Şimdi Ara

Spotify hakkında samimi bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkes büyük ihtimalle kul hakkı ya da bu yaptığın olmaz filan diyecek biliyorum.Sadece merak ettiğim için soruyorum.Youtube da bütün müzikleri bulup mp3 e çevirmek varken ya da yüzlerce mp3 indirme sitesi varken neden ayda 10 tl sırf müzik dinlemek için veriyorsunuz.Yanlış anlamayın yanlış yapıyorsunuz demek ya da dalga filan geçmek için sormuyorum.Gerçekten merak ediyorum.Hemen hemen bütün şarkıların 320 kbps versiyonlarını internetten indirip telefona atmak varken neden bu yolu terih ediyorsunuz.Mesela bildiğim kadarıyla yeni şarkı indirseniz de indirmeseniz de ayda 10 tl para veriyorsunuz.Ki nitekim her ay yeni bir şarkı yeni bir albüm çıkmıyor.Bu spotify ın indirip itunes üzerinden atmaktan avantajlı nesi var.Sırf kul hakkı korsana karşıyız diye mi veriyorsunuz yoksa bilmediğim bir artısı mı var bu spotify ın.

• Öncelikle Enpara ile yarı fiyatına alabiliyorsunuz. Gerçi ben bu indirim olmasa da alırdım o ayrı konu.
    Torrent sitelerinden istediğim albümün 320 kbps halini bulup onları telefona atmak ile uğraşmak zor geliyor. Dinlemek istediğim şarkıyı bulunca +'ya dokunmak yetiyor. Yine o şarkıyı söyleyen sanatçının diğer şarkı/albümlerine hızlıca göz gezdirebiliyorum. Aynı şekilde benzer sanatçıların şarkılarına da geçebiliyorum oradan.
    En çok dinlenenlere ara ara göz gezdiriyorum.
    Listeler de işe yarıyor üstelik.
    Sınırsız bir arşiv var neticede, dinlemek istediğin şarkıyı kolayca ekliyor, daha sonra da çıkarıyorsun.
    Yok kabloyu takayım, şunları sileyim yerine bunları ekleyeyim vs dertlerin yok.
    Korsan meselesi de var tabi son olarak ki en önemlisi de bu bana göre.
  • Evet bilmediğin artısını her iki yerden indirdiğin aynı özellikteki müzikleri aynı anda çalarak berraklığının farkına kendin de varabilirsin.

Ayrıca ben 10 TL de vermiyorum, İki ay bedava geldi bitince iptal edeceğim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Evet bilmediğin artısını her iki yerden indirdiğin aynı özellikteki müzikleri aynı anda çalarak berraklığının farkına kendin de varabilirsin.

Kardeş onu da dinledim.320 kbps indirince hemen hemen hiçbir fark yok aralarında.
  • YouTube dan MP3 e çevrilen müzikler ile spotify yada iTunes Store daki müziklerin ses kalitesi arasında çok fark var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

Evet bilmediğin artısını her iki yerden indirdiğin aynı özellikteki müzikleri aynı anda çalarak berraklığının farkına kendin de varabilirsin.

Kardeş onu da dinledim.320 kbps indirince hemen hemen hiçbir fark yok aralarında.

Ne ile dinledin merak ettim... Kötü bir ses sisteminden her şey kötü gelir kulağına...

• Öncelikle Enpara ile yarı fiyatına alabiliyorsunuz. Gerçi ben bu indirim olmasa da alırdım o ayrı konu.
    Torrent sitelerinden istediğim albümün 320 kbps halini bulup onları telefona atmak ile uğraşmak zor geliyor. Dinlemek istediğim şarkıyı bulunca +'ya dokunmak yetiyor. Yine o şarkıyı söyleyen sanatçının diğer şarkı/albümlerine hızlıca göz gezdirebiliyorum. Aynı şekilde benzer sanatçıların şarkılarına da geçebiliyorum oradan.
    En çok dinlenenlere ara ara göz gezdiriyorum.
    Listeler de işe yarıyor üstelik.
    Sınırsız bir arşiv var neticede, dinlemek istediğin şarkıyı kolayca ekliyor, daha sonra da çıkarıyorsun.
    Yok kabloyu takayım, şunları sileyim yerine bunları ekleyeyim vs dertlerin yok.
    Korsan meselesi de var tabi son olarak ki en önemlisi de bu bana göre.

• Ben arkadaşı haklı buluyorum 10 lira vermeye deymez. 320 nin üstü kalitede bile müzik bulunuyor nette.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • suuyurbendeuyurum kullanıcısına yanıt
    Hocam Şahsi yorumum uğraşmamak.
    Yani evet dediğinde Kısmen Haklısın.bi çok müziği aynı internetten bulabilirsin hatta spotify da olmayan Müzikleri bile bulup atmak da ayrı bi avantaj
    Ancak her müziği her parçayı teker teker bulup indirip atmakla uğraşmadığım ya da uğraşmak istemediğim için spotify a para veriyorum. Gerçi apple müzik geliyor yakında ona da geçebiliriz de tabi ondaki mantık da aynı.

• 5 gb müzik arşivim var.Yani sık dinlediğim şarkılar.
    16 gb ip6 var,oyun oynamayı fotoğraf çekmeyi de seviyorum.Şu an telefonumda 1 gb boş yer var ve müziklerim telefonumda değil.

Yani kısaca hafızadan tasarruf etmek için Spotify kullanıyorum.Ayrıca cloudplayer ı da tavsiye ederim buluttaki şarkılarınızı dinleyebiliyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netten müzik indirip atmak zor geliyor. Fakat Spotfiy'da kolayca tek dokunuşla indirebiliyoruz. Ayrıca müziklerinde silinme riskide azalıyor tabi hesabı kaybetmediğin sürece.
  • Tamamen pratikliginden ve şarkıların lisanslı olmasından dolayı. Her şarkı için dediğiniz işlemi yapmaya zaman ayırmak istemiyorum. Kendi adıma pratikliğinden bahsedecek olursam bir şarkıyı Shazam'da buluyorum doğrudan Spotify'e giderek çalma listeme ekleyebiliyorum , oluşturmuş olduğum çalma listelerime bilgisayarımdan tabletimden ve LG webOS işletim sisteminden erişim sağlayabiliyorum , o anki ruh halime göre şarki arayıp liste yapmama gerek kalmıyor çünkü Spotify'de bulunan başlıklara göre istediğim çalma listesini dinleyebiliyorum , çevremde kullanan arkadaşlarım olduğu için onların listelerine erişim sağlayabiliyor ve ne dinlediklerini görüyorum.

30 Haziranda bildiginiz üzere Apple müzik tanıtılacak Spotify'nin sunduğu imkanları bana sunabilirse Apple müziğe geçiş yapacagım bu kararı almamdaki en büyük sebep ise fiyat diyebilirim. Apple müzik 6 kişilik bir aile için aylık 15 TL odeme istiyor buna enparayi dahil edince 6 kisi sınırsız müzik dinleyebilmek için ödeyeceğim miktar 7.5 TL ve bu gercekten çok iyi bir rakam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 21 Haziran 2015; 13:55:09 >

• Spotify veya Itunes Store' daki müziklerin ses kalitesi daha iyi.
    Ve evet en büyük etken içimiz rahar oluyor.

• Bu kul hakkı ama insanların saatlerce tek bir parça için prova yapıp emek vererek piyasaya sürdüğü ve satmak için onca çaba gösterdiği şarkıları beleşten indirmek kul hakkı değil öyle mi?

• Yalın dinlediğin sürece farkı pek anlamayacaksın elbet.
    İnternette kul hakkı mı kalmış
  • Yok kabloyu takayım, şunları sileyim yerine bunları ekleyeyim vs dertlerin yok.
  • Ben itunes'tan albüm almayı tercih ediyorum.Muhtemelen daha pahalıya geliyor ama arşivim olmasını seviyorum.Spotify benim için çok birşey ifade etmedi açıkcası.Popüler kültüre çok yakın değilim.İtunes üzerinde playlistlerim mevcut zaten.Bunu bana birinin ''şunada bakabilirsiniz ''şeklinde sunmasını mantıklı bulmuyorum.Ama dediğim gibi tercih meselesi,talep çok varki bu kadar tercih ediliyor.
  • Youtube dan indir çevir telefona at uzun hikaye her şarkı için aynı hikaye vodafone kullanarak ödeme yapıyorum 5 lira normal bence sonuçta ayda ne kadar boş şeylere 5 lira vermiyoruzdur ki

• Ben hem Kullanım kolaylığından ve Smart tv dahil bir çok cihazımda aktif kullanabildiğim için aylık 10 tl veriyorum .. Apple müzik nasıl olacak bir de ona bakarım.. Gerekirse apple müzik e geçerim

• ben kendi fikrimi belirteyim üniversite veya lise çağlarındayken bu dediğin yöntemleri uygulamayabiliyordum fakat artık çalışma hayatına girince pratiklik daha çok önemli oldu hayatımda ve yeri geldiğinde arkadaşlarında bahsettiği gibi shazam dan dinletip ardından listelere ekleme özelliği ve müziklerdeki ses kalitesi ayrıca şu da var 10tl yi bu kadar gözünde büyütenlere soruyorum bi paket sigara kaç tl içenler için tabi bu soru 10tl ye tablette pc de telefonda kaliteli müzik dinleme fırsatı sunmuşlar yani bizlerde bunu değerlendiriyoruz.
  • Offline modu var mı? Ücretini ödediğin takdirde cihaza sevdiğin Şarkıları indirip dinlemek gibi. Çünkü devamlı Wi-Fi olmayan yerde 3G Bayağı paketi sömürür o Yüzden dedim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.