Şimdi Ara

Spotify, abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Spotify, abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor
    Spotify, dünya genelinde abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor. İngiliz Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayanarak yaptığı habere göre, şirket Haziran ayı başlarında Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde abonelik ücretlerini 1 Euro arttıracak. Ancak en son Temmuz 2024'te zam yapılan ABD'nin bu artıştan etkilenmeyeceği belirtiliyor.

Spotify geçtiğimiz haftalarda Hollanda ve Lüksemburg gibi bazı ülkelerde fiyatları sessizce arttırmaya başlamıştı. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, bu hamlenin bu yaz önemli ölçüde yoğunlaşacağını belirtiyor.

Türkiye'de fiyatlar artacak mı?

Bu fiyat artışının Türkiye'de de gerçekleşmesi muhtemel. Spotify, Türkiye'de son olarak Şubat ayında abonelik ücretlerini artırmıştı. Daha önce 39,99 TL olan bireysel abonelik paketi 59,99 TL'ye yükseltilmişti. 54,99 TL olan aylık duo paketi 79,99 TL'ye çıkarılırken 64,99 TL olan aile paketi 99,99 TL olmuştu. 21,99 TL olan öğrenci paketinin fiyatı ise 32,99 TL'ye çıkarılmıştı.

Ayrıca Bkz.YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

Müzik endüstrisi fiyatları artırmak istiyor

Müzik endüstrisi yöneticileri bir süredir Spotify, Apple Music ve diğer yayın platformlarının fiyatlarının enflasyondan daha yavaş arttığını ve hizmetin Netflix gibi video yayın aboneliklerine kıyasla ucuz olduğunu söyleyerek fiyatlarını yükseltmeleri için lobi yapıyor.

Ayrıca şirketler gelirlerini arttırmak için "Super Premium" abonelik hizmetini sunmayı gündemlerine almış durumda. Bu abonelik paketinin, müziklere erken erişim, konser biletlerine erken erişim gibi ekstra özellikler içereceği belirtiliyor.

Kaynak:https://www.ft.com/content/e58c0d37-392b-46ce-8835-f954b8676890

• Yaklaşık 1 sene önce Spotify'dan çıkmış biri olarak Spotify'ın gereksizliğini ancak çıkınca anlıyorsunuz.

Şuan için YouTube Music her işi görüyor. Üstüne Sanatçı Radyosu hepsinden iyi.

Apple Music'i ise ucuz olduğu için kullanıyorum. 1 lira zam gelirse çıkar giderim. Apple Music'in sadece "Kayıpsız müzik" avantajı var. İğrenç arayüz, alakasız sanatçı radyosu, Kullanışsızlık... Apple Music'i son sıraya koyarım ama ses kalitesi için para veriyorum.

YouTube Music'e bir şekilde kayıpsız müzik gelirse oradan da çıkarım.

• Apple müzik Aile paketini uzun yıllardır kullanıyorum.Fiyat çok uygun.

Apple TV film mağazası satın almak ve kiralama 1 dolar 1 TL.2025 yılı itibari ile güncel kur yansıması olmasada ciddi bir artış yaşandı.

• joven kullanıcısına yanıt

+1 üstelik Apple Music android de gayet güzel çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Spotify'ın alternatifi çok. Yıllık alınabilen bir Deezer ile gelişmiş bir Apple Music var. Hareketlerine dikkat etsin.

|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||

''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...''
  • kargalumba kullanıcısına yanıt
    Apple tv 4k ile kullandığım için birşey diyemediğim.Apple müzik pc performansı sistemden sistem bileşenlerine göre değişebilir.

• gidi G kullanıcısına yanıt

Evet yaparsın fakat Spotify'ın sunduğu hizmetin karşılığı bu değilki dışardasın bir müzik duyuyorsun hop atıyorsun listene torrentten müziği bul indir kütüphaneye at bununla kim uğraşacak

Yüzlerce farklı müzik dinliyor her hafta yeni müzikler ekliyorum ben senin dediğin işle uğraşana saygı duyarım ama insanların çoğunluğu böyle bir şeyle asla uğraşmaz. Film-dizi yine yapılabilir izleyeceğin diziyi belirler komple sezonu indirir atarsın ama müzik çok uğraştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 27 Nisan 2025; 21:31:13 >

Şuan için YouTube Music her işi görüyor. Üstüne Sanatçı Radyosu hepsinden iyi.

Apple Music'i ise ucuz olduğu için kullanıyorum. 1 lira zam gelirse çıkar giderim. Apple Music'in sadece "Kayıpsız müzik" avantajı var. İğrenç arayüz, alakasız sanatçı radyosu, Kullanışsızlık... Apple Music'i son sıraya koyarım ama ses kalitesi için para veriyorum.

YouTube Music'e bir şekilde kayıpsız müzik gelirse oradan da çıkarım.

• Maalesef Spotify'i çok uzun zamandır kullandığım için artık bağımlısı oldum. YouTube Music, MYT Music gibi uygulamaları denesem de bir türlü alışamadım. Reklam dinlemekten nefret ettiğim için de mecbur premium kullanıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum Black Mirror bölümü gibi hayat yaşıyoruz

• Önce ses kalitesini arttırsın spotify. Ondan sonra zam yapsın yapacaksa.

Spotify, abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaqado -- 13 Mayıs 2025; 19:45:22 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.