Şimdi Ara

spor yaparken kusma, baş dönmesi göz kararması yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
40.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar düzenli olarak basketbol oynamaya başladım. 20 sayı tek pota oynayalım dedik arakadaşlarla bende 7-8 sayı sonra baş dönmesi ve halsizlik oldu bir süre sonra da kusmam geldi (ama kusmadım) . ben oyunu bırakıp çimenlere yığıldım bizimkilerde tabi benle dalga geçti..daha 7 sayıda oyunmu bırakılır...

Bu yaşadığım şey bu sefere mahsus değil daha önce bir kaç kez halı sahada ve birkaç kez de basket sahasında olmuştu.

Neden böyle oluyorum.

kilom 59 boy 1.70 şişmanda değilim 18 yaşındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurxv -- 13 Haziran 2012; 23:08:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Yaparken Kusma, Baş Dönmesi ve Göz Kararması

Spor yaparken yaşanan kusma, baş dönmesi ve göz kararması, ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsan, derhal tıbbi yardım almalısın.

Nedenleri:

Spor yaparken kusma, baş dönmesi ve göz kararmasının birçok nedeni olabilir, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Dehidrasyon
    • Düşük kan şekeri
    • Sıcaklık çarpması ve güneş çarpması
    • Kalp veya akciğer problemleri
    • Beyin sarsıntısı veya diğer kafa travmaları

Belirtiler:

Bu durumun belirtileri kişiden kişiye değişebilir, ancak en yaygın belirtiler şunlardır:

• Spor yaparken veya sonrasında kusma
    • Baş dönmesi veya bayılma hissi
    • Göz kararması veya bulanık görme
    • Hızlı veya düzensiz kalp atışı
    • Terleme
    • Halsizlik

Teşhis ve Tedavi:

Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Doktorun, nedenini belirlemek için tıbbi geçmişini alacak ve fizik muayene yapacaktır. Bazı durumlarda, kan testleri veya görüntüleme testleri gerekebilir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Dehidrasyon durumunda, sıvı alımı artırılması gerekebilir. Düşük kan şekeri için şekerli bir içecek veya atıştırmalık alınabilir. Sıcaklık çarpması veya güneş çarpması durumlarında, serin bir yere götürülmeli ve bol sıvı verilmelidir. Daha ciddi nedenler için ilaç veya cerrahi gerekebilir.

Önleme:

Spor yaparken kusma, baş dönmesi ve göz kararmasını önlemek için alabileceğin bazı önlemler şunlardır:

• Spor yapmadan önce bol sıvı iç.
    • Spor yaparken düzenli aralıklarla sıvı al.
    • Yeterli bir ısınma ve soğuma dönemi sağla.
    • Hava sıcaklığına uygun şekilde giyin.
    • Kendini zorlama ve dinlenmeye ihtiyacın olduğunda mola ver.
    • Herhangi bir tıbbi durumun veya ilaçların spor yapmanı etkileyip etkilemeyeceğini doktorunla konuş.

Bu belirtileri yaşarsan, derhal tıbbi yardım alman önemlidir. Altta yatan nedenin belirlenmesi ve uygun tedavi alınması, ciddi sağlık komplikasyonlarının önlenmesine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gunes carpmis olabilir yine de bir doktora gorun bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Gunes carpmis olabilir yine de bir doktora gorun bence
    Dostum bende spora ilk başladığımda ilk gün böyle olmuştu baş dönmesi ve göz kararması bunun nedeni eğer aç karna gerçekleştirdiysen bu aktivteyi o yüzden tansiyonun veya şekerinin düşmesinden kaynaklıdır ayrıca bide sıcağın etkisiyle daha da kötü olmuştur
  • Ayni belirtiler bu senenin ortasinda kalbinde ritim bozuklugu olan bi arkadasimin beden dersinde basina geldi. Doktara gitsen iyi olur!!!

• Vertigo olabilir, iç kulak sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.Vasquez

Vertigo olabilir, iç kulak sorunu.
    buradan bir sonuç elde edemezsin ama demir eksikliği olabilir,sabah uyanıp ayağa kalktığında baş dönmesi,göz kararması var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

buradan bir sonuç elde edemezsin ama demir eksikliği olabilir,sabah uyanıp ayağa kalktığında baş dönmesi,göz kararması var mı?

Alıntıları Göster
    Büyük ihtimal şekerin veya tansiyonun düşmüştür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun 1 ay önce bana da olmuştu. Böyle baygınlık hissi geliyordu, kusma hissi geliyordu ama kusmuyordum. Tansiyonumu olcturdum, kan degerlerime baktırdım her şey normaldi. Daha sonra aklıma geldi yaz ayında creatin ile nitrik oksit (performans arttırıcı) aynı anda kullandıgım icin olabilir. Doktor B12 vitamini yazıp göndermişti, zamanla kendiliğinden geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F3BCAC9BE

Alıntıları Göster
    Kardeşim aç olabilir misin acaba? Spordan 1 saat önce yemeğini ye.
  • quote:

Veya herhangi bir yerden aniden kalktığımda. Bende de bunlar oluyor. Demir eksikliği midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F3BCAC9BE

Alıntıları Göster
    aç karnına halısahaya gittiğimde olmuştu banada, ama spor yapamıyorum zaten çok çabuk yoruluyorum 6-7 yıl önceye kadar hiç birşey olmadan saatlerce basket oynardık ama o zamanlardan beri dediğim gibi oynayamıyorum. ha bu arada MVP mitral kapak prolapsusu var bende spor yapmamam lazım aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: designr

aç karnına halısahaya gittiğimde olmuştu banada, ama spor yapamıyorum zaten çok çabuk yoruluyorum 6-7 yıl önceye kadar hiç birşey olmadan saatlerce basket oynardık ama o zamanlardan beri dediğim gibi oynayamıyorum. ha bu arada MVP mitral kapak prolapsusu var bende spor yapmamam lazım aslında

Alıntıları Göster
    Beslenme ile alakalı banada olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

quote:

Veya herhangi bir yerden aniden kalktığımda. Bende de bunlar oluyor. Demir eksikliği midir?

doktora görünmen iyi olur beslenme bozukluğundandır büyük ihtimal korkma sadece kan tahlili ister ertesi gün ilaç yazar
  • quote:

quote:

Aynısı bende var aniden kalkma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: S A M

quote:

quote:

Aynısı bende var aniden kalkma..

Alıntıları Göster
    arkadaşım korkmana gerek yok zannımca.bu kendini çok zorladığının göstergesidir.zaten şu aralar havalar da sıcak bununla beraber spor yapıyorken bunları yaşaman çok anormal bir durum değil.ben şahsen spor yaparken 2 kere bayıldım.aynen dediğin gibi baş dönmesi kusma gibi belirtiler oluyor.bu çok zorladığının göstergesi.kafana takma bir şeyin yok

• quote:

quote:

quote:

doktora görünmen iyi olur beslenme bozukluğundandır büyük ihtimal korkma sadece kan tahlili ister ertesi gün ilaç yazar

Ben tansiyon düşüklüğüne bağlıyordum halbu ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: vadu

quote:

quote:

quote:

Ben tansiyon düşüklüğüne bağlıyordum halbu ki.

Alıntıları Göster
    Sara epilepsi hastasısın

• quote:

Orijinalden alıntı: sen nabıyon ya

Sara epilepsi hastasısın

Alıntıları Göster
    güneş ve açlıktan olduğunu sanmıyorum arkadaşlar toktum ve saat 7 de oynarız genellik güneşte yoktu. cevaplar için sağolun bir doktora görüneceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurxv

güneş ve açlıktan olduğunu sanmıyorum arkadaşlar toktum ve saat 7 de oynarız genellik güneşte yoktu. cevaplar için sağolun bir doktora görüneceğim

Ee ayni benim belirtiler. Hatta bende de basket oynarkwn oldu. Acliktan oluyor sanirim seker dusuyor. Son durum nedir

• Şekerin düşmüştür. Aç karına sıcakta spor yapıyonuz sora niye bayıldım. Düzgün beslen ağır spor yapmadan önce. Basket gibi sürekli koştuğun bir spordan önce beslenmezsen Bi de çok alışık değilsen bayılırsın. Boyle durumda oturacak gofret çikolata gomecen bir tane 5 dakkaya geçer.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.