Şimdi Ara

Standart 4870'lere Diamond XOC biosu yuklenebiliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
7.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ziw®o

quote:

Orjinalden alıntı: GobliN

quote:

Deniyen kişilerin yorumları nedir , herhangi bir sorun ile karşılaşıldı mı ?

800 / 1100 Sorunsuz Calısıyor Mu ?

Ziver o biosu kullandım sonra Asus'un biosunu yükledim o fanı otomatik ayarlı olan overdrive'dan 845/1100 mhz ayarladım sorunsuz o bios varken de sorunsuzdu. ama Asusu yükle fan profilleriyle uğraşmazsın

Hımm,

Şuanda sebebini tam olarak anlıyamadığım bir problemle uğraşıyorum. Grid veya baska bir guncel oyunu oynarken bazen cok kısa sürede bazense 20-25dk sonra oyun .exe hatası verip kapanıyor. Hata'yı verip win'e donduğunde saat'in gosterildiği bolumde sarı ucgen ıcınde unlem işareti gozukuyor uzerine geldiğimde herhangi birşey yazmıyor, ne olduğunu tam olarak anlıyamadım :S Ekran kartı ve işlemci sıcaklarıda normal seyirinde dolaşıyor. İşten vakip bulup oyunu zor oynuyorum birde bunlarla uğraşmak beni cıldırtıyor .

Onerileriniz varsa bekliyorum .

Araştırmaların sonucunda birşeyler bulabildim . Kronik Driver sorunu :s ATI ATIKMDAG Error

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuz ruhu

4870lerde bios modla kart uçuranların haberi gene aynı siteden gelmemiş miydi? 4870 için bios mod tehlikeli diye biliyorum.

Aynı tehlike bütün kartlar için var, 4870le alakası yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Deniyen kişilerin yorumları nedir , herhangi bir sorun ile karşılaşıldı mı ?

800 / 1100 Sorunsuz Calısıyor Mu ?

Ziver o biosu kullandım sonra Asus'un biosunu yükledim o fanı otomatik ayarlı olan overdrive'dan 845/1100 mhz ayarladım sorunsuz o bios varken de sorunsuzdu. ama Asusu yükle fan profilleriyle uğraşmazsın

Hımm,

Şuanda sebebini tam olarak anlıyamadığım bir problemle uğraşıyorum. Grid veya baska bir guncel oyunu oynarken bazen cok kısa sürede bazense 20-25dk sonra oyun .exe hatası verip kapanıyor. Hata'yı verip win'e donduğunde saat'in gosterildiği bolumde sarı ucgen ıcınde unlem işareti gozukuyor uzerine geldiğimde herhangi birşey yazmıyor, ne olduğunu tam olarak anlıyamadım :S Ekran kartı ve işlemci sıcaklarıda normal seyirinde dolaşıyor. İşten vakip bulup oyunu zor oynuyorum birde bunlarla uğraşmak beni cıldırtıyor .

Onerileriniz varsa bekliyorum .

Araştırmaların sonucunda birşeyler bulabildim . Kronik Driver sorunu :s ATI ATIKMDAG Error

Ben de şimdi overclock denemeleri yapıyordum 870 mhzte o hatayı aldım sarı uyarı işareti çıkıp sanırım kartın kaldırmıyor o hızları sıcaklıktan dolayı olabilir.

Asus biosu yükledim karta

28 dakika stabilite testi yaptım 860/1100de sorunsuz tamamladı en yüksek 63 derece fan devri de en fazla %39 oldu Ziver istersen bir asus biosu yükleyip dene

Standart 4870'lere Diamond XOC biosu yuklenebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 6 Ağustos 2008; 18:08:36 >

• Kartta Asus biosu yuklu suanda, saat hızları ile oynamadım default halde ( 815-925 ) hala sorun yasıyorum. Sen hangi program ile stabilite testi yaptın ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • GpuCapsViewer kullanabilirsiniz stabilite ölçmek için..Birşeyde belirtiyim bazen overdriveden o.c yapsan 5 mhz arttırsanız bile saçmalıyor..Yani control panelden o.c yapmayın sağlıklı olmuyor herzaman..
  • quote:

Furmark

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/downloads/FurMark_Setup.exe

1680-1050 8xmsaa'da 815 - 925mhz hızlarında yaklaşık 40dk test devam etti herhangi bir sorun cıkarmadı. Sıcaklık en fazla 73c oldu. Benim olay gittikce ilginç bir hale geliyor Birde 840 - 1100 deniyim.

•  Standart 4870'lere Diamond XOC biosu yuklenebiliyor

sapphire kart asus bios yüklü.cpuz u unutmuşum kusura bakmayın.q6600-3.6ghz.

vantage ı sorunsuz tamamladı.crysis te 5-6 dakika sonunda pembe ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 7 Ağustos 2008; 0:12:05 >

• bu da benden http://img220.imageshack.us/my.php?image=40700335eh7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceBeWithYou -- 7 Ağustos 2008; 23:45:31 >
  • Asus TOP'un fan profili daha iyiymis sanirim, onu bir deneyecegim. O en fazla 900'e kadar izin veriyor da, zaten stok sogutmayla 840'in ustune cikacak degilim.
  • ATI ATIKMDAG Error hatasını bende bir çok kez aldım..Sorun tam olarak stabilite bozukluğu..Yani 815 mhz de kart soğuk ama tam stabil deil..Bu her oyunda baş göstermiyor..Voltaj yetmiyor buyuk ihtimalle. 3d mark stabil bench programları stabil, furmark stabil ama 1 kaç oyun var mass effect gibi 15 dakka sonra direk artifact veriyor(xp de)vistada ATI ATIKMDAG hatası..
  • Yahu beyler bu biosu ben atamadim.atiwinflashla.p\n mismatch hatası alıyorum ne ayak anlamadım.
  • 4850lerde de bunu gibi bir sistem var mı?
  • yapılırsa garanti ile ilgili bi durum olurmu
  • Konu düzenlenmiştir sorunsuzdur.
  • AMD GPU Clock Tool
    programıyla zaten o hızlardan fazlasınıda
    deneyebilirsiniz orjinal biosuyla
    istediğin kadar soğut 870 den sonra kitlenir..
    önemli olan gpunun 870 den yukarı
    gitmesi için nasıl voltaj verileceği ?..
  • quote:

AMD GPU Clock Tool
    programıyla zaten o hızlardan fazlasınıda
    deneyebilirsiniz orjinal biosuyla

dogru ama o sekilde fan hizini arttiramazsin diye biliyorum.standart disi fan kullanirsaniz o zaman olur ama onemli olan standart hali ile ne yapilabilecegi.

quote:

istediğin kadar soğut 870 den sonra kitlenir..
    önemli olan gpunun 870 den yukarı
    gitmesi için nasıl voltaj verileceği ?..

bu da dogru.bios ile yeterli voltaj verilebilecegini dusunuyordum ancak 1.3v uzeri olmuyor sanirim.1.4v icin ise pencil mod yapilabiliyor.gerekli midir bilmiyorum soru uzerine soyluyorum.

http://www.techpowerup.com/articles//overclocking/voltmods/151/2

• vantage skoru ekliym bende çıkabildigm son hızlar bunlar kartla. testte karta diamond XOC biosu yüklüydü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 9 Ağustos 2008; 23:00:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: s1Lv3r

vantage skoru ekliym bende çıkabildigm son hızlar bunlar kartla. testte karta diamond XOC biosu yüklüydü

e yuh diyorum.
    benim ramler 1150 yapınca kafayı yiyor.sen gpuyuda 875 yapmışsın yuh.
    bu arada soruma cevap alamadım.bu biosu ben neden atamıyorum arkadaşlar?

quote:

Orjinalden alıntı: brk_066

Yahu beyler bu biosu ben atamadim.atiwinflashla.p\n mismatch hatası alıyorum ne ayak anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Tercümanım -- 9 Ağustos 2008; 23:16:11 >

• @s1Lv3r

masallah diyelim nazar degmesin gtx280 mod olmus seninki.

@brk_066
    quote:

benim ramler 1150 yapınca kafayı yiyor. sen gpuyuda 875 yapmışsın yuh.

870/1200 de bir sure sonra artifact aldim ama 870/1150 de test yaptim hatta bir sure oyun oynadim problem olmadi biraz da sogutmaya bagli bu olay ve ben biosu yazmadan once 3D bolumlerinde 1.263v olan yerleri 1.3 yapmistim ise yaradi mi hala anlamadim.everest programindan amper degeri olarak gosteriyor ama volt olarak overdrive 1.263 mevzu demeye devam ediyor ugrasmaya gerek yok direkt flashlayin gitsin bence ama atiwinflash ile direkt degil tekrar soyluyorum, ilk mesajdaki cmd yontemi ya da acilis disket cd usb vesaire ile yaparsaniz sorun cikmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.