Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu tenderloin ve cheteaubriand etlerinin türkçe adı yok mu kasaba bunları desek anlamayaibilir :)
  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Yazdım ya hocam orda da, bonfile ama Göbek kısmı :) resim de var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam tv lerde görüp canımız çekiyordu bir deneyelim bakalım becerebilecek miyiz tabi önce eti bulmak lazım :)
  • Arkadaşlar ben lavanın 26 x 32 metal saplı tavasını kullanıyorum. yapışma sorunun önüne bir türlü geçemiyorum. Tavayı 10 15 dakika ısıtıyorum. Yüzeyi yağlanmış etleri atıyorum. Mühürlenmenin tamamlanmasını bekliyorum.Neredeyse Etler yanacak kadar bekliyorum. ama etler tavadan ayrılmıyor. etleri hiç yapıştırmadan pişirenler nasıl yaptığını detaylı bir şekilde anlatabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil

    Arkadaşlar ben lavanın 26 x 32 metal saplı tavasını kullanıyorum. yapışma sorunun önüne bir türlü geçemiyorum. Tavayı 10 15 dakika ısıtıyorum. Yüzeyi yağlanmış etleri atıyorum. Mühürlenmenin tamamlanmasını bekliyorum.Neredeyse Etler yanacak kadar bekliyorum. ama etler tavadan ayrılmıyor. etleri hiç yapıştırmadan pişirenler nasıl yaptığını detaylı bir şekilde anlatabilir mi?

    Etin iki tarafını da varsa zeytinyağı ile Yoksa ayçiçek yağı ile yağlayın yoksa yapışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil

    Arkadaşlar ben lavanın 26 x 32 metal saplı tavasını kullanıyorum. yapışma sorunun önüne bir türlü geçemiyorum. Tavayı 10 15 dakika ısıtıyorum. Yüzeyi yağlanmış etleri atıyorum. Mühürlenmenin tamamlanmasını bekliyorum.Neredeyse Etler yanacak kadar bekliyorum. ama etler tavadan ayrılmıyor. etleri hiç yapıştırmadan pişirenler nasıl yaptığını detaylı bir şekilde anlatabilir mi?

    Etin iki tarafını da varsa zeytinyağı ile Yoksa ayçiçek yağı ile yağlayın yoksa yapışır.

    Aynen öyle yapıyorum. Başka ne yapılabilir.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @CnnRose anlatırken, tavaya atmadan 20 dk önce eti tuzlayın demiş. Ben tuzlayıp fırçayla yağlayıp direk atıyorum tavaya. Böyle yapmam yapışmasına sebep oluyor olabilir mi? Anlayanlar lütfen cevap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil


    quote:

    Orijinalden alıntı: Henry Cavill


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr.katil

    Arkadaşlar ben lavanın 26 x 32 metal saplı tavasını kullanıyorum. yapışma sorunun önüne bir türlü geçemiyorum. Tavayı 10 15 dakika ısıtıyorum. Yüzeyi yağlanmış etleri atıyorum. Mühürlenmenin tamamlanmasını bekliyorum.Neredeyse Etler yanacak kadar bekliyorum. ama etler tavadan ayrılmıyor. etleri hiç yapıştırmadan pişirenler nasıl yaptığını detaylı bir şekilde anlatabilir mi?

    Etin iki tarafını da varsa zeytinyağı ile Yoksa ayçiçek yağı ile yağlayın yoksa yapışır.

    Aynen öyle yapıyorum. Başka ne yapılabilir.?

    Dostum söyle yap eti dolaptan çıkar oda sıcaklığına gelsin sonra yağla üstüne tuz sonra tavayı aç.15 dakka sonra eti at 1-2 parmak kalınlığında ise 65 sn bekle sonra kaldırıp ters çevirmeden aynı yüzünü yana yatır.Bi 65 saniye bekleyip ters tarafa çevir.Aynı şekilde o tarafa da yap.Et Tek parça olsun arada yağ ile birleşmiş olmasin.Maşayı tavaya sürmekten korkma iyice alta gir.Bunları dene olmazsa yaz tekrar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, antrikotu buzluga atip 15 gun sonra cikarip bekleterek yapsak sikinti olur mu acaba tadi vs? Stoklu calisan arkadas var mi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henry Cavill kullanıcısına yanıt
    1 2 gün içinde dediklerinizi harfiyen uygulayacağım. İnşallah artık başarabilirim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakurek

    Arkadaslar, antrikotu buzluga atip 15 gun sonra cikarip bekleterek yapsak sikinti olur mu acaba tadi vs? Stoklu calisan arkadas var mi :)

    Ben buzdolabının derin dondurucu kısmına koyuyorum sıkıntı yok. Ama buzluktan kastınız eski buzdolapları ise et 15 gün dayanıyor mu bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Yok yok yeni dolaplardan derin donduruculu. HAni özelliği kaybolur mu gibisinden merak etmiştim, normal eti koyuyoruz tabi :)
  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Yaş dinlendirme nedir araştırınız, tanıdık kasap bulursanız yaptırın et daha lezzetli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Bu rib-eye'ları bugün yaş dinlendirme yapmak için vakumladık, siz de bu şekilde yapabilirsiniz.

    http://i.hizliresim.com/ljXRdJ.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnnRose -- 15 Nisan 2016; 19:34:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Cok guzel gorunuyorlar biraz bu antrikot isini cozelim bunlari da deneyelim arsive atiyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tesisi dışarı aldım arkadaşlar, 15dk içeride ısıttım, sonra balkona aldım. Sonuç çok iyi, evde koku-yağ falan yok, tavsiye ederim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende artık tüp aldım ısıttıktan sonra balkonda yapıyorum.tavuk eti zaten mangal lezzetinde oluyor.apartmanda mangal keyfi.

    yapışma sorunu olan arkadaşım tavan yeni tava dimi * yağlamadanda deneyebilirsin,ben tavugun beyaz eti dışında yapışan görmedim,o bile yapıştığında hafif oynatınca kalkıyor.pişirdiğin et olabilir yardımcı olmak isterim bu konuda. aynı tavayla biz çok memnunuz üzüldüm bu duruma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gskysk

    bende artık tüp aldım ısıttıktan sonra balkonda yapıyorum.tavuk eti zaten mangal lezzetinde oluyor.apartmanda mangal keyfi.

    yapışma sorunu olan arkadaşım tavan yeni tava dimi * yağlamadanda deneyebilirsin,ben tavugun beyaz eti dışında yapışan görmedim,o bile yapıştığında hafif oynatınca kalkıyor.pişirdiğin et olabilir yardımcı olmak isterim bu konuda. aynı tavayla biz çok memnunuz üzüldüm bu duruma.

    yapışma sorunu için şöyle bir şey farkettima şırı büyük ve ağır tavalarda çok kuvvetli Ateş gerekiyor yoksa iyi mühürlenemediği için yapışıyor. Bugün hechanın düz tavasıyla denedim (2.5 kg).
    Lava nın 26 32 tabasondan daha hafif diye daha yüksek sıcaklılara çıktı. Elimi üstünde 3 sn bile tutamadım. Dolayısıyla 1 dk gibi çok kısa sürede mühürlendi. Ve tavanın ilk kullanımı olmasına rağmen yapışmadı.

    Mühür tabakası da incecik oldu.

    @Henry Cavill in dediği şekilde yaptım. Gayet iyi oldu.emeği geçen herkese teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.katil D kullanıcısına yanıt
    15 dakika falan tavayı ısıttıgını okudum sanıyorum.o yuzden ısıtma problemi aklıma gelmemişti. tavayı çok ısıtmaktan korkma az ısıtmanın zararı var afiyet olsun
  • Lava 26 32 çlk ağır ve bir tava. Ocağın en büyük gözünde 15 dk ısıtmama rağmen elimi 7 saniye tutabiliyordum.
    Yani kriter şu: hangi tava kullanırsanız kullanın elinizi üstünde 3 4 saniye den fazla tutamayacak kadar ısıtmamız lazım.
    Size de afiyet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.