Şimdi Ara

SSD çalışıyor ama boot etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı normal kullanımdan sonra kapattım. Üzerinden bir hafta sonra tekrar açmak istediğimde Reboot and select proper boot device uyarısı verdi. Biostan kontrol ettiğimde asus anakart ana ekranında uefi olarak gözüken ssd normal olarak gözüküyor. Daha önce olduğunda kabloları oynadığımda düzelmişti bu sefer düzelmedi. Yeni sata kablosuyla denedim yine olmadı. Biosta bir problem yok boot için 1. sırada . SSD yi dönüştürücü ile başka bir bilgisayara taktığımda ssd içeriğine ulaşabiliyorum. Gerekli görselleri ekte bıraktım. Format atmadan bios üzerinden bir çözüm öneriniz var mı ?

• 1.diğer boş sata portlarına takıp deneyin tek tek

2. anakarttaki pil çok eskiyse +5 yıl gibi markalı bir pille değiştirin

3.ssd arka kısımdaki sarı yolları silgiyle silin ya da alkolle ve pamukla temizleyin

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Hocam cevabınız için teşekkür ederim.

1. Tüm sata portları daha öncesinde denemiştim. Hepsinde durum aynı tek başına ssd(1 tb hdd de mevcut) ya da portları değiştirince bazı durumlarda ekte görselde gözüktüğü gibi; Uefi olarak gözüküyor. Boot manager ile açtığımda ekteki hatayı veriyor.
    2. Bios pilini daha yeni değiştirdim. (Varta marka)
    3. Kolonya ile temizledim ama sonuç değişmedi.

• WinchesteeR kullanıcısına yanıt

uefiyi kapat legacy dene

• potti34 P kullanıcısına yanıt

daha önceden yaptım . Maalesef değişmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ethernet kablon takılı ise onu çıkartıp dene. olmaz olmaz deme. olmadı kullanıcı değiştir, bir başkasının eli değsin makineye. SSD çalışıyor ama boot etmiyor 

bios'da profil var mı? yok ise çalışan yani sorun olmayan yapıyı yeni bir profil olarak kaydet. başka profil var ise onu silmeyi deneyebilirsin.

reboot and select.. uyarısı bildiğimiz klasik, boot için öncelik verme uyarısı. diskini değil de başka bir cihazına boot sırasında öncelik tanıyor. ssd'nin boot'un da sorun olsa başka hata alırdın. bu bir bios sorunu olabilir. portlardan biri sıra benim diyor olabilir. buna göre hareket et sende. sorunu çözersen, hata bildirimi yaparsın.

• Merhaba;

Göndermiş olduğunuz resimlerde bios tarihlerinde bir gariplik var! Pili değiştirdiğinizi söylüyorsunuz ama tekrar kontrol edilmesinde fayda var (Bios tarihini doğru verdiğinden emin olun).

Bios versiyonunuz 1608 son sürüm olarak görünsede tekrar indirip üzerine yazınız.

Arkadaşların da söylediği gibi tüm takılı aygıtları çıkarıp sadece SSD ile boot' u deneyin.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @cemcakmak @The souls migration

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi başka cihazların takılı olması etkileyebiliyor. Bende tüm dış donanımları ve hdd yi çıkarttım bir şey değişmedi. Biosta profil yok defaultla çokça denedim yine düzelmedi.

Bios tarihi ve saati güncel ben resimleri çok önceden çekmiştim. Güncel biosu indirim üzerine kurdum, çare etmedi.

Format usbsi ile onarım yapmak istedim açılışta ekteki uyarıyı verdi. Geri yükleme denedim. Geri yükledi ama bir şey değişmedi.

• WinchesteeR kullanıcısına yanıt

ödünç bir ssd bulup ona kurmayı deneyin

• Google da UEFI Bootloader Onarma diye arat, ilk çıkan sitede yazanları uygula. Sanırım Recep Baltaş yazmış.

Yanlız dikkat et bu konularda acemi isen diskpart komutu tehlikeli bir komuttur yanlış partition u uçurursan diskin içindekiler gider.

• clarion kullanıcısına yanıt

Sanırım sorunu çözmeme yardımcı olacaktı ama biraz geç gördüm. Başlarda ssd ye windows kurmada problem çıkarsada 2. denememde format atıp sorunu çözdüm. Cevaplarınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.