Şimdi Ara

Steam Machine [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
38
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk özelliklerine baktığımda banada çok güçsüz geldi Fsr4'de yok galiba aynı şekil Hdmi 2.1 yok deniyor oda büyük rezillik ama bu özelliklerle zaten onada ihtiyaç yok.Fiyat burda çok önemli bu cihazın fiyatı 400 dolar civarına gelirse konsol kitlesini kendisine çekebilir Steam'in hedefide bu bence kendi ekosistemine oyuncuları çekmek.Yani bu adamlar istese 1000-1500 dolarlık güçlü bir cihaz getirebilirdi ama ordada bu parayı verecek kullanıcı zaten kendisine güzel bir Pc toplar böyle bir cihazla kendisini sınırlamamış olurdu.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
  • Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Beni en çok rahatsız eden şey 8 gb vram. Yeterli olduğunu gördük falan demişler pek geçmedi bana. Bugün gördün 2 sene sonra göremeyeceksin. 1000'lik olmasına gerek yoktu bunun için.

Valla bilemiyorum hocam, bir kontrolcü tipinin rahatlığına alışınca o tasarımın dışına çıkıldığında insan çok rahat edemiyor. Adamlar Ps1 zamanında şu kontrolcüyü avucun içine oturma kısmını düşünmüşler. Tabii o zamandan bu zamana tasarım değişmiş daha da gelişmiş. Biraz da alışkanlık işi. 20-25 yıl önce Sega Mega Drive 2'nin kontrolcüsüne alışmıştı ellerim. Hiç sorun etmiyordum. Sonra Ps1-Ps2 maceralarınız başlayıp onun kontrolcüsüne alışınca bir gün canım nostalji yapmak istediğinde Sega'yı açtığımda yarım saat o kontrolcüyle oynayamamıştım avuçlarıma ağrı girmişti. PS nesliyle avuçlarımızın içine cuk diye oturan o kontrolcüyü tutma rahatlığından çıkınca olmadı. Yani insanoğlu konforun en üst dilimine alışınca daha önce alıştığı daha az konforlu durumu terk ediyor. Örnekler şok eskilerden olsa da anlatmak istediğim eşyi anlatabilmişimdir umarım. Kontrolcünün konforu oyun makinesinin başına geçip saatler gömünce, hızlı oyunlar oynayınca anlaşılıyor. Aradan geçen onca saatlik oynamıştan sonra elde avuçta bir ağrı, rahatsızlık, kasılma yaratmıyorsa o kontrolcü olmuş demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• JePinkman kullanıcısına yanıt

O vramle 4k performansını merak ediyorum hocam Steam Machine [ANA KONU]  Bu arada gamepad çok garip duruyor özellikle tetik tuşları ve dokunmatik kısımı beğenmedim baklaım onun fiyatlandırması nasıl olacak.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Ya hikaye zaten. Mevcut konsolların 4K olayı ne kadar verimli ve gerçek ise o yani. İçinde 7600 civarı bir kart var gibi duruyor. 1080p kartı yahu bu. 1080p'de bile native 60 veremez bazı güncel oyunlarda. Kırk takla atıp üstüne Fsr'ın 720p'den upscale eden modu falan anca öyle 4K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 13 Kasım 2025; 12:34:11 >

Valla hocam durum sizin dediğiniz gibi düz konsollardan hallice bir performans bizi bekliyor.

Makul olursa fiyatı.

Steam kütüphanesi ile Pc, Deck, Machine ortak kütüphane.

Diğerlerinden çok daha makul oyun fiyatları.

Ayar yapabilme özgürlüğü. Çok konsol kafasında olan insan için bu kötü ama bence ayarın bana kalması güzel bir şey. İstersen Deck veya Machine Preset'i seçersin istersen ayar yaparsın.

Bunlar artıları olabilir. Ama mid-high sistemi olan insanlar pek yanaşmaz bu ürüne. Xbox tarafından kullanıcı çekebilir ama.

Fiyat çok önemli hocam şu cihaz için 600-700 dolar ve üstü büyük rezillik olur bence olması gereken 400-500 dolar aralığı.O fiyat aralığında sizin saydığınız avantajlarla güzel bir tercih olabilir.Ama özellikleri söylediğiniz gibiyse keşke biraz daha yüksek olsaydı sonuçta bu cihazın hedefi Tv yanına koyup kullanmak ve 4k dışında Tv kullanan kalmadı gibi birşey.

4060 laptop alıp, TV'nin yanına koysak daha iyi performans verebilir gibi. Dlss kalitesi vs. derken çok daha iyi deneyim alabiliriz bence.

Sırf tv diye değil monitör tarafını da düşünmüşler. Videolarda monitörle de gösteriyor. Diğer konsollar hep tv ile yapar mesela bunu. Küçük falan ya koy masana oyna diyor yani. Monitör olunca 1080p-1440p olursa bu cihaz o zaman daha verimli olur. 4K yeri değil bence pek yani Stardew Valley, Hollow Knight falan oynamıyorsanız sürekli. DLSS gibi bir şey olsa ellerinde anlarım ama inatla Amd ile çalışıyorlar.

600-700 çok bence. 400-500 olursa makul.

Nvidia tarafı büyük ihtimal pahalı kaçıyor hocam sanırım.Belki bu cihazdada Ps5 Pro gibi FSR4 YAKINDA!!!! söylemlerini duymaya başlarız Steam Machine [ANA KONU]  Fsr4 yine güzel çözüm ben memnunum mesela ondan.Monitör tarafını göremedim hocam pek videolarını izlemedim daha çok özelliklerini kağıt üstü takip ettim.Bakalım en önemli detay fiyat ona göre yorum yapmak daha mantıklı olur.

• 7ender kullanıcısına yanıt
    Adam haklı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Steam:FuatJohn

Xbox:FuatJohn#1147

Ps:FuatJohn

NintendoID:FuatJohn

Ya az daha pahalı yap DLSS ile getir. DLSS çok çok büyük bir artı. Switch 2 güçlü olduğundan değil DLSS olduğundan Cyberpunk ile Deck ve S'ten iyi sonuç veriyor.

• Switch dışında Nvidia'dan GPU alıp konsol veya bu tarz bir konsol/pc üreten firma yok Switch'de CPU'yu ARM kullandığı için yırtıyor. Xbox, PS, Steam Deck AMD'den işlemci GPU ortak tasarım bir fiyat alıp milyonluk sipariş veriyorlar işlemciyi AMD versin GPU Nvidia'dan olsun olmuyor.

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K
  • JePinkman kullanıcısına yanıt

Hocam daha pahalı yapınca Dlss ihtiyacı bile yok git daha yeni nesil bir Amd sistemi kullan Fsr4 olsun bari ona bile okey olurduk bence.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Valve hl3 u para icin yaptigini hic zannetmiyorum. imza hareketi olur o yuzden yapar.

PLAYSTATION 1
    PLAYSTATION 2
  • Reddit'te gördüm, çok hoşuma gitti. Valve gibi firma kolay kolay gelmez.

Steam Machine [ANA KONU]

Çok çok küçük bir kullanım senaryosu ama steam deck ve pc kombini yapanlar ev ortamında PC’den deck’e streamle oynayanlar var. Belki pc kullanıcıları içinde kanepe karşısı aksesuarı olabilir. Ama fiyatın cidden iyi çıkması lazım ve dediğim senaryo kabul lüks bir kullanım

Bu cihaz icinde bu gecerli olacaktir yuksek ihtimal

PLAYSTATION 1
    PLAYSTATION 2
  • Steam Machine [ANA KONU]

PLAYSTATION 1
    PLAYSTATION 2
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.