Şimdi Ara

(Ss’li) Türk Gençleri (Milleti) Tembeldir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
6
Favori
17.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
74 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte istatistik, sonuç ve çözüm ortada, buyurun.

Nüfusun dörtte üçü akıllı telefon sahibi (Bebekler ve yaşlılar hariç olunca herkes olmuş oluyor)

Peki akıllı telefonda biz ne yapıyoruz dünya ne yapıyor? İşte burada... boş boş video izliyoruz, televizyonu cebimize atmış, dizi izliyoruz çoğunlukla.

Dünyayı solluyoruz tembellikte... Tüm ülkelerden daha çok vaktimizi bunlara ayırıyoruz.

Çözüm çok basit; Akıllı cihazları kendimizi aptallaştırmak için kullanmayalım televizyonlar gibi. Eğitim için milyon sayıda uygulama mevcut.

Ülkede durum vahim;

18 yaş üstü nüfusun yüzde 57’si herhangi bir işte çalışmıyor.

Sadece işsizler boş vakitlerinde okumuş olsaydı, dünyada okuma konusunda lider olmuş olurduk, sonrası ise malum, işsizlik ve kötü politika ortadan kalkmış olurdu, çünkü kendini yetiştiren insan kendine de çevresine de fayda sağlar.

Kaynak

https://www.broadbandtvnews.com/2017/06/14/turkish-viewers-avid-smartphone-users/
    http://konda.com.tr/tr/rapor/turkiye-100-kisi-olsaydi/

Biri ekonomi kötü mü dedi? Nüfusumuzun %4 ü çiftçilik yapıyor sadece... okuyanların durumu ortada.... alanbilgisi sınavında öğretmenlerimiz 50 sorudan sadece 12’sini doğru cevaplayabiliyorlar.

Kısaca Türk Milleti olarak tembeliz.

Bu durumda olmamızın tek sebebi BİZLERİZ! Nasılsak öyle yönetiliriz.

Not: Tabi yine savunma psikolojisi devreye girecek forumda, ağır gerçekleri görenler kişisel saldırıya geçecek şahsi olarak çünkü acı tabloyu savunacak koz yok. Bu konu şahsi değil komple ülke problemi, aynı gemideyiz.

Edit: Gelmişler bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 3 Mayıs 2019; 10:3:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konuyu açan arkadaş haklı maalesef. Okuma oranı çok çok düşük bu ülkede. Buna karşılık bir şeyler izleme,oyun oynama oranı oldukça yüksek.

Hal böyle olunca, bilgi seviyesi de bir hayli düşük oluyor. Bilgi seviyesi düştükçe aynı orantıda küstahlık ve ego seviyesi yükseliyor. İşin asıl üzücü kısmı da bu.
    M.Kemal zamanında zamanında güzel gaz vermiş. Damarlarında akan asil kan, Türk milleti şöyledir, böyledir diye.

Hiç bir ayrıcalığımız yok. Hatta diğer milletlere göre çok daha aşağılarda kalan niteliklerimiz var.

Üretmeyi, çalışmayı sevmiyoruz. Ama maşallah iyisini tüketmeyi çok seviyoruz. Tembeliz, aklımız hep nasıl malı götürürüm, nasıl kazıklarım gibi çalışıyor. Hep yukarılara bakıp özenmekle hayat geçiyor, erişemeyince batsın bu hükümet, lanet olsun bu devlete, imkanım olsa bir saniye durmam hede, hödö !!! Laf üretmekte üzerimize yok.

Sadece kendimize demokratız. Bizim gibi düşünmeyenin canı cehenneme, aşağılamaktan, sövmekten haz alırız. Çomar da olur, makarnacı da olur.

Bu milletten bir halt olmaz.
    Şu forumda anlamlı konular açan bir kaç üyeden bir tanesi ... Biraz aynaya bakıp kusurlarınızı görmeyi öğrenin.

Şahsen bakıyorum ben, adam haklı, tembelim. Bende durum daha da kötü mesela... millet hiç yoktan telefon ile bu durumlara gelmiş (yada yeni dönem bahane bu) benim telefonlarla da TV ile de o kadar işim yok. Ona rağmen tembelim.

Haftada bir kitap bitiririm, ufak tefek sporum vardır, sosyalim ama yine de geleceğime katkı sağlayacak çok az sorumluluğun altına girme cesaretine sahibim.

Şundan 2 yıl sonra ne olacağım hiç bilmiyorum örneğin. Kaygılıyım. Birikimim yok. Hayatta inanılmaz başarılarım, aileme güçlü bir katkım yok. Tek farkım bunu bilip, bu kaygılara sahip olup lümpenleşmemek.

Çevreme bakıyorum, herkes ya benim gibi yada benden beter. Ama adamın umurunda değil, ağzında sigara, elde telefon, sabah akşam aynı muhabbet, birde survivor, iki de futbol, kredi yükünün altına girmiş-ezilmiş bedenler, her yerden akan borçlar, bitti gitti.

Nasıl bu kadar gamsız, kaygısız olunuyor birde ben becerebilsem de şu gencecik yaşta saçlarım dökülmese
    "Prıblimliri söylüyorsunz çözim yık çözim ne mıymıymıy" Neyin tavrı bu?

Konuyu açan arkadaşı tanımıyorum ama bu yorumdaki kafayı tanıyorum.Oturduğu yerden boş laf yapacağına problemi dile getirenlerden yana olmak lazım en azından.

İlber Hoca eğitim sistemini eleştiriyor, gavatın biri çıkıyor "hocam çözüm ne çözüm", ulan adam Allah mı şak diye çözsün? Önce bir problem kabûl edilir, herkes sorumlu hisseder, sonra gerekirse aylarca plan yapılır.
  • Hay eline sağlık . Kesinlikle tembel bir milletiz zaten kitap okuma oranlarından belli üsengeclikten kitap bile okumuyoruz, öğrenciler zaten cafeler de saatlerce bomboş kahve içerek takılıyor . Kolay yoldan zengin olma hayali kuran bir milletiz biz ne bekliyorsun ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim doğru söylüyorsun tembeliz ama çözümün ne. bana kalırsa sen daha tembelsin, pisikletle sağa sola gezmek, tirenle biyerlere gitmek işmi. seninki de hippilik gibi bişey. işin gücün forumda gereksiz konular açmak, yok manuş babaya benziyorum diye kızlar bana yazıyor, yok alman kızlar bana aşık evlenmek istiyor ama ben kabul etmedim anca ego kasıyorsun kardeşim.

kendi hoşlandığın şeyleri süper ulvi şeyler gibi insanlara empoze etmeye çalışmak saçmalığın dik alasıdır. düzgün bir çözümm önerin varsa söyle ama pisiklete binin trenle gezin filan aylaklıktır.

Orijinalden alıntı: Emre 11

Haftalık çalışma saatlerinde OECD ülkelerinde en çok çalışmada birinci sırada, kazanılan parada son sıralarda Türkiye.
    Kaç kişi çalışıyor? Nüfusun %12’si... %12 %88’in yükünü kaldırmak için az bile çalışıyor aslında...

Sonuç yine bizi en tembel yapmaktan kurtaramıyor.

Orijinalden alıntı: haqueim

kardeşim doğru söylüyorsun tembeliz ama çözümün ne. bana kalırsa sen daha tembelsin, pisikletle sağa sola gezmek, tirenle biyerlere gitmek işmi. seninki de hippilik gibi bişey. işin gücün forumda gereksiz konular açmak, yok manuş babaya benziyorum diye kızlar bana yazıyor, yok alman kızlar bana aşık evlenmek istiyor ama ben kabul etmedim anca ego kasıyorsun kardeşim.

kendi hoşlandığın şeyleri süper ulvi şeyler gibi insanlara empoze etmeye çalışmak saçmalığın dik alasıdır. düzgün bir çözümm önerin varsa söyle ama pisiklete binin trenle gezin filan aylaklıktır.
    Çözüm daha önceki konularda da sunuldu ayrı ayrı, imzaya girip yaklaşık 40 konuda 40 farklı çözümü görebilirsin ama işine geleni almışsın sadece. (WOOF çözümü, couchsurfing, dynamic immersion vs. vs.) Bu çözümlerle para da kazandım, dünyayı da gezdim...

Yaklaşık bin konu açmışımdır, paylaşıma değer olan konuları açtım ama sadece kız konularına takılmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 3 Mayıs 2019; 10:33:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: msdos1

Aga sosyalleşecek para bulamıyorum ya. Theo sen parayı nerden buluyorsun
    Sosyalleşmek dediğiniz kafeye gidip yeme içme değil ki, sosyalleşme için paraya ihtiyacınız yok, hatta sosyalleşme amacıyla yola çıksanız yemeğiniz bile bedavaya gelebilir.

Orijinalden alıntı: Theologist

Çözüm daha önceki konularda da sunuldu ayrı ayrı, imzaya girip yaklaşık 40 konuda 40 farklı çözümü görebilirsin ama işine geleni almışsın sadece. (WOOF çözümü, couchsurfing, dynamic immersion vs. vs.) Bu çözümlerle para da kazandım, dünyayı da gezdim...

Yaklaşık bin konu açmışımdır, paylaşıma değer olan konuları açtım ama sadece kız konularına takılmışsın.

Alıntıları Göster
    neyini taşlıyalım kardeşim. amacının dikkat çekmek olduğu bariz belli. kendini farklı görüyorsun belki ama yutupta instagramda napsamda ilgi çeksem diye kasan tiplerden farkın yok. açtığın konular yalanmı, kızın fotosunu koyup bu kız benimle sevgili olmak istiyor ama ben istemiyorum diye konu açmadınmı, kızlar bana şöyle yazıyor diye ssler paylaşmadınmı?

çöcüm öneriside dil öğrenin, girişimci olunmuş oha yani kardeşim ne süper öneri kimsenin aklına gelmemiştir. girişimcilik ha neyse kardeşim hadi biraz daha kızlarla mesajlaşma ss si at daha çok dikkat çekersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haqueim -- 1 Mayıs 2019; 22:14:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

neyini taşlıyalım kardeşim. amacının dikkat çekmek olduğu bariz belli. kendini farklı görüyorsun belki ama yutupta instagramda napsamda ilgi çeksem diye kasan tiplerden farkın yok. açtığın konular yalanmı, kızın fotosunu koyup bu kız benimle sevgili olmak istiyor ama ben istemiyorum diye konu açmadınmı, kızlar bana şöyle yazıyor diye ssler paylaşmadınmı?

çöcüm öneriside dil öğrenin, girişimci olunmuş oha yani kardeşim ne süper öneri kimsenin aklına gelmemiştir. girişimcilik ha neyse kardeşim hadi biraz daha kızlarla mesajlaşma ss si at daha çok dikkat çekersin.

Alıntıları Göster
    2010 üyeliğim ve aklında sadece kız konuları kaldıysa bu senin kızlara karşı zaafını gösterir sadece...

Buradaki ilginin bana getirisi ne acaba? İnstagram hesabını yeniden açtım ve sence ilgi çekme amacım olsa bu hesap daha mantıklı olmaz mı?

https://www.instagram.com/deniz.inst/

Çalışma hevesin olsaydı şayet benim önerime önerilerime ihtiyacın bile olmazdı, önünde İnternet deryası var, sadece bu instagram hesabından bile onlarca iş teklifi alıp para kazanma fırsatı buldum en basit örneği...

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

Bu mesaj silindi.
    Gerçekler çok mu ağır geldi?

Tipim nasıl (Ss’li) konusu açsaydım sürekli keyfine diyecek yoktu değil mi?

• O değil de bu adam grafikleri google da ne yazıyor da buluyor üşenmiyor da onları koymaya tek tek

Orijinalden alıntı: masterkame

Geldi yine
    Birinin doğruları suratımıza çarpması gerekiyor... sürünmeye devam edelim mi yani? Dünya bize gülüyor, alay ediyorlar resmen...

Bu kadar geri kalıp, bu kadar tembellik edip kendini dev aynasında gören tek milletiz...

• Gene mi sen bilader diğer ülkelerdeki insanlar eğleniyor onlar nasıl eğleniyorsa Türklerin de eğlenme hakkı var bilâder sen şimdi gelmiş diyorsun ki akşama kadar çalışın hiç ara vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C740587D -- 1 Mayıs 2019; 22:42:14 >

Orijinalden alıntı: Guest-4C740587D

Gene mi sen bilader diğer ülkelerdeki insanlar eğleniyor onlar nasıl eğleniyorsa Türklerin de eğlenme hakkı var bilâder sen şimdi gelmiş diyorsun ki akşama kadar çalışın hiç ara vermeyin.
    Grafik ve istatistik orada, tüm dünya bir tarafa (Hindistan, Afrika dahil) biz bir tarafa...

Bizim kadar TV, Dizi, Film izleyip sosyal medya ve oyunda daha fazla zaman geçiren ülke yok.

Tüm dünya ülkelerini tembellikte üçe beşe katlamışız.

Bizim ülkemizde akşama kadar çalışan nüfus %12 olan işçi kesimi...

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Sadece %4'lük kesim çiftçi demişsin tohum gübre mazot ne durumda sen biliyonmu bilâder ülkeden haberin yok heralde tohum dışarıdan geliyor adamlar tohumun genetiğiyle oynamışlar bir kez tohumu ekince yeni çıkan ürünün üstündeki tohumlar kısır oluyor yani 2.yıl yeni tohum almak gerekiyor mazot pahalı zaten artık gübre kullanımı da azaltılıyor gübre de pahalı vergisi falan derken çiftçi para kazanamıyor.
    Hadi bunları geç özel sektörde daralma var ekonomik krizden dolayı adamlar işçi alamıyorlar.
    Eğitim sistemimiz para ile çalışan bir sistem
    O olmadı bu olmadı adamlar ne yapsın

• Theo hayatinin belirli bir doneminde çiftçilik yaptin mi?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.