Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
306
Favori
132.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2,5 dk lık bir mühürleme için etin dışı inanılmaz az pişmiş,bence tava iyi ısınmadı ya da ısıyı iyi hapsedemiyor.Tavanız hangi model di?

    Şuradaki videomda sadece 1 dk lık mühürlemedeki etin haline bir bakın,bir de sizinkine.(4,50dk)
    Dökümcü Baba Mutfakyoutube
    Dallas Steak Yapımı(Tereyağ+Sarımsak+Biberiyeli)
    https://www.youtube.com/watch?v=hRFGn7IAEZs


    Bu fotoğraftan etin sanki sadece 30sn mühürlenmiş oldğunu görüyorum,çünkü ısı içeriye bile etki etmemiş,yüzeyde kalmış.
    Bir de ocaktan tavayla alıp direk fırına atabilirdiniz döküm olduğu için,siz sanırım borcam da ısıttınız?
    O da içinde pişenin ısısını etkiler tabi ki.

    Genel olarak sizin et kalın olduğundan ve iyi mühürlenemediğinden içi az pişmiş,ancak fırında ısıtmışsınız gayet güzel olmuş bu şekilde bence,ben beğendim açıkçası sulu sulu mis :)

    Bir dahaki sefere;
    -Tavayı iyice ısıtın,diğer tarafı çevirmeden ocağın altını iyice açın yada tavanızı 2 bölme halinde kullanın,aynı noktalarda eti pişirmeyin.
    -Üzerine kapak kapatın ki ısı içerde kalsın
    -Fırına atarken tavayla beraber atın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 20 Nisan 2017; 11:38:14 >




  • Hocam tava bu
    www.hepsiburada.com
    Lava Döküm Izgara Tava 26X32 Cm. Metal Saplı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R?
    15 dk boyunca en yuksek ateste bekletip koydum oysa ki bi de tava 4.8 kg tek elimle rahatca kontrol edemiyorum ozellikle de sicakken o yuzden borcama almistim

    Hatami buldum ben sanirim tamamen oda sicakligina inmesini beklemedim ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaglamayi zeytinyağı ile yaptim iyi mi ettim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    Bence et güzel tekrar aynı eti almalısınız.

    Özel isteseniz böyle güzel yağ dağılımı bulamazsınız.



    Et biraz kalın ve onun yarısı inceliğinde olursa , muhtemelen sevdiğiniz şekilde pişecek.



    Eti buzluga koymayin ve yiyeceğiniz gün alın bence. Eve getirince de dolaba koymayin. Sizin et yeterince yağlı ve dağılımı iyi , o nedenle aynı etten alırsanız eğer, yağ sürmeden pişirip deneyebilirsiniz. Hem bu şekilde duman da az çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migrosta satılan dry aged t-bone lar nasıl olur sizce alınır mı
    www.sanalmarket.com.tr
    Uzman Kasap Olgunlaştırılmış Dana T-bone Steak Kg - Migros
    https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/27951313-30033-uzman-kasap-olgunlastirilmis-dana-t-bone-steak-kg


    Alırsam nasıl pişirmeliyim sizce
  • kmesne kullanıcısına yanıt
    merhaba
    ustalar çok daha iyi bilir ancak bu et tam olarak mühürlenmemiş gibi geldi bana.benim mühürlemekten anladığım; etin suyunun dışarı çıkmasını engelleyecek sert bir tabaka oluşturmak.mühürleme sonrası pişirme işlemine devam edilen et kendi iç suyuyla içerden pişecektir.
    iyi bir mühürleme sonrası fırına koymaya gerek bile olduğunu sanmıyorum aynı tava da pişirme işlemine devam edilebilinir.hatta mühürleme sonrası tere yağı ile pişirmeye devam edilirse lokum olacağını düşünüyorum.
  • izleyin ne yetenekler var dışarda;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende ilk defa antrikot la bu işe giriştim. İçi sulu oldu ama bana biraz sert geldi. Et mi kötüydü ben mi pişiremedim acaba?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcagatay -- 27 Nisan 2017; 12:30:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcdlmlt

    https://youtu.be/0KVyE_BRAlA izleyin ne yetenekler var dışarda;)

    Öğğkk hocam bu nedir ya kustum resmen



    Yemeği yaparken bi de dayı öksürüp tıskırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcagatay kullanıcısına yanıt
    Bu kasaptan bir daha et almayın. Etlerin kalitesi çok kötü, 2 parçayı da antrikotun devamındaki kısımdan vermiş yani antrikot değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Bu kasaptan bir daha et almayın. Etlerin kalitesi çok kötü, 2 parçayı da antrikotun devamındaki kısımdan vermiş yani antrikot değil.

    O kadar kötü mü yaaa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    Arkadaşlar bende ilk defa antrikot la bu işe giriştim. İçi sulu oldu ama bana biraz sert geldi. Et mi kötüydü ben mi pişiremedim acaba?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Hocam bunlar antrikot değil ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fierce Tiger


    quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    Arkadaşlar bende ilk defa antrikot la bu işe giriştim. İçi sulu oldu ama bana biraz sert geldi. Et mi kötüydü ben mi pişiremedim acaba?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Hocam bunlar antrikot değil ki.

    Arkadaş herkez ückağtçı mı olmuş, ben etten anlayan biri değilim, antrikot diye bana ne satmış bu adamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fierce Tiger


    quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    Arkadaşlar bende ilk defa antrikot la bu işe giriştim. İçi sulu oldu ama bana biraz sert geldi. Et mi kötüydü ben mi pişiremedim acaba?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Hocam bunlar antrikot değil ki.

    Arkadaş herkez ückağtçı mı olmuş, ben etten anlayan biri değilim, antrikot diye bana ne satmış bu adamlar...

    arkadaş ortaya lafı atıp kaçmış,mübarek söylesene o zaman ne bu et :D




  • Neymiş bu kuzu kulağı mı ? :D



    Bildiğin antrikot işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halis muhlis antrikot böyle olmaz arkadaşlar sol üstteki hariç diğerleri bonfile yada antrikotun devamı işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rLzApex

    Neymiş bu kuzu kulağı mı ? :D



    Bildiğin antrikot işte.

    Üstteki arkadaşa mı yazdınız bana mı yazdınız anlamadım ama ortaya yazayım,

    Arkadaşın paylaştığı fotoğraflardan da anlaşıldığı gibi sağ ve sol üstteki et antrikotun bittiği kısmın kaldığı yerden devam eden bölümüdür, uyanık kasaplar antrikot diye arada onu da iteler. Marketlerde de antrikot-kontrafile fiyatından 10-15 lira daha ucuza "dana biftek" adı altında satılan şey budur. Google'a beef chart yazarsanız daha detaylı öğrenirsiniz.

    Bu fotoğraftakine benzeyen steakleri tercih etmeyin.  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Tercih etmeniz gereken antrikot FORMU bu olmalıdır, hayvanın ırk-cins farklılığına göre şekil değişebilir ama form budur.  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • Fierce Tiger kullanıcısına yanıt
    Kontrfile ozaman?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    Bence öyle, arkadaşta detaylı anlatmış bir üstte.
  • Merha

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU merhaba, ben de internetten lava marka dokum tava aldim ancak resimde de goruldugu gibi tava cizik cikti. Cizik olmasi benim icin cok onemli degil ancak saglik acisindan ya da kullanim acisindan bir sakinca olur mu merak ediyorum. Konuya hakim arkadaslar bilgilendirebilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.