Şimdi Ara

sro vb.. oyunlar için ekran kartımı ? işlemci mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackDragoN

Senin bu her konuda çok biliyormuş havalarında yorumlarına bayılıyorum
    Neyse sana hızlı loadingli günler diliyorum

Bilmediğim konu hakkında yorum yapmam. PC benim alanım zaten ok ? Kafanın basmadığı yerler olursa pm den ulaşabilirsin
  • Pc senin alanın tamam Sormak istediğim birşey olunca danışırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarriorAngel

quote:

Orjinalden alıntı: BlackDragoN

Senin bu her konuda çok biliyormuş havalarında yorumlarına bayılıyorum
    Neyse sana hızlı loadingli günler diliyorum

Bilmediğim konu hakkında yorum yapmam. PC benim alanım zaten ok ? Kafanın basmadığı yerler olursa pm den ulaşabilirsin

açıkçası arkadaşın salladı terimi doğru olmasada asıl demek istediğine katılıyorum. sadece ekran kartı loadingleri hızlandırmaz. load ları hızlandırman için önbelleği yüksek hdd ler, yeterli ram ve işlemciye ihtiyacın var. bu oyun 128 mb fx5200 le bile rahat oynanıyor.

• Hala ekran kartımı deniyor.MMORPG tarzı oyunlar herkes rahatca oynasın diye grafik kartına yuklenmez bu birinci.ikincisi ise ati 9200-9250 de bu oyunu full detayda cok hafif takılarak oynatıyordu celeron ile ki islemci saglam olsa takilma bile olmazdi. PC senin alanın olabilir ama yanlış yere tosladıgının farkında degilsin hala. Ha dersin crysis oynucam full cozunurluk ekran kartı lazım tamam cod4 tamamda bu oyunla alakası yok hele ki en onemli etken ekran kartı denmesi bilmeyen insanı yanlıs yola sokmaktan baska bisi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yes Sir! -- 13 Mayıs 2009; 0:55:50 >
  • Evimde 3 pc var.

Birinde AMD Athlon 3500 , 2.2 ghz işlemci , 2 gb ram ,Ati 3850 ekran kartı var.. Yani kötü işlemci , iyi ekran kartı..

Birinde ise Core 2 duo 2.8 ghz , 3 gb ram, Ati 3450 pc ... İyi işlemci ,kötü ekran kartı..

İlk pc de Herşey full, takılma olmadan 90-100 fps lerde oynarken, diğer oyunda herşey max landığında kalabalık ortam olmasa bile kasmalar oluyor..
  • aramızda hala fiziksel belleğede takılanlar var 256 ekran kartı al keser seni 256 ekran kartıda ne yani modeli nedir bunun benim 512 8800 gtsmi 1 lik dandik bir ekran kartımı tabiki bnmki ben aldığımda kart 300 küsür dolar +kdv iken 1 lik bi dandik ekran kartı 80-100 tl arasında değişiyordu ...
  • quote:

Evimde 3 pc var.

Birinde AMD Athlon 3500 , 2.2 ghz işlemci , 2 gb ram ,Ati 3850 ekran kartı var.. Yani kötü işlemci , iyi ekran kartı..

Birinde ise Core 2 duo 2.8 ghz , 3 gb ram, Ati 3450 pc ... İyi işlemci ,kötü ekran kartı..

İlk pc de Herşey full, takılma olmadan 90-100 fps lerde oynarken, diğer oyunda herşey max landığında kalabalık ortam olmasa bile kasmalar oluyor..

Gerçekten çok garip bir sorun anlamadım. Ben bu sorunu celeron2.4 -ati9250 -256mb ram ile kalabalık alanlarda yaşıyordum zamanında :S. Hem işlemci hem kart benim eski sistemden iyi olduğu kesin ama neden boyle oluyor arastırmak lazım.

@splendour.rrr , hocam o konuya girersek hiç çıkamayız zati.
  • x1650 pro al 3 tane rahat açarsın 60-70 lira gibi bişi

• quote:

Orjinalden alıntı: unforgiv3n

x1650 pro al 3 tane rahat açarsın 60-70 lira gibi bişi

Zamanında x1600 pro kullanmıştım .. çok iyi karttı.. x1650 de ondan daha iyidir eminim..
  • quote:

Evimde 3 pc var.

sana şu örnekle cvp vereyim: ilk msjımda örnek verdiğim 350 fps aldığı x1950 ekran kartlı pc de silkroadın bloom effect açınca 20 fps altına düşüyor, bende ise (3850) bloom efect sadece 5 fps düşürüyor. burdan anlaşılıyorki ekran kartının teknolojisi bazı efectlere izin vermiyor. senin 3450 ekran kartlı pc ne x1650(sadece örnek model) taksan belkide daha iyi performans vericektir. inan bana ekran kartında ısrar ederek konuyu açan arkadaşı yanlış bilgilendiriyorsun.,

ek olarak silkroaddaki bloom efect ve özellikle gölge için kullanılan grafik motoru oyunun performansını baya düşürmekte. Crysis gibi bir oyundaki gölge sistemi pcyi kasmadığı halde silkroad gibi basit bir grafik motoruna sahip oyunda gölgeler pcyi kastırıyor. pc ler arasındaki performansı ölçmek için her 2 pcde bloom ve gölgeleri kapatın diğerlerini fulleyin silkroadda yoksa gerçek performansı alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 13 Mayıs 2009; 18:47:04 >

• Ben araştırdım o gölge sorununu zamanında... Gölgeyi Detailed yapılamamasının tek sebebi Windows işletim sistemleri.. Mac kullanıcısı bir sro player,

1gb ram
    standart bi işlemci,
    standart bi ekran kartıyla, Silkroad ı full özellikte rahatlıkla oynayabiliyormuş.. Gölgeleri de detailed yaparak. Nedenini kimse bilmiyor :S
  • ekran kartı+Ram önemli olan bunlara dikkat edilmeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeLO_Tr

ekran kartı+Ram önemli olan bunlara dikkat edilmeli

çok ağır konuştun Selocum
    arkadaşlar adam yuvarlak bi konu atmış bizde yuvalıyoz
    bu konu bence çok saçma keşke hiç bulaşmasaydım
    (ekran kartımı önemli işlemci mi diye soru mu olur yav, bu aynı anneni mi çok seviyosan yoksa babanı mı sorusuna benzemiş)
    daha fazla yorum yapmayalım yoksa bu iş ..ka saracak
    bilip bilmeden yorum yapanlarda eklenince aha forum kaydı
  • Ekran Kartı, İşlemci ve Ram Çok önemlidir. Ekran kartı olsa bile bazen ramsiz (yani rami düşük) veya işlemcisiz pc, pc değildir. ekran kartı olsa bile bir hiç olabiliyor. işlemci ve ramde çok önemli yer taşır. ekran kartıda ne kadar iyi ise o kadar hızlı oyunları oynarsınız ama işlemcisiz o oyunu açmanız zaman alabilir. inş anlatabilmişimdir.
  • ekran kartından tutun işlemcisi ramine kadar yine ne olursa olsun hızıda önemli (Mesela 667 Mhz 1066 mhz 1600 mhz 2000 mhz gibi)
  • Hala sallayan sallayan surada adam gibi yazan 2-3 kisi var gerisi keseden sallamıs.
    @WarriorAngel hic arastırmadım bu oyun icinde degmez zati. Ama gercekten oyle birsey varsa joymax a aferin demekten baska bisi diyemeyiz yani. Oyunun ne ici ne dısı duzgun bide bu gelir tam olur.
    Ayriyetten bu oyun icin gidip 300-400 milyon ekran kartına vermek sacmalıktan baska bisi deil.Ekran kartı dedigin oyun grafiklerini gorunce aman allahın diyecegin oyundur. Mesela acin bi cod2 yi en dusukte bi en yuksek detayda acin. Birinde kimin eli kimin cebinde belli degilken grafikler fullken adamin tirnagindan tutun silahın ucundan cıkan ısıga kadar gorebilyorsunuz. Su oyunda acinca ne degisiyor?

@SeLO_Tr
    Ekran kartı ve ram onemli diyen guzel arkadasım. Kac tane pc ile bu oyunu oynadın? Kac tane degisik ekipman kullandin?
    BU oyuna yetecek bir islemci p4 civari ve tabiki fazlasi ,1gb ram ve fazlası sizin isinizi cok rahat gorecektir. Gidip 50 liralık bi ekran kartıda 1000liralık ekran kartıda isinizi gorecektir. Ama iyi ekran kartı olan arkadaslar bi baksın full ozellikler ve dusuk ozellikler bi fark soylesinler. Ne fark var? Ancak ekran kartı belleginizin 128 mb olmasını istiyor zannediyorsam oyun. 32 mb ile acamayan bir cok arkadasım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yes Sir! -- 14 Mayıs 2009; 11:41:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: djsisse

Sro ılk oyuncularındanım 2 char banlanmıs ve 2108de acılacak durumda bı ınsandım fakat bıraktım sana
    sole soyleyım
    sro versıyonlarını yukseltmeye devam edıyor arkadaslardan bılıorum bu versıon surumlerıde oldukca pclerı agırlastırıyor...
    ben sana 3-5 yıl raat etmen ıcın derımkı

2 GB RAM
    2.0 dan 3.0 a kadar tum ıslemcıler ısıne yarar
    Ekran kartı olmazsa olmazlardan 256 evet yeter fakat ılerde yetısemeyecektır 512 en ıdeal.... ;)

2 GB RAM fazla bile Silkroad Online için. 256 MB ekran kartı ise idael. Bununla çok rahat oynayabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.