Şimdi Ara

Sprinter 312d rampada hararet yükselmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar konu başlığında belirtildiği gibi. Düz yolda hiç sıkıntı yaşamıyorum. Fakat araç rampa görünce hararet yükseliyor düz yolda tekrar iniyor hararet rampada resimde gördüğünüz seviyelere kadar geliyor. 1 resim düz yolda çekildi ne kadar sıkıştırma yapılırsa yapılsın hararet hep bu rampada diğer resimlerde görüldüğü gibidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın soğutma sistemini kontrol ettirin havalar iyice ısındığinda araç conta yakar bu şekilde

• Hararet normal değil suda eksilme var mı

• Suda eksilme yaşamıyorum hararet yükselince sadece su deposunda ufak bir delik var sıcaklık basıncı ile ordan az birşey su atıyor ozaman çok az eksilme oluyor.

• Birde bunlarda termik fan mevcut araç çalışınca Fan çalışıyor sürekli Mersin'de yaşıyorum bu sıcakta şehir içinde bile hararetim ilk resimdeki gibi fakat rampada yükseliyor diğer resimdekiler gibi

• uzmanugur U kullanıcısına yanıt
    Kapaktan suyu atıyorsa sistem aşırı basınç yapıyordur. Güvenlik amaçlı suyu dışarı atıyor. Bu suyun devir daim yapmadığını gösterir.

• Realwest58 kullanıcısına yanıt
    Abi suyu kapaktan atmıyor ufak bir delik mevcut oradan atıyor.peki devirdaim olmasa düz yolda da sıkıntı yapmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanugur -- 26 Mayıs 2019; 1:17:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    yaris hararet göstergesi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yokuş yukarı motora daha fazla yük bindiği için araç yokuş çıkarken soğutma suyunu ısıtıyor. Devir daim sistemiyle ilgili sorun olduğu içinde basınç yapıyor su delikten tahliye oluyor. Aslında dediğiniz gibi düz yoldada hararetin yükselmesi gerekir. Kaloriferleri sıcağa ayarladiğınizda içeriye sıcak hava geliyor mu peki

• Realwest58 kullanıcısına yanıt
    İçerisini alev gibi ediyor. Isıtma çok iyi çalışıyor.

Conta falan sağlam demekki ama bu şekilde kullanmayın.

Servise goturdunuz mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4_5 tane ustaya gösterdim 3 u bu araçlarda hararet buraya kadar normal dedi ama şu kaynatma başlıyor diyorum olur bunlarda biraz dikkatli surecen diyor dalga geçer gibiler 1 tanesi radyatör devirdaim termostat üst kapak fan termigi sökülecek kontrol edecez dedi maliyeti ne olur dedim 3.5- 4 arası hemen uzaklaştım maalesef ki Mersin'de usta yok sadece hazırcı ustacıklar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanugur -- 26 Mayıs 2019; 11:39:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanugur

4_5 tane ustaya gösterdim 3 u bu araçlarda hararet buraya kadar normal dedi ama şu kaynatma başlıyor diyorum olur bunlarda biraz dikkatli surecen diyor dalga geçer gibiler 1 tanesi radyatör devirdaim termostat üst kapak fan termigi sökülecek kontrol edecez dedi maliyeti ne olur dedim 3.5- 4 arası hemen uzaklaştım maalesef ki Mersin'de usta yok sadece hazırcı ustacıklar var
    Hararet yukseliyorsa su sogutulamiyordur.
    Kosarak kactiginiz adam dogrusunu soylemis. Sogutma sistemi elemanlarina bakilacak.

• Soğutma suyu ne zaman değişti en son

• gaisensei kullanıcısına yanıt
    Yağ su bakımı aksatmam hiçbir zaman usta 10.000 km der ama ben 8-9 bin oldumu değiştiririm malûm km fazla olunca bakımı ertelemek her zaman antifrizli kullanılmıştır.

• aynısını 1 sene yaşadım
    radyatör tıkalıydı

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Ceykalda peki radyatörü temizlettirdiniz mi yenisi ile değiştirdiniz mi?

• Radyatör tıkalı olabilir, su devirdaim yaptığı halde soğuyamadan tekrar sisteme giriyor olabilir. İçeriyi hamam gibi ısıtması da buna işaret ediyor. Araç kaç model?
  • Araç 98 model Sprinter 312d

• Fan termigi arizali olabilir radyator tikali olabilir
    Eger dediklerim saglam ise aracin arkasina çorum kaloriferi taktirin sistemdeki dolaşan su arttigi icin hararet yukselmez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.