Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.540
Cevap
26
Favori
311.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kardeşim öbürleri normal üye. Herkes böle düşünüyo yaaaaa

Önerin için saol

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind
  • ARKADAŞLAR

Şu tanıtım yarışması(oda turnuva gibi fos olduda neyse) için yaptığım ödülü boşverin yaa, herkes "öbürleri şerefsiz mi??!" diyor

Onur üyemiz iyi fikir(e®han'ın fikri)

başka önerisi olan??

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

ARKADAŞLAR

Şu tanıtım yarışması(oda turnuva gibi fos olduda neyse) için yaptığım ödülü boşverin yaa, herkes "öbürleri şerefsiz mi??!" diyor

başka önerisi olan??

Turnuva niye fos olsun ya ben gideyim kafeye ordaki age of sürümüne bakim benim sürümüme uyan kim varsa alayım ifadesini bi

Herkesin sürümüne göre eşleşme yaparız zaten 2 sürüm Oluyor " 1.0 , 1.0b "

• AGE OF EMPIRES III: ASIAN DYNASTIES

Evet, selam arkadaşlar. Tecrübeli(!) ve esprili yazarınız Jansay'dan yepyeni bir oyun Herkesin merakla beklediği, "Yav Jansay yazsada okusak"(!!!) dediği oyunumuz Asian Dynasties ile beraberiz.
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

Evet, efsane oyun Age of'un, 3. oyununun 2. ek paketi(devlet dairesi şubesi gibi oldu) olan Asian Dynasties'te, adı üstünde, asya devletleriyle oynayabiliyoruz. Warchiefs'teki gibi 3 tane yeni devletimiz: Japonya, Çin ve Hindistan!!

Evet, devletlerin özelliklerine geçelim. Öncelikle şunu belirteceğim, oyunda Çin Devleti'nin 13. yüzyılı, Japonya'nın 14. yüzyılı ve Hindistan'ın 19. yüzyılnı oynuyoruz(Yanlış olabilir rakamlar). "Ne böyle saçma iş!?" demeyin. Teknolojik eşitlik olsun diye. (Buradan gene Çin'in süperliğini görüyoruz. Adamların 13. yüzyılı, hindistan'ın 19.su!?!)

Japonya'dan başlıyalım. Capon kardeşler, tam capon. Yani böyle gerçeğe o kadar yakın ki. Onlarla oynarken çok keyif aldım. Evlerin çatısı klasik japon tipi. Köylüler filan. Oyunda zaten bir Tom Cruise eksik!(Son samuray filminden şettim) O derece güzel yansıtmışlar. Oyunda en çok kullanacağınız asker; samuray. Bu amcamlar adamın façasını al aşağı edebiliyor. Birde sırf kılıç darbesi vurmuyor amcamlar. Ters tekme filanda atıyorlar(ciddiyim) Ve koşmaları tam ninja işi. Hani 2 üniteyi bi yere gönderdiğinizde arkadaki yetişmek için koşuyorya, işte o sırada samuraya bakın ve bitin! Sonra japonların öyle bi askeri varki. Abartısız söylüyorum: OYUNUN EN İYİ ASKERİ BİRİMİ!!! Adı: Ronin samuray. Bu adamları, cüneyt arkının canlandırdığı amcamlara benzetebiliriz. Tek bırakın, 4-5 kişiyi hallediyo yahu! Hani orduda özel birlik olurya. İşte bunlar tam özel birlik. Eşi benzeri yok diyorum!!! Tabi hayvan gibi çıkarmak için şans lazım. (Mercenery çıkartırken rastgele veriyor) Kart olarakta 10 tane sipariş edebilirsiniz. (Aslında 5'te, alttaki yazımı okuyun) Multide aklınızda bulunsun

Arkadaşlar japonların en dehşet özelliklerinden biride, bir sürü karttan 2 tane getirtebilmesi. Abi adamlara exp. point dayanmıyor öyle birşey Çoğu kartta böyle bir ekstralık var.

Ve çok güzel bir özellik daha var. Adamlarım evleri(shrine)den, kaynak çıkartabiliyoruz!!! Evet!! Hangi kaynağı istersek ondan üretiyor. Evler ne kadar çok olursa o kadar üretim yapıyoruz. Veeee 25. seviye bir Edo(Tokyo'nun 13. yüzyıldaki adı)'nuz olursa, exp. pointte üretebiliyoruz bu evlerden!!!!! Japonu seçin, multide valla karşınızda durabileni bana yollayın

Ve son bir özellikleri ise, hayvan eti yememeleri. Galiba japonlarda bir gelenek. Hayvanların etinden faydalanamıyorsunuz. Çilek tarlası gibi birşey kurup ondan kaynak geliyor. Shirinelerde var zaten

Vee sıra geldik Çinlilere. Bu amcamların en güzel özelliği, 220 pop. olması. Evet!! 200'lük barajı aştık dostlar!!!
    Oyunda evler önemli bir yer tutuyor. 200 oduna yapıyoruz ve normal evden 4 katı pop. ekliyor. Ayrıca içine üniteleriniz sığınabilir. Evlerden yaptığımız araştırmadan da kapasitesini arttırınca, 20 kişi daha yapın....

Oyunda en çok dikkat çeken özellik, asker üretim şekli. Banner armies diye adlandırılan bu şeyde, butonlara tıklıyoruz ve "3 atlı 2 oklu" "3 piyade 2 mızraklı" gibi üniteler üretiyoruz. Güzel bulmadım ben o yüzden hep kart ısmarladım asker için. Ama beğenen vardır.

Oyunda "cho-ku-nus" mannyak birşey. Bu okçu arkadaşlarımızı Age 2: Conquerors'tan tanırsınız. Çinlerin kale askeri. Ama bu sefer adamlar çok süper olmuş. Çok seri ok atıyorlar. 20 tanesi her türlü orduyu tutar yani(Ronin samuray abiler bunun dışında) Onlardan bolca getirtmenizi öneriyorum.

Oyunda flamethrower gibi değişik ve MANNYAK bir artilerimizde var. Bunlar infantry'e çok iyi geliyor. Ateş salıyorlar "fuuffffff" diye. Önünde ordu mordu kalmıyor. Gemilere, özellikle infantrye, ve artileriye çok etkili. Zaten en sevdiğim özelliği, çok bonusu olması. x6 bonus ne demek yaa Kendisi zaten koyunca iyi götürüyor.

Ve uçan yarasaları da unutmamak lazım. "Flying crows" adlı bu makinada, fişekli bir "yarasa şeklinde tahta" atıyor ve bina mina dinlemiyor. Çok ilginç, seyretmesi hoş, ve etkili bir alet...

Vee namaste!! Hintlilere geldik Bu amcamların bir topları var. Allahh!!! Sonra değineceğim.(Ama gördüğüm en etkili ve süper artilery söyliyim!!)

Bunları seçersek, oduna kuvvet vereceğiz. Çünki garip olarak, köylüler odun istiyor!!! Evet, odun mu yiyorlar? Demeyin. Mantıklı bişi söyleyemiycem ama böyle

Binalar hint tarzı. Fazla diycek birşey yok.

Gelelim şu toplara! Toplar fillerin üstünde arkadaşlar!! Zaten hintlilerin en şamatalı özelliği filler. Bunların üzerine bir top koymuşlar abiler! 7.2 deprem yapıyo mübarek Açıklayım:

Oyunda en etkili artileri diyebileceğim bir kuvvette, top atıyorlar. Ve binalar saniyeler içinde yıkılıyor. Sizde benim gibi inanamıycaksınız. Çok feci birşey. Ve en güzel özelliği, görüntüsü. Topu atınca fil geriye doğru gidiyor şiddetten. Orasını varya işte, çok gerçekçi yapmışlar. Microsoft Game Studios, thank you so much for india's elephant's reality!! Mesajımı veririm böyle!!

Ve yeni bir özellik var oyunda arkadaşlar. Bu 3 asya devleti, wonder dikerek çağ atlıyorlar. Evet, wonderlar geri döndü!!! Bazı avantajları da oluyor. Wonderlara bakarsak: Tori Gate var,(japonlarda), çindede bişiler var işte. Hindistan'da da en göze çarpan: "Taç Mahal". Tabi Taç Mahal diye hemen atlamamak lazım. Çağın en avantajlısı hangisiyse onu seçmekte yarar var...

Campaingde de Japonya'nın kuruluş hikayesi var. Bir sürü clana ayrılmıştı ya eskiden japon. Onların savaşı. Çin ve Hindistan campainglerini oynamadım...

Oyun hakkında söylenebilecek şeyler bunlar arkadaşlar. Gerçekten feci güzel bir oyun olmuş. Çok kaliteli, başarılı bir yapım. Zaten bu oyun benim şu ana kadar en zevk aldığım strateji oyunudur. Bu oyunu kesinlikle ilk gördüğünüz yerde alın ve 3 devletin de, keyfini çıkarana kadar oynayın!!

Age of Empires III: Asian Dynasties rocks on!!!!

Hayatımda gördüğüm en iyi oyun SS'si

Parlayan kılıçların gölgesinde bir savaş...

Japonya için savaş...(Japon clanlar arasındaki savaş)

(((Bu arada arkadaşlar oyun SS'lerde göründüğü gibi değil. Yani kamera açısı olsun, japon clanlarındaki savaş bayrakları olsun, feyk yani. )))(Ama parlayan kılıçlar, metaller filan gerçek. Deccan gibi maplerde gerekli grafik özelliklerinde parlıyor)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 2 Şubat 2008; 16:32:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: E®han

quote:

ARKADAŞLAR

başka önerisi olan??

Turnuva niye fos olsun ya ben gideyim kafeye ordaki age of sürümüne bakim benim sürümüme uyan kim varsa alayım ifadesini bi

Herkesin sürümüne göre eşleşme yaparız zaten 2 sürüm Oluyor " 1.0 , 1.0b "

abi bırak yaa kaç gün geçti kategorilerden birer tane yarışmacı var

• SS ler etkileyici ama teknoloji ilerledikçe age of oyunlarında insanı biraz daha oyundan uzaklaştırıyo belkide sadece bende ama bunlardan aldığım tat Age of II : Conquerrors Expansion dan daha azdır..

SS ler etkileyici ama teknoloji ilerledikçe age of oyunlarında insanı biraz daha oyundan uzaklaştırıyo belkide sadece bende ama bunlardan aldığım tat Age of II : Conquerrors Expansion dan daha azdır..

etraftaki oyunlardanda kaynaklanıyor olabilir..

age of II çıktığında adam gibi strateji oyunu yoktu(medieval total war gibisinden)

çıktı ve deli gibi oynadın şok oldun, sonra etkisi kaldı, medieval filan dinlemeden onu oynuyorsun...

Yani sadece teorim bu

• quote:

quote:

SS ler etkileyici ama teknoloji ilerledikçe age of oyunlarında insanı biraz daha oyundan uzaklaştırıyo belkide sadece bende ama bunlardan aldığım tat Age of II : Conquerrors Expansion dan daha azdır..

etraftaki oyunlardanda kaynaklanıyor olabilir..

age of II çıktığında adam gibi strateji oyunu yoktu(medieval total war gibisinden)

çıktı ve deli gibi oynadın şok oldun, sonra etkisi kaldı, medieval filan dinlemeden onu oynuyorsun...

Yani sadece teorim bu

Hayır aksine her türlü strateji oynarım , Medieval , Rome , Frozen Throne , Stronghold , Red Alert II bu oyunlardada iddialıyım fakat benim ana oyunum Age OF II dir değişmez..

• tamam teorim fos çıktı

• Age of II ilk aldığım günleri hatırladımda gerçekten çok süperdi insana ayrı bir tat veriyordu onun gibide oyun yoktu Ama o zamanlar pc mi daha ilk yıllarıydı çömez dim yani bişede bilmiyodum yeniyorlardı beni, hile yapmaya başladım zaten ilk hile deneyişim Age of II de oldu o zaman kaptım işi ondan sonra hilesiz yenmeye başladım şimdi bu günlere geldik işte Age of II bana çok şey kattı beni daha çok hırslandırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Gezer -- 23 Ocak 2008; 12:48:10 >

Gölgeler kadar yumuşak ve hızlı olmalıyız.

• bende katılmak istiyorum klübe... oyunu WarCraft III TFT.. zaten warcraftçılardan beni tanıyan tanıyor. turnuva muhabbetine de girmek isterim...

Orjinalden alıntı: Frostban3

bende katılmak istiyorum klübe... oyunu WarCraft III TFT.. zaten warcraftçılardan beni tanıyan tanıyor. turnuva muhabbetine de girmek isterim...

hoşgeldin warcraftçı dostum

turnuvalara hangi kategoride girmek istersin? Rome: Total War mı, Age of Empires II: The Conquerors mu?(Warcraft kategorisi mevcut değil)

• hmzzz warcraft yoksa hiçbirine =) daha sonra katılırım diğer turnuvalara... imzayı ekliyorum okeyto?

yaramazprens ve acarbasketçi hoşgeldiniz beyler

• @jansay

abi bırak türkleri ne yeniçerisi ya. 10 tane yeniçerinin arasına 3 tane atlılar için tüm upgrade ler yapılmış paladin at noluyo bakalım sonu benim ırk tütonlar(teutons mu öle bişi) bi kale askerleri dandik. onlar olmasada olur çünkü paladin var. oyundaki en karizma asker. biraz daha gelşeyim kapışmak isterim senle aynı babanın söylediği gibi oynuyorum hatta o yazıyı görünce şaşırdım "aynı ben" dedim özellikle 20 köylü olmadan feodal çağa geçmem hadi bazen 16-17dede bırakabiliyorum. bu arada murder hole ne oluyor ? nette okudumda tütonların murder hole ları beleşmiş.

ben all tech yapmıyorum tabi haritayıda açmıyorum böyle daha iyi benim için aldığın ırkın diğerlerinden bi farkı olsun. özellikle multide çok zevkli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lownage -- 23 Ocak 2008; 16:54:06 >

• abi ayıpsın yaa..

Yeniçeriler uzaktan iyi koyuyor. Menzili fazla. O atlıların menzili kaç?

Hee, sevindim pederle aynı stil olmanıza

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 23 Ocak 2008; 17:04:16 >

• ben all techs yapmıyorum..

Kardeşim hangi mantığa göre dizdin ki o geliştirmeleri

Paladin gibi güçlü bi atlı yok, sipahilerimiz meşhurdur, ne ayak!?!?!

O yok, bu yok, Türk düşmanı bunlar

o yüzden ben paladinde yaparım, yeniçeride, ortasınada imam koyup, gevurun şehrini başına geçiririm(babam gibi. Saltanat tarzında)

• Aramıza yeni gelenlere hoşfeldin diyorum.Jansay tanıtım gene süper olmuş.Eline sağlık
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.