Şimdi Ara

SSD Disk ve Acronis True İmage

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kapasite/fiyat oranının makul olmaya başlamasından sonra SSD diskler ilgimi çekmeye başladı.
    Öğrendiğim kadarıyla bunlara da Windows kurulumu aynı mekanik disklerde gibiymiş.
    Benim merak ettiğim bir şey var:
    Acronis True İmage çok sık kullanan birisiyim. O yüzden uzun zamandır format çekmeme gerek kalmıyor, Windows göçmelerinde sık sık Acronis image dosyalarını geri yükleyip sistemi eski çalışır vaziyete getiriyorum.
    Halihazır çalışır sistemin Acronis image dosyaları varken, bunları acaba yeni alınan SSD diske aktarmak mümkün müdür? Yani format çekmeye gerek kalmadan mekanik diskteki partitionları SSD ye birebir aktarabilir miyim? Amacım bütün program ayarlamalarımı kolayca aktarmak. Baştan yapmak çok zahmetli olur.

Zalman GS1200,
    16 GB DDR4 Kingston,
    Seasonic M12 II 620W PSU,
    NEC 3520 DVD-RW, ASUS 22 inç Monitor, 2 TB WD Elements, Samsung 1 TB harici disk, WD Elements 2 TB harici disk, Samsung 2 TB harici disk
  • Boleros kullanıcısına yanıt
    Bir kere normal normal olarak windows yükleyin daha sonra acronis ile yedek alın. Bir zararı olurmu bilmem ama... Boşuna uğraşmayın. İşinizi garantiye alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qdry -- 12 Kasım 2013; 0:11:21 >
  • Aslında teorik olarak mümkün olmalı. Sonuçta mekanik disk gibi kurulum oluyorsa, burada da acronis işe yaramalı. Sıfırdan kurmak istememinin nedeni bir sürü programın ayarlarına o kadar alışmak, sıfırdan onları tekrar eski haline getirmem zaman alır, belki de tam anlamıyla eski haline getiremeyebilirim.
    Office'teki kısayol ayarları bile çok önemli olabiliyor, bir ayarın eksik olması performansımı düşürebiliyor.
    Öncellikle bir kere deneyeceğim, acronis işe yaramazsa o zaman sıfırdan kurmaya geçerim.
    Zalman GS1200,
    16 GB DDR4 Kingston,
    NEC 3520 DVD-RW, ASUS 22 inç Monitor, 2 TB WD Elements, Samsung 1 TB harici disk, WD Elements 2 TB harici disk, Samsung 2 TB harici disk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boleros

Arkadaşlar, kapasite/fiyat oranının makul olmaya başlamasından sonra SSD diskler ilgimi çekmeye başladı.
    Öğrendiğim kadarıyla bunlara da Windows kurulumu aynı mekanik disklerde gibiymiş.
    Benim merak ettiğim bir şey var:
    Acronis True İmage çok sık kullanan birisiyim. O yüzden uzun zamandır format çekmeme gerek kalmıyor, Windows göçmelerinde sık sık Acronis image dosyalarını geri yükleyip sistemi eski çalışır vaziyete getiriyorum.
    Halihazır çalışır sistemin Acronis image dosyaları varken, bunları acaba yeni alınan SSD diske aktarmak mümkün müdür? Yani format çekmeye gerek kalmadan mekanik diskteki partitionları SSD ye birebir aktarabilir miyim? Amacım bütün program ayarlamalarımı kolayca aktarmak. Baştan yapmak çok zahmetli olur.

Hocam;
    Acronis true image ayda bir bilgisayarı açtığımda yedekleme alıyor. Bunu benim daha önce yedekleme aldığım ve hardiskimin "d" kısmındaki dosyanın üzerine mi yazıyor acaba? Konu hakkında bilginiz var mıdır?
    Bir de bu süreyi (ayda bir olan) kendim ayarlamam için ne yapmam gerekiyor. (Tarihi ben belirleyebiliyor muyum?)

Teşekkür ederim.

• Hocam, size yardım etmek isterdim ama ben yedeklemeyi tam olarak sizin gibi yapmıyorum. Benim yedeğim Acronis'le PC'yi boot ettiğimde, yani Windows'a girmeden, sistemi komple yedekliyorum. Bir nevi HDD nin kopyasını alıyorum. İleriki zamanlarda herhangi bir sıkıntı yaşadığımda bu kopyayı geri alıyorum, o haliyle tekrar kullanmaya başlıyorum.
    Sizin yedekleme dediğiniz ise kısmi yedekleme olmalı. Periyodik olarak belirli klasörleri ve dosyaları yedekliyor olmalısınız. Sorununuza gelince yedekleme periyodunu programdan ayarlıyor olmalısınız, birçoğu programda "Settings" kısmında bir yerlerde ayarı vardır. Programı kurmadığım için tam olarak menüyü bilemiyorum. Biraz kurcalamanız gerekecek.
    Zalman GS1200,
    16 GB DDR4 Kingston,
  • Casper deneyin acronis kadar olmasada windows üzerinden çalışıp bilgisayarın o anki görüntüsünü birebir aktarabiliyor.Eğer kapasite yetmezse size uyarı veriyor zaten.Bir deneyin derim.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boleros

Aslında teorik olarak mümkün olmalı. Sonuçta mekanik disk gibi kurulum oluyorsa, burada da acronis işe yaramalı. Sıfırdan kurmak istememinin nedeni bir sürü programın ayarlarına o kadar alışmak, sıfırdan onları tekrar eski haline getirmem zaman alır, belki de tam anlamıyla eski haline getiremeyebilirim.
    Office'teki kısayol ayarları bile çok önemli olabiliyor, bir ayarın eksik olması performansımı düşürebiliyor.
    Öncellikle bir kere deneyeceğim, acronis işe yaramazsa o zaman sıfırdan kurmaya geçerim.

ne yaptın hocam hdd den ssd ye aktarabildin mi yedeği ?

normalde hdd ye windows kurulurken Sata Modu biostan IDE olarak seçili ise SSD de Sata Modunu AHCI olarak seçin deniyor. ama İDE modda kurulan windows AHCI modda açılmıyor. SSD üzerinde windowsu IDE modda kullanırsanız da ssd tam verimle ve sağlıklı çalışmaz deniyor.

onun için sordum atabildiniz mi diye. Bu arada Biostan Sata Modunu AHCI seçtiniz mi SSD için ?

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Yok, atmadım, çünkü henüz SSD yi almadım
    Şimdilik teoride kaldı, bu konuda sadece merakımı gidermek istedim. İleride SSD aldığımda muhakkak deneyeceğim. Son verdiğiniz bilgiyi de dikkate alacağım.
    Zalman GS1200,
    16 GB DDR4 Kingston,
  • eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 27 Mart 2014; 12:12:33 >
    hdd den ssd ye aktarabilirsin acronis ile .
    zaten universal restore özelliği var. donanımdan bağımsız olarak istediğin sisteme atabilirsin imajı.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.