Şimdi Ara

Standart dışı 107 su markası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
10.389
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: wind06

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

yanlız burada yanlışlıklar var.... erikli nestle gibi bilindik suların tse ve diğer belgeleri var.. yani sağlık bakanlığından ya da tse den geçen bir su nasıl olurda 157. sırada olur ?

bunlar yandaş gibi geldi bana... birilerini batırmak ve birilerinin cebini doldurmak...

ben erikli almaya devam edeceğim

testleri bizzat yapan biri olarak, dediklerinize aynen katılıyorum...

Testleri bizzat yapan derken?

Ornegin bize gelen numunelerin TS 266 su standardinin mikrobiyolojik olarak uygun olmadigina bakiyorum. Bu bahsedilen degerler kimya bolumumuz ilgileniyor. Ama dedigim gibi TSE belgesi olan urunun standardin altinda olma ihtimali yok TSE standardlari Avrupa basta olmak uzere, diger ulkelerin ortak kabul ettigi ve belirledigi standardlardir. Bu standardlara uymayanlarin baska standardlara uymasi zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 17 Ocak 2013; 15:10:01 >

• Kestane varmi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeşil olan iyi midir
    saka içiyorum daha doğrusu bim ne satarsa onu

• Parayı veren düdüğü çalar durumu var bence.. testi yapan kimdir, necidir? adında tüketici ibaresi bulunan her derneğe/vakfa gözümüz kapalı inanacak mıyız?
  • Oha, iyi diye bildiğimiz Erikli, Nestle en kötüler arasındaymış listeye göre.

Bu son zamandaki su denetimleride ilgi çekici. Acaba Bazıları(!) su arıtma cihazı üretimine, ithalatına, satışınamı başladı diye düşünüyor insan...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yanlız burada yanlışlıklar var.... erikli nestle gibi bilindik suların tse ve diğer belgeleri var.. yani sağlık bakanlığından ya da tse den geçen bir su nasıl olurda 157. sırada olur ?

bunlar yandaş gibi geldi bana... birilerini batırmak ve birilerinin cebini doldurmak...

Ornegin bize gelen numunelerin TS 266 su standardinin mikrobiyolojik olarak uygun olmadigina bakiyorum. Bu bahsedilen degerler kimya bolumumuz ilgileniyor. Ama dedigim gibi TSE belgesi olan urunun standardin altinda olma ihtimali yok TSE standardlari Avrupa basta olmak uzere, diger ulkelerin ortak kabul ettigi ve belirledigi standardlardir. Bu standardlara uymayanlarin baska standardlara uymasi zor.

Burada önemli nokta numuneler ne şekilde ve nereden alınıyor. Açıkcası TSE'yi bilen birisi olarak TSE belgesine hiç güvenmiyorum. CE deseniz neyse ama TSE belgesi çok daha rahatlıkla el altından alınabiliniyor. Benim bildiğim birşey mi var? Yok tabiki, sadece duyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmcol

Parayı veren düdüğü çalar durumu var bence.. testi yapan kimdir, necidir? adında tüketici ibaresi bulunan her derneğe/vakfa gözümüz kapalı inanacak mıyız?

Dostum okumuyorsun herhalde. Testi yapan kurum sağlık bakanlığının kendisi, bunlar uluslararası kriterlere göre -bak kendi kriterleri değil- o suları sıralamışlar ve böyle bir puan çıkmış ortaya.

Ayrıca TSE belgesini kabul eden bir avrupa kurumu varsa bana da bildirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmcol

Parayı veren düdüğü çalar durumu var bence.. testi yapan kimdir, necidir? adında tüketici ibaresi bulunan her derneğe/vakfa gözümüz kapalı inanacak mıyız?

Eğer dediğiniz gibi olsaydı büyük firmalar ilk 10'da olurdu. İlk 10'daki suların 3 tanesine ben kefilim. Abant kesinlikle f/p olarak piyasadaki en iyi su ki o yüzden onu kullanıyoruz. Kalabak yine çok çok iyi bir su.
    Damak tadım iyidir ve eminim böyle olduğuna. Erikli'yi Nestle aldığından beri bozuldu ve kesinlikle çok farklı kaynaklardan dolup yapılıyor, özellikle damacanası berbat.
    Sadece puanlama doğru değil bence. Örneğin kritik değerin altında kalmışsa da eksi puan verilmiş bu doğru değil. Ayrıca hangi kriterin ağırlıklı ortalaması ne kadar belirsiz. Fakat suların test sonuçları bence doğru ki önemli olanda bu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 17 Ocak 2013; 15:29:40 >

• Asıl önemli olan pvc bidonların temizliği içerisine neler atılıyor bilseniz.
    Benzin doldurup sonra hiçbir şey yokmuş gibi bidonu geri gönderen müşteriler en beteri (böyle olunca bidonları yıkayan makinanın pislenmesinden dolayı eğer farkedilmezse diğer bidonlara da koku siniyor burnuyla tek tek bidonları koklayan görevli var bu yüzden dolum tesislerinde)
    Ayrıca dolum tesisindeki makina ve boruların temizliğide çok önemli

Birde şunu belirtmek isterim bir çok kaynak suya arıtma su diğer tabirle işlenmiş su ilave ediliyor
  • reklam kokuyor hepsi artık, en kötü sular en iyi olmuş çüş oha ..
  • Adamın biri excel de bir liste yapmış yayınlamış sizde güvenli sular diye alıcaksnız. En iyi 10 da gösterilen listedeki markalar tarım bakanlığının ceza kesip kapattığı markalardır, internette bulduğunuz herşeye inanmayın, bu liste yanlış arkadaşlar inanmayın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Burada önemli nokta numuneler ne şekilde ve nereden alınıyor. Açıkcası TSE'yi bilen birisi olarak TSE belgesine hiç güvenmiyorum. CE deseniz neyse ama TSE belgesi çok daha rahatlıkla el altından alınabiliniyor. Benim bildiğim birşey mi var? Yok tabiki, sadece duyum.

TSE'den insanlar gidip aliyor, uretim yerini kontrol ediyor. O parti numarasina TSE belgesi verilir. Yoksa firma 3 5 iyi numune verip gerisini kotu uretme gibi birsey soz konusu degil ve verilen belgeler 1 yil gecerli yani her sene ara kontrol yapilmakta herhangi bir olumsuzlukta belgeleri iptal edilmektedir. TSE belgesi ile ilgili butun duyduklariniz yanlis. CE ile TSE belgesini karsilastirmaniz bile komik. CE belgesini firmalar, temsilcilikler verebilmekte ve en kolay alinabilen belgelerden biridir. Gidin Cin'de parasini verin bir firmaya muhtemelen CE belgesini alirsiniz. TSE belgesini sadece TSE kurumu verebilir. ISO(International Organization for Standardization) tek temsilcisi ulkemizde TSE'dir.

ps: Ayrica TSE'ye para vereyim belge alayim diye birsey soz konusu dahi olamaz. Cunku firma yetkilileri ile deneyi yapan teknik elemanlar karsi karsiya gelmez. Deneyi laboratuvar kismi yapar, raporu yazar olumsuzluksa belgelendirme bolumune gonderir, belgelendirme sektoru, raporu firmaya gonderir. Sizin TSE bilginiz nereden geliyor, merak ettim dogrusu...

• arkadaşlar geçende erıklı alırken bırde baktım caffursada su uretımıne başlamış hemde uludağ, deneme amaçlı 0.5 sıse suyunu aldım tadı erıklıyle aynıydı

,
  • Ankarada çeşme suyu içilebiliyor, lakin herzaman değil, arada bir çok pis kokuyor ve tadı kötüleşiyor. o vakit 5lt alıyorum. içilebilği yani başkentin suyu iyi arıtıldığı zamanlar oluyor geceleyin 5lt stokluyorum ve dinlenmiş şekilde tüketilebiliyor. en sağlıklısı bence böyle saygılar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.