Şimdi Ara

Stereo ve surround amfide aynı hoparlörü kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sony STR DB-925 surround amfi, Pioneer DV-717 DVD/CD Çalar, MordauntShort 816 Front hoparlör ve Bose surround hoparlörlerden oluşan bir sinema-ses sistemim var. Stereo müziği daha iyi dinleyebilmek için yeni bir Marantz PM-15S1 amfi ve MordauntShort Front Hoparlörleri her iki amfiyede aynı anda bağlayabilmek için HAMA LSP-204 model bir speaker switch konsolu aldım. Switch konsolu aslında 1 amfiye 4 ayrı çift hoparlör bağlamak için kullanılıyor ve istediğiniz hoparlör/hoparlörler çiftini şalterleri açarak aktif edebiliyorsunuz. Ama ben tam tersi şekilde hoparlör çıkışlarına (1. ve 3.) amfileri; amfi çıkışınada hoparlörü bağladım. (2 çift hoparlör çıkışını kullanmıyorum). Bu durumda sistem gayet güzel çalışıyor. Stereo müzik dinleyeceğim zaman 1 numaralı şalteri açıp diğerlerini kapatıyorum böylece Marantz amfi ve hoparlörler arasında bağlantı oluyor. Surround sistemi devreye alacağım zaman 3 şalteri açıp diğerlerini kapatıyorum böylece surround amfi ve MordauntShort hoparlör arasında bağlantı oluyor.
    Sorucağım konu switch konsolu elektronik sistemli olduğundan bir amfi çalışırken diğer amfi, konsoldaki switchi kapalı bile olsa zarar görebilir mi? Tam mekanik bir switch olsa problem olacağını düşünmeyecektim ama elektronik switchde durumu bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: playdead

Merhaba Arkadaşlar,
    Sony STR DB-925 surround amfi, Pioneer DV-717 DVD/CD Çalar, MordauntShort 816 Front hoparlör ve Bose surround hoparlörlerden oluşan bir sinema-ses sistemim var. Stereo müziği daha iyi dinleyebilmek için yeni bir Marantz PM-15S1 amfi ve MordauntShort Front Hoparlörleri her iki amfiyede aynı anda bağlayabilmek için HAMA LSP-204 model bir speaker switch konsolu aldım. Switch konsolu aslında 1 amfiye 4 ayrı çift hoparlör bağlamak için kullanılıyor ve istediğiniz hoparlör/hoparlörler çiftini şalterleri açarak aktif edebiliyorsunuz. Ama ben tam tersi şekilde hoparlör çıkışlarına (1. ve 3.) amfileri; amfi çıkışınada hoparlörü bağladım. (2 çift hoparlör çıkışını kullanmıyorum). Bu durumda sistem gayet güzel çalışıyor. Stereo müzik dinleyeceğim zaman 1 numaralı şalteri açıp diğerlerini kapatıyorum böylece Marantz amfi ve hoparlörler arasında bağlantı oluyor. Surround sistemi devreye alacağım zaman 3 şalteri açıp diğerlerini kapatıyorum böylece surround amfi ve MordauntShort hoparlör arasında bağlantı oluyor.
    Sorucağım konu switch konsolu elektronik sistemli olduğundan bir amfi çalışırken diğer amfi, konsoldaki switchi kapalı bile olsa zarar görebilir mi? Tam mekanik bir switch olsa problem olacağını düşünmeyecektim ama elektronik switchde durumu bilmiyorum.

3 bilinmeyenli matematik denklemi gibi anlatmışsın bir an matematik sorusu okuyorum sandım
    Anladığım kadarıyla 2 amfiyi anyı anda çalıştırmak istiyorsan fakat switch 1 amfi off haldeyken amfinin zarar görebilirmi demişsin yada ben öyle anladım...Soruna gelecek olursak zarar göreceğini sanmam hiç denemedim deneyen birinide görmedim ama teorik olarak zarar görmesi imkansız.
    Yine işin uzmanları değerlendirip sana en iyi cevabı verecektir...

• eski bir takım vakt-i zamanında çok aranırdı.
    soruna cevap sorun olmaz. hama ın neresi tam elektronik switch. basit bir düzenek işte.
    niye hama ile cırmalıyorsun?
    925 in pre out çıkışı var.sony pre out u marantza bağla; mordaunt short sadece marantz ampliye bağla. sony 925 in front hoparlör terminalleri boş olacak. iki ampliyide hoparlörüde sürekli meşgul et.
    nasıl çözdün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 9 Şubat 2009; 12:54:55 >

Orjinalden alıntı: the_cantan

yarın gülmem geçsin gelecem. eski bir takım vakt-i zamnında çok aranırdı.
    soruna cevap sorun olmaz. hama ın neresi tam elektronik switch. basit bir düzenek işte.
    niye hama ile cırmalıyorsun?
    925 in pre out çıkışı var.sony pre out u marantza bağla; mordaunt short sadece marantz ampliye bağla. sony 925 in front hoparlör terminalleri boş olacak. iki ampliyide hoparlörüde sürekli meşgul et.
    nasıl çözdün mü?

Uzmanda gelmiş zaten çağrıma kulak vermiş
    Sitede böyle bilir kişilerin olması ve sorunların çözümünde aktif olması bu forumda olmamın tek sebebi...
    saygılar....

• est. hep beraber daha iyiye.

Mağlesef SONY 925 in pre-out çıkışları yok.
  • nedense ben pre out çıkışları var diye hatırlıyorum.
    sanırsam kardeşlerinde kaldı o özellik DB940QS. o zaman dvd vs. çaların line out çıkışlarını kullan.
    Stereo amfi ile 5+1 amfi bağlama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.