Şimdi Ara

(Ss’li) Türk Gençleri (Milleti) Tembeldir! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
6
Favori
17.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
74 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • M.Kemal zamanında zamanında güzel gaz vermiş. Damarlarında akan asil kan, Türk milleti şöyledir, böyledir diye.

Hiç bir ayrıcalığımız yok. Hatta diğer milletlere göre çok daha aşağılarda kalan niteliklerimiz var.

Üretmeyi, çalışmayı sevmiyoruz. Ama maşallah iyisini tüketmeyi çok seviyoruz. Tembeliz, aklımız hep nasıl malı götürürüm, nasıl kazıklarım gibi çalışıyor. Hep yukarılara bakıp özenmekle hayat geçiyor, erişemeyince batsın bu hükümet, lanet olsun bu devlete, imkanım olsa bir saniye durmam hede, hödö !!! Laf üretmekte üzerimize yok.

Sadece kendimize demokratız. Bizim gibi düşünmeyenin canı cehenneme, aşağılamaktan, sövmekten haz alırız. Çomar da olur, makarnacı da olur.

Bu milletten bir halt olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Lutfen daha cok analiz konusu paylas usta

• Yahu tamam tembeliz kabul. Kitap okuma TV vb. Oranlar iç açıcı değil. Ama bu ülkede çalışıp bir şey elde etmek istediğin zaman karşına binbir türlü engel çıkıyor. Emeğinin karşılığını alamıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Yahu tamam tembeliz kabul. Kitap okuma TV vb. Oranlar iç açıcı değil. Ama bu ülkede çalışıp bir şey elde etmek istediğin zaman karşına binbir türlü engel çıkıyor. Emeğinin karşılığını alamıyorsun.
    Tembeller tembellikleri göze batmasın diye çalışkanların önüne her zaman engel olmuştur. Çözüm aramızda tembel olanları barındırmamak. Hepimizin kendimiz adına çabalaması gerek ki toplum olarak ayaklarımız yere bassın.

Kendini yetiştirmiş biri çevresini de ailesini de değiştirir olumlu anlamda, sayı artınca gelecek şekillenir, sorunlar düzelir.

Düzgün toplumdan düzgün siyasetçi ve yönetim çıkar. Sorunlar düzelir.

Tek çare bu

• Konuyu açan arkadaş haklı maalesef. Okuma oranı çok çok düşük bu ülkede. Buna karşılık bir şeyler izleme,oyun oynama oranı oldukça yüksek.

Hal böyle olunca, bilgi seviyesi de bir hayli düşük oluyor. Bilgi seviyesi düştükçe aynı orantıda küstahlık ve ego seviyesi yükseliyor. İşin asıl üzücü kısmı da bu.

Orijinalden alıntı: Guest-BF70E753C

Theo ben insanların karakterinin genetik olarak kodlandığını düşünen birisiyim yani ırklar arasındaki farklılıklara inanıyorum. Bakmadım incelemedim ama TR sonuçlarının Suriye, Irak, Mısır ve diğer ortadoğu ülkeleriyle hemen hemen yakın çıkacağına inanıyorum. Teorimi yanlışlayabilir misin.

Bu arada kitap okuma oranlarının ben tüm dünyada düştüğünü düşünüyorum sebebi bilgiye internet üzerinden de ulaşılabilmesi veya okumaya. Burda esas mesele vaktimizi boş şeylere ne olursa olsun daha çok harcamamız. Ben hiçbir Japonun periscope ile uğraştığını veya hiçbir beyaz Amerikalının youtube şarkısı altında birbirlerine küfrettiğini su ana kadar görmedim.
    Genetik konusunda uzmanlığım yok, haklı olabilirsin tabi.

Kitap okuma oranlarının düştüğü pek yok aslında, teknoloji geliştiği için E-book olarak devam ediyor insanlar.

(Ss’li) Türk Gençleri (Milleti) Tembeldir!

Son cümlenizde de haklısınız, boş işler konusunda kimse elimize su dökemez, sonuçlar ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

Bakın sizin Bu yazdıklarınızın gerçekleşmesi için öncelikle torpil ve rüşvet mekanizmasının yani ahlaksızlığın ortadan kalkması lazım nasıl yapacaksınız politikanın siyasal partilerin çok aşırı derecede rağbet gördüğü bir toplumda bu işi nasıl yapacaksınız sizin dediğiniz yer alması için bir kere bütün siyasal partilerin kapatılması gerekiyor mümkün müdür
    Rüşvet, torpil yapanlar yabancı ülkelerden gelmiyor ki, aramızdan çıkıyor, kimileri bizim öz akrabamız, belki de ailelerimiz.

Bu insanların profili genel ülke profiline birebir uyuyor.

Çözüm bireylerin kendine çeki düzen vermesi, ömrü boyunca yan gelip yatmış, sürekli video izleyerek, oyun oynayarak gençliğini geçirmiş birinin, kendine faydası yokken topluma faydalı olmasını bekleyebilir misiniz? İşte bu tür insanlar gelecekte ülkeyi yönetmeye aday olacak.

Şimdiki durumumuzu çok arayacağız gelecekte, böyle gitmeye devam edersek.

Yani sizin çizdiğiniz tabloya bakacak olursak sahtekarlık sadece Türkiye'ye mahsup bir şey doğru mu anlamışım Bakın ben size şöyle bir şey söyleyeyim Bu sizin anlatmış olduğunuz olay son 17 yılın ürünü Peki önceden nasıl oluyordu Türkiye tarımda dünya devi de az çok bir sanayisi vardı Tamam sahtekarlık her zaman vardı ama bir düşünün yaşınızı bilmiyorum kaç yaşındasınız bunu bilmiyorum Çok yaşınız genç de zaten son 20 Sene daha fazlasını bilmezsiniz ama benim yaşım kurtarıyor Ben biliyorum Bu Eskiden böyle değildi Kim ne derse desin tutturmuşsunuz diyorsunuz ki tembel tembel ben size Şu soruyu soruyorum ben şu soruya cevap veriyorum Türkiye'de Asalak gibi yaşayıp yurtdışına gittiğinde bambaşka bir hayata sahip olan insanlarımız var ve bunların sayıları az buz değil Demek ki ülke şartları da önemli

Orijinalden alıntı: multisongohan

Yani sizin çizdiğiniz tabloya bakacak olursak sahtekarlık sadece Türkiye'ye mahsup bir şey doğru mu anlamışım Bakın ben size şöyle bir şey söyleyeyim Bu sizin anlatmış olduğunuz olay son 17 yılın ürünü Peki önceden nasıl oluyordu Türkiye tarımda dünya devi de az çok bir sanayisi vardı Tamam sahtekarlık her zaman vardı ama bir düşünün yaşınızı bilmiyorum kaç yaşındasınız bunu bilmiyorum Çok yaşınız genç de zaten son 20 Sene daha fazlasını bilmezsiniz ama benim yaşım kurtarıyor Ben biliyorum Bu Eskiden böyle değildi Kim ne derse desin tutturmuşsunuz diyorsunuz ki tembel tembel ben size Şu soruyu soruyorum ben şu soruya cevap veriyorum Türkiye'de Asalak gibi yaşayıp yurtdışına gittiğinde bambaşka bir hayata sahip olan insanlarımız var ve bunların sayıları az buz değil Demek ki ülke şartları da önemli
    89’luyum, 90’lı yılları gayet net hatırlıyorum, televizyon izleme oranları pek değişmedi, topluma kanser gibi yerleşti.

Sahtekarlık sadece Türkiye’ye has bir durum diye bir imada bulunmadım, konu sahtekarlık da değil zaten. Sorunumuz zamanımızı tamamen verimsiz kullanmak.

Ülke şartları bu sorunlardan kaynaklı bu halde.

Okuyan bir toplum başına cahil birilerini getirmez, kendi gibi birilerini getirir.

Gençlik ve spor bakanı Akif Çağatay Kılıç yüzüme karşı Ankara’da bisiklet yolu yok deyince, Konya’da var git orada sür dedi.

Böyle topluma böyle bakan...

Anlatmak istediğimi anladınız sanırım.

Tembel topluma tembel yönetim, sonuç gelişim, bilişim yerine daha çok oyun daha çok video ve TV.

• tembel gençliğin aydınları hükümet şöyle ülkenin şurası böyle demekten bihal kalıyorlar. iş desen yok evden çık çalış desen yok.
  • İnsanımız tembel eyvallah da bu ülkedeki sistemin kendisi de insanları tembelliğe teşvik eder cinsten. Haftada 6 gün 12 saat çalışıp asgari ücret almaktansa birçok genç sokakta aylak aylak gezip kısa dönemli işler ile cebine harçlık sokarak hayatını köle olarak geçirmemeyi tercih ediyor ki ben de buna hak veriyorum. Avrupa ya da ABD şartlarında olsak bence insanları eşek gibi çalışır ve krallar gibi de kazanır. Bizdeki çalışma düzeni sömürü ortamından ibaret. Bu şartlar altında örnek gösterdiğiniz ülke vatandaşını buraya getirtsek ve 1 sene yaşa bakalım desek, muhtemelen ilk işi adamın vatandaşlıktan çıkıp başka ülkeye göç etmenin yollarını aramak olur. Bu yüzden popülizm yapıp tribüne oynamaya hiç gerek yok.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, duruma göre çalışmanın insana kazandırdığından çok kaybettirdikleri yüzünden çalışmamak daha kârlı bir iş olabiliyor. Şaka gibi ama gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F279C81F1

İnsanımız tembel eyvallah da bu ülkedeki sistemin kendisi de insanları tembelliğe teşvik eder cinsten. Haftada 6 gün 12 saat çalışıp asgari ücret almaktansa birçok genç sokakta aylak aylak gezip kısa dönemli işler ile cebine harçlık sokarak hayatını köle olarak geçirmemeyi tercih ediyor ki ben de buna hak veriyorum. Avrupa ya da ABD şartlarında olsak bence insanları eşek gibi çalışır ve krallar gibi de kazanır. Bizdeki çalışma düzeni sömürü ortamından ibaret. Bu şartlar altında örnek gösterdiğiniz ülke vatandaşını buraya getirtsek ve 1 sene yaşa bakalım desek, muhtemelen ilk işi adamın vatandaşlıktan çıkıp başka ülkeye göç etmenin yollarını aramak olur. Bu yüzden popülizm yapıp tribüne oynamaya hiç gerek yok.

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, duruma göre çalışmanın insana kazandırdığından çok kaybettirdikleri yüzünden çalışmamak daha kârlı bir iş olabiliyor. Şaka gibi ama gerçek.
    Burada tembellikten kasıt para kazandıracak işten ziyade gelişim odaklı çalışma.

Kas gücü değil kültür, bilgi ve teknoloji anlamındaki gelişim önemli artık.

• Bunu Diyarbakır'lı bir Kürt'ün söylemesi de çok manidar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Bunu Diyarbakır'lı bir Kürt'ün söylemesi de çok manidar.
    Ben bir Türk vatandaşıyım, vatanıma ve ülkümüze de son derece saygı duyarım severim, kendini Türk hisseden herkes Türk’tür söyler ulu önderimiz.

Zaza’yım ama ne farkeder? Ziya Gökalp da Zaza. Kürt olsam ne değişecek?

Bakın haklı olduğunuz taraflar var fakat bakış açınızı biraz çeşitlendirilir iseniz çok daha net sonuçları ulaşırsınız şimdi anladım idarecilerin kötü tavırlarına karşı kötü yönetmenlerine karşı toplumun hala oy kullanırken sabit davranışlar gösterdiğini söylüyorsunuz Şimdi şöyle bir şey var Bunun iki farklı durum söz konusu ben şöyle düşünüyorum birincisi acaba Türkiye'de seçimler gerçekten nasıl söyleyelim yani Türkiye'de yapılan seçimler Türkiye'de yapılan seçimlerde hiç kandırmaca yok mu yani �zellikle son seçime bakalım İstanbul'da iktidar Partisi'nin adayı Ben kazandım dedi şu kadar oy farkla sonuç ne oldu Sonuç farklı oldu Benim bildiğim kadarıyla zaten uzun bir zamandır bu şekilde sonuçlanıyor her şey güçlü olan çıkıyor Ben kazandım diyor iş bitiyor bu durumda seçimlere gerçek sonuç verip vermediğini bilme şansınız yok Yani anlatabildim mi Hani hep aynı tarafa oy veriliyor kısmını açıklamaya çalışıyorum Bunun için iyi sebebi de şu belki izlemişsinizdir YouTube'da bir tane video vardı Devlet Bahçeli O zamanlar muhalif de yaklaşık bir 12 sene önce bir tane MHP'li bir adam çıktı dedi ki Hortumu kendilerine bağladılar diye bağırdı komik bir videodur işte bu Hortumu kendilerine bağladılar meselesi çok önemli bir meseledir Siz herkesin gelirine her şeyini bir şekilde kendinize bağlarsınız insanlar hep sizi seçer mecburen Çünkü şunu Bilir Ya da şöyle düşünür Eğer ben oyumu vermezsem gelecek olan iktidarın Banane vereceği belli değil Herkes kendine güven altına almak ister Bu gayet doğal bakın daha farklı şeyler de var mesela uluslararası düzeyde düşündüğünüzde Türkiye bir pazardır dünyanın en önemli tüketici pazarlarından bir tanesidir yani hepsini söylerler işte Türkiye üretim ekonomisine geçmeli falan filan O kadar kolay değil özellikle son 20 yıl içerisinde Türkiye tam anlamıyla cümle sözleşmesinin etkisi ile birlikte tam bir pazar olmuştur piyasa olmuştur tüketim pazarı yani bize biçilen kaftan belli

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre 11

Haftalık çalışma saatlerinde OECD ülkelerinde en çok çalışmada birinci sırada, kazanılan parada son sıralarda Türkiye.
    çok çalışmak≠verimli çalışmak
  • Akıllı cihazlar ve sosyal medya, insanlığın her işini aşırı kolaylaştırıp tembelleştirme projesiydi. Başarılı da oldu. İspat mı ? Hemen 3-4 basamaklı 2 sayıyı kağıda yazın ve kalemle 10 saniye içinde hızlıca çarpın. Sonra hesap makinesiyle bakın. %90'ınınız işlem hatası yaptı dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naci_Balkavan -- 2 Mayıs 2019; 19:28:4 >

Verimli çalıştırmakta işverenin görevi. Yurtdışında işçisinin bedensel bir sıkıntısı olmasın diye mekanik yardımci.ekipmam yatırımı yapan işverenlere karşı bizdekiler herşeyi beden gücü ile yaptırıp verdiği maaşın hakkını aldığını sanıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.