Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu cumartesi ya da pazar herhangi bi' Allah işi karışmazsa Chateaubriand (şatobiryan) yapımını anlatacağım. Sunum ve lezzet açısından muazzam bir lezzet. Bonfile etinin yanında tereyağı ve ısıya biraz olsun dayanıklı bir porselen tabak gerekiyor. Deniz tuzu vs. yazmama gerek yok sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 7-8.Deneyimim oldu.Şunu anladım ki Carrefour migrostan almayın.Ben 3 seferdir kasaptan alıyorum ve et beklemiş.Ve gerçekten pamuk gibi oluyo et.Rengi iyice solmuş.Yanlış mı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill

    Arkadaşlar 7-8.Deneyimim oldu.Şunu anladım ki Carrefour migrostan almayın.Ben 3 seferdir kasaptan alıyorum ve et beklemiş.Ve gerçekten pamuk gibi oluyo et.Rengi iyice solmuş.Yanlış mı düşünüyorum

    Solmuştan kastınız daha koyu kırmızı, hatta kahverengiye yakın renkse katılıyorum.

    Marketten aldığım kırpkırmızı olanlar sert, kasaptan aldığım kahverengimsi olanlar yumuşacık oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Nisan 2016; 21:13:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill

    Arkadaşlar 7-8.Deneyimim oldu.Şunu anladım ki Carrefour migrostan almayın.Ben 3 seferdir kasaptan alıyorum ve et beklemiş.Ve gerçekten pamuk gibi oluyo et.Rengi iyice solmuş.Yanlış mı düşünüyorum

    Solmuştan kastınız daha koyu kırmızı, hatta kahverengiye yakın renkse katılıyorum.

    Marketten aldığım kırpkırmızı olanlar sert, kasaptan aldığım kahverengimsi olanlar yumuşacık oldu.

    Aynn kahverengimsi olanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26x26 lava tava var arkadaşlar mangal üzerinde kullansam tava zarar görür mü? Deneyen oldumu acaba bilgi verebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciom92 kullanıcısına yanıt
    Bence olmaz. Fakat direk köze değil de demiri falan varsa ona oturtun. Dışı emaye kaplamalı döküm tava ise rengi değişebilir dışındaki emayenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Migros ve Carrefour gibi mağazalara gelen sırt etleri genelde yaş dinlendirme kullanılarak saklanır, günü geldiğinde vakumu açılır. Kasap eğer sağlam bir kasap değilse yaş/kuru dinlendirme yapmıyordur. Size gelen renk farkı o yüzden. Bence et nerede iyiyse oradan alınmalı, İzmir'deki evimin oradaki kasapta çok güzel antrikot var, kilosu 50-55 TL falandı galiba. Güzelyalı tarafında oturan varsa kasabın ismini söyliyeyim. Carrefour'dan hiç et almadım, Migros'un etlerini de beğendiğimde alıyorum. Çıralı antrikot etiketi altında 83 TL'ye antrikot gördüm Migros'ta. Direk elit tabakayı hedef alan bir fiyat, sazan bekliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet beyler bayanlar, söylediğim gibi pazar yemeğine yetişsin diye tarifi şimdiden vereyim dedim. Bugün sizlere kısa ve öz bi' şekilde file cheteaubriand yapımını anlatıcam.

    Bu tarif için tenderloin yani bonfileye ihtiyacımız var. Dikkat etmeniz gereken şey, etinizi file şeklinde almanız, yani dilimlettirmeyeceksiniz. Örnek olarak bir kaç fotoğraf koyalım, tabii ki siz kendinize yetecek kadar alacaksınız.

    http://i.hizliresim.com/Ykav42.jpg
    http://i.hizliresim.com/8Z3l8n.jpg

    Eti nereden alıyorsunuz bilmiyorum ama işimize yarayacak kısmını da anlamanız açısından bir görsel daha koyacağım.

    http://i.hizliresim.com/g8Dk20.jpg bize "tenderloin" ya da "cheteaubriand" yazan kısmı lazım arkadaşlar, istediğiniz yeri özellikle belirtin.

    Şimdi hangi eti seçeceğimizi anladık varsayıyorum, etle ilgili kıstaslarımızı (yapmadan önce oda sıcaklığına getirmek vb.) ilk sayfada yazmıştık zaten.

    Başka ne lazım? Tereyağı. Tereyağını eriteceğiz, o yüzden 180-250 gr arasında olursa iyi olur, ne kadar çok et varsa o kadar da tereyağı miktarını arttırmamız lazım.

    Deniz tuzu, zeytinyağı, karabiber ve limonun zaten evde olduğunu varsayıyorum. Şimdi tarife geçelim. Fakat yemeğimiz hazır olduğunda bizi ne bekliyor olacak? Bir kaç görsel ile ona bakalım.

    http://i.hizliresim.com/a3aoE4.jpg
    http://i.hizliresim.com/NAd5Ea.jpg
    http://i.hizliresim.com/kBajvq.jpg
    http://i.hizliresim.com/pzaRPr.jpg

    E şimdi diyeceksiniz ki "usta, tam olarak ne yapacağız bi' özet geç de ona göre hazırlanalım", arkadaşlar yapacağımız olay bonfilemizi döküm tavamızda sadece mühürleyeceğiz (pişirmeyeceğiz), ardından dilimlere ayırıp; teflon tavada ya da farklı bir tencerede erittiğimiz kızgın tereyağımızı, ısıtılmış bir porselen tabağa dökerek orada pişmesini sağlayacağız. Çıkan lezzet bambaşka olacak tabii.

    Detaylara geçelim.

    File bonfilemizi aldık, eve geldik. Her zaman yaptığımız gibi etin ısısını oda sıcaklığına getiriyoruz, etin üzerine dokunduğumuzda soğukluk hissetmeyecek kadar. Ardından hafif zeytinyağını abartmadan bonfilemizin her tarafına sürüyoruz. Deniz tuzumuz ile etin her tarafına değecek şekilde marine ediyoruz. Et şimdilik tamam, beklesin 20 dk.

    Döküm tavamızı yüksek ateşte ısıtmaya başlıyoruz, altını işimiz bitinceye kadar kısmayın.

    Bir taraftan da tereyağımızı, ÇOK KISIK ATEŞTE, teflon tavada eritiyoruz. Bunu bayanlar bilir zaten, altını kesinlikle açmıyoruz yoksa tereyağı yanar. Ben Teflon tava kullanıyorum, o yoksa tereyağını yakmayacak bir tencerede de eritebilirsiniz. Erittiğiniz tereyağının üzerinde çıkan köpükleri kaşık yardımıyla alın ve çöpe atın.

    Döküm tavamız ısındı, file bonfilemizin her tarafını ayrı ayrı 25-35'er saniye arası mühürlüyoruz, sonra etimizi 60-100 saniye arası dinlendiriyoruz. Döküm tava ile işimiz bitti.

    Teflonda da tereyağımız eridi, kızgın bir şekilde o bizi bekliyor. Tam denk getirmeye çalışın. Yani anlatmak istediğim, işlemleri birbiriyle bağlantılı bir şekilde halledin, ne et soğusun ne tereyağı.

    Şimdi porselen tabağımızı biraz ısıtıyoruz. Porselen tabaklar zaten ısıya dayanıklıdır (fazla olmamak şartıyla), bunun için özel porselen tabaklar da var ama normal bir porselen tabak işinizi görür. Ne çatlatacak kadar çok, ne de laf olsun diye az ısıtıyoruz, biraz ısıtın işte :)

    Etimizi birer parmak kalınlığında dilimliyoruz. Isıttığımız porselen tabağa ise DENIZ TUZU serpiyoruz. Çok serpmeyiniz. Serptikten sonra da kızgın tereyağını ısıttığımız porselen tabağımıza döküyoruz. Buradan sonrasına dikkat.

    Kızgın tereyağını sıcak porselen tabağa döktükten sonra tabağa 5-6 damla limon sıkıyoruz. Ardından havadan biraz karabiber serpiyoruz. Işlemleri hızlı yapınız. Ve dilimlediğimiz bonfileleri tereyağlı porselen tabağımıza güzelce yerleştiriyoruz. O sesi duymanız lazım :) etleri tereyağına koyduktan sonra bir yüzünü 30-40 saniye, diğer yüzünü de 30-40 saniye pişirmeniz yeterli. Fakat tabağı çok ısıtmamış olabilirsiniz, yağı tam kızdırmamış olabilirsiniz, o yüzden yine de kendiniz ayarlayın saniyeyi.

    İşlem tamam. Isıtılmış tabaktaki tereyağında pişen etlerinizi "kızartılmış ekmek" üzerinde tüketmeniz tavsiye olunur. İlgi çekerse yakında video da koyarız. Herkese afiyet olsun

    Not: Konuyu ilk defa görenler ya da steak pişirme tecrübesi olmayan arkadaşlar bu tarifi uygulamadan önce konunun ilk mesajını da okurlarsa daha iyi sonuçlar alırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu ilk cıktıgından beri takip ederim tavayı almıştım ama yapma fırsatım olmamıştı, dün yaptım. eti migrosdan aldım, alırken güzel gibiydi, eve gelince baktım bir yüzünün rengi farklıydı kırmızı değildi acaba bozukmu felan dedimde sorun yoktu herhalde. mutfak ocagının ateşi biraz zayıf gibi geldi hatta tavanın üerine elimi yaklaştırdıgımda 15-20sn tutaubiliyordum ondan, birazda korkarak 140-150sn pişirdim 2 yüzünüde, şahane oldu yani bu zamana kadar eti jelibon niyetine yemişiz, inanılmaz yumşak ağızda dağılan ve suluydu.
  • arkadaşlar karfurun sattığı tavayı almayın,o saptan olan balık tavasını aldık çok hafifti,saplar titriyor, döküm tavayı hiç taşımaz iki kere kullanırsınız elinizde kalır.
  • ben önceki hafta eti migrostan almıştım, leziz olmuştu. geçen hafta ise et ve süt kurumundan aldım, yine lezzetliydi ama migrosun eti daha iyiydi sanki.. ayrıca pişerken de et ve sütten aldığım et daha fazla duman ve koku yaptı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbap -- 11 Nisan 2016; 14:30:53 >
  • 14-27 nisan metro marketlerde 26x32cm lava döküm tava 44.99 tl den satışta. 5 tl zam gelmiş ama almak isteyenlere duyrulur.

    http://catalogues.metro-group.com/metro-promosyonlar/metropost-8-sco/page/30-31
    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Nisan 2016; 22:11:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • biuu kullanıcısına yanıt
    Bu kare tava dahamı iyi arkadaşlar ? Hangi marka modeli tavsiye edersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Bu kare tava dahamı iyi arkadaşlar ? Hangi marka modeli tavsiye edersiniz ?

    Hocam kare olanı geç. O inceymiş.

    LAVA 26x32cm dikdörtgen olan(44.99tl) ve 26cm yuvarlak(katalogda yok) olan ideali.

    Ama tamamen çizgili olacak. Tamamen çizgili olan metroda vardır.

    Daha önce de böyleydi, yarısı düz olan katalogda vardı fakat çizgili olan yine aynı fiyattan satıldı.

    İlk mesajda bahsedilenler işte.
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    Bu ürünümü dediniz ?

    http://urun.n11.com/tava/lava-dokum-izgara-yuvarlak-tava-30-cm-P18920557



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 12 Nisan 2016; 17:40:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Teşekkürler hocam

    Bu ürünümü dediniz ?

    http://urun.n11.com/tava/lava-dokum-izgara-yuvarlak-tava-30-cm-P18920557


    Aa 30cm miş mi o, evet bu tava. Ve katalog resmindekinin tamamen çizgili olanları ideal olanlar. Aşağıdaki gibi.


    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar carrefour dan 26x32 cm olanından aldım ama ilk kullanımda yapmamız gereken herhangi bir işlem varmı? Yağlama falan yazıyor bazı yerlerde de bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakurek

    Arkadaşlar carrefour dan 26x32 cm olanından aldım ama ilk kullanımda yapmamız gereken herhangi bir işlem varmı? Yağlama falan yazıyor bazı yerlerde de bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim

    Yok hocam, bu tava emaye kaplı o sebeple yağlama, fırınlama gibi işlemler gerekmiyor.

    Temizledikten sonra tercihen ocakta biraz ısıtıp kurutmanız faydalı olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağolasın direk temizleyip kurutup ısıtıp pişirme işlemine başlayabiliyoruz o vakit :) İnşallah becerebiliriz bakalım.
  • Arkadaşlar Lava marka tavalar 39,90 tl carrefour'larda. Hem yuvarlak hem dikdörtgen var. Dün aldım bende bugün deneyeceğim bakalım :)
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.