Şimdi Ara

BMW Motor Arızası (Resimli !!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
30.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 model BMW 3.16i aracımda (LPG'li) aşşağıdaki şekilde bir motor arıza ikaz lambası ile karşılastım, kitapcıkda yazanda motor arızası yazıyor aracı düşük süratta kullanıp en yakın servise götürünüz diyor. Şuan için sadece kısa mesafe 10 dk kadar kullandım aracı. Bu ikazın yanmasının hikayeside şöyle oldu, bir talihsizlik sonucu önce gaz bitti sonrada km sayacı 7km yol gidebilirsinize düşene kadar aracı kullandım ve benzin aldım sonra, yani depoda cok az bir benzin kalana kadar kullandım, bir kaç kişi depoda biriken tortu tarzı şeylerden olabilecegini söyledi, internette bir kaç okudugum yoruma göre tüplü aracların bazılarında bu işaret sürekli yanık olarak kullananlar bile varmış, şu ana kadar böyle bir ikaz yokdu ve yeni oldu bu durum. Aranızda bu konuda bilgisi olan aynı sorun ile karsılasan birisi var mıdır acaba

     BMW Motor Arızası (Resimli !!!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso93iso -- 16 Ocak 2015; 18:31:31 >



  • Lpg`li arabalarin cogunda bu isaret yaniyor bildigim kadariyla.Makinaya baglayip siliyorlar.
  • Yağı kontrol edin harete de dikkat ederek en yyakın servise gidin. O ışık bir çok sebebten yanar ve zararı çok büyük olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazli araclarin cogunda var bu olay. Arada benimde yaniyor. Ancak aracin gidisatinda sorun yoksa onemli degil. Sondursende yanar arada bir. Hicde yanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aracın gidişinde harhangi bir sıkıntı yok ama hiç yanmayan bir lamba, aracda PRINS marka lpg takılı birde, önceden böyle bir ikaz hiç olmamış idi, motorda hafif bir titreme var gibi ama hani lambadan sonra piskolojik olarak daha dikkatli dinleyip evham yapmışda olabilirim.
  • Yakıtı son haddine kadar kullandığın için depoda ne varsa çekmiş ve filtreler tıkanmış olabilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net

    Yakıtı son haddine kadar kullandığın için depoda ne varsa çekmiş ve filtreler tıkanmış olabilir..


    Hocam bende öyle düşündüm cünkü benzinin sonuna kadar kulanma olayından önce herhangi bir sıkıntı yok idi araçda, peki bu motor için büyük bir engel oluştururmu, bugun teknik servise gittim borusana araca baktırmak için yanlız tüp oldugu için aracda bakamadıklarını söylediler artık ustaya götürücem aracı
    ilk defa bu aracı ustaya götüreceğim dediğiniz gibi bir filtre tıkanma arızası varsa fiyat aralığı ne kadardır tamir ettirmek için, kendi ustam yok, bazı ustalarda fiyatlarda ucuk rakamlar söyleyebiliyorlar onun için sormak istedim ?
  • pompa düşük basınç arızası diye çıkar çok büyük ihtimalle yakıt çok çok az kalmış
    oda yeterli basınçta çekemeyince böyle olmuş elektrikçiye gidip bilgisayara bağlatın
    bakın bakalım neymiş.
  • Herhangi bir özel yada yetkili Bmw servisine gidip aracınızı bilgisayara bağlatın, araç arızayı hafızaya kaydetmiştir. Anlık bir arıza ise hafızadan sildirip kullanabilirsiniz.
  • BMW borusan yetkili servisleri araca bakmıyormus onuda öğrenmiş oldum arac lpg li oldugu için garanti kapsamı dışına çıktı dedi, tekerini bile sökemeyiz dediler. Artık baska bir servise götürücem herkesin değerli yorumları için teşekür ediyorum. Servisden sonra durum hakkında detaylı bilgileri buraya yazacağım aynı durum ile karşılaşan birileri olursa faydalı olur.
  • iso93iso kullanıcısına yanıt
    Servisin lpg'li araca bakmama olayı ww kullanırken benimde başıma gelmişti..

    İş yerim sanayide olduğu için biliyorum eğer işini bilen bir usta bulursan servisteki çoğu ustayı cebinden çıkartır..o konuda kafan rahat olsun..eğer sıkıntı filitrede ise sadece filitre değişir ve bilgisayara bağlanıp hata silinir..ücret olarakta muhtemelen yetkili servisin yarısı kadar belkide daha az bir para ödersiniz..ama siz siz olun yakıtı en fazla çeyrek depoya kadar kullanın..daha az seviyeye düşürmeyin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kardeşim arabasi olan insanların cebinde gerekirse parasi olmayacak arabasinda benzin gaz mazot olacak
    Ya azaldı ise hiç mi almayacağız elbet alacağız
    Benim cebimde para yok 95 bin lik arabada ceğrek depo mazot var
    Kullanmam param oluncaya kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam o uyarı egzos emisyon uyarısıdır ve lpgli araçlarda genelde bu hatayı verir benimde bugün 1 km falan yandı söndü ondan sonrada tamamen kayboldu sizinde sürekli yanarsa servise yine bi uğrayın oksijen sensöründen falan yapabilir o arızayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.