Şimdi Ara

Steam Machine [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
459
Cevap
38
Favori
14.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

evet zamanlamasi maalesef kotu oldu tam bir krize denk geldi bakalim fiyatlar ne olacak. Aynen bu satin alinmis bir kopya oyunu farkli aletlerde oynayabilmek deck ve steam machine gibi.. muhtesem birsey. Bende deck yok ama eger steam machine alirsam kesinlike deck te alirim.

Bende indie oyunlari seviyorum, daha 1 hafta once aldigim 2 oyundan ornek vereyim. Daha cok indie oynarim diye nintendo switch 2 aldim. Stardew valley ve hades 2 bir suredir steamdeki sepetteydim ikiside aslinda nintendo ile elde oynamalik oyunlar. Fiyatlara bakayim dedim bu iki oyun nintendo tarafinda $45 totalde, steamde $14.. uzun uzun baktim bi ileri bi geri bir turlu neden ayni mala 14 yerine 45 vereyim diye kendimi ikna edemedim gittim steam den aldim. Daha steam machine almadan 30 dolar kara gectim bile. Bu bide yani dusuk butceli iki tane indie oyun icindi. Tamam konsol fiyati onemli ama oyun fiyatlari cok daha onemli sen her oyundan boyle kar edersen aradaki fark 1 sene gecmeden kapanir. Insallah olabildigince ucuz cikar zaten valve oyuncuyu kaziklayacak bir firma degil bence ellerinden geleni yapacaklardir ama yine de ucuz cikacagindan pek umitli degilim gorecegiz.

• SM için ben çok hevesliyim ama xboxın yeni konsolu burada çok önemli sm den daha güçlü olacağına kesin diyebiliriz eğer söylendiği gibi içerisinde steam epic olan hibrit bir şey olursa smnin hiçbir esprisi kalmaz. Bu özellikler için ben 200-300 dolar daha fazla veriririm.

Bence valve de bunu düşünüyor ve yeni xbox çıkmadan ürününü piyasaya sürmek istiyor. Xbox tarafı sm çıkmadan en azından bir duyuru yaparsa biz kullacılar için güzel olur tercihimizi ona göre yaparız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben yıllardır konsoldan devam ediyordum deck aldıktan sonra PC tarafına geçtim muhteşem bir rahatlık tam olarak dediğiniz gibi aldığım oyunu switch için alsam ekstra para birde kötü çalışıyor şuan ise mesela fallout 4 cross olarak bir deck bir pc devam ediyorum harika.

Nintendo artık özel oyunlar seviliyorsa alınır 3.parti oyunlar için el konsolları hele deck çok daha mantıklı şuan bile deck ile steam machine ikilisini kullansanız yıllarca yeter en güzel oyun dönemi olan 2000-2020 arasındaki her oyunu deckte sıkıntısız oynuyorum yeni çıkacak cihazda yeni oyunları 3-5 sene açsa gayet yeterli sonra elleri alışır her nesil bir tane çıkartılar zaten.

cloud save icin nintendo para bile aliyor saka gibi, steam lafini bile etmiyor. Bende onu soracaktim PC de oynayip deck e gecince save ler vs aynen devam ediyor dimi? bu cok iyi bi ozellik. Benzerini PC - xbox arasinda yapiyorum buyuk rahatlik.

Aynen bakalim bu pc/konsol tutarsa yurur gider steam oyuncularin son kalesi geri kalan tum firmalar bizi sagilacak inek gibi goruyor, destek vermemiz gerek. Steam machine bakalim ihtiyacim pek yok suan ama alirsam deck te alirim insallah.

edit: ya bu stream olayini bilmiyordum resmen hile bu. oyunu PCde yuksek ayarlarda oynatip steam deck e video stream ediyorsun muhtesem bisey aslinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 12 Ocak 2026; 0:0:10 >
  • Steam Machine fiyatı yüksek diyoruz ben de diyorum ama şunu da unutmayalım bu AI olayından sonra ben ps6nın da 400-500 dolar civarından çıkacağını sanmıyorum. Yapay zeka yatırımları yüzünden nvdia kart üretimini azalttı ram fiyatları kısa vade de düşecek gibi durmuyor. Ssd fiyatları da aynı şekilde bu sebepten ötürü artık yeni normal 800-1000 dolar arası konsollardır gibime geliyor acı ama gerçek

ps5 pro suan zaten 850dolar. fiyatlar oraya coktan geldi. Yeni nesil konsollarin fiyati da ucacak.

• 600$ civarı olursa alabilirim diyordum, daha üstünde pc toplamak daha kârlı olur, her ne kadar deck kullandığım için SM tercih etmek istiyorsam da donanım yükseltmesi olmayan bir cihaza göre masaüstü dizmek daha mantıklı geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_demirci_53 -- 19 Ocak 2026; 1:32:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt

Ps5 pro abd de 800 dolar avrupada 800euro henüz gelmedi o fiyata hatta geçen yılbaşı indiriminde 700 dolara kadar düştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

850 derken avrupadaki fiyattan bahs ediyordum. avrupada 800 degilde 720-750 euro civarinda, spesifik olarak almanyada.

Steam Machine [ANA KONU]
    Steam Machine [ANA KONU]nvıdıa blog
    NVIDIA Brings GeForce RTX Gaming to More Devices With New GeForce NOW Apps for Linux PC and Amazon Fire TV
    https://blogs.nvidia.com/blog/geforce-now-ces-2026

Zamanınızı nasıl yönetirseniz , yaşamınızı da öyle yönetir ve öyle yaşarsınız.
  • Bu linkte üzerine basa basa 1000 dolarlık alet demiş, paylaşılan videodaki 950 dolara gönderme yaparak. Sanırım en son paylaşılan Çek satıcıdaki fiyatı kastediyorlar.

Steam Machine [ANA KONU]
    Steam Machine [ANA KONU]geeky gadgets
    Steam Machine Pricing Revealed : Why Valve Set a High Price and What it Aims to Do in 2026
    https://www.geeky-gadgets.com/steam-machine-pricing-2026

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 21 Ocak 2026; 2:48:19 >

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - 3racing Sakura D6 - Mst Rwd01D, yaz yaz bitmiyor, kısaca RC'yi seviyorum
  • 2026 early demişlerdi Martta çıkar diye düşünüyordum ama hala bi duyuru yok

Ram krizinden dolayı böyle çünkü ne olacağı çok kararsız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Harddisk : Seagate Barracuda 2TB
    SSD : GIGABYTE 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD : Samsung 980 SAPSI 1 TB
    Sıvı Soğutucu : NZXT X63 Kasa : NZXT S340
    PSU : Corsair RM850 850W 80+Gold İşletim Sistemi : Windows 11
  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Devasa ram-nvme zamlarından sonra ne bekliyordunuz ? globalde ramler 4-5 kat zamlanmıs nvme ler 2-3 kat.Diğer etkilenen zamları saymıyorum bile.Bu fiyatlara artık alışmak zorunda oyuncular.Sonraki nesil konsollarda ciddi zam yiyecek orası kesin.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Dark matter D kullanıcısına yanıt
    Şirketler ihtiyaç olmasa bile ram ve ssd depoluyorlarmış, kısa zamanda bur kriz bitecek gibi görünmüyor, openai bile yüzlerce milyar dolarlık anlaşmalar yapıyor, ben iki yıl pek iyi görmüyorum, 20 bin liraya rtx4060 sistemli bir kasa almadığıma pişman olacağım

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - 3racing Sakura D6 - Mst Rwd01D, yaz yaz bitmiyor, kısaca RC'yi seviyorum
  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

2025 son çeyrek uygun aldığımız son dönemdi.ekran kartlarıda yakın dönemde ciddi zam yiyecek.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Tam SM öncesi iyi olmadı bu

Steam Machine [ANA KONU]

AMD says Steam Machine is on track to ship early this year, and Xbox 2027 SoC work is progressing - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amd-says-steam-machine-is-on-track-to-ship-early-this-year-and-xbox-2027-soc-work-is-progressing

cihazla ilgili sorun gözükmüyor.yakında gelecek.

• 30+ olarak masada oyun sarmiyodu. Ps5 ile 1 sene gecirdim ama steamin yerini malesef tutmuyo. Kendi steammachinemi yapmistim ama biraz sesli en azindan ps5 kadar sessiz degil.

Sizce steam machineyi mi beklim yoksa pcnin fanlarini noctua fan ile degistirip biraz daha sessiz mi kullanim.

Not: ne olursa olsun steam machine gibi kararli bir calismaya sahip olacagini zannetmiyorum.

Kurulumum :
    BAZZITE KURULU
    4070, 7800x3d 16gb ram

Steam Machine [ANA KONU]

Steam Machine [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahanyy -- 5 Şubat 2026; 13:51:30 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.