Şimdi Ara

Starcraft 2 Patch 1.2 notları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaynak :http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662
    General

* Battle.net
    o • Battle.net Chat Channels have been added:
    + -- Players can now join others in both public and private channels.
    + -- Added in-game chat bar command to whisper to other players. Using the /w command will pop up an auto-complete list which includes: friends, party members, chat channels, and other players within your current game.
    + • Added a Battle.net option to auto-join previous private channels.
    + • Added a Battle.net option to prevent chat channel text from appearing in the in-game chat display.

* Custom Maps
    o • Map makers can now use custom UI layout files to create new UI or override existing game UI.

* Gameplay
    o • Stalemate Detection has been added:
    + -- The game will end in a tie for all remaining players if no players have income, production, or destroyed any structures for three consecutive minutes.
    + -- A countdown timer will now appear when the game detects this scenario.

o • Several help dialogue and tech tree improvements have been made:
    + -- In-game help is now available in Battle.net.
    + -- The help dialog’s tech tree has been improved.
    + -- Unit information in the help dialog now displays abilities and upgrades.

o • Selecting different units in quick succession will now fade out existing replies to play the most recent reply.

o • When selecting a Vespene Geyser, the number of current harvesters will be displayed in the info panel.

* Graphics

o • An Extreme graphics option has been added:
    + -- Players can now configure screen space ambient occlusion.
    + -- Unit information in the help dialog now displays abilities and upgrades.

* Interface
    o • Customizable Hotkey Support has been added.
    o • Mouse buttons can now be bound to the Push-To-Talk hotkey.
    o • System Alert panel has been moved to the top of the screen – duration of most system alerts has been reduced.
    o Added a hotkey to Pause/Resume game for both single-player and multiplayer (Pause/Break key).
    o • Added a toggle button to the in-game replay panel to show or hide duration information.
    o • Added a hotkey indicator option to show the primary hotkey on top of command buttons.
    o • Added an option to disable any error sounds. The Response Sounds checkbox now controls whether unit-specific audio is used for error sounds instead of a generic buzz.

* Leagues and Ladders
    o • A new Master League has been added.
    + -- This league now represents the highest tier of ladder players.

* Replays
    o • Several Save/Replay File dialogue improvements have been made:
    + -- Prints current directory name above file list.
    + -- Added sort order icons to Name and Date columns.
    + -- Added the ability to rename.
    + -- Added filters for Autosave and Unsaved.
    + -- Added an option to permanently save all replays. Checking this option will mark all unsaved replays as being saved.

o • Camera following behavior for observers and replays has been improved.

Balance

* • PROTOSS
    o -- Hallucination research time decreased from 110 to 80.
    o -- Observer
    + Cost decreased from 50/100 to 25/75.
    o -- Phoenix
    + Build time decreased from 45 to 35.
    o -- Void Ray
    + Now deals 20% more damage to massive targets.
    + Flux Vanes speed upgrade removed.

* • TERRAN
    o -- Bunker
    + Build time decreased from 35 to 30. <<< Removed
    # This is only a temporary change for the patch 1.2.0 PTR.
    * -- SCV
    o Repairing SCVs now assume the same threat priority as the unit they’re repairing.
    + SCV construction movement made more consistent.

* • ZERG
    o -- Infestor
    + Fungal Growth no longer affects air units.. <<< Removed

Bug Fixes

* General
    o • Harvest orders will no longer end if an order is queued while waiting to return cargo.
    o • Harvesting units no longer avoid enemy units.
    o • Fixed an issue with units trying to get out of the way so buildings can be constructed.
    o • Hold position units no longer automatically move out of the way when placing a building.
    o • Fixed an issue with harvesting units bypassing force fields.
    o • Fixed an issue where melee units were unable to attack a colossus when it was on a cliff.
    o • Fixed an issue where larva would not wander around.
    o • Fixed an issue where loading a saved challenge could improperly overwrite the best score.
    o • Fixed an issue where animation stutters when flying units are separating.
    o • Added “Detector” text to the info panel for units which can detect cloaked or burrowed units.
    o • Added combat reveal tinting to help show that combat reveal units cannot be hit. All diagonal ramps are now the same with regards to unbuildable locations at the bottom of the ramps.
    o • Enemy units no longer show passive buttons in the command card.
    o • Critter health bars are now hidden unless highlighted or selected (if status bars are set to show when units are selected).
    o • Orders can no longer be canceled by clicking on the info panel in challenges before the challenge begins.
    o • Missiles are no longer affected by Vortex.
    o • Autocast repair will now charge the player requesting autocast functionality.
    o • Autocast state for abilities is reset to the default state when unit ownership is permanently changed.
    o • Repair will now clear its autocast state if the owning player leaves the game.
    o • Actors with a large number of create events no longer crash the map.
    o • Text tags are now paused when the game is paused.

* Protoss
    o • Protoss structures can no longer be powered without a power source if constructed while powered by a Warp Prism under the effects of Neural Parasite.
    o • Mass Recall can no longer target larva or eggs.
    o • Fixed an issue where units that were picked up by a Graviton Beam would still block pathing on the ground.
    o • Fixed an issue where a Zealot could burn his Charge cooldown without actually moving.

* Terran
    o • Changed the position of the Select Builder button on Terran buildings, and changed the hotkey to Q.
    o • Fixed nuke dot not being visible all the time.
    o • Fixed an issue where you could see an enemy MULE drop pod in some cases where you didn’t have vision of the target location.
    o • Fixed an issue where a Medivac would be able to continue healing a unit that was stuck in a Graviton Beam if the Medivac had started healing the unit before it was picked up by the Graviton Beam.
    o • Fixed an issue where a Thor would continue to channel 250mm Strike Cannons on an uplifted terran building if it lifted off at just the right time.
    o • Fixed an issue where a Thor could get stuck channeling if a player queued up multiple targets for 250mm Strike Cannons.

* Zerg
    o • The Ultralisk’s arc-shaped damage area is now centered at the front of the Ultralisk instead of at its center.
    o • Fixed an issue with the Ultralisk being unable to attack a row of sensor towers.
    o • The Burrow and Cancel Neural Parasite buttons have been moved on the command card.
    o • Creep will now spread evenly in all directions.
    o • Fixed an issue where Larva could produce units by holding down hotkeys.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Oldukça köklü değişiklikler var aslında.

Bu arada Stalemate Detection'ı çözemedim. İş yerinde de sprey boya yaptım, kafayı buldum biraz. Belki ondandır.

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°
  • bir sürü değişiklik var ama zerge buff yapmamışlar gene chat özelliği koymaları güzel olmuş.yeni ligde koymuslar.biraz kasmanın ve üst liglere cıkmanın vakti geldi anlasılan

Orijinalden alıntı: musAKka

Oldukça köklü değişiklikler var aslında.

Bu arada Stalemate Detection'ı çözemedim. İş yerinde de sprey boya yaptım, kafayı buldum biraz. Belki ondandır.

Ben de ona takıldım

+ -- The game will end in a tie for all remaining players if no players have income, production, or destroyed any structures for three consecutive minutes.

Acep income ve üretim durduktan sonra 3 dakika içerisinde bina yok edilmezse berabere biter demek mi istemişler? Ama araya or koymuş. Bu da gelir yok üretim yok veya 3 dakika içerisinde bir bina yok edilmemişse demek. Ne olacak şimdi? 3 dakika içerisinde bir bina yok etmezsek oyun berabere mi bitmiş sayılcak?

İnfestorların havaya fungal atamaması çok kötü olmuş medivaclara iyi gidiyodu :)

• Konumu çalma

Fungal her ne kadar çok can yakacak olsa da bence doğru bir karardı, ancak şu durumda Zerg'ün bir unit'e ihtiyacı var. AA konusunda çok zayıflar bu da onları her oyunda muta-corruptor'a zorlayacaktır. Sıkıcı bir durum bence.

Protoss buffları iyi olmuş her ne kadar Void speed kaldırılsa da, pek kullanmazdım zaten.

Genel olarak iyi patch.

• Yapılan değişiklikler hep mantıklı geldi bana... Özellikle observer'ın ucuzlaması falan toss'un scout konusundaki zayıflığını farketmişler... Diğer buff ve nerf'ler bence tam ayarında oldu...

Hardcore "PC" Gamer...
    Turquie, tu dois Atatürk a dieu et le reste a Atatürk! Daniel Dumoulin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yenilikler geçen ay açıklanmışdı ama eklemelerde yapılmış.Genel anlamda kullanış bakımından güzel eklemeler var.EN dikkat çekici yenilik ise costom hotkey olayı olmuş yani artık isteyen istediği komutu istediği tuşa atayabilcek.Gerçi ben grid kullanımımdan memnunum ama command center gibi ana binalara tuş atamakdan sıkılmışdım,artık onalra sabit bir tuş atayabilceğim sanırım bu güzel bir değişiklik oldu.Chat sistemi ve diğer oyun kullanımını stabilite eden değişiklikler güzel olmuş.

Yeni lig olayıda güzel ama şuan hala lig sisteminin kötü olduğunu söylemem gerek zira takım maçlarında bile 5de 4 galibiyet yapıp silver lige atması anlaşılır bişey değil dolayısı ile yeni lig koyacaklarına şu saçma sistemi elden geçirseler herkez rahat edecek.

Irklara getirilen değişikliklerde yeni strateji üretmeye yarayacak ama voide gelen yenilik mass viod sevenler için bir nimet oldu,bu güncellemeden sonra toss oynayanların çoğu mass void ile can sıkacakdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 4 Aralık 2010; 17:38:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Irklara getirilen değişikliklerde yeni strateji üretmeye yarayacak ama voide gelen yenilik vece mass viod sevenler için bir nimet oldu,bu güncellemeden sonra toss oynayanların çoğu mass void ile can sıkacakdır.

Ben Void'lerin hız upgrade'i olmayacak, yani upgrade'siz şekilde yavaş gidecekler gibi anladım (ya da hala boyanın etkisindeyim). Bu durum mass Void yapanlar için dezavantaj.

• voidde upgrade iptal doğrudur ama %20 damage artırılmış,bu oldukça yüksek bir oran bence ve yavaş olsa bile 8-10 voidlik bir mass grup yıkıcı etki yapar genede.

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

voidde upgrade iptal doğrudur ama %20 damage artırılmış,bu oldukça yüksek bir oran bence ve yavaş olsa bile 8-10 voidlik bir mass grup yıkıcı etki yapar genede.

Anladığım kadarıyla massive, yani Collosus, Thor ve Ultralisk gibi ünitelere %20 damage fazla vuracak. Onun haricinde diğer ünitelere karşı damage değişmeyecek.

• Ultralisk, hydralisk, battle cruiser,reaper, HT.. hala çöp. Terranın şaka gibi olaylarını hala düzeltmemişler. Protoss a early game'de buff hala gelmemiş. Bu kadar zamandan sonra düzgün bi balance gelir dedim yine boş
  • Hydra oyunda resmen çöp maalesef. Tier 1 ünite olan Marineler bile daha etkili hydralardan. Hydralar tek mass voide karşı etkililer. Phonex e hızı yetmiyor. Banshee ye de öyle BC karşısında eriyorlar. Carrier karşısında hiç şansları yok. Broodlordlara rangeleri yetmiyor. Bütün Tier 3 üniteler hydraları eritebiliyor.

Bana göre de toss a buff a hiç gerek yok. Mesela Stalker. Voide sal carrier a sal bc ye sal blink at gir broodlordların altına. Mutaları sinek gibi vuruyorlar. Oyunda bir çok ikili kombinasyon denedim (Roach - Corrupter) (Roach- Muta) (Bane - Muta) (speedling-muta) (marine-siege tank)vsvs hiç biri Colosus+Stalker kadar etkili değil. Eğer colosusları stalkerların korumasında tutabilirseniz (thermal lance şart) haritanın bir ucundan öbür ucuna kayıp vermeden gitmeniz çok kolay.

Phonexler zaten zerglerin belalılarındandı bi de süresi kısaltınca iyice can sıkacak. Blizzard forumlarında biri güzel yazmış . Phonex + DT = Dead Zerg

• Fungal a nerf gelmesinin sebebi nedir kafayı yicem ya bu kadar saçma bi balance olabilir birde fixledik diyerek bizi 30 kere z tuşuna basmak zorunda bıraktılar zergling basmak için. Sanki çok az mikromuz vardı da! bide bununla uğraşıcaz. Artık bütün protosslar phoneix basıcak ve göz göre göre saçma sapan oyunlar kaybedicez anlaşılan. Planetary fortress, mmm, mule denen saçmalıklardan hiç bahsetmiyorum bile

fungel kesinlikle berbat olmus, zvzde cok daha fazla muta buildi gorucez, ve onu durudurmak icin early roach all in, bu kotu birsey. ve yine bu fungel yuzunden, turtle terranlar direk yenilmez olacaklar. cunku onlaroi yenmenin tek caresi, broodlord+corruptor. ama fungel olmadan vikingleri durdurmak da bu matchup da imkansiz. o 50kere zye basma durumunu da cidden anlayamadim, bence iptal edilecektir, cunku sc1de bile tek basinca 3erli fln gelirdi. boyle iptal ederek sacma sapan bi hale sokacaklardir. ayrica zerge buff gerektigini soyleyen ksi icin, hic oyle dusunmuyorum ben zerg olmama ragmen.
    dier yandan bunker time neden 30a indirildi cidden anlam veremiyorum, base onune 4 bunker rush daha da cok yapilsin de zergi itin gtune daha da bi itelesinler fln diye mi dusunmusler anlamadim.

bir de hydraya copluk diyen dostm.. neye karsi kotu bunu soylersen cok sevinicem. neredeyse butun warpgate unitelerine karsi inanilmaz kuvvetli onu yaptigin taktirde, collosus yapmak zorunda zamaninda corruptor yaparsan da direk gg. terranda ise light oldugundan mechanicel unitelere karsi zayif ama marine ve marauder gibi unitelere direk anti. hydra kullanmak icin cok iyi creep spread etmek lazim, bunu yapamayip yacagi uniteye anti bisiler daha yapmazsaniz her unite copluktur.

void buffi da zannimda, pvpdeki colo basan kazanira baska bisiler daha getirmek icin yapildi. yoksa dier irklari pek de etkilemeyecektir.

sonra ultralisk nasil copluk cidden anlayamadim... cidden yani.. protosunda eralyde buffa ihtiyaci yok, sadece pure zealot/stalker 4gatei dusun, bi de buna buff geldigini dusun.

sadece 1 acidan mutluyum sadece test bu. bircok garip sey, ozellikle 50kere ayni tusa basma ihtiyacimiz bence iptal edilecektir, ya da yerine baska birsey konulacaktir, hani shift ile basilinca 5tanesi ayni anda olacak gibi.

• Hydra tamamen çöp demek haksızlık olur ama Hydra yapabilmek için pool-lair-hydralisk den ilave olarak da işe yaraması için grooved spines upgradeini yapmanız ve sürekli creep üretmeniz gerekiyor. Hepsi de fazla gaz ve zaman isteyen şeyler. Siz 1 tane hydra çıkarana kadar rakip çoktan siege tank veya aşırı miktarda warp gate ünitesi veya hız upgradeli baneling veya speedling yapabilir . Bu da hydrayı tier1 marine den pek farklı kılmıyor benim gözümde
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    Hydra ise nerdeyse herkese karşı zayıf bi ünite, önüne tek tankımız olan roach'ı koyuyoruz fakat tankımız bile ondan daha hızlı bu kadar saçma bi olay olabilirmi ya. Ve işin en kötü yanı hydra gibi 2 yönlü bi unit'e ihtiyacımız var ben resmen mecburiyetten basıyorum eğer basıcaksam. Yoksa neden basıyım ben marouder'dan daha yavaş light uniti ?? Yok efendim DPS miş, nabıyım ben vuramayan adamın DPS ini? Öte yandan hydra'nın üçte biri fiyatına t1 üniti olan marine nerdeyse herşeye karşı güçlü.
    Phoneix buff ını doğru buluyorum fakat aynı zamanda fg nerfi olması mahvetmiş dengeyi.
  • Zerg'de ultralisk gerçekten gereksiz bir ünite... Full upgrade'lerini yapınca biraz daha iş görüyor ama temiz upg'siz bir şekilde götürürseniz çerez oluyor. Hani meat shield babında önden sürüp arkadan banelings yada muta'larla kemiririm niyetine iyi gidebilir ama sonuçta pahalı... Her ırkın o fiyattaki ünitesiyle karşılaştırıldığında zayıf kalıyor bencede... Hydra'ya buff gelmedi hiç, armor'ı çok zayıf pert oluyor gidiyor... Cooldown'ı düşük olması biraz daha kullanılabilir kılıyor onu ama yine yetersiz... Ben en başından beri diyorum Zerg ırkı anti-air konusunda zayıf, Muta harici etkili hiçbir birimi yok. Özellikle early game'de Banshee giden adama sefil oluyor Zerg kolay çözümü yok yani... Scout'la diyeceksin adam hemen kapattı kapıyı ne scout'luyosun... Abicim kim ne derse desin Zerg'i şuanda kurtaran Muta ve Banelings'dir... Onlar biraz zayıf olsa Zerg çöp olur...

Hardcore "PC" Gamer...

• quote:

Orijinalden alıntı: S. YıLDıZ

Zerg'de ultralisk gerçekten gereksiz bir ünite... Full upgrade'lerini yapınca biraz daha iş görüyor ama temiz upg'siz bir şekilde götürürseniz çerez oluyor. Hani meat shield babında önden sürüp arkadan banelings yada muta'larla kemiririm niyetine iyi gidebilir ama sonuçta pahalı... Her ırkın o fiyattaki ünitesiyle karşılaştırıldığında zayıf kalıyor bencede... Hydra'ya buff gelmedi hiç, armor'ı çok zayıf pert oluyor gidiyor... Cooldown'ı düşük olması biraz daha kullanılabilir kılıyor onu ama yine yetersiz... Ben en başından beri diyorum Zerg ırkı anti-air konusunda zayıf, Muta harici etkili hiçbir birimi yok. Özellikle early game'de Banshee giden adama sefil oluyor Zerg kolay çözümü yok yani... Scout'la diyeceksin adam hemen kapattı kapıyı ne scout'luyosun... Abicim kim ne derse desin Zerg'i şuanda kurtaran Muta ve Banelings'dir... Onlar biraz zayıf olsa Zerg çöp olur...

overlord speed alıp 1 tane overlord u sacrifice edip scoutluyosun veya changeling ile scoutluyosun.scouting konusunda zerg zayıf değil.Genel map vision ve map kontrol açısından da en iyi ırk zergdür ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: Sargeist

quote:

Orijinalden alıntı: S. YıLDıZ

Zerg'de ultralisk gerçekten gereksiz bir ünite... Full upgrade'lerini yapınca biraz daha iş görüyor ama temiz upg'siz bir şekilde götürürseniz çerez oluyor. Hani meat shield babında önden sürüp arkadan banelings yada muta'larla kemiririm niyetine iyi gidebilir ama sonuçta pahalı... Her ırkın o fiyattaki ünitesiyle karşılaştırıldığında zayıf kalıyor bencede... Hydra'ya buff gelmedi hiç, armor'ı çok zayıf pert oluyor gidiyor... Cooldown'ı düşük olması biraz daha kullanılabilir kılıyor onu ama yine yetersiz... Ben en başından beri diyorum Zerg ırkı anti-air konusunda zayıf, Muta harici etkili hiçbir birimi yok. Özellikle early game'de Banshee giden adama sefil oluyor Zerg kolay çözümü yok yani... Scout'la diyeceksin adam hemen kapattı kapıyı ne scout'luyosun... Abicim kim ne derse desin Zerg'i şuanda kurtaran Muta ve Banelings'dir... Onlar biraz zayıf olsa Zerg çöp olur...

overlord speed alıp 1 tane overlord u sacrifice edip scoutluyosun veya changeling ile scoutluyosun.scouting konusunda zerg zayıf değil.Genel map vision ve map kontrol açısından da en iyi ırk zergdür ayrıca

O senin dediklerini yapana kadar adam 75 tane banshee basıyor... Early game'den bahsediyorum ben... Early game'de gelen saldırılara karşı scout yapamıyorsun...

Hardcore "PC" Gamer...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.