|
Hayırlı günler arkadaşlar Ben bir e-scooter yapmak istiyorum inşallah. Forumda geçen gündem olan şu konudaki ( https://forum.donanimhaber.com/pil-punta-makinesi-tasinabilir-cok-pratik--149952500 ) aleti satın aldım. Şimdi önce pil ile başlamak istiyorum inşallah. Elektrik, elektronik aletlerle çocukluğumdan beri haşır neşirim. Sökerim, dağıtırım, takarım biseyler eklemeye çalışırım baya bi merağım vardır yani. Fakat olayların arkasındaki bilime hakim değilim. Şu an pil araştırıyorum mesela, 72V 45Ah 7000W pille çalışan bi scooter gördüm. Hani pilleri birbirine paralel şekilde puntalıyoruz ya, benim kaç tane hangi pile ihtiyacım var ben işin o kısmını anlayamadım. Bana bir yardımcı olursanız çok sevinirim kardeşlerim. Hani mesela ben şu pilden puntalayacağım örneğin; Ben yukarıda verdiğim pil değerlerini yakalamak için bu pilden kaç tane satın alıp puntalamam lazım? Yana bana şu hesabı öğretin 1,5 V 1000 mAh bir pil den 20 tane alırsan X V XXXX Ah XX watt güç değerlerinde bir pil yapabilirsin gibi. Yani ardındaki matematiği de öğrenirsem çok iyi olur. Teşekkür ederim iyi günler şimdiden. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 2 Ağustos 2021; 8:33:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt