Şimdi Ara

Spordan sonraki gün protein alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diyelim ki spor yaptığımız gün almamız gereken protein miktarı 80g
    Biz bunun 60 gramını spor yaptığımız gün aldık
    Kalan 20 gramı ertesi gün alsak kaslar gelişir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 80 80 alman lazim gunluk ihtiyac 80 zaten 60 20 nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spor yapmadığım gün bile 80g mı almam lazım?

• 80 olmadı da diyelim ki 60 oldu o da olumlu.
  • Açıkcası spor sonrası beslenmeye daha çok önem veriyorum off gün veya spor sonrası fark etmiyor benim için. özellikle spor sonrası protein alımı kas dokusunun artması kas yıkımının önlenmesi açısından önemli. Karbonhidrat alımıda aynı şekilde pek azaltmam off günlerde karbonhidrat alımını kaslar dinlendikçe gelişir sonuçta beslenme varsa hızlı toparlanma vardır :)
  • Hocam bu beslenme ve günlük protein miktarı olayı hala kesinleşmiş değil. Kişiden kişiye değişen birşey bu ama mantıken yoğun spor yaptığın gün ile dinlendiğin gün aynı protein miktarı almak yanlış olur. Bugün 50 aldın yarın 120 aldın 50 aldığın gün gelişim olmayacak diye birşeyde yok yine gelişirsin bu iş o kadar ince detaylara girilip kafa yorulacak birşey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslenme her zaman sabit olmalı. Yani spor yaptığım gün daha çok beslenmeliyim off günleri salla mantığı bence yanlış. Kaslar dinlenirken gelisirki çalışmanın şiddetine hacmine bağlı bu toparlanma 2 gün ila 7 gun arasıdır. Yani örnek spor yaptığın gün 120 Gr protein aliyosan off gündemde 120 almalısın. Kilonun 2 katı 3 katı proteinde firmaların sıkmasi tamamen ortalama 1.5 katını hiç aşmamisimdir ama iyi geliştiğini söyleyebilirim. 2 3 katı protein alsaydım daha iyi gelisirmiydim peki? sanmıyorum yetersiz protein alımı kendini belli eder zaten recovery de sıkıntı varsa yani obur idmana sağlam çıkamıyorsan kaslarda ağrı varsa protein alımı yeterli değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness dan sonra tavuk yemek?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yani yarın iyi beslenirsem sorun olmaz dimi?

• İnsanlar çok yanlış fikirde bu konuda. 70,80 kg adama günde 200,300 Gr tavuk 2,3 yumurta yeterlidir.

• 500ml de süt içtim hocam.

• bana kalırsa insanlar bu protein olayını çok abartıyorlar birsürü yumurta filan. bir süre sonra yesem midem bulanır ki yumurtaya alerjim var. evet yediğin gıdanın en az %50'si protein olmalı ki düzgün gelişebilesin ama abartmak iyi değil. şahsen ben zayıf bir insanım kilo almaya çalışıyorum hem karbonhidrat hem protein tüketmeye çalışıyorum. kaslı ve yağlı olmak istiyorum öyle shredded bir görüntü değil. süt içmeyi de kimseye önermem özellikle anadolu insanına çünkü anadolu insanının çoğu sütü sindiremiyor yapısal olarak. ayrıca östrojen artması, akne ve sindirim sistemi problemlerine yol açar. onun yerine yoğurt tüket. sütü sindirebilen çok az insan var dünyada(kuzeybatı avrupalılar, körfez arapları, batı afrikalılar vs.).

Spordan sonraki gün protein alımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyriakos -- 22 Ocak 2018; 22:58:28 >

• Sütü sindiremeyip yoğurdu sindirmek nasıl oluyor onu anlamadım. Yaşanan sindirim sıkıntısı laktozdan veya kazeinden kaynaklı. Bunlar sütte var yoğurtta yok mu? Bi arkadaşta önemli olan tek şey spor sonrası öğün demiş. Buda ağır broscience. Önemli olan günlük totalde aldığın değerlerdir. Spordan sonraki öğün çok büyük etki gösterir demek şehir efsanesiden başka bir şey değil. En azından benim düşüncem bu şekilde.

• Buck* kullanıcısına yanıt
    yoğurttaki bakteriler, sütteki proteinleri fermentasyon anında sindiriyor fakat tabi tam anlamıyla yok olmuyor. Sindirimi daha kolay olduğu bir gerçek ama %100 kolay diyemeyiz.
  • Sütü sindiremeyen laktozsuz içsin marketlerde var

• nasıl anlayacağız, sindirememenin belirtileri neler?
  • Kuzey avrupalilarin laktozu iyi sindirebildigini billiyordum ama körfez araplari ile bati afrika yi ilk kez duydum körfez arapları deve sütunu fazla tekettigi icin bu şekilde gelismislerdir muhtemelen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.