< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
|
Yuksek fiyattan cikis yapsa bile steam fiyatlari playstation yada nintendo gibi platformlarla karsilastirilamayacak derecede ucuz. Atiyorum steam machine e 500 dolar fazla para verdin oyunlar zaten diger platformlarda 60-80 dolar arasi, bu fark 10 oyun bile etmiyor. Basta fazla para versen bile uzun donemde cok ucuza gelecektir. Unutulmamali ki steam kutuphanesine aldigin her oyunu multi platformda oynayabilirsin, el konsolu, TV, bilgisayar. Benim acimdan en onemli nokta ne kadar performansli calisacagi. Simdiye kadar xbox ve game pass ile idare ettim ama vakti zamaninda aldigimiz 3 senelik ucuz ultimate yakin zamanda bitiyor ve yenilemeyide dusunmuyorum. Steam machine ilac gibi gelecek insallah |
|
Haklı oalrak herkes parayı konuşuyor fakat benim cihazı almamın tek sebebi lanet olası aptal işletim sistemlerinden kurtulmak. ps5 mi aldın ? Bir sürü para harca bir kulaklık al.. Bir sürü para harca gamepad al, sonra ps5 de çalışmasın. Neden ? İlla onun aksesuarlarını alacaksın. Yoksa çalışmaz. bak sen ya ?! xbox al, Mod yapamama, bir yama yükleyememe.. Daha iki sene öncesine kadar aptal oğlu aptal xbox mağazadan alınan oyunlarına yama yapamıyorduk. Windows dosyalara erişim izni vermiyordu. Oyun versiyonları geri de kalmış ve öyle oynamak zorunda kalıyorduk. Hepsi yok kardeş illa benim mağazamdan bütün banka hesaplarını boşaltarak oyun alacaksın diyor. Kıçı kırık 15 yıllık oyunlar 500 liralarda.. Yazılım sıkıntıları, hepsinin kapalı işletim sistemi olması Gerçekten iş yeri dahil hayatım her noktasında linux kullanmak isterdim. Evde linux ile zaman geçirip iş yerinde win11 kullanmak gerçekten işkence oluyor. Rog ally z1 cihazım var. Aldıktan sonra 3 gün win11'e dayanabildim. Az daha satıp steam deck alacaktım. Sonra steamos yükledim. Aldığımdan beri Steamos yüklü kullanıyorum. Şimdi diyecekler Steam babasının hayrına mı linux destekliyor ? Tabi ki hayır.. Ama linux üzerinden giden bir firmanın tekel olma şansı yok. Biri çıkıp Steam benzeri site kurduğu anda her şey tepe taklak olur. Çünkü açık kaynak, herkes kullanabilir. Alır geliştirir, kullanır kullandırır.. Yani hakaretler ile uzun uzun yazdım, af ola. Kimine göre saçmaladım, kimine göre haklıyımdır. Tek istediği ve ortak noktamız lütfen ne olur açık kaynağı savunalım. Fiyatı da gram umurumda değil, çıktı zaman boğazımdan arttırıp alacağım. a planı, b planı diye 7~8 farklı şekilde alma planı yaptım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjii -- 8 Ocak 2026; 19:11:45 > |
|
Ryzen 5600x/ Cooler Master Masterliquid Lite 120/ MSİ RTX 2060 Gaming Z// 480GB m.2 SSD// 32GB 2933Mhz// MSI B550-A PRO// AOC 27G2U/BK// AOC G2260VWQ6// Xiaomi Max 3 ![]() Zamanınızı nasıl yönetirseniz , yaşamınızı da öyle yönetir ve öyle yaşarsınız. |
|
Çok güzel yazmışsın. Tanıtımında deck'den 6 kat güçlü cihaz yaptık dediklerinde ben ikna olmuştum. Deck ile neredeyse oynanmayan oyun yokken (çapına göre) bu alet ile neler yapılmaz.. Kısmet olursa ilk alanlardan olmak isterim.. Bakalım çıksın göreceğiz. |
Steam Machine pricing leaks from Czech retail backend data https://www.guru3d.com/story/steam-machine-pricing-leaks-from-czech-retail-backend-data |
|
SONY Playstation 5 Digital Sürüm AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse |
|
700 bile bence zor. 2tb ssd + 16gb ddr5 ram sadece bu 2 parcayi bugun alsaniz 550 dolar civari yapiyor. daha cpu, anakart, ekran karti guc kaynagi kasa vs koymadik. daha onceki aciklamalarinda fiyat konsollara gore degil bilgisayar mantigiyla fiyatlandirilacak dendi. |
|
En pahalı model max 799 usd dan gelme ihtimali vardı ama malum ram fiyatları globalde 4-5x yapmışken nvme lerde o kadar olmasada 2x civarı yaptığı bir durumda bu fiyata gelmesi bile mucize.Umarım ucuzdan parçaları önceden toplamışlardır.Bu sayede giriş döneminde daha uyguna gelebilirler. |
|
SONY Playstation 5 Digital Sürüm AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse |
|
Son gelen söylentilere göre steam machine'ın fiyatı 1000 USD ila 1200 USD arası olacağı konuşuluyor. Böyle bir fiyata çıkarsa milletin bunu tercih edeceğini hiç sanmıyorum. Zararına satıp zaten platform bizim diyerek bunun maksimum 500-600 USD'ye satılması lazım diye düşünüyorum. Sen koskoca Steamsin rakibin yok, sana kafa tutacak firma yok her gün oluk oluk para akışına sahip bir şirketsin. Koskoca platform senin tutup 1000 USD olacak aşağısı kurtarmıyor derse daha doğmadan ölür bu girişim bence. Bunu alacak insanın hiç PC'si yoksa gidip bunu almaz gider PC toplar. PC'si olan birisi bunu mu alır yoksa gider PS5 Pro ve 3-5 oyun mu alır gider PS5 Pro alır bence. Mantıklı düşünelim. Tabi bunu ABD'de, Avrupada yaşan insanlar için söylüyorum. Ama fiyatı dediğim gibi baya uygun olur o zaman milletin gözüne batmaz masanın üstünde dursun şu şu oyunları direkt bununla oynayayım der insanlar. |
|
zararina/sifir kar ile satis hakkinda soylediklerin zaten playstation icin vs gecerli cunku kendi platformlari harici hicbir yerden oyun alamazsin. sana konsolu verip nasilsa bunlar bizden oyun alacaklar deyip boru gibi fiyatlarla oyunlari satiyolar o konsolun fiyatinin kat ve kat fazlasini zaten oyunlardan cikariyorlar. Steam machine cok farkli bir pozisyonda, bu herseyden once bir bilgisayar ve sana sattiklarinda senin steamden 1 tane oyun alacaginin dahi garantisi yok. Istersen icine normal windows kurup bilgisayar gibi kullanirsin. Sana zararina yada sifir kar ile satarlarsa ee ne oldu simdi sen oyunda almadin, hayrina satmis oldular :) Hatta benzer donanimdaki bilgisayarladan ucuz olursa steam machine e sirketler bile dadanabilir nasilsa bilgisayar bu ve ucuz diyerek. Orda ince bir cizgi var fiyatlandirmasi diger konsollara gore cok daha zor olacak o yuzden benzer konfigurasyonlardaki bilgisayarlardan cok daha ucuz olacagini hic ama hic sanmiyorum hele ki ram fiyatlari ucusa gecmisken. |
|
Ben konsol işinin nasıl işlediğini biliyorum. Konsol benim. Özel oyunlarım var + steam gibi platformumda satılan oyunlardan para kazanıyorum yetmiyor ekstra donanım satarım paramı kazanırım mantığı vardı bu jenrasyona kadar ve yıllar geçtikçe konsolun ve aksesuarlarının fiyatları düşerdi. İlk kez bu jenarasyon sürekli zam yedi konsollar. Steam Machine'in zararına satış yapmadan bu cihazın başarılı olma şansı bana göre yok. Kasa zarar edecek büyük bir miktarda ki çıkarttıkları konsol satsın. Yoksa akıl işi değil şu donanıma 1000 ve üstü USD vermek. Ben alırım bu cihazı diyordum ama 600 USD filan olursa mantıklı olur gözüme de batmaz masanın üstünde durur diyordum. Şimdi şu fiyatlar gerçek olursa alacağımı hiç sanmıyorum. Ülkemize resmi olarak da gelmiyor, ya birileri getirecek üstüne kazancını koyup satacak o paralara da bu alınır mı şüpheliyim. Steam'in işi zor gözüküyor. Ben donanımla Half-Life 3'ü duyuracaklarını düşünüyorum. Böyle bir muhabbet dönüyor. Oyunumu alır kenara çekilirim. Konsolu alacaklara hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle kullansınlar. |
|
Bu cihazda steam harici uygulamalarda ekleniyor.Bunu bilmeyen arkadaşlar sanki bu cihazda steam dışında oyun oynanmıyor zannedebilirler.Yani konsollardaki minimum kar la satıp hatta sıfır oranda ama zaten o platformda sadece kendi oyunları oynandığı için ordan kazanırım politikası işlemez.Konsollar bu rahatlıkla istedikleri kadar fiyattan kısabiliyorlar. |
|
|
Iste herkesin durumu farklidir, kurulu bir konsol duzenin varsa evde seni ordan cekip steam e yonlendirmesi zor olabilir. Hali hazirda guzel bir steam kutuphanesi olanlar icin muazzam olacak bu alet. Ben psikolojik olarak 1000usd ye raziyim ama alirmiyim bilmiyorum cunku hali hazirda iyi bir pc var. Ama mesela baska bir yere pc lazim olsa yani normal bir sekilde kullanabilecegim bilgisayar + arada oyun oynarim desem ve parcalari topladigimda steam machine den pahali cikiyorsa ozaman kesinlike steam machine alirdim. Malesef hersey artik cok pahali zaten diger konsollarin fiyatlari da uctu PS5 pro olmus 800 euro bu da 930 dolar yapar. Ki bu fiyat sony nin aslinda parayi oyunlardan cikaririm stratejisiyle koydugu fiyat yani buyuk indirimli denilebilir. Boyle bir ekonomik ortamda 700-800 dolar bence hayal. 700-800e cikarsa helal olsun derim cunku bence imkansiz. |
|
ama iste hersey konsol fiyati degil, konsola para verince hersey bitse keske. Bende NS2, xbox series X ve steam var. Hic bir firmaninda fani degilim hic benlik birsey degil ama multi platform bir oyun olursa her seferinde hala steam den aliyorum. Sebebi basit cunku digerlerine gore cok cok ucuz bir oyun cogu zaman yari fiyatina geliyor. Bu mantikla mesela steam machine e fazla bile versen uzun donemde butun platformlardan ucuza gelecektir. Digerleri basta az opuyor sonrada kocaman opucukler, steam tahminimce once buyuk opecek sonra zaten standart az opucukler. |
|
Steam'de iyi bir kütüphanesi olan bir oyuncunun iyi de bir pc'si vardır zaten. Bunu alacak kişi bir yere giderken yanına kolayca alıp götürebilecek bir cihaz arayan kitleye de uyuyor. Aldım yazlığa götürdüm, aldım salona götürdüm pratikliği sunacak gibi duruyor. Ama donanım = fiyat burada önemli işte. Alet satar dünyada her ürünün bir alıcısı vardır da mesela farazi örnek veriyorum DH'de bile 1000 kişi alacakken bu söylenen rakamlar doğruysa belki 200-300 kişi alacak. Steam ben bununla Windows'a olan bağlılığı azaltacağım kendi steamOS'umu da insanlara tanıtacağım. Daha da yayacağım hem bu işletim sistemi oyunlara dedicate olduğu için az enerji harcayacak daha çok performans alacağız diyor. Ama işte her şeyin aynı düzeyde makul bir şekilde ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum ben. En önemli ayağı tabi ki ücreti. Öyle bir döneme denk geldi ki ram fiyatları arttı, şimdi ssd fiyatları da arttı. İçine koyduğu gpu'da arttı. Ücreti ne olacak cidden çok merak ediyorum. Bir sürü donanım duyurdu şimdiye kadar steam en başarılı olanı Steam Deck oldu bununla da tekrar el konsolu piyasası ve ilgisi epey canlandı. Ondan önce çıkarttığı ürünler başarısız oldu. Bu cihazın başarılı olmasını çok istiyorum. Çünkü çok şık ve işlevsel duruyor. Aç indie oyununu oyna. Al istediğin yere götür bağla oyununa devam et mantığı çok hoş. Bakalım neler göreceğiz. |
|
Bugün topladığınız herhangi bir PC bundan daha yetenekli olur. |
|
Bende bir markanı fanı olmaktansa bütçeme göre hareket ediyorum. Series X ve 5060lı laptopum var. PS, TRde alınacak en son konsol, zaten iyi oyunları pc tarafında olduğundan ve marketin fiyatlaması İngiltere bölgesiyle eşitlendiğinden benim hiç ilgimi çekmiyor. Steam mena fiyatlaması ile yeni oyunlarda cidden cazip. Xbox ise indie oyunların çoğuna ucuz erişilebilidiği ve eski 3A oyunların çerez fiyatlardan satıldığı için cazip bir seçenek. Steamde 900 civarı, xboxta 300 civarı oyunum olduğu halde xbox güçlü bir cihazla steam, epic gibi launcherlara giriş sağlarsa steam machine bu donanım ve 1000 dolar etiketiyle benim ilgimi çekmez. Donanım bileşenlerini güncelleyecek, takip edecek vaktim olmadığından konsol ve laptop bana daha cazip geliyor. Abd ve diğer batı ülkelerdeki insanların çoğu donanımla uğraşmak istemedikleri için konsola yöneliyorlar. Konsolların ucuz olması da ayrı bir etken. Oyun fiyatları oralarda ps, xbox, pc gibi marketlerde aynı zaten, bizim burası için düşünmeye gerek yok. Globalde bu cihaz 1000$ olursa ölü doğar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbyram -- 11 Ocak 2026; 16:20:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|