Şimdi Ara

Starfield için upgrade yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Texasred Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu donanım konularında çok uzman biri değilim sistemim kabaca
    -gtx 1060 3gb
    -i5 6500 skylake
    -msi b150 gaming m3 anakart
    - 16 gb 3200mhz ram
    Bu şekilde bir sistemim var starfield için ne gibi upgradeler yapsam rahat oynarım
    Rx 6700 xt 12gb satan bir arkadaşım var onu alsam yeterli olur mu yoksa işlemciyide değiştirmem gerekir mi ?
    Veya başka bir öneriniz varsa en hesaplı yoldan nasıl bir upgrade yapabilirim şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Texasred -- 16 Eylül 2023; 19:20:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• dediğin oyun için yükselmez o sistem baştan toplaman lazım. o anakarta takacağın ve bulabilirsen 7700k diyeyim kısaca 6700xt gibi kartları her çözünürlükte kaldırır diye bir şey yok ki 6700xt zaten o oyuna yetmez yine çözünürlüğe göre. şimdi oynayacaksın da ne çözünürlük ne ayar istiyorsun onu da söyle yoksa 5800x3d 7900xtx ile de oynanıyor o oyun 4k'da ve onda bile 60 fps'ye düşüyor. ssd bile olsa bölüm geçişlerinde takılabiliyor. uğraştığına değecek bir oyun değil bence ama tabi zevkler ve renkler. bu iş sana pahalıya patlar onu demeye çalışıyorum.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    1080p 60 fps oynamasam yeterli akıcı olarak. Yani çok bu işleri bilmediğim için anakartıma yeni ekran kartlarını veya yeni bir işlemci bağlayamam mı teknolojisi yetmez mi ?

• B350 anakarta intel işlemciyi nasıl taktın ki? B250 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 16 Eylül 2023; 19:19:13 >
  • Leingrad kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım :( editledim.

• Texasred kullanıcısına yanıt

ben burada kalp kırmak için yazmam doğrusu neyse dan dan diye söylerim ki ileride masraf yapıp uğraşıp oyunu oynamaya başladığında hayal kırıklığına uğrama diye. o sistemle olmaz yeni sistem gerekir sistem toplayan arkadaşlar daha iyi bilir ama bi 30 40 binlik sistemle belki düzgün oynanır. ha ilerde yama mama bir şeyler yaparlar ama yine de o sistemle oynanmaz. fiyatlarını bilmem bir kere oynamışlığım yok ama pc kurmak yerine konsol alsan xbox ps5 hangisinde varsa sanki daha kolay ucuz olur ve takılmadan oynarsın gibime geliyor. konsolda oynayan var mı nasıl fiyatlar ne olmadı bir araştır forumdaki bölümlerinden. pc'de oyun oynamak lüks oldu son yıllarda çünkü optimizasyon için hiç uğraşmıyorlar yeni sistem alsınlar diyorlar.

• Diğer arkadaşların dediği gibi sisteminiz epey eski, SSD alabilirsiniz fakat işlemci ve ekran kartınız yetersiz kalır. Her şeyi low ayarlarda belki çalıştırır ama oyundan keyif alır mısınız bilemem.

Bu sistem sizinkine benziyor, SSD hariç, en azından SSD olmalı, takılmalar donmalar çok olur:

54 FPSyoutube
    Starfield - GTX 1060 3GB 00:00 Low Settings 01:29 Low Settings - FSR 2 66% Resolution 02:34 Medium Settings 04:12 Medium Settings - FSR 2 66% Resolution 05:15 900p Low Settings - FSR 2 66% Resolution 06:31 720p Low Settings - FSR 2 66% Resolution My Hardware: Graphics Card: Nvidia GTX 1060 3GB GDDR5 MSI Aero ITX Processor: AMD Ryzen 5 5600X RAM: 2x8 GB DDR4 3000 MHz SSD: 2x240 GB HDD: 2x1TB M.2: 1TB Kingston NV2 NVMe M.2 2280 OS: Windows 10 Mainboard: MSI B450M-A Pro MAX #gtx1060 #starfield
    https://www.youtube.com/watch?v=phGjwq8wyAk
  • bu sisteme rx 590 takabilrisiniz ve ssd alıp oyunu oynarsınız ama işlemciniz çok çok kötü 590 ile idare edersiniz sonra sistemi elinizden çıkarırsınız

Fabian Xavieryoutube
    STARFIELD - PC - RX590 - R53600 - 16 GB RAM -DDR4 2400 TEST 2
    https://www.youtube.com/watch?v=bkSQhWaBSJU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 17 Eylül 2023; 11:28:48 >
  • Yazan arkadaşlara teşekkür ederim şöyle bir sistem aldım

GIGABYTE RTX 3080 MSI Z590 PLUS ANAKART INTEL İ5 11600K 3.9 GHz İŞLEMCİ CORSAIR VENGEANCE WHITE 3200 MHz 2*8 16GB RAM BE QUIET PURE LOOP 120mm SIVI SOĞUTUCU NZXT C650W BRONZE PSU RUSH WHITE CASE SAMSUNG EVO 970 SSD 512GB AERO COOL SOĞUTUCU ( ASUS ROG EKRAN 2 K 170 HZ

• Oyunda şu anda ciddi sorunlar vsr. Muhtemelen guncellemeler ile düzelecektir. Bu yüzden incelemeleri ve güncellemeleri takip edip ondan sonra ekran kartına karar verin. Daha sonra da ona gore bur sistem kurmanız mantıklı bence..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

gayet güzel bak bu sistemle rahat oynarsın. ramleri 2x16 yapsan ilerde uğraşmazdın ama neyse artık. ddr4'ün işi bitti üretilmiyor bulunmuyor artık ondan dedim.

• SuperMert kullanıcısına yanıt
    Satın aldım hocam

Şöyle bir durum var eski kasamda hyperx 3000mhz 8 gb ram var iki adet yeni sistemimdeki tamlar 3200mhx acaba ramleri 4lesem 32 yapsam frekans farkı olur mu ?

kitler yan yana uyumsuzluk yapmazsa 4x8 hepsi 3000 olarak sorunsuz çalışır bence oc voltaj uğraş gerektirmez. intelde 4 ram doldurmak sorun değil ben 11700k'da 4x8 g.skill 4400 kullanıyorum 3600 cl16 bazen cl14 olarak bir sıkıntı çıkmadı 2021'den beri. bu 4 ram aynı yerden amazon.de alınma aynı seri falan samsung b die çipli ama ryzen 3300x 5600x 5800x3d denedim iyi olmuyor ryzende 4 slot doldurmak. bence bi dene 16gb dolduran oyun gördüm ben baya ama 4k belki oradan biraz değişir ama bence güzel olur 4x8 3000 2x8 3200'den.

Uyumsuzluk yaptığını nasıl anlarım ?

ya en baştan açmaz ya da açar kullanırken mavi ekran alırsın. bence sıkıntı olmaz elindeki iki ram de güzel anca içindeki çipler çok farklı marka model uyumsuz falan olacak ki problem olsun. bi dene bence hazır intelde 4 slot doldurma şansın varken. ben fıstık gibi samsung b die ramleri 3200 cl12 kullanıyordum 4x8 olunca 3600 cl16 bile olmuyordu komedi.  tek kit taksan 3800 cl14 zorlar o kadar güzel ramler ama 4x no go yani ryzen 5000'de. 11. nesil ya bir de sendeki ondan eminim bende de 11 olunca yani ben 4x8 3600 cl14 yapıyorsam sen 4x8 3000 havada karada hatta voltaj verip biraz 4x8 3200 bile olur işte talilsizlik olursa başka o da şansına yani ona yapacak bir şey yok deneyecen ya tutarsa. bahtsızın önde gideni bile olsan 2666mhz 4x8 denersin 11. serinin ram kontrolcüsü farklı 10. seri gibi değil. 10. seride iyi ram vermezsen işin yaş 11'de öyle değil abi at üç beş diyor kapasite önemli hız o kadar değil. ben auto da kullandım bir süre öyle bi vuuu farkı yok yani oyunlarda ama testlerde etkiler tabi. sentetik testlere artık kimse önem vermiyor zaten dikkat edersen.

Bir deneme yapıcam ama sanırım aynı ramden iki tane daha alıp takmak en mantıklısı

aldığın yerde varsa o da olur ben bilemedim sıfır mı ikinci el mi aldığını ya da hemen mi gelecek yurt içi dışı diye ama dediğin gibi dene olmazsa aldığın kitten bir tane daha al. yani şu anda 4 köşe teşkilsin sıfıra sıfır kapandı durum her türlü o yüzden boşver olacağına varsın.

Rtx 3050 monster notebook vardı onu verdim üstüne para verdim takas yaptım

Hayırlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.