Şimdi Ara

Bootlanmış SSD'yi başka sistemde kullanmak YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, eski sistemime yeni bir ssd aldım dwdrw ve usb ile formatlayamadığım için başka bir sisteme monte edip formatladım fakat eski sistemime taktığımda ssdyi görmesine rağmen boot ekranı geliyor, biosta birincil disk yapıyorum ama yine aynı hatayı alıyorum sata kabloları da SSD 1 HDD 2 şeklinde, ikisinde de w7 kurulu fakat ben w7li SSD'yi birincil yapıp, HDD'yi biçimlendirmek istiyorum. Param yok, dwdrw alıp formatlayamam bu SSD'yi eski sistemde formatlı halde kullanmamın bir yolu yok mudur? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.



  • Ne yapmak istediğinizi pek anlamadım fakat yeni bir ssd aldıysanız direk sisteme takabilirsiniz daha sonra Hdd formatlayıp ssdye yüklersiniz, farklı bilgisayarda işletim sistemini yükleyip çalıştıramassınız usb veya dvd ile yüklemeniz lazım.
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    Yapmak istediğim kısaca şu, elimde dwdrw yok, usb ile format atamıyorum. Yeni ssd aldım içine başka sistemde w7 yükledim, bunu kendi sistemime takıp çalıştırmak istiyorum ama sanırım mümkün değil. Normalde ben formatı iso kalıbını çalıştırarak setup ile yüklüyorum pc çalışamaz hale gelmeden evvel. Acaba ssd'yi sata2'ye takıp, w7 setup çalıştırıp ssd'yi seçerek w7 yükleyebilir miyim? acaba onu birincil sistem olarak görür mü?
  • Anladım farklı bilgisayarda yüklediğiniz için çalışmaz.

    Usb'ye iso dosyasını yazdırıp format veya yükleme yapabilirsin, Hdd'i sistemden sökersende direk ssdyi birincil olarak görür, daha sonra işletim sistemini ayarlarsın.
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemim bayağı eski Asus m2n kullanıyorum anakart olarak, bios ayarlarında usb taktığımda boot devicede gözükmüyor, usb ayarlarından mass storage seçeneği var oradan usb'yi bulup karşısında ki değeri floopy yapıyorum, boot settingse girip removable devices'de usb'yi 1. atıyorum, boot ayarlarında usb o zaman gözüküyor, kaydedip devam ettiğim zaman disk okuma hatası cltr + alt + del basıp tekrar başlatın diyor, bir sürü opsiyon denedim fakat başaramadım.
  • Usb birincil yapıyorsanız görmesi lazım, iso'da problem olabilir Rufus bu programla yapabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GENERAL006

    Usb birincil yapıyorsanız görmesi lazım, iso'da problem olabilir Rufus bu programla yapabilirsin.

    Bugün farklı bir bilgisayara aynı iso aynı usb ve aynı yazma programıyla başarılı bir şekilde format attım fakat benim sistemimde malesef beceremiyorum, sanırım desteklemiyor anakart. USB'yı markasına kadar görüyor boot ekranına en çok yakın olduğun seçenekte ctrl alt del hatası veriyor, çözemedim gitti. HDD'de w7 setup var, ssd'yi sata 2ye bağlasam, HDD'de ki setupu çalıştırsam, kurulum seçeneklerinde ssd'ye kendi sistemimle format atabilir miyim acaba? daha sonra sata portlarını değiştirip çalıştırsam yer mi?




  • EsteAiwendil kullanıcısına yanıt
    bios da AHCI modunu açıp öyle boot etmeyi denedin mi ?
  • M4gn3t!c kullanıcısına yanıt
    Nasıl açılıyor? hangi ayarda bulabilirim?
  • EsteAiwendil kullanıcısına yanıt
    Selam
    Yapabileceğiniz 2 seçenek var. Bunlar sırası ile şöyle.

    Birinci seçenek: Eğer HDD'deki kurulu sistem çalışıyorsa
    1- SSD'yi bilgisayardaki birinci porta takın. HDD ise ikinci portta olmasına özen gösterin.
    2- ISO dosyasını HDD'nin bir bölümüne çıkartın. Örneğin; Win7 isimli bir klasör açarak oraya ISO dosyasını çıkartabilirsiniz.
    3- HDD'deki Win7 klasörü içindeki Setup.exe dosyasını çalıştırın. Bir süre sonra bilgisayar yeniden başlayacaktır.
    4- Boot başladığında kurulum ekranı gelmesi gerekir ve buradan kurulumda SSD'yi seçerek formatladıktan sonra kuruluma başlayın.
    5- Dosyalar SSD'ye kopyalandıktan sonra, bilgisayar yeniden başlatılacaktır. Tam bu esnada bilgisayarın kapatma tuşundan kapatın. Bu anı kaçırmayın!
    6- HDD'nin herhangi bir kablosunu çıkartın(Data veya Power).
    7- Bilgisayarı tekrar çalıştırın kurulum tamamlansın.

    İkinci seçenek:
    1- Başka bilgisayara SSD'yi takın ve kurulumu SSD'ye yüklemek üzere girişimde bulunun(USB veya DVD ile).
    2- Dosyalar SSD'ye kopyalandıktan sonra, bilgisayar yeniden başlatılacaktır. Tam bu esnada bilgisayarın kapatma tuşundan kapatın. Bu anı kaçırmayın!
    3- SSD'yi çıkartın ve kendi bilgisayarınıza takın. Kurulumun tamamlanması için kendi bilgisayarınızdan devam edin. Ancak HDD'nin kablolarından birini çıkartın ki, bilgisayarın kafası karışmasın. Kurulum tamamlandıktan sonra HDD'nin kablolarını yeniden takarak işleminizi tamamlayın.

    Bu uygulamaları eski anakartlarda veya eksik donanımlı bilgisayarlarda onlarca kez yaptım ve yapıyorum. Sorunsuz bir şekilde sistem kurulmuş oluyor.
    Bu bilgiyi size birkaç kişi dışında kimse vermez. :)
    Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 19 Mart 2016; 11:14:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.