Şimdi Ara

SSD'ye Windows 7 Kurulumu YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşalar. Ben ilk kez yeni bir pc'ye işletim sistemi kuracağım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Alacağım SSD Corsair Force GT 120GB. Buraya Windows 7 kurmak için ne yapmam gerekiyor? Tecrübesiz olduğum için hiçbir fikrim yok. Windows'u buraya kurduktan sonra da internet çerezleri,kaydolan vb. şeylerin ise sabit diske kaydolmasını nasıl sağlayabilirim? Yni SSD'ye sadece ben istediğimde veri yüklensin. Bunu nasıl sağlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *MoRTaL* -- 10 Eylül 2012; 10:12:19 >

• hdd ye nasi kuruyosak ssd de ayni kurulur heralde ikiside depolama sonucta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeaSZoneRGrafitY

hdd ye nasi kuruyosak ssd de ayni kurulur heralde ikiside depolama sonucta

HDD'ye de kurmadım zaten sorun da o. İlk kez kuracağım için bir bilgim yok.
  • ssd ile bilgim yok da isletim sistemini kurarken belki kurulcak yeri belirtmek icin bios dan ayar falan

• bölümlendirme bölümünde 120gb olan bölüme kuracaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

bölümlendirme bölümünde 120gb olan bölüme kuracaksın

Peki sonra gereksiz verilerin SSD'ye değil de sabit diske kaydolmasını nasıl yapacağım?
  • Şurayı bi inceleyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M2 ssd ye windows 7 kurulumu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Şurayı bi inceleyin

Teşekkürler.
  • En kolay kurulum eğer eski bilgisayarının bir kurtarma bölümü ve programı varsa olur diye düşünüyorum. Markasının destek dosyalarından geri getirme ayarlarını bulup kurtarma bölümünü bir flash belleğe kaydedip yeni ssd ile yer değiştirdiğinde aynısını yeniden kurabilirsin. Bu imkan eğer yoksa windows usb başlatma aracını kullanarak sahip olduğun bir işletim sistemi dvd'sini bilgisayarı başlatabilecek bir iso dosyası olarak aktarabilirsin. Bios menüsünden usb'yi başlatma sırasında öne alarak yüklemeye başlarsın.
    -Gereksiz verilerin ssd'ye kaydolmaması için internet tarayıcının sabit sürücüye veri depolamasını durdurabilirsin.
    -Kullandığın internet tarayıcı ayarlarından ram bellekler için tampon bellek depo alanı tayin ederek kurtardığın belli bir yazma ömrününün daha üzerinde performans artışına ulaşırsın.
    -Ayrıca sabit sürücü kataloglamayı harddisk seçeneklerinden kapatmanı öneririm.
    -Windows aramayı kapatarak da kataloglama için ayırdığı alanı ssd'ye geri kazandırırsın. Tek başlat klasörünü aramaya açık bırakırsan, hala tüm programlara başlat menüsüne yazdığın gibi ulaşıyorsun.
    -Bir diğer ayar güç seçeneklerinden karma uyku - hazırda beklet seçeneğini iptal etmek çünkü her seferinde belleği sabit sürücüye aktarıyor.
    Şimdilik aklımdakiler bunlar, çok uzun süreceğini sanmıyorum doğru sırada uygularsan.

• internette ssd optimizasyon seklinde aratırsanız istediginiz bilgilere ulasabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: *MoRTaL*

quote:

Peki sonra gereksiz verilerin SSD'ye değil de sabit diske kaydolmasını nasıl yapacağım?

gereksiz veri müzik resim oyun vs dir.onları hardiske kuracaksın
  • quote:

quote:

quote:

Hah işte benim sorunum da o. SSD de varken onları sabitdiske nasıl kuracağım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sanırım bu işler hakkında pek bilgin yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sanırım bu işler hakkında pek bilgin yok

Aynen.

• PC windows 7yüklüyor. Son restartını atıyor windows logosu görünüyor ilk kurulum için ayarları yaparken siyah ekrana geçiyor ve tıkanıyor.

Peki bu durumda ne yapmamız gerekiyor Diğer tüm HDD'leri söktüm sadece SSD baglı Anakarttada AHCI diye bir secenek yok.

Gigabyte EP41 UD3L
  • yok mudu yardımcı olabiliecek arkadas?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.