Şimdi Ara

STAR WARS Jedi: Fallen Order (2019) [PC ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
7
Favori
18.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5 saatlik oyunu saçma bulmacalarla 20 saate çıkarmışlar



    push skilini öğrendikten yarım saat sonra sildim oyunu.


    vakit kaybı para versem üzülürdüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 5 Aralık 2020; 3:12:0 >
  • Oyunu Türkçe yama ile oynayan var mı ? Ayrıca oyunda nadir de olsa ani FPS düşmeleri oluyor. GeForce Fps sayacının etkisi olabilir mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foreign. -- 5 Aralık 2020; 9:55:5 >
  • Ben oyunlarda yan görevleri çok severim.Yan görevleri yapmayınca oyunu oynamamış hissinne kapılıyorum.Jedi Fallen Order'da yan görev yok tabii.Yalnızca haritayı keşfetme olayı var.Bu durum biraz yorucu oluyor ama keşif duygusu benim hoşuma gitti.Kutu açmaları saymazsak Call'ın silahlardan,eşyalardan bazı duyguları hissetmesi ve size oyun dünyası hakkında bilgi sunması oyunun altını dolduruyor bence.Tüm bu sebeplerden oyuna getirilen eleştirilere katılmıyorum.


    Jedi Fallan Order size nispeten geniş bir dünya sunuyor.Bulmacayı sevene,keşfetmek isteyene ve ışın kılıcının gücüne inanana bu oyun bayağı zaman harcatır.Ben tüm gezegenleri %95 tamamlama oranı ile 40 saatte bitirdim.Benim oynadığım en iyi Star wars oyunu budur.


    İkinci oyunda Yoda ile tanışacağız gibi duruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 5 Aralık 2020; 12:33:22 >
  • Fps drop yüzünden oyunu oynayamıyorum.

  • Her 5-10 dakikada bir fps düşmesi yaşıyorum. Mahvetti oyunu. Highte 80-90 fps alıyorum. Sırf fazla fps alayım diye High ayara ayarladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foreign. -- 6 Aralık 2020; 7:50:30 >
  • Normalde bulmacalı oyunlarda sıkılırım ve sevmem ancak bu oyunu beğendim ve severek oynuyorum. Klavye ve fare ile oynuyorum ve bir zorluk yaşamadım, yarın bir de gamepad ile deniyim.

    Oyunun açılış haritasında az dolanmama rağmen %67 yapmışım, zeffo haritasını çok fazla dolanmama rağmen %39da kaldı. Girmediğim yer kalmadı diye düşünüyorum ancak bu nedir anlamadım.

    Bazı sandıkları açabilmek için sırtımızdaki elemanı güçlendirmek gerekiyor. Zeffo bölümünde güçlendirmeyi açmak için bir özellik edinmemiz gerekiyor. Bu özellik spoiler olabilir, o yüzden gizleyerek yazıyorum.



    Duvar yıkma yeteneği zeffo bölümünde ilerleyince geliyor, duvarı yıkıp binaya girince elemanı güçlendireliyorsunuz. Sonra amele gibi o gördüğünüz sandıkları açmaya geri gidiyorsunuz, tabi yerlerini hatırlarsanız.



    Haritanın tasarımına 2. dünyada alıştım ancak kat kat tasarım olduğu için "ulan acaba buraya bir daha dönebilecek miyim?" diyorsunuz her seferinde.

    Türkçe yaması da varmış. Star warsa ilgim yok, hiç izlemedim ancak oynanışı ve atmosferi sevdim. Oyun akıyor


    Düzenleme: görev gereği zeffoya geri döndüm ve yeni yerler açıldı. Keşif oranı %70lere çıktı. Muhtemelen diğer gezegenlere de birer kez daha geri gönderecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 13 Aralık 2020; 23:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlık fps düşmeleri haritada ilerlerken yeni yerleri yüklediği sırada oluyor galiba. Titanfall 2'de de çok kısa donmalar oluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu Türkçe yamasıyla beraber klavye mouse ile yaklaşık 10 günde parça parça oynayarak suyunu çıkartarak bitirdim. Klavye mouse ile zorlanmadım (neden gamepad önermişler bilmiyorum), Apex Çevirinin Türkçe yamasında birkaç tane yazım hatası dışında problem yok. Sonuçta adamlar bize ücretsiz sunmuşlar bu yamayı, olur o kadar.


    Ilum Keşif: %100 Sandıklar: 5/5 Gizemler: 3/3

    Kashyyk Keşif: %99 Sandıklar 27/27 Gizemler: 5/5

    Zeffo Keşif: %94 Sandıklar: 43/34 Gizemler: 14/10

    Dathomir: Keşif: %99 Sandıklar: 16/14 Gizemler: 4/4

    Bogano Keşif: %100 Sandıklar: 16/16 Gizemler: 6/6


    Gezegenleri ilk keşfe gittiğinizde her şeyi toplamaya çalışmayın, çünkü bazı yerlere erişebilmek için belli yetenekleri açmak gerekiyor. Zaten tüm gezegenlere birer kez daha uğruyorsunuz senaryo gereği.


    Toplam oyun bitirme yüzdesi: %98

    39 achievementtan 26'sını açtım.

    Tüm tohumlar toplandı, tüm Jedi yetenekleri açıldı.

    Toplam 20-25 saat arası bu yüzdeyle bitirmek mümkün.

    BD-1 durup başka yöne gidip öterse onu takip edin, etrafı tarıyor.


    Oyun sonunda açılan antrenman modunu bitirdim, orası da zevkliydi.

    Yine oyun sonunda New Journey+ modu ekleniyor. Oyunu bitirdikten sonra sahip olduğunuz tüm geliştirmelerle birlikte oyunu yeniden tecrübe etmenize fırsat sağlıyor. Belki birkaç ay sonra oynanabilir bir mod olur. Oyunu zaten yeni bitirmişiz, ne gereği var hemen bir daha oynamanın.


    Oyundaki en büyük ve tek eksi hızlı seyahat olmaması ve karışık harita tasarımı. Oyunu ilk kez oynarken yön bulmakta zorlanmıyorsunuz ancak ikinci kez seyahat ettiğinizde labirent gibi harita hem hamallık gibi geliyor hem de yönünüzü bulmakta zorlanıyorsunuz. Hızlı seyahat olsa, bölge bölge dolaşabilsek, eksiklerimizi toplayabilsek iyi olurdu. Bence en büyük ve eksi yanı budur. Sırf hızlı seyahat yok diye oyunu %100 bitirmedim.



    60 euro hiçbir oyuna verilmemeli kur yüzünden, bu oyunu oynayacak arkadaş da bu oyunun ömrünün en fazla 25 saat olduğu bilip ona göre EA Play ile almalı ve bir daha arkasına bakmamalıdır. Çünkü multiplayer yok.



    Bu oyunu oynayınca Star Wars Battlefront I ve II'yi de oynadım. I'de senaryo yok sadece multiplayer var onun oynanışı II'ye göre daha oturaklı geldi. II'nin ise senaryo modunu hiç sevmedim, multiplayer kısmı daha iyiydi. II. oyun bas bas bağırıyor "beni senaryo için alma, multiplayer için al" diye. Yine bu iki oyun da EA Play ile oynanmalı çünkü I. oyunun multiplayerı ölü, II. oyunun da çok fazla ömrü kalmadı çıktığı yıl yüzünden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 26 Aralık 2020; 10:59:25 >




  • Oyun biraz old school o yuzden linc yiyor z kusagi tarafindan. Acik dunya hizli seyahat felan gibi gunumuz oyunlarinda 10 yasindaki herkes oynasin diye yapilmamis. Kesinlikle yapilmis en iyi en ciddi starwars oyunu. Buyuk riske girmisler helal olsun. Sirf dovus sistemi bile zorlayici. Ayrica millet velet gibi ucup kacmak istiyor jedi oldugu icin 10 kisiyi aynu anda oldurmek felan istiyor kolayca. O arkadaslar oynamasin bi suru sacma oyun var onlar icin. Yasi 30 ve yukarisina tavsiyem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fero01 -- 8 Şubat 2021; 11:35:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    5 saatlik oyunu saçma bulmacalarla 20 saate çıkarmışlar



    push skilini öğrendikten yarım saat sonra sildim oyunu.


    vakit kaybı para versem üzülürdüm.

    bende aynı hocam.bulmacaları abartan ve bulmacaları zor oyunları sevmiyorum. Bildiğiniz bulmaca oyunu biraz da aksiyon olmuş sildim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamermn -- 25 Ocak 2021; 21:0:34 >
  • rx 6800 ile bile fps droplar oluyor bu oyunda gta 5 witcher3 rdr 2 akıyor adeta ama bu oyunda ne hikmetse arada bir anlık donmalar oluyor sabit fps alıyorum fpslerim yüksek ama anlık 30 lara kadar düşüyor anlık takılma donma oluyor biraz sinir bozucu bu yüzden optimizasyondanmı böyle bu oyun??

  • Aynen hocam oyunda sıkıntı var. Gpu kullanımı yer yer %30 - %40 civarına düşüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fero01

    Oyun biraz old school o yuzden linc yiyor z kusagi tarafindan. Acik dunya hizli seyahat felan gibi gunumuz oyunlarinda 10 yasindaki herkes oynasin diye yapilmamis. Kesinlikle yapilmis en iyi en ciddi starwars oyunu. Buyuk riske girmisler helal olsun. Sirf dovus sistemi bile zorlayici. Ayrica millet velet gibi ucup kacmak istiyor jedi oldugu icin 10 kisiyi aynu anda oldurmek felan istiyor kolayca. O arkadaslar oynamasin bi suru sacma oyun var onlar icin. Yasi 30 ve yukarisina tavsiyem.

    Yine de bir fast travel olsa daha çekici olurdu oyun. Ben ps4 de bitirdim bazı noktalarda ciddi yer yön duygumu kaybettiğim oldu. Haritası o kadar iyi değildi bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TossA CoinTo Your Witcher

    Yine de bir fast travel olsa daha çekici olurdu oyun. Ben ps4 de bitirdim bazı noktalarda ciddi yer yön duygumu kaybettiğim oldu. Haritası o kadar iyi değildi bence.



    Alıntıları Göster

    Haritaları çok katlı, dar ve uzun bir yapıda bu yüzden az alana bir sürü şey sıkıştırmışlar. Tek iniş noktası olması ve fast travel olmaması haritaları iyice öldürüyor. Hadi fast travel koymadın diyelim bari 2-3 tane iniş noktası yap sonuçta uzak gemisi bu. Kashyyyk'te origin tree'ye gitmek istiyordum oradan bir şey alacaktım ama gidip gelmesi 1 saati geçeceği için vazgeçtim, resmen oraları tekrar tekrar gezmeyelim diye yapılmış bir düzen var. Düşmanların rastgele olmaması da cabası çok arada 1-2 tane ödül avcısı çıkıyor onun dışında tüm düşmanların yerleri %100 aynı bu da oyunun dünyasını çok yapay kılıyor. Bir odadan çıkarken bak şuradan 2 tane stormtrooper, 1 tane de dev fare çıkacak diyorum hiçbir macerası kalmıyor. Oyun güzel ama tekrar oynanabilirlik konusunda çok zayıf.





  • Aynı durum bende de oldu origin tree ye gitmedim sırf 1 saat sürecek diye. Kaldı ki normalde %100 lemeye çalışırım platin için. Ama bu oyunda saldım.

  • TossA CoinTo Your Witcher kullanıcısına yanıt

    Evet harita tasarimi biraz tuhaf zaten yeni nesili sogutan seyler bunlar...

  • Michael Fenix kullanıcısına yanıt

    oyun güzel dedik ama çok saçma yerlerde drop yapıyor yürürken koşarken vs. aksiyon anında birşey yok acayip gerçekten gpu kullanımı anlık düşüyor evet siz söyleyince baktım denuvo muhabbeti bu oyunda vardı sanırsam

  • Oyun Unreal Engine 4 kullandığından dolayı bu oyun motoruyla yapılan oyunların tamamına yakınında olan Texture Streaming sorunu nedeniyle oyun içinde dokuları anlık yüklediğinden dolayı stutter,fps düşmesi,gpu kullanımındaki dengesizlikler gibi sorunlar mevcut,bu nedenle elde edilen fps değerleri yüksek olsada özellikle bölge geçişlerinde,yürüme yada koşma sırasında oluşan takılmalar oyunun teknik açıdan en büyük sorunu,açıkcası Unreal yerine Frostbite kullanılsaydı hem görsel hemde akıcılık açısından daha iyi olabilirdi.Oyunun özellikle ara sahne kalitesi gayet güzel ama ara sahnelerdeki görsel kaliteyi genel oynanışta göremedim.Bu takılmaları düzeltebilmek pek mümkün değil ama bazı Unreal Engine kodları ve ufak fixlerle iyileştirilebilir.Özellikle fare ile oynandığında kamera hareketleri hızlı olduğundan dokuları cachelemeden anlık yüklediği için stutter oluşuyor.Gamepad ile daha yavaş hareket edildiği için dokuları yüklemeye daha fazla zaman olduğundan dolayı bu takılmalarda azalıyor.Bu nedenle gamepad ile oynanması hem oyun kontrolleri hemde stutter azalımı için tercih edilebilir.Oyunun çıkışından beri bu sorunu düzeltilmedi ve muhtemelende oyun motoruna yapılan güncelleme PC için oyuna eklenmediği sürece var olmaya devam edecektir. 





  • Aynen o yüzden diyorlar. Hiçbir aksiyon olmayan yerlerde özellikle sıkıntı olması çok garip.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce bitirdim oyunu. İlk fırsatta düşüncelerimi paylaşacağım.

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.