Şimdi Ara

Starfield [Ana Konu] (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.841
Cevap
95
Favori
192.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Giriş
    Hocam şu anda görev yapmayı bıraktım gezegenleri geziyorum oyunda. Yüzlerce gezegen var. Bir gezegene veya sisteme daha önce uğrayıp ugramadimizi nerden anlıyoruz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhabalar i5 13600k rtx 5070 ve 990 pro ssd kombinasyonuyla oynuyorum oyunu fakat çözemediğim bir fps drop sıkıntısı var yapay zekaya sordum,google a sordum.Bir takım çözümler var evet.O da fps cap i 80-90 yapma gibi görünüyor nvidia control panelden.Ama bu traversal stutter devam ediyor bazı yerlerde çok fazla(Dazra vs)akıl verebilecek var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • DeePHydrA D kullanıcısına yanıt

Geç gördüm ama sorunu Disk cache enabler modu çözebilir.

https://www.nexusmods.com/starfield/mods/16771

Oyunda yürüdükçe ssd den sürekli okuma yapma olayı var , mod bunu düzeltiyor. Oynadığım zamanlarda olmazsa olmazımdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 30 Haziran 2026; 20:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Önemli değil hocam teşekkür ederim yanıtınız için ama bende game pass sürümü mevcut oyunun.SFSE plugin Steam versiyonuyla çalışıyormuş.Bu yöntemi deneyenedim o yüzden şimdi yeni patch la oyun daha az stutter yapıyor.İdare ediyorum daha çok fauna,florası bol kalabalık gezegenlerde oluyo.

Birde ASI loader ile yapılan yöntemi vardı gamepass için.

Şu sanırım.

https://www.nexusmods.com/starfield/mods/8055?tab=files

Başta hdd kullananlara çıkan bir mod gibi gözükse de aslında ssd ler için çok rahatlatıcı bende 990 pro ile oynadım, oyun çok sayıda küçük dosya okuması yaptığı için ssd kontrolcü kullanımı %100 e vuruyor bu da hissedilir droplara sebep veriyor. Bu moddan sonra çok akıcı hale gelmişti.Steam versiyonunda yüklemek basitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 30 Haziran 2026; 21:11:40 >
  • Asi loader da denedim daha önce ama ya yüklemeyi beceremedim ya da yükledim olmadı daha önce.dediğiniz gibi Steam versiyonu daha basitmiş galiba.Ne yapalım sağlık olsun belki Bethesda patch lerle ileride tamamen çözer sorunu.Ama şu anda en son gelen patch le daha az drop oluyo ama yine de oluyor.

x (formerly twitter)
    IGN (@IGN) on X
    https://x.com/IGN/status/2074259871633965244

• Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

Önce grafiklerini, oyun içi karakter yüz modellerini, animasyon ve mekaniklerini artık biraz günümüz seviyesine çeksinler. Bethesda RPG'leri taş devrinde gibi hissettiriyor. Estetik ve yoğun RPG içerik bir yere kadar kurtarıyor.

Bethesda, Microsoft tarafından satın alındıktan sonra tembelleşti. Oyun motorları zaten kötü. ESO ve Fallout 76 ile oyuncuları oyaladılar. Ama bu yaşanan gelişmelerden sonra Todd Howard ve ekibi Elder Scrolls 6'ya ciddi şekilde yoğunlaşacaktır. Jason Schreier, Elder Scrolls 6 için en az 2-3 yılı var demiş.

Starfield [Ana Konu]
    Starfield [Ana Konu]x (formerly twitter)
    Jay Dook (@JayDook) on X
    https://x.com/JayDook/status/2079029210929062124
  • Bathesta oyunları zayıf sinematografik ve kamera dinamikleri yüzünden nedense hikayesel anlamda hiç içine çekmiyor beni, ne The Elder Scrolls V: Skyrim, ne de fallout serisini bitirebildim. Sadece uzay konsepti temalı oyunlar ilgimi çekiyor, Mass Effect serisine saatler gömüp gezegenlerde farm yapmaya, gemi geliştirmeye ve kumandan Shepard ile RYO yapıp diploması kasmaya bayılıyordum. Bu oyunun şu an Steam'de ki orginal fiyatı 35 dolar, bu fiyata değer mi yoksa inidirime girince mı alıyım ? Ayrıca mod kullanmadan rahat oynanabilir mi ? Ben Skyrim oyuncuları gibi ''-bathesta oyunu işte'' mantığı ile mod fetişi yapmak istemiyorum bu oyuna, tek kullanacağım mod Türkçe yama olur büyük ihtimal, onun için bathesta'nın oyunculara sunduğu oynanış dinamiklerin dışına çıkıp oyunu gereksiz boostlamak istemiyorum, sizce bu oyuna bir şans vermeli miyim, Original fiyata almaya değer mi, yoksa indirimleri mi bekliyim ? Starfield'da uzun saatler geçiren oyuncuların önerilerini bekliyorum. Starfield [Ana Konu] 

• Bir türlü ısınamadım oyun

sc oynarım diye aldığım pc nin üzerinden 2. pc alışım geçti.... para tuzağı resmen....Bunu almak için onu satmıştım iy ki satmışım, sonra bunu da sattım... sf de kesinlikle bir uzay simülasyonu değil.Belki bir mo çıkar diye arada bakıyorum o da yok.

Çıktığında çok karşılaştırılmıştı ben SC oynamadım ama araştırmıştım sonra ne oldu bilmiyorum Starfield çıktığındaki halini biliyorum yani.

Starfield [Ana Konu]

• Starfield [Ana Konu]
    Starfield [Ana Konu]

bu fotolar da benden olsun arada oynamaya devam ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 23 Temmuz 2026; 23:35:2 >
    Intel Core i5-8400 (6-Core up to 4.00 GHz) 8.Gen - Asus TUF B360-Plus Gaming 8.Gen DDR4 Anakart - Sapphire Radeon RX570 PULSE OC 4GB - Kingston HyperX Fury Black 2 x 8GB, DDR4-2400MHz - HX4 Ram - Corsair Carbide Serisi SPEC-01 VS600W - Samsung 860 Evo 250 GB Ssd - LG 27" 27MP59G IPS Full HD HDMI Gaming Monitor - Samsung 1tb hdd - Seagate 1tb hdd - Windows 10 Home Edition 64bit

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.