylere daldırabilirsin atlılarını...

Önemli bir husus daha! falconet!!! Çok önemli bu. Kaynağını bunada ayırıp, defans noktalarına bundanda yapman lazım. Bu topların özelliği, infantye çok etkili. Bonusu var. Birliğin yanına bundan da koyarsan infantyrlere daha iyi karşılık verirsin. Peki adamda sana top getirirse? Yeniçerilerinin zayi olmasını mı seyredeceksin?

HAYIR! Onada çare var dostum Culverin!! Bu toplarda, diğer topları kırıyor. Bunlarlada, düşman toplarını halledersin..

Şimdi, hangi çağa, ne çabuklukta atlanmalı? Dostum, ilk çağda 15 köylü gibi bi sayıdan sonra 2.ye atla. 2.den çok çabuk atlamak zorunda değilsin. Ama elinden geldiğince oyalanmasan iyi olur. Çünki, 3. çağda, oyunun kaderini değiştecek kartlar var. Burada 7 köylüyle atla diyim. 5te olur. Oyununa göre değişiyor. Savaş kızışıyorsa 3.ye bir an önce atlamakta yarar var. Yani görüyorsun, oyunda kesin birşey söyleyemiyorsun bazen. O anki duruma göre hareket etmen gerekiyor bazen. Herneyse. 3. çağda, kale kurabiliyorsun. Ayrıca sipahi getirtiyorsun. Bu sebepten önemli. Sonra 4. ve 5. çağa ne zaman eserse o zaman geç....

Tavsiyeler:

-Market kurmayı(1. çağda!!) ve ordaki kaynak toplama hızını arttırıcı geliştirmeleri yapmayı unutma,
    Town Center'dan sürekli köylü çıksın. Zaten Türk'leri seçiceğin için, sürekli çıkıyor...
    -Hangi çağdaysan o çağda yapılabilecek şeyleri yapıp öbürüne atla. Unutma binaları..
    -Nüfus sınırına dikkat et ve sıkıştırmadan, ev yaparaktan güzelce yürüt işi..
    -Düşmanından önce asker yap. 2. çağa geçer geçmez kışladan asker çıkar. Ondan önce davran!!
    -Trade binalarını ilk sen ele geçir. Ve elinden geldiğince ilk başta yapmaya çalış. Onları geliştirmeyi unutma. Ve şunuda unutma: onları geliştirince harcayacağın kaynak, sana çok fazlasıyla dönecek. İhmal etme!!

Medieval II: Total War

Bu oyunda daha az, ve başkalarından duyduğum bilgileri vereceğim.

Oyunda Türk'leri oynarken, alman gereken ilk yerler Antioch(Antakya) ve yanındaki şehir. Buralardan iyi kazanç geliyor.

Mısır ile dostluk kurma. Bozuluyor ve seni satıyor..

Savaş stratejileri olarakta,

Okçuları arkada tut, general ve özel korumaları ise, arkada tut ve savaştırma!! Yoksa general ölyür ve askerin morali kırılıyor. Savaşı kazanmaya yakın onları sok, biraz adam kessinler tecrübe sahibi olurlar. Süvarilerini hızlı bir atak yapmak üzre tut. Mızraklılardan uzak tut. Onları okçularla hallet. Savaşta okçulara "fire at will" modu ver. Menzile girene ateş etsinler. Bunları "Total War: Savaş Stratejileriniz !!" topiğinden öğrendim. Topiğe girmek için tıkla.

bu kadar. İyi eğlenceler dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 23 Ocak 2008; 20:34:54 >

• @Jansay , AGE OF EMPIRES III: ASIAN DYNASTIES ile açıklamana hayran oLdum

EE 1 de artık sıkmaya başladı

Bir gün CDciye uğrayalım

Orjinalden alıntı: E®han

quote:

@jansay

abi bırak türkleri ne yeniçerisi ya. 10 tane yeniçerinin arasına 3 tane atlılar için tüm upgrade ler yapılmış paladin at noluyo bakalım sonu benim ırk tütonlar(teutons mu öle bişi) bi kale askerleri dandik. onlar olmasada olur çünkü paladin var. oyundaki en karizma asker. biraz daha gelşeyim kapışmak isterim senle aynı babanın söylediği gibi oynuyorum hatta o yazıyı görünce şaşırdım "aynı ben" dedim özellikle 20 köylü olmadan feodal çağa geçmem hadi bazen 16-17dede bırakabiliyorum. bu arada murder hole ne oluyor ? nette okudumda tütonların murder hole ları beleşmiş.

ben all tech yapmıyorum tabi haritayıda açmıyorum böyle daha iyi benim için aldığın ırkın diğerlerinden bi farkı olsun. özellikle multide çok zevkli oluyor.

Teutonsların kale askeri dandik he? Bence Elite Teutonla senin şu meşhur paladinleri kapıştır istersen Post imperial olarak İllede paladin diyorsan Frankların paladini normalinden daha çok güçlü ama Kale askeri olarak teutons 1 numara ben turnuvalarda teutons olarak katılcam zaten..

saldırı olarak dandikler demedim. çok yavaşlar bende yavaş oyundan nefret ederim hatta neredeyse hiç piyade basmam . yavaş olan tek ünitem trebuchettir.tütonları almamın sebebide kale kule vs. daha güçlü surlar daha dayanıklı farmlar daha ucuz filan bunlar işime geliyor. ırkın kendisinde savunma var. paladinlede atak yapınca tadından yenmiyor.

• sarks power bana anlat ama ne sorcamı bilmiom oyunu yükledim girdim bi halt annamadım:

• Jansay güzel çalışmalara olmuş . Diğer arkadaşlarımız sizde hoşgeldiniz

Orjinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Eyvallah jansay güzel olmuş.Birde sen ge of ta 3 veya 5 askerden bahsetmişsin.Ben en az 50 köylü yapıyorum.İlginç geldi bana

yok abi en ideali 60 köylü yapmak

en az 40 tane zaten. Yani iyi ekonomi için.

Ama zaten dedimya, 4. ve 5. çağada kafanız esince geçin diye. Oralardada 50lere tamamlasak iyi olur işte

@AliAtabakmaçünkiat..

tamam aga gideriz bi cdciye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 23 Ocak 2008; 20:44:31 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.