Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Asıl örnek verdiğiniz mermer desenli eti , herkes bulamaz. Özellikle yerel mahalle kasapların da hiç olmaz. Neyse konumuz bu değil.



    Sizin bahsettiğiniz antrikotun devamı dediğiniz bölüm yeşil renk ile işaretlenen yer mı ?

    Mavi ile işaretlenmiş olan kısım ise antrikot diyorsunuz doğru mu?



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    Ben etin formundan bahsettim, yağ dağılımı bu kadar yüksek eti her yerde bulamazsınız tabii de etin kaba yağının şekline bakarak et almak gerekir. Hayır, antrikotun devamı dediğim kısım orası değil. Sağ üstteki ete bakarsanız tamamiyle o kısmın devamıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • epeydir istiyordum döküm tavayı. Sonunda aldım. Bu kadar dumanaltı olacağını tahmin edemezdim. Birde mutfakta duman sensörü var. Bantta bulamadım kapatayım üstünü. Kestim pet şişeyi ama yok olmuyor. Vantilatörü açtım, aspiratör açık, cam açık. Göz gözü görmüyor. Sensör ötecek diye 3.5

    Garabel usta gibi hop ordayım, hop burdayım. Etleri çevirip hooop duman sensörünü kapatmaya. Zaman dolunca hoooop etleri çevirmeye.

    Tamam iyi güzel oldu da arkadaş, ben böyle yemeğin ızdırabına yani durum

    Alın tüpünüzü tavanızı dooooğru sahile, çayıra çimene. Evde olacak iş değil vallahi. Neyse etler süper olduda yerken herkesin bana sinir ve lezzetle bakması arasında gidip geldik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecceanduana

    epeydir istiyordum döküm tavayı. Sonunda aldım. Bu kadar dumanaltı olacağını tahmin edemezdim. Birde mutfakta duman sensörü var. Bantta bulamadım kapatayım üstünü. Kestim pet şişeyi ama yok olmuyor. Vantilatörü açtım, aspiratör açık, cam açık. Göz gözü görmüyor. Sensör ötecek diye 3.5

    Garabel usta gibi hop ordayım, hop burdayım. Etleri çevirip hooop duman sensörünü kapatmaya. Zaman dolunca hoooop etleri çevirmeye.

    Tamam iyi güzel oldu da arkadaş, ben böyle yemeğin ızdırabına yani durum

    Alın tüpünüzü tavanızı dooooğru sahile, çayıra çimene. Evde olacak iş değil vallahi. Neyse etler süper olduda yerken herkesin bana sinir ve lezzetle bakması arasında gidip geldik

    Yahu dökümde yapmadığım şey kalmadı,çoğunun da videosunu kanalımda-instada yayınlıyorum,niye bende evi duman basmıyor böyle?Anlamadım duman içinde kalanlar neyi yanlış yapıyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @ CnnRose Tam olarak öğrenmek için soruyorum. Bunu fotoğrafa bakarak nasıl anladınız? Etin orta kısmında yağ olmadığı için mı ?





    @Dokumcubaba yeni tavalarda son durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: gecceanduana

    epeydir istiyordum döküm tavayı. Sonunda aldım. Bu kadar dumanaltı olacağını tahmin edemezdim. Birde mutfakta duman sensörü var. Bantta bulamadım kapatayım üstünü. Kestim pet şişeyi ama yok olmuyor. Vantilatörü açtım, aspiratör açık, cam açık. Göz gözü görmüyor. Sensör ötecek diye 3.5

    Garabel usta gibi hop ordayım, hop burdayım. Etleri çevirip hooop duman sensörünü kapatmaya. Zaman dolunca hoooop etleri çevirmeye.

    Tamam iyi güzel oldu da arkadaş, ben böyle yemeğin ızdırabına yani durum

    Alın tüpünüzü tavanızı dooooğru sahile, çayıra çimene. Evde olacak iş değil vallahi. Neyse etler süper olduda yerken herkesin bana sinir ve lezzetle bakması arasında gidip geldik

    Yahu dökümde yapmadığım şey kalmadı,çoğunun da videosunu kanalımda-instada yayınlıyorum,niye bende evi duman basmıyor böyle?Anlamadım duman içinde kalanlar neyi yanlış yapıyor :)

    Var bir mokluk ama anlamadım. Vallahi biara üstüne su dökecektim az daha. duman sensörü çalışıp su fışkırtsa mutfak tavanını kesiyorlar. Al sana 2 lokma et yemek için 20 porsiyon nusret parası :D

    Cidden neden böyle fark oluyor anlamadım. Acaba zeytinyağının etkisi olabilir mi. Yağı bol bulunca etin orasına burasına sürdük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecceanduana -- 2 Mayıs 2017; 9:12:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecceanduana


    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: gecceanduana

    epeydir istiyordum döküm tavayı. Sonunda aldım. Bu kadar dumanaltı olacağını tahmin edemezdim. Birde mutfakta duman sensörü var. Bantta bulamadım kapatayım üstünü. Kestim pet şişeyi ama yok olmuyor. Vantilatörü açtım, aspiratör açık, cam açık. Göz gözü görmüyor. Sensör ötecek diye 3.5

    Garabel usta gibi hop ordayım, hop burdayım. Etleri çevirip hooop duman sensörünü kapatmaya. Zaman dolunca hoooop etleri çevirmeye.

    Tamam iyi güzel oldu da arkadaş, ben böyle yemeğin ızdırabına yani durum

    Alın tüpünüzü tavanızı dooooğru sahile, çayıra çimene. Evde olacak iş değil vallahi. Neyse etler süper olduda yerken herkesin bana sinir ve lezzetle bakması arasında gidip geldik

    Yahu dökümde yapmadığım şey kalmadı,çoğunun da videosunu kanalımda-instada yayınlıyorum,niye bende evi duman basmıyor böyle?Anlamadım duman içinde kalanlar neyi yanlış yapıyor :)

    Var bir mokluk ama anlamadım. Vallahi biara üstüne su dökecektim az daha. duman sensörü çalışıp su fışkırtsa mutfak tavanını kesiyorlar. Al sana 2 lokma et yemek için 20 porsiyon nusret parası :D

    Cidden neden böyle fark oluyor anlamadım. Acaba zeytinyağının etkisi olabilir mi. Yağı bol bulunca etin orasına burasına sürdük

    Su dökmeyin hocam, yağı da çok kullanmayın etkisi var elbette.




  • ARkadaslar kasaptan antrikot ve kontrafile aldim yanliz toplam bi kilo civari aldim dolayisiyla 1 haftada falan tuketecegim.



    Nasil saklamaliyim buzluga kaldirip dondursam yiyecegim zaman donuk halde dokum tavaya atsam olur mu?

    Yoksa direk buzdolabinda mi saklanaliyim. Bozulur mu



    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derin donduruyucuya porsiyon, porsiyon koy, yarin aksama yapacagin eti, geceden dolabin alt gözüne koy,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Hepsiburada dan aldığım lava tavanın sıcaklık dereceleri,



    İlk aldığımda 20 dk kadar ısıtmistim ama alttaki fotoğraf 4

    Dk sonunda çekildi. Sizce nasıl.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    Buda ölçdüğüm en yüksek sıcaklık.



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU.

    Et pişirme esnasında ise 250-270 civarında seyrediyor, normal mı acaba, ustalar yorumlarda sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcagatay -- 7 Mayıs 2017; 10:0:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    Arkadaşlar Hepsiburada dan aldığım lava tavanın sıcaklık dereceleri,



    İlk aldığımda 20 dk kadar ısıtmistim ama alttaki fotoğraf 4

    Dk sonunda çekildi. Sizce nasıl.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    Buda ölçdüğüm en yüksek sıcaklık.



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU.

    Et pişirme esnasında ise 250-270 civarında seyrediyor, normal mı acaba, ustalar yorumlarda sevinirim.

    Lavanın bu ürününün taban kalınlığı 4mm diye biliyorum yani dünya standardı.Dolayısıyla ısı dereceleri gayet makul.

    Ocak kw sine ,göz tipine ve ısı dağılımına göre sıcaklık değişir,mesela ilk fotoda ortalardan ölçmüş olsaydınız en az 20derecelik bir fark çıkardı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3


    quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    Arkadaşlar Hepsiburada dan aldığım lava tavanın sıcaklık dereceleri,



    İlk aldığımda 20 dk kadar ısıtmistim ama alttaki fotoğraf 4

    Dk sonunda çekildi. Sizce nasıl.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    Buda ölçdüğüm en yüksek sıcaklık.



     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU.

    Et pişirme esnasında ise 250-270 civarında seyrediyor, normal mı acaba, ustalar yorumlarda sevinirim.

    Lavanın bu ürününün taban kalınlığı 4mm diye biliyorum yani dünya standardı.Dolayısıyla ısı dereceleri gayet makul.

    Ocak kw sine ,göz tipine ve ısı dağılımına göre sıcaklık değişir,mesela ilk fotoda ortalardan ölçmüş olsaydınız en az 20derecelik bir fark çıkardı :)

    Sizin yorumunuz merakla bekliyordum demekmiş tava fena değil mis.

    Hepsiburada da tavanın özellikleri

    3 kat emaye kaplamalı Döküm Demir,

    Taban=5mm.

    Yan yüzeyler=4mm.



    Isı farklılıkları dediğiniz gibi mevcuttu, ancak benim ocakta öyle ahım şahım bir ocak değil hani.



    Tava benim işimi her türlü görebilecek bir tava. Ancak sizin 26 cm link ham tavadan istiyorum bir tane, zaman netlestimi acaba?




  • Çoook önceden aldığım LAVA kare döküm tava ile bir biftek de ben pişirdim.

    Doğaçlama oldu ama nefis oldu.. Tava 3-4dk ya kadar ısıtıldı..

    Etin iki yüzü kaya tuzu ile tuzlandı.. Çok az yağ ile her noktası yağlandı..

    Tavaya attım ve cosss.. Her yüzünü 3dk olacak şekilde ORTA-AZ pişirdim..

    En son tavadan almadan önce 1 kaşık tereyağı ile iki yüzünüde dönderdim ve üzerine döktüm tavada kalan sıvıyı..

    Sonuç

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • Resimleri açamayanlar için adresler..

    1.Kare
    2.Kare
    3.Kare
    4.Kare




  • 1lost kullanıcısına yanıt
    39 liraydı Carrefour'da, alacaksanız satıcısı hepsiburada olandan alın. Tavaya gelirsek güzel tava idare eder, zaten tavayı döküm almanız yeterli emaye kaplamalı saf döküm vs bunlara takılmanıza gerek yok. Tavayı çok yüksek derecelere getirip üstüne yağ sürdüğünüz eti atıyorsunuz sağlıklı olmayan kısım burası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    39 liraydı Carrefour'da, alacaksanız satıcısı hepsiburada olandan alın. Tavaya gelirsek güzel tava idare eder, zaten tavayı döküm almanız yeterli emaye kaplamalı saf döküm vs bunlara takılmanıza gerek yok. Tavayı çok yüksek derecelere getirip üstüne yağ sürdüğünüz eti atıyorsunuz sağlıklı olmayan kısım burası.

    Teşekkürler, ona gelene kadar neler kullanıyoruz sağlıksız :) Carrefour'a bakarım kaldıysa
  • 1lost kullanıcısına yanıt
    Ha şimdi farkettim ki üstteki arkadaş saf döküm tava satıyormuş, yanlış anlaşılmasın ona değil sözüm. Eğer fiyat uygun olursa tabii ki daha sağlıklısını alabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theVerge

    Çoook önceden aldığım LAVA kare döküm tava ile bir biftek de ben pişirdim.

    Doğaçlama oldu ama nefis oldu.. Tava 3-4dk ya kadar ısıtıldı..

    Etin iki yüzü kaya tuzu ile tuzlandı.. Çok az yağ ile her noktası yağlandı..

    Tavaya attım ve cosss.. Her yüzünü 3dk olacak şekilde ORTA-AZ pişirdim..

    En son tavadan almadan önce 1 kaşık tereyağı ile iki yüzünüde dönderdim ve üzerine döktüm tavada kalan sıvıyı..

    Sonuç

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Ortalık duman olmadı mı :)




  • harunresitz kullanıcısına yanıt
    En ufak bir duman olmadı. Davlumbaz açıktı zaten.. Normalde olmalı mıydı? Bilmiyorum doğrusu nedir, eksik bir şey mi yaptım acaba?

    Edit: Duman olmadı ama ağır bir koku sardı mutfağı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 9 Mayıs 2017; 23:56:59 >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.