Şimdi Ara

Standart dışı 107 su markası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
10.389
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç iyi olmadı bu liste, kendi açımdan tabi. Uzun zamandır Abant suyu alıyordum, damacana değil ama marketten alıyordum. Çok iyi olduğunun da farkındaydım. Şimdi bu su markası da bozulacak çünkü 105 kötü markadan kaçanlar bu standart üstü denilen 10 firmaya kayacak. Onlar kayınca bu markaların kalitesi şusu busu herşeyi de bize kayacak.
    Şimdi Abant suyundan da emin olamayacağız artık. Rahar rahat içiyorduk suyumuzu, şimdi evham bastı
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

Raporda toplam 115 su markasından 105'i sınıfta kalırken, 10 firma ise tehlike sınırının üstünde kaldı. Bu 10 marka içinde de ilk sırayı Buzdağı firması aldı.

yazın ortaya çıkan su krizinde buzdağı en kötü sular arasında birinciydi bugün en iyi sulara almışlar,gelde güven şimdi bu raporlara

bu milleti yıkmak öldürmek için savaşmaya gerek yok böyle yavaş yavaş öldürüyolar zaten,yazıklar olsun

Aynen katılıyorum ne değişti 3-5 ayda.. Güvenmesi çok zor bu raporlara gerçekten de. EN iyisi arıtma sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

Hiç iyi olmadı bu liste, kendi açımdan tabi. Uzun zamandır Abant suyu alıyordum, damacana değil ama marketten alıyordum. Çok iyi olduğunun da farkındaydım. Şimdi bu su markası da bozulacak çünkü 105 kötü markadan kaçanlar bu standart üstü denilen 10 firmaya kayacak. Onlar kayınca bu markaların kalitesi şusu busu herşeyi de bize kayacak.
    Şimdi Abant suyundan da emin olamayacağız artık. Rahar rahat içiyorduk suyumuzu, şimdi evham bastı

Bende aynı şeyi düşünmedim değil aslında çok doğru bir tespit olmuş.Artan talebi karşılamak için yine iyi yıkanmamış damacanalar ile karşı karşıya kalacağız gibime geliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

quote:

Hiç iyi olmadı bu liste, kendi açımdan tabi. Uzun zamandır Abant suyu alıyordum, damacana değil ama marketten alıyordum. Çok iyi olduğunun da farkındaydım. Şimdi bu su markası da bozulacak çünkü 105 kötü markadan kaçanlar bu standart üstü denilen 10 firmaya kayacak. Onlar kayınca bu markaların kalitesi şusu busu herşeyi de bize kayacak.

Bende aynı şeyi düşünmedim değil aslında çok doğru bir tespit olmuş.Artan talebi karşılamak için yine iyi yıkanmamış damacanalar ile karşı karşıya kalacağız gibime geliyor...

Sadece öyle olsa iyi, küreselleşmiş büyük sermayeler bu standart üstü su markalarını satın alacaklar

• quote:

Evet mesela biz Abant' ın cam şişesine geçmeyi düşünüyoruz. Zaten ne zamandır plastik kullanmak istemiyorduk, bu da bahanemiz oldu biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cirkin_krall

ulaaaaaaaaaaa bizim aldığımız su -1000lerde ya la:):)

İçecek su kalmadı,
    kar suyunu arıtıp damıtıp mı içsek nedir?
    Yeter artık bu haliyle kalsın başka araştırma istemiyoruz...
  • quote:

bu listelere güvenilmez arkadaş yazın ki listede buzdoğanın dolum izni iptal edilmişti..en zehirli su değilmiydi?şimdi ne olduda listenin en temiz suyu oldu...

• listeyi pek anlayamadım.
    Bütün firmaların olduğu pdf dosyasını açtım ve benim içtiğim suyu buldum.
    - değerler iyi olduğunumu gösteriyor yoksa iyi mi?
    Erikli -2000lerde falan ben de nestle içiyorum. Bir açıklayan olur mu acaba?
  • işte bunlara bu kadar güvenilir. insanların ekmeğiyle oynamak nasıl bu kadar kolay olabilir özeti listede yatıyor.
    arkadaslar abim damacana su işi yapıyor ve yazın yaklasık 100.000 tl lik bir yatırım yaparak etrafındaki 2 bayiyi daha bünyesine kattı. 3 eleman daha ekstra işe aldı. sattıgı su matkası 'buzdağı' ve henüz borclarını yeni ödemeye baslamıstı ki yazın malum liste yayınlandı. satışlar anında %50 den fazla düstü. listede öyle firmalar vardı ki bugun hangi sucuya sorsanız tartısmasız türkiyenin en iyi suları derdi. özellikle buzdagının bu listenin yanından bile gecmemesi gerekirdi. dilimizde tüy bitti insanlara anlatana kadar suda bir sıkıntı olmadıgını bu işte bir yanlıslık oldugunu. bugun yayınlanan listede haklılıgımızı gösteriyor.
    abim dava actı mahkeme hala sürüyor.
    sonuc: dava lehimize sonuclanmazsa cöpe atılan 100.000 tl ve işten cıkarılmak zorunda kalınan 3 personel.
    masa basında rapor hazırlayanlar bunun hesabını ahirette nasıl verecekler bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ZodiaK123

Detaylı tabloya da şu linkten ulaşabilirsiniz...

http://www.gidahareketi.org/su/ambalajli_sular_tablosu.pdf

teşekkürler
  • ben bu habere zerre inanmıyorum arkadaş buzdağı daha önce en kötü idi şimdi en iyi olmuş kimlere para yedirildi de böyle oldu acaba?? en iyilerin için birtane tanıdık marka yok tanıdıkların hepsi en altlarda nasıl olur bu??? tamamen uydurma bence inanmıyorum Pürsu tüketiyorum çokta memnunum arkadaşıma testinide yaptırdım hiç de buaradaki gibi değil gayet normal değerlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

quote:

Evet mesela biz Abant' ın cam şişesine geçmeyi düşünüyoruz. Zaten ne zamandır plastik kullanmak istemiyorduk, bu da bahanemiz oldu biraz.

Cam damacana bizde almayı düşündük ancak 50 TL gibi bir depozito ücreti ve ve sanki içindeki su daha kaliteliymiş gibi 10 TL gibi bir fiyat istemişlerdi damacana 6.5 lira iken.Bizde vazgeçtik...Hadi cam damacanayı aldık diyelim içindeki suyun temizliğine nasıl güveneceğiz.Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali bir durum.

• Puanlamayi bayagi bir sifirci hoca mantigi ile yapmislar. Tabloyu detayli inceleyin. Suda bulunmamasi gereken maddeler icin standardin koydugu limitin altinda olanlara bile eksi puan vermisler.

Ayrica puanlardaki agirliklandirmayi da neye gore yaptiklari belli degil.

Baya bi sacma olmus ama enazindan database olarak bircok bilgi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

işte sıcak fırsat budur

sebep: Alternatif maliyetten kurtardığı için

edit: ANALİZ RAPORLARINA ULAŞILAMAYAN VEYA VERMEKTEN İMTİNA EDEN FİRMALAR için de bir liste var sanırım, ikinci linkten ulaşılabiliyor.

numune vermek istemeyenler kısaca
    danone su
    hayat su
    hamidiye

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Bu ne simdi?

Erikliyi falan bile kara listeye almis. Icecek su kalmamis ki.

Millet erikliye kamyonla para veriyor

millet hala eski erikli zannediyor, bilmiyorlarki cocacola üretiminde artık

quote:

Orijinalden alıntı: laider

arkadaşlar,
    geçen raporda KAYNAĞINDA KİRLİ denilen su markası BUZDAĞI bu sefer nasıl en iyi su olabiliyor sizce?

http://www.haberler.com/bakanligin-buzdag-su-celiskisi-3838080-haberi/

hiçbirine inanmıyorum.

kendilerini geliştirmiş olamazlar mı

• standartlara uymuyorsa sağlığa zararlıysa, kontrolunu yap, ceza ver, üretimi dagıtımı engelle, iktidardaki sorumlu kişiler bunu yapmazsa isimleri medyaya dağıtmak marifetmi. sen ne güne oturuyorsun orada demezlermi adama.
  • quote:

Puanlamayi bayagi bir sifirci hoca mantigi ile yapmislar. Tabloyu detayli inceleyin. Suda bulunmamasi gereken maddeler icin standardin koydugu limitin altinda olanlara bile eksi puan vermisler.

arkadaşım,renkler de önemli
    yeşil - doğal mineralli su
    mavi - içme suyu
    kırmızı - arıtılmış kaynak suyu
  • Hamidiye alıyordum 5'lik petlerden. Sırf içeriğinde Alimünyum yok diye.
    Lakin, listeye göre iyi değilmiş.
  • Arkadaşlar tam emin değilim yanlış hatırlıyor da olabilirim ancak Buzdağının kaynak ve tesislerinde sorun yok ama damacanaları çok ve sağlığa zararlı bulunmuştu diye hatırlıyorum. Eğer bulabilirsem buraya eklerim.

Ben 1,5 litrelik pet su alıyorum hem ofiste hem evde aynı suyu kullanıyorum. Artık neyin sağlıklı neyin zararlı olduğunu ayırt edemez oldum. Birinin iyi dediğini öteki kötülerken bir başkası iyi diyebiliyor. İşimiz çok zor Allah yardımcımız olsun
  • quote:

Puanlamayi bayagi bir sifirci hoca mantigi ile yapmislar. Tabloyu detayli inceleyin. Suda bulunmamasi gereken maddeler icin standardin koydugu limitin altinda olanlara bile eksi puan vermisler.

Aynen puanlama mantığı bence de yanlış ama önemli olan 100 küsur firmanın değerlerinin tek elde toplanması. Önemli bir veri bu.
    Fakat önceden Erikli kullanan biri olarak Erikli'nin çok bozduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Erikli'yi bıraktıktan sonra bir sürü su denedim. Damak tadı olarak beğendiğim iki su vardı: Abant ve Kalabak. Abant Migroslarda olduğu için Abant almaya başlamıştım. Damak tadıma güvenirim zaten, Erikli'nin bozulduğunu da hemen anlamıştım, iki kere damacana değiştirdim. Baktım sorun kaynakta ben de bırakmıştım Erikli'yi. Herkesin çok methettiği Saka, Taşpınar, Çenesuyu gibi suları da beğenmemiştim.
    Buzdağı markasını ise hiç bilmiyordum, sonra bugün listede 1. olduğunu görünce A101'de çakma logolu haliyle gözlerimin önüne geldi. Logo o kadar kötüydüki almak gelmemişti o suyu.

• bence buda kapitalist sistemin getirdiği dayatmalardan birisi olabilir. sonuçta birilerine para yedirmeyen su firması en kötü parayı yediren firmada en iyisi olabiliyor burası Türkiye...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.