Şimdi Ara

Ssd kullanımı ve ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni 240gb lık bir ssd aldım, notebookdada hali hazır 240gb var. Bana toplam alan 480gb yeterde artar ama şimdilik ilk ssd dolmadan 2.ssd yi kullanmak istemiyorum veya taksam bile 2.ssd ye pek birşey atamıcam.

Ssd lerde takıp kullanmama veya az veri yazıp silmeme gibi durumlar ömrünü kısaltıyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun olmaz.
  • ssd hdd den kat kat daha uzun ömürlüdür. bir şey olmaz
  • SSD'lerin belirli bir yazma ömürleri var. O dolunca Disk bozulmuyor elbette, ama performans kaybı yaşanıyor.

Az veri yazıp silmeyle bir şey olmaz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 23 Ağustos 2017; 14:14:33 >
  • 960 evo 500 GB doğru dürüst hiç birşey yapmadan 3 haftada 0.5 TB yazıldı gözüküyor magician programında. Diski daha az kullanmayla ilgili tüm ayarları yaptım şunlar gibi,
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/ssd-icin-yapilacak-tuem-ayarlar.444993/

Bunun dışında kullandığım programların temp klasörünü 2. hdd olarak gösterdim, firefox temp dosyası, download klasörü vs. ne var ne yok diğer hdd gösterdim ve bu sdd ye birşey yazmıyorum sadece kullandığım 2d - 3d programlar mevcut ama günde yaklaşık olarak 25 GB veri yazılıyor gözüküyor, SSD nin kapasitesini de arada kontrol ediyorum öyle boşluk doluluk oranında en fazla 1 GB oynama oluyor. 200 TB yazma oranı bitince ömrü bitecek anlamına gelmiyorsa da bu kapasiteye heralde 10 yılda falan ulaşırım diyordum ama bu gidişle 2 seneye kalmadan 200 TB yazılmış olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 14 Şubat 2018; 22:22:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dikenlikaktüs

ssd hdd den kat kat daha uzun ömürlüdür. bir şey olmaz

O iş öyle değil işte kardeşim. Bu ssdlerin belirli bir yazma-silme ömrü var örneğin 100TB bu değere yaklaştığında zaten performans en az %25 düşer. Ve git gide stabilliğini kaybeder. Harddiskler de ise hasar vermez düşürmezsen 15 yıl kullanırsın ve ucuzluğu da var tabi. Bu yüzden Harddiskler en önemli depolama çözümü şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Escapetolife

960 evo 500 GB doğru dürüst hiç birşey yapmadan 3 haftada 0.5 TB yazıldı gözüküyor magician programında. Diski daha az kullanmayla ilgili tüm ayarları yaptım şunlar gibi,

Bunun dışında kullandığım programların temp klasörünü 2. hdd olarak gösterdim, firefox temp dosyası, download klasörü vs. ne var ne yok diğer hdd gösterdim ve bu sdd ye birşey yazmıyorum sadece kullandığım 2d - 3d programlar mevcut ama günde yaklaşık olarak 25 GB veri yazılıyor gözüküyor, SSD nin kapasitesini de arada kontrol ediyorum öyle boşluk doluluk oranında en fazla 1 GB oynama oluyor. 200 TB yazma oranı bitince ömrü bitecek anlamına gelmiyorsa da bu kapasiteye heralde 10 yılda falan ulaşırım diyordum ama bu gidişle 2 seneye kalmadan 200 TB yazılmış olacak gibi.

Eger sanal belleginiz hala ssd uzerinde kaldiysa 2d ve 3d programlar raminiz yetmediği takdirde ssd nizi yer bitirir. Ayni sekilde oyunlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 15 Şubat 2018; 2:27:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Sanal belleği de diğer hdd olarak ayarlamıştım C: off konumunda, fakat system restore off yaptığım halde on olduğunu farkettim bunu ararken, kendi kendine on konumuna geçmiş bir şekilde. Ama bununda böyle gb lar yiyeceğini zannetmiyorum.
  • quote:

Sanal belleği de diğer hdd olarak ayarlamıştım C: off konumunda, fakat system restore off yaptığım halde on olduğunu farkettim bunu ararken, kendi kendine on konumuna geçmiş bir şekilde. Ama bununda böyle gb lar yiyeceğini zannetmiyorum.

Sanal belleği ssd bölümünden ayırmazsanız sürekli olarak birşeyler yazar çizer. Raminiz kaç gb?
    Ram 16 GB, sanal belleği resimdeki gibi F sürücüsüne ayarladım.

Ssd kullanımı ve ömrü
  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    Sizin f surucusude ssd sanirim? 3d uygulamalari actiginizda gorev yoneticisinden raminizi takip edin. Ram bolumunun alt tarfindaki istatistiklerde ne kadar sanal bellek kullanildigini gorebilirsiniz. Ornegin

28/29 gb diyorsa sizin sisteminiz 16fiziksel+12gb sanal bellek kullaniyordur. Pc yi kullanirken bunlara dikkat etmek lazim. Isterseniz sanal bellegi komple kapatabilirsiniz fakat 16gb doldugu gibi ilgili programi size sormadan aninda kapatacaktir. Yaptiginiz islerde yarim kalacaktir

• Sürekli olarak yüksek boyutlu dosya okuyup yazmak performansını aşağı çekiyor elbette.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Evet F sürücüsü de eski sistemden kalma ssd, sanal bellek kullanımı var doğal olarak ama onu F: olarak ayarladığımdan sadece onu etkilemesi lazım diye düşünüyorum. Rami 32 yapmam gerekiyor sanırım minimum.

Ssd kullanımı ve ömrü
  • quote:

Evet F sürücüsü de eski sistemden kalma ssd, sanal bellek kullanımı var doğal olarak ama onu F: olarak ayarladığımdan sadece onu etkilemesi lazım diye düşünüyorum. Rami 32 yapmam gerekiyor sanırım minimum.

Ssd kullanımı ve ömrü

Commited 18.3 yazmasi sanal bellek payindan dolayi oyle. Su an birsey kullanmiyor makineniz

6/18.3 sorun degil.

18.5/20gb olursa sorun olur.

• 6 yıldır ssd kullanıyorum. Performans düştü ama çokta bir şey yok. Taş gibi çalışıyor. Üstelik alındığı günden beri hep sistem diski idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahmat_78

6 yıldır ssd kullanıyorum. Performans düştü ama çokta bir şey yok. Taş gibi çalışıyor. Üstelik alındığı günden beri hep sistem diski idi.

me too

benimde 4yıldır kullandığım vardı yeni sattım 35tb veri yazmışım ve pc 7/24 açıktı.

performansında öyle ciddi bir kayıp görmedim şahsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

960 evo 500 GB doğru dürüst hiç birşey yapmadan 3 haftada 0.5 TB yazıldı gözüküyor magician programında. Diski daha az kullanmayla ilgili tüm ayarları yaptım şunlar gibi,

Eger sanal belleginiz hala ssd uzerinde kaldiysa 2d ve 3d programlar raminiz yetmediği takdirde ssd nizi yer bitirir. Ayni sekilde oyunlarda

eleştirim size karşı değilde. her haltı hdd üzerine alacaksak. niye ssd alıyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mtax

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

quote:

eleştirim size karşı değilde. her haltı hdd üzerine alacaksak. niye ssd alıyoruz ?

Windows cabuk tepki versin diye aliyoruz. Tabi hdd sanal bellege aldigimiz her uygulama akabinde yavasliyor. Buna malesef browserda dahil.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.