Şimdi Ara

Total War: Savaş Stratejileriniz !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar bu alanda savaşta kullandığımız stratejik hamleleri paylaşalım.

• Bu savaş arabalarına karşı nasıl başarı sağlarım ?

Benim uyguladığım taktik özünde başarılı oluyor.şimdi bu savaş arabaları çok süratli bir şekilde sizin bölüklerinize dalınca savunma hattı falan bırakmıyor ve ordularınız panikleyip kaçabiliyor..Ben buna bir taktik geliştirdim.Genelde ben The Greek city ile oynadığım için mızrakla pahalanxlarımı ya da spartan hoplliteslarımı 2 sıra olarak arka arkaya diziyorum. sağ ve sol kollarımada ordumda okçu varsa okçu mızrak atan birimler varsa onları koyarak düşman savaş arabalarını üzerime çekiyorum. ve zaten spartan ve hopplıteslar sıkı formasyonda kaldıkları için savaş arabaları ilk temasta birliklerim arasın sıkışıp kalıyor. sağ ve soldanda mızrak ok atışı yapınca beyaz bayrak çekmekten başka çıkısı olmuyor.

• İdeal bir ordu nasıl olmalı ?

İllk temas başlamadan savaş meydanında ordu düzenini yaparken okçu birimlerini ''fire at will'' moduna alıp yaklaşan düşman ile aradaki sınırı koruyan ''just'' seçeneğinide seçili bulunduruyoruz.

ön safımızda ağır piyadeler,pikemenler olmalı hemen arkalarında ise destek olarak 1-2 ağır piyade ve buna destek olacak olan hafif piyadeleri arkalarına almalıyız. Süvaride çok önemlidir. Süvarin yoksa multide hiçbirşeysindir.

Total War: Savaş Stratejileriniz !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rachadell -- 21 Ocak 2008; 15:52:56 >

• Total War oyun ötesi bi şey.
  • benim en iyi taktik, yallah deyip orduyu düşmana sürmek

Bu oyunda yeniyim, çok acemiyim, bana yardım edebilirseniz iyi olur

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jansay
    benim en iyi taktik, yallah deyip orduyu düşmana sürmek
    Bu oyunda yeniyim, çok acemiyim, bana yardım edebilirseniz iyi olur

Sevgili jansay, yallah deyip saldrımak çok yanlış. Çok rahat kazanacağın savaşı bile kaybedebilirsin.
    Her zaman en önde piyadeler arkalarında okçular olmalı ben atlıları kanatlarda piayadelerin arkasına koyuyorum bu sayede kısa sürede düşmana arkadan saldırabiliyorlar. okçuları fire at will moduna al böylece menzile girdikleri anda düşman ok atmaya başlarlar. Böylece senin hatlarına ulaşana kadar kayıp vermelerini sağlar. Ayrıca atlılar iyi kullanırsa savaşların seyrini değiştirebilirsin. Piyadelere arkalarından ani saldırılar yaparsan kaçmaya başlarlar. ( Ancak phalanx gibi uzun mızraklı birliklere atlılarla saldırma , okçularla uzaktan işlerini hallet).

• yigit1_g2 çok saol kardeşim

ben zaten geyik yapmıştım

Yani genel olarak yallah deyip sürüyorum orduyu, ama okçular arkada olarak. Verdiğin taktikler içinde saol

bide bazı sorularım olacak;(Medieval II: Total War Kingdoms oynuyorum, bunu göz önünde bulundurarak)

-Osmanlı'larda en iyi askeri birim kim?

-En ön hatta hangi birlikleri iyi olur(Türklerde)

-Toplardan en iyi randımanı almak için mesafe ne kadar olmalı? Ordunun önünde, arkasında, sağında, solunda yada ortasında, nerde olmalıdır???

-Bi kaleyi (yada şehri) kuşatırken equipmentleri alıp hemen saldırmak mı, yoksa onların stoklarının bitmesini beklemek mi daha randımanlı oluyor?

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• Hadi yaw, bende büyük bir gazla ciddi birşekilde anlattıydım. Neyse canın sağolsun kardeşim.
    Medieval serisini pek sevemedim bu nedenle fazla oynamadım. Ancak bildiğim kadarıyla türklerde ne iyi birimler janissary elite infantry ve hashasim birlikleri. Okçu birimlerinde janissary muskeeters.
    Toplar uzak mesafede pek isabetli atışlar yapmıyor. Ancak önde olurlarsa saldırıya açık kalırlar. Bence piyadelerin arkasına koymalısın.
    Rome total war ı gözününde bulundururak söyleyeyim; kuşatmalarda hemen saldırmamak birkaç turn beklemek lazım. çünkü turn geçtiktçe düşmanın gücü azalıyor. Sanırım Medievalda da aynı şey geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1_g2 -- 22 Ocak 2008; 15:31:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir age of çu olarak şu stratejilere bakarak ağzımın suyu aktı.insan bazen ev mev uğraşmadan direk savaş stratejisi ayarlamak istiyor. birde send3e hangi patchler yüklü ? yani mutlaka yüklemememiz gerekenler hangileri.
  • jansay ben şahsen okçuları en öne koymayı tercih ediyorum, zaten ordular birbirine girdiğinde okçuların pek bir etkisi kalmıyor. janissary archer'ları en öne koyuyorum, arkaya da heavy infantry. zaten piyadelerden kaçabiliyor bu okçular, eğer süvariler gelirse üzerime ben avantajlı olurum. hem süvariler direk okçulara dalıp yavaşlayabiliyor ben de bu arada onlara saldırabilirim. elimde mızraklı bile olmasa eğer atlılar koşmassa kılıçlılar da efektif olabilir diye düşünüyorum

ayrıca river haritalarında, savaşı kıyıda bitirmek gerekli. eğer piyade çoksa düşman gelirken tüm askerler kıyı ağzında set oluşturmalı. karşıdan gelen süvariler ise hiç şansı yoktur zaten, yok piyade ise o halde başka taktiklere başvurmallı tabi.
    bir keresinde arkadaşım 700 süvari 250 piyade yapmıştı, ben ise 890 piyade yapmıştım ve 300 küsürü mızraklı idi. mızraklıları ön safa dizdim ve süvarilerin gelişini izledim. kıyı ağzında set kurduğum için içeri sızamadı ve yavaş yavaş çembere alınarak yok edildi. piyadeleri de kalan 600 askerimle bitirdim.
    yani o 600 küsür süvari kaybetti ben ise sadece 290 piyade kaybettim.
    We will ease pain from your brow.

• Ben olayların hızlı ilerlemesi için savaşları pek yönetmem ama kritik savaşlarda olayım budur ; öne ufak bi çapulcu birlik koyarım arkasına arkasına sağlam askerler onun arkasına okçular , süvarilerim tamamen birlikten uzaktadır zamanı gelince kullanırım okçular da askerlere pek yakın deildir uzaktan ok sallatırım

Orjinalden alıntı: E®han

Ben olayların hızlı ilerlemesi için savaşları pek yönetmem ama kritik savaşlarda olayım budur ; öne ufak bi çapulcu birlik koyarım arkasına arkasına sağlam askerler onun arkasına okçular , süvarilerim tamamen birlikten uzaktadır zamanı gelince kullanırım okçular da askerlere pek yakın deildir uzaktan ok sallatırım

Uzakta kalan briliklerinizle anahattınız arasında lojistik destek azalır ve bu birimlerin kırılması çok kolaylaşır.O nedenle birimleriniz olabildiğince birbirine destek olacak konumda olmalılar.

İyi bir noktaya temas edişmiş.Süvariler savaşta en önemli birlikleridr total war 'da,çünkü hem piyadelerden hızlı haraket edediyorlar hemde temasta düşmanın moralini çökertiyorlar.Tabi süvarileride her birime kullanamayız.

2. bir konu ise bir şehri kuşattık.Kuşatma silahlarımızıda yaptık.Şehrin durumuna bakarak kuşatmayı bekletmek bekletmemek o anki ordu konumuna bağlı.Uzun süre beklerseniz düşman lojistik destek çıkarabilir ve 2 ordu arasında kalabilirsiniz.Bu nedenle makul bir süre bekleyip saldırmak iyi olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: rachadell

quote:

Ben olayların hızlı ilerlemesi için savaşları pek yönetmem ama kritik savaşlarda olayım budur ; öne ufak bi çapulcu birlik koyarım arkasına arkasına sağlam askerler onun arkasına okçular , süvarilerim tamamen birlikten uzaktadır zamanı gelince kullanırım okçular da askerlere pek yakın deildir uzaktan ok sallatırım

Uzakta kalan briliklerinizle anahattınız arasında lojistik destek azalır ve bu birimlerin kırılması çok kolaylaşır.O nedenle birimleriniz olabildiğince birbirine destek olacak konumda olmalılar.

İyi bir noktaya temas edişmiş.Süvariler savaşta en önemli birlikleridr total war 'da,çünkü hem piyadelerden hızlı haraket edediyorlar hemde temasta düşmanın moralini çökertiyorlar.Tabi süvarileride her birime kullanamayız.

2. bir konu ise bir şehri kuşattık.Kuşatma silahlarımızıda yaptık.Şehrin durumuna bakarak kuşatmayı bekletmek bekletmemek o anki ordu konumuna bağlı.Uzun süre beklerseniz düşman lojistik destek çıkarabilir ve 2 ordu arasında kalabilirsiniz.Bu nedenle makul bir süre bekleyip saldırmak iyi olacaktır.

Okçularımı ayrı tutuyorum ama o kadar uzak deil süvari ile birlik ortası gibi bişey bu da desteğin azalmasını engelliyor denilebilir.. Yazı ile anlatımda gösterme imkanım olmuyor birazcık hatalı yazılmış olabilir ama Action halinde sorun çıkmıyor

• ben öyle yapmam

savunmada

General---Süvariler---yaya birlikleri(mızlaklı varsa bir önde tutarım)---okçu

adamlar sardırdığı zaman okçular yayaların arkasına kaçacak, düşman yaya ile karşılaştığı zaman arkadan atlılar olaya karışacak sonra ne olur allah bilir

saldırıda allah ne verdiyse

Edit:

kale savunmasında iki atlı birlik dışarı çıkartın, ordu kapıdan girdiği zaman atlılarla kapıda tost yapın ,

zaten kale savunmasında generali öldürdüğünüz zaman savaş bitmiş demektir.

birde kapıya kazık çakın bazı okçular çakabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 22 Ocak 2008; 23:33:59 >

• destek konusunda birimlerin konumlamaları anlaşıldıysa başka bir noktaya dikkatleri çekeyim.

Makedonların Royal Pikemen birimlerinin ününü bilmeyeniniz yoktur.
    BU birimler çok uzun mızraklara sahip ve önüne çıkanı eriten bir birim.Ben bu birime karşı çok asker denedim ancak en başarılı birim pontusun Bronze Shield pikemenleri.

Spartanları bile alan bu birime dikkat!!!

Orjinalden alıntı: muhacir

ben öyle yapmam

savunmada

adamlar sardırdığı zaman okçular yayaların arkasına kaçacak, düşman yaya ile karşılaştığı zaman arkadan atlılar olaya karışacak sonra ne olur allah bilir

Edit:

kale savunmasında iki atlı birlik dışarı çıkartın, ordu kapıdan girdiği zaman atlılarla kapıda tost yapın ,

Generali en öne koymakla hata ediyorsun bence General ve 1 Deneyimli süvari birliğini savaşa sonradan dahil etmelisin ve her orduyu yok ettikten sonra geri çekmelisin yeni ordu gleince kritik anı beklemelisin..

• bnde rome de ne taktik yapsam yeniom cunku ordum o kadar kalabalik we rutbeli ki dayanamiolar ama savas donusu bi bakiorum kalemi kapmislar bida gidip onlarla savasiom tabi saka bi yana eskiden boyle rezillikler yapiodum :D

*PSN ID* : xxreflex41xx
  • Bir iki yanlışını belirtmek istiyorum.

Öncelikle pike birliklerin düzeni yanlış.Yan hatlara olası süvarı saldırıları ya da 100 kişilik halk birimleri ile ortadaki birimlerin hem korkmaya hemde kenarlara doğru kaymaya başlar.Doğrudan gelen ağır birlikler sayesinde de ortadan yarılırsın ve geride tuttuğun çapulcularda hiç bir etki gösteremez.Gerçi karşındaki ordunun süvarı-yaya dağılıma göre ayar yaparsın ama yoğun süvarili bir durumda yukarıdaki durumunun hiç bir etkisi yok ve phalanx ların ezilmesi an meselesi

Okçuları ise tavsiyem asla ordunun gerisinde tutma, en azından fire at will şeklinde.Çünkü hemen ordunun arkasından atılan oklar direk yere paralel olarak atılır ve düşmana gelen okların en azından %40 ı da senin birliklerine sekecektir yakın temasta.Buda az görünsede senin ana ağır piyade grubunda dev bir delik açmaya yetecektir.

Bu belirttiğim üç yanlışın akıllı bir düşman karşısında ezici bir yenilgi almana neden olabilir.Tabi savaştaki el çabukluğun ne durumdadır bilemiyorum ama bu halde düşmanından %50 daha fazla atak davransan bile savunman basit 1-2 hileyle yarılabilir.

Son eleştirim ise gereksiz yere ağır piyade zaiyatı veriyorsun.Gerçi phalanxlarla pek yakın temasta zararın olmaz ama eğer elinde 2-3 tane hafif piyade varsa(resimdeki gibi) onları en öne koyarak, okçularda arkalarında olmak üzere düşmanın ön saldırı hattının etkisini tamamen kırabilirsin.Okçular senin birliklerini vursa bile hafif piyade oldukları için ana savunmana zararları olmaz.En azından basit bir hesapla onların hattı daha çok zarar görür
    @Deccalİads belirtmiş zaten bahsettiğim durumu.

Benim taktiğim ise:

Savaşlara genellikle ağırlık süvari ile girmeye çalışırım çünkü savaşı bir anda çevirebilecek tek güç onlarda(özellikle generalı bir yakaladığınız zaman).En öne preasant lardan oluşan 2 ya da 3 birlik konup tam güç gelen düşman piyade hattının ilk bölümünü etkili bir biçimde yavaşlatmak(kaçmaları önemli değil önemli olan düşmanı bir süre yavaşlatmak)Tabi bu sırada bir çok salvo atma şansı bulunan okuçular gelen birimler içindeki en stratejik birimleri zayıflatır hatta bazen bitirebilir.

1. hattan geri kalanlar ve devamı gelen orduların okuçularla yakın temasa girmesini sağlarım.Böylece düşmanın hem stratejisi zayıflar( o an askerleri oynatamaz, yoksa ağır zaiyat vermek zorunda kalır) hem de benim gidişatı izlemek için zamanım olur.Duruma göre direk hücuma kalkarım veya kalan birliklere göre ağır piyadelerden bir savunma hattı koyarak son noktayı koyarım.Süvariler ise savaşın son anına kadar generalın bir hatasını bekler ve bulduklarında direk tepesine bindiririm.

@rachadell şimdiye kadar açtığın tw başlıklarına hep baktım ama yorum yazmamıştım.Ama bu tavsiyelerime uyarsan inan bana sana karşı koyabilecek birlik sayısı çok çok kısıtlıdır

• 1- Bodoslama
    2-saklan-saldır
    3-Çember

Ben bunları kullanıyorum
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: muhacir

ben öyle yapmam

savunmada

Edit:

Generali en öne koymakla hata ediyorsun bence General ve 1 Deneyimli süvari birliğini savaşa sonradan dahil etmelisin ve her orduyu yok ettikten sonra geri çekmelisin yeni ordu gleince kritik anı beklemelisin..

hocam yanlış anlamışsın general en arkada

birde genalerde tabi kuvvetliyse mancınık ve okçuları temizlerim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.