Şimdi Ara

statik elektrik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadadım anakarta cıplak elle dokunursan statik elektirik yuzunden anakart yanar dedi. Ben pc toplayacagım anakrta falan nasıl dokunmam gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 sn musluğa dokun tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLFever.

10 sn musluğa dokun tamamdır

Hocam 3500 tlye sistem topluyorum eminmisiniz sadece bu yetermi yani okadar para yabana gitmesin. Bir arkadas power kablosunu cektikten sonra statik elektrik zarar etmez dedi ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Power kablosunu cikardiktan sonda problem olmaz. Defalarca dokundugum icin bir sikinti olmadi oradan biliyorum, ama kablo bagli olmamasina dikkat edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni çok korkutmuslar statik elektrik ile ilgili.Sıkıntı olmaz
  • sistem toplama videolarında eldiven giyyorlar
  • Ben çalışan yüzlerce sistemin ekran kartına dokundum çıplak elle daha birine birşey olmadı emin ol çalışmamış sisteme de hiçbi şey olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik Tesisatı Yenileme
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaç senedir fişini çekip içindeki bileşenlere dokunup geri kapatırım bir sıkıntı yok.Ama ilk defa topluyorsan heyecanını alması için bir toprağa çıplak elle dokunabilirsin 10 saniye kadar.
  • Fiş takılı ve PSU switch'i 1 konumundayken(usb'den şarj veriyor, ethernet ışığı yanıyor), devrelerin olduğu yere ter akıtmıştım, bir şey olmamıştı.

Sorunun cevabı tabii bu değil, bir şey olmaz anlamına da gelmez; ancak fiş takılı değilken elle tutulduğunda, zarar görme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Nisan 2015; 7:22:54 >
  • eğer statik elektrikten korunmak istiyorsan tavsiyem halının üstünde toplama bir de etrafta kedi olmasın

tabi yukarıda arkadaşların dediği gibi su ve topraklama çözümlerinide önlem olarak uygularsan sıkıntın kalmaz. anakart statik elektrikten en az etkilenecek bileşenlerden biridir. etkilenmez demiyorum ama ram e göre çok düşüktür etkilenme olasılığı.

içinin dahada rahat etmesi için köşelerden tut bileşenleri üzerlerinde ki çiplere mümkün olduğunca az dokun.
  • Yünlü yüzeylerde temas edince problem olabilir belki
    Dün gece anakartın tozlarını temizledim mecbur dokundum anakarta,bu statik olayınıda tam çözemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.