Şimdi Ara

sro vb.. oyunlar için ekran kartımı ? işlemci mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sizce silkroad online vb oyunlar oynarken pc nin donmaması vs.. şeylerin olmaması için ekran kartımı daha önemli yoksa işlemci mi ?

• ikisininde en azından standart olması lazım
    ekran kartı olmasada olur dicem ama arada ?????? hatası geliyo en azında 256 al kurtarır seni en azından ramdan yemez
  • p4 işlemcide, Nvidia GTX 295 ekran kartıyla mı daha çok performans alırsın ;

Core i7 işlemcide , Nvidia fx5500 ile mi ??

Silkroad için konuşıyorum.. En önemli faktör ekran kartıdır.. Diğer tüm donanımlarınız standart olsun ama ekran kartınız iyi olsun..

Ama GTA IV için geçerli değildir bu. GTA IV resmen işlemci canavarıdır.. Core2Quad serisinin en iyisi ile, core i7 nin en köütüsü arasında dağlar kadar fark yapan bi oyundur.. performans açısından.
  • yani

1gb ram

256 ekran kartı

2.6 işlemci

min özellikler diye sıralıya bliriiz..
  • Ekran kartı önemli diyorum , pc de iki charı zar zor açıyorum. Durmadan ??? hatası veriyor. :/ Ekran kartının güncellemeleri falan her şeyi tamam , başka yapmam için önerebileceğiniz bir şey var mı ?
  • benim pc nin bir kaç özelliğini söyliyim göz önünde bulundurursunuz
    - 1 GB Ram
    - 1.30 Ghz işlemci AMD
    - 128 ekran kartı
    diğer parçalar fazla önemli değil sanırsam..
  • Ekran kartı tabikide tecrübeyle sabittir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kittyMiE

yani

1gb ram

256 ekran kartı

2.6 işlemci

min özellikler diye sıralıya bliriiz..

128 mb geforce 8400 ile çok rahat hatasız oynayaibliyorum :)
  • uzun süreli oynamak istiyosan ben oslam ekran kartıma kıymam
  • elimden çok pc geçti ve silkroadda kullandım. silkroadda önce işlemci gelir ardından ram önemlidir. tek silkroad açıcaksan 1gb yeterli. eğer ramin düşükse işlemcinin manası kalmaz hdd yüzünden oyun yavaşlar. 3. olarakta ekran kartı.128mb fx5200 bu oyunu rahat oynatıyor....

sonradan aklıma geldi. sana bunun çok güzel bir örneğini vereyim. arkadaşımda 512 mb x1950 pro ddr3 Q6600 4 çekirdekli işlemci var, o silkroadda 350 fps alıyor. bende şuan HD3850 512 ddr3 amd 5600 var ve 125 fps alıyorum. ekran kartım onunkinden iyi ama işlemcim yüzünden yarısı kadar bile performans alamıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Lu£

Ekran kartı önemli diyorum , pc de iki charı zar zor açıyorum. Durmadan ??? hatası veriyor. :/ Ekran kartının güncellemeleri falan her şeyi tamam , başka yapmam için önerebileceğiniz bir şey var mı ?

bende dediğim gibi 512 mb 3850 ddr3 var ve bende çift chara geçince hata alıyorum. burada ekran kartını yükseltmek o hatadan kurtulacağın anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 12 Mayıs 2009; 0:24:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KaRaDeNiZ_08

beyler sizce silkroad online vb oyunlar oynarken pc nin donmaması vs.. şeylerin olmaması için ekran kartımı daha önemli yoksa işlemci mi ?

Sakın ve sakın burada ekran kartı fazla dendi diye elinde 3-5 kurusun varsa ekran kartına verme. Neye gore ekran kartı diyorlar cok merak ediyorum. Bu oyun bir crysis degil ya da cod4 degil gorsellik bu oyunda en son seydir. Su zamana kadar mmorpg tarzı bir oyunun ekran kartına abandiginida gormedim. Ben bu oyuna 128 mb-32bit ati 9250 ,celeron 2.4,256 mb ram ile de oynadim. Simdi hd4850,e8200,2gb ram le oynuyorum. Fark var mı? Tabi ki var ama ekran kartının bu farka etkisi kocaman bir 0.Kısacası yeni sisteme gidip 9250 es degerinde bi kart taksam hic bir degisiklik olmayacak. Eger gidip ekran kartı alırsan parana yazik edersin. MetalWave nin dedigi gibi islemci 1. sırada gelir ram 2. ancak birini abartip 2. azaltmak yerine bu ikili arasinda denge kurulmasi daha cok isine gelecektir.

@MetalWave , bu oyunda fps 125 olmus 350 olmus hic bir fark olacagını sanmıyorum. Teorik olarak 30+ bana göre 60+ olmasi yeterli olucaktır.
    @Lu£ , Sizin sorununuz ise yazılım sorunundan baska bisi olamaz ki; bilgisayarda 2 char acmanın ekran kartına etkisi hele silkroad seviyesinde ki bir oyunun etkisi devede kulak misalidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yes Sir! -- 12 Mayıs 2009; 1:25:49 >

• 3.2 İşlemci
    2 GB ram
    512 Radeon x1650 ekran kartı
    @Crazy_Star Bu özelliklere sahip bilgisayarım , yazılım sorunundan başka bir şey olamaz demişsiniz nasıl yani biraz açarmısınız ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lu£

3.2 İşlemci
    2 GB ram
    512 Radeon x1650 ekran kartı
    @Crazy_Star Bu özelliklere sahip bilgisayarım , yazılım sorunundan başka bir şey olamaz demişsiniz nasıl yani biraz açarmısınız ?

Pm yi cevapladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crazy_Star

@MetalWave , bu oyunda fps 125 olmus 350 olmus hic bir fark olacagını sanmıyorum. Teorik olarak 30+ bana göre 60+ olmasi yeterli olucaktır.

zaten işlemcinin önemine örnek olsun diye verdim. her oyunda 40 fps uygundur.
  • yorum yapan herkese teşekkürler...

up
  • Bende 1 gb ram 2.4 ghz işlemci 512 mb ekran kartı var ama ??? hatası alıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@L!

Bende 1 gb ram 2.4 ghz işlemci 512 mb ekran kartı var ama ??? hatası alıyorum

eee nasıl oluyor anlamadım senin bir çok güç benimkinden fazla nasıl ?? hatası veriyor ki
    bende 1 gb ram 1.3 ghz işlemci 128 ekran kartı amd
    benim sorun heralde internette ya sınırsız internet 7 kişi bağlı donması veya ağır açılması normal heralde internetin yavaşlığından dolayıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarriorAngel

Silkroad için konuşıyorum.. En önemli faktör ekran kartıdır.. Diğer tüm donanımlarınız standart olsun ama ekran kartınız iyi olsun..

Güzel sallamışsın

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackDragoN

quote:

Orjinalden alıntı: WarriorAngel

Güzel sallamışsın

yakala ozaman.. Ben 9-10 çar açan arkadaşlar için konuşmadım.. tek bir çarın pc de adam gibi oynayabilmesi, grafikleri en yüksek seviyede açıp, hızlı loading ekranlarının olması için yazdım.. Yorum yapıp yardım etmekte suç oldu.

• Senin bu her konuda çok biliyormuş havalarında yorumlarına bayılıyorum
    Neyse sana hızlı loadingli günler diliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.