Şimdi Ara

Steam Machine [ANA KONU] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
38
Favori
14.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 1...11...20212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Steam Machine'in açılış ekranı dün gece Steam'in arka ucuna eklendi.

Bilginize: Steam Controller ile bu olay yaşandığında, lansmandan sadece birkaç hafta önceydi.

Steam Machine [ANA KONU]
    Steam Machine [ANA KONU]
    Steam Machine [ANA KONU]

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗

• Steam deck için çok büyük denecek zam haberlerinden sonra bu cihaz için hala endişeliyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - 3racing Sakura D6 - Mst Rwd01D, yaz yaz bitmiyor, kısaca RC'yi seviyorum
  • R-10 kullanıcısına yanıt

Şu şekil bekliyoruz...

Steam Machine [ANA KONU]
    Harddisk : Seagate Barracuda 2TB
    SSD : GIGABYTE 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD : Samsung 980 SAPSI 1 TB
    Sıvı Soğutucu : NZXT X63 Kasa : NZXT S340
    PSU : Corsair RM850 850W 80+Gold İşletim Sistemi : Windows 11
  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Muhtemelen Steam Machine fiyatlamasına yol yapmak için decke zam yaptılar. Cihaz Ps6 ve Helixe oranla zayıf olacağa benziyor, birde fiyatı 1000 dolar seviyesinde satışa çıkarsa ne kadar talep olur bilemiyorum.

Benziyor değil cihaz güçsüz zaten. Ps 5'in bile gerisinde. 6 ve Helix ile yan yana bile anılmaz güç konusunda.

Evet, donanım fiyatları yüzünden garip bir fiyatlandirma olacak, konsol gibi satılmayacak diyorlar ama konsol ile rakip oluyorlar, deck'e öyle bir zam yaptılar ki bu cihaz 1000 dolara çıkar mı acaba diyorum

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - 3racing Sakura D6 - Mst Rwd01D, yaz yaz bitmiyor, kısaca RC'yi seviyorum
  • @s_demirci_53 Donanım fiyatları arttı ama ilerleyen dönemlerde bir noktada fiyatı dengelenecektir veya düşecektir. Acaba 1000 dolar fiyatıyla çıktığında bunun fiyatı donanıma bağlı düşer mi? Ben pek zannetmiyorum.

@JePinkman 2 cihazın donanımı SM kadar net değil hocam o nedenle öyle dedim ama mevcut jenerasyonun da gerisinde olduğundan doğal olarak zayıf olur haklısın.

Gerek yok ya. Ps 5'ten güçsüz olan cihaz işte. Ps 6 Helix vs. yok eder geçer güç olarak.

• Cihaz güçsüz olacak diyoruz da machine bile bin dolar civarında çıkabilir derken bugün ps6 için ne kadar isteyecekler, ben şuan konsol yerine machine almayı daha çok isterdim, deck üzerinde çok rahatça Steam,epic,Amazon,gog hesaplarımı kullanabiliyorum, konsol tarafında 20 oyunum varken PC tarafında 1020 oyunum var

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Bu fiyat saçmalığı Machine ve Deck ile kalır. Ps 6 vs. Machine 1000 olur diye gidip 1500'e satamaz.

Benim steamde çok fazla oyunum olduğundan cihaz cazip fiyatlı olursa almayı düşünüyorum. Donanımı yazılım ile muhtemelen güncel tutmayı becerirler. Lakin 500 dolarlık cihaza 1000 dolar isterlerse gerek yok. Helix bahsedildiği gibi steam ve epic erişimi sağlarsa 200-300 dolar fazla verip daha iyi bir cihaz olduğundan onu da tercih edebilirim. PS6 şuan sessiz, bakalım PS5 döneminden daha canlı bir kütüphane vaadi olursa o da tercih edilebilir. Elimde 4-5 sene beni götürecek laptop var zaten çıktığı gibi almak istemiyorum. PS6 alırsam da steam kütüphanesine onunla devam ederim en kötü.

Ben bu nesil es geçtim, laptopum eskidi, konsol tarafında hala PS4 ile idare ediyorum, deck ile oyun oynuyorum, bu sebepten konsol kısmında helix de dikkatimi çekiyor, belki Steam oyunları çalıştırır ise dikkat çekebilir, birde hala machine için tam güç testleri göremedik, bin dolar istenirse gidip rtx5060'lı pc alayım bile diyorum,
    Kısaca hala machine için daha detaylı haber bekliyorum

• Fiyat anlamında benim görüşüm çok farklı. İstediği kadar pahalı olsun almayı düşünüyorum.

İnanılmaz fazla oyun oynayan birisiyim. Hiç bir zaman konsollar beni tatmin etmedi.

Benim için çok saçma şey var. Neden hiç ps4, 5 veya xbox almadım şöyle yazayım;

-Viral olan indie oyunlar harici asla oyun bulamıyorsunuz. Çok kısıtlı bir oyun havuzu var. Viral olan indie oyunlarda inanılmaz saçma fiyatlara satılıyor.

İşletim sistemi de facto herkes tarafından kullanılan ise linux vb. oyunlar daha fazla ulaşılabilir oluyor. Bir çok alternatif oyun ucuza alınıyor.

3.parti satıcıları saymıyorum bile.

-Buna öyle sinirliyim ki büyük harfle yazıyorum. OYUNU ALMIŞIM, PARA VERMİŞİM. ONLİNE, MULTİPLAYER OYNAMAK İÇİN SANA NİYE AYLIK PARA VEREYİM ?!

Böyle bir saçmalık olabilir mi kardeşim ya..

-Hiç bir zaman bir multimedya cihazı olmadı. Sadece aç oyun oyna. Yok dvd izlenir, cd tak film izle demiyorum.

Ben ikinci bir ekran ile veya alt-tab misali arkada bir podcast/video dinlerken/izlerken oyun oynamak istiyorum. İkinci bir masaüstüm olsun istiyorum.

Konsol sadece hızlıca oyun oynamak üzerine kurulu.

-Her zaman o saçma/karışık b*ktan ara yüzlerini kullanmak zorunda kalıyoruz. Bir xbox ara yüzü var, bu işlere aşina olmayanlara zulüm gibi.

Ne özelleştirebiliyorsun, ne tema değişiyor. Sana dayatıyor böyle kullanacaksın. Senin ishal b*k yeşili marka rengini niye gözüme sokuyorsun.

Ya kardeşim ben astigmatı olan adamım. Sallıyorum yazıları kalınlaştırıp, rengini değiştirmek istiyorum. Veya çok farklı bir şey yapmak istiyorum.

Yok abi illa dayatmaları kullanacaksın.

-Bir problem oluyor sistemde olur, oyunda olur vs.. Paşaların 1 ay patch atmasını, sistemi düzeltmesini bekliyorsun.

Topluluk tarafından destek alamıyorsun.

-Konsolda mod, yama yüklemek problem. Steam tarafından verilen mod atölyesi desteği bile kendi başına konsolunu alma sebebi olabilir.

Kontrol input ve geriye kalan not alma vb. bunları hiç dillendirmiyorum bile.

-Geriye dönük oyun oynamak diye bir şey yok. Ps2, ps3, ps4 oyunları oynamak istersen mümkün değil.

2007 yılında aldığım oyunu 2026/2027 yılında çıkacak steam makine ile paşalar gibi oynayacağım.

-Emulatör desteği. Bunun için bir şey yazmama gerek bile yok. Bunun için ayrı uzun bir yazı dahi yazılabilir.

kardeşim hiç mi artısı yok konsolların ? var... Fakat benim için kayda değer söylenecek hiç bir artısı yok.

Bu cihazı da konsol gibi düşünmüyorum. Keşke konsol değilde kendilerine yeni bir kategori/isimlendirme yapsaydı.

Çünkü konsol+pc karışımı güzel bir şey olacak.

Zamanınızı nasıl yönetirseniz , yaşamınızı da öyle yönetir ve öyle yaşarsınız.

• sanjii kullanıcısına yanıt

Xboxta geriye uyumluluk var. Konsollar genel olarak sabit sistemler, özelleştirme seçeneklerini düşünmeyen tak, çalıştır, oyna mantığıyla hareket eden sistemler. Helix o pencerenin dışına çıkacak sanırım. Xboxta bulunan birçok özelliği pc yada ps da bulamıyorsun. Mesela 3 gün önce oynayıp kapattığın oyunu tek tuşla açıp durduğun noktadan devam etmeni sağlıyor. Pcde steami açacaksın, oyunu açacaksın menüden devam et deyip en son kayıtlı olan noktadan geri başlayacaksın. Xboxın sunduğu müthiş bir teknoloji yani. 10 yıl önce aldığın oyunu bunda da oynayabiliyorsun. Birçok oyununu konsolu sattığında pc üzerinden oynamaya devam etmeni sağlayacak play anywhere özelliği mevcut. Bende 30 yıllık pc kullanıcısı olarak 1-2 yıldır xbox kullanıyorum çok memnun kaldım. Hiç oyunu olmayan yeni kütüphane kuracak biri için fiyat avvantajı sebebiyle en makul platform xbox. Yeni oyunların fiyatları yüksek ondan steam daha avantajlı ama eski oyunları da steamden almak pahalı. Online oyunlar için abonelik dayatması aşırı saçma birşey. Ben online oyun oynamadığım için bir mağduriyetim olmuyor ama oynamış olsam almama sebebi olurdu tabi ki. Helixte iptal oluyor bu durum ama mevcut sistem ücretli. Ps tarafı da belki xbox ücretsiz yapınca ücretsiz hale getirir. Yeni jenerasyon için konuştuğumuz için mevcut düzene göre yorum yapmak yanıltıcı olur.

• fbyram kullanıcısına yanıt

xbox tarafında geriye uyumluluğun olması sevindirici. Ps tarafı bu konuda çok eksik o zaman. yani en son konsol tarafına 7-8 yıl önce göz ucuyla baktım. Tövbe edip uzaklaştım.

Umarım helix sizin gibi kullanıcılar için çok güzel stabil olur. Yazlımın arkasında microsoft olunca insan durup bir düşünüyor.

Yeni sistemler çıksın bakalım... Herkes mutlu olsun, umarım her oyuncu aldığı ürün ile güzel vakitler geçirir.

Kimse eğlencesinden olmasın.

bu arada sanırım play anywere son zamanlarda çıkmış. Güncel oyunlarda geçerli.

Xbox Play Anywhere özelliği, Microsoft mağazasındaki tüm zamanların toplam Xbox kütüphanesinin yaklaşık %9 ila %10'una denk geliyor. Hiç açıcı bir oran değil.

100 oyunun varsa 10 tanesi gibi filan oluyor.

benim için artı göreceğim bir avantaj değil.

fakat hiç olmamasından iyi midir ? yani evet..

Benim gibi PC tarafında kütüphanesi olmayan birisi için Series x çok mantıklı. Komik fiyatlara eski ama AAA bir sürü oyun aldım. Gücü de gayet iyi uzun yıllar kullanılabilecek bir cihaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

@sanjii xbox pek bilinir bir marka değil. Konsol olarak ps daha çok tercih ediliyor. Özellikleri bir kullanıcı için daha iyi. Laptop da var ikisini kombinliyorum ama tek cihaza düşürme işi daha mantıklı olabilir.

Oransal öyledir de işe yarar birçok oyunda bu özellik var. Benim 250 civarı oyunum varsa 80-90 tanesinde vardır. Eski oyunlardan oran düşüyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.