Şimdi Ara

Spora başlamak ve Riskler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 hafta sonra spor salonuna yazılıp haftada 3-4 gün süreyle iyi bir spor programına başlamayı düşünüyorum ve beslenmemi düzene oturtmaya sebze-meyve ve protein ağırlıklı beslenmeye, şekeri ekmeği kesmeye başlayacağım. Fakat kan tahlillerimde kolesterolüm biraz yüksek çıktı. Biliyorsunuz ki yüksek kolesterol spor için kalp krizi riski oluşturuyor, özellikle ağır sporlar için. Ben ise kardio ve ağırlık antrenmanları yapmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir yolda mıyım? Ayrıca vücudu yormamak için ilk 1 ay kadar hafif antrenman gidip vücudumu ısıtacağım ki risk altında olmayayım ve bu sürede beslenmeyle biraz kilo vereyim ve kolesterolüm düşsün.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Boy: 182
    Kilo: 79

Not: Amacım yağ oranımı azaltarak fit bir görünüme kavuşmak, kuvvetimi arttırmak ve biraz kas kütlesi oluşturmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Boy -- 5 Eylül 2018; 12:44:41 >

• Boy kilo ideal , senin yapman gereken şey kas ve esneklik başka birşey değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Boy kilo ideal , senin yapman gereken şey kas ve esneklik başka birşey değil
    Göbek ve bel bölgesi yağ oranım fazla, onları eritmek istiyorum. Teşekkürler yorumun için fakat sorum tam olarak o değildi hocam ama madem değindin sorayım eğer bilgin varsa: Neler önerirsin, nasıl bir program önerirsin? Kardio ve ağırlık çalışmam doğru mudur? Haftalık süre doğru mudur? Beslenme için önerin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Boy -- 5 Eylül 2018; 21:45:26 >
  • DH Boy kullanıcısına yanıt
    Kolesterol çin birşey diyemem , spor için ise iyi bir salona gidersen hoca sana zaten yardımcı olacaktır . Diğer türlü benim tavsiyem şimdiden evde mekik çekmeye başla göbek mekik ile gider gayet net . Bana kalırsa bisiklet ve koşu dan uzak dur çünkü kilon az kalacak kolların hacimlenmesi gerekiyor . Yemek konusunda açıkçası ben yaptığım zamanlar tavuk çok yerdim ama gece 4 de bile yerdim açıkçası o yüzden profesyonel birine veya internetten başkalarına danış . Haftada 3 gün en idealdir kaslar her zaman sıcak kalıyor .4 günde eritir 2 günde işe konsantre olamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elLbufFer -- 6 Eylül 2018; 7:57:25 >
  • "Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin"

• quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Kolesterol çin birşey diyemem , spor için ise iyi bir salona gidersen hoca sana zaten yardımcı olacaktır . Diğer türlü benim tavsiyem şimdiden evde mekik çekmeye başla göbek mekik ile gider gayet net . Bana kalırsa bisiklet ve koşu dan uzak dur çünkü kilon az kalacak kolların hacimlenmesi gerekiyor . Yemek konusunda açıkçası ben yaptığım zamanlar tavuk çok yerdim ama gece 4 de bile yerdim açıkçası o yüzden profesyonel birine veya internetten başkalarına danış . Haftada 3 gün en idealdir kaslar her zaman sıcak kalıyor .4 günde eritir 2 günde işe konsantre olamazsın
    Teşekkürler cevabınız için, dikkate alacağım. Günde ne kadar mekik önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

"Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin"
    Spor yapmaktan korkmuyorum fakat kolesterolün yarattığı kalp krizi riskini düşürme amaçlı neler yapabileceğim için soruyorum. :) Yine de teşekkürler, güzel söz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • B3ndede vardi kolestril yediklerime dikkat edio spor yaptim gecti. 1.78 boy 103 kg idim. Senin kilon boyun cok iyi cekinecek bisey yok. Illede cekiniosan bi doktorla konus vakit kaybetme

• Senin ölçülerine sahiptim tam spora başladığımda yputubedan bilgehan koç fullbody yaz aynen uy o programa ve beslenme önemli kilo başına 1.5-2 gr protien al sağlıklı yağlar( Zeytinyağı,tereyağ) dışında bişi tüketme şekeri kes ekmeği boşve karbonhidratlaı bulgurdqn falan al tuzu çok kullanma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada hiç kimse bir doktor gibi bilgili değildir. Buradan alacağın cevaplara göre kararlar alma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.