Şimdi Ara

sözeli yapamayıpda şimdi yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben 1,5 aydır coğrafya tarih çalışıyorum ama olmuyor ben 25 üstü net yapsam yetecek ama sosyalden hep 18-20 arası net çıkarıyorum. önceden böyle düşük net yapıpda yükselen varmı ve nasıl çalıştı ?

• benim neredeyse 0 diyebileceğim bilgi birikimim vardı mantık yürütmeyle falan en fazla 20 doğrum cıkardı finalin dergileriyle çalışarak suan en fazla 5 yanlışım çıkıyor,konuları güzelce anlayarak oku tarihte ygs zaten yoruma dayalı, çünkü az bilgi gerekli,coğrafyadan da mantığını iyi anlaman lazım bazı konuların,bide soru çöz,soru kalıplarını görmüş olursun(bu söylediklerim ygs için gerekli ama lys benimde sosyalde kat etmem gereken çok yol var)

Orijinalden alıntı: hurocan

benim neredeyse 0 diyebileceğim bilgi birikimim vardı mantık yürütmeyle falan en fazla 20 doğrum cıkardı finalin dergileriyle çalışarak suan en fazla 5 yanlışım çıkıyor,konuları güzelce anlayarak oku tarihte ygs zaten yoruma dayalı, çünkü az bilgi gerekli,coğrafyadan da mantığını iyi anlaman lazım bazı konuların,bide soru çöz,soru kalıplarını görmüş olursun(bu söylediklerim ygs için gerekli ama lys benimde sosyalde kat etmem gereken çok yol var)

tarihde konuların hepsinimi çalışayım zaten tarihden inkilap (31 mart vakasindan-kurtuluş savaşına kadar) bitti başka hangi konulara bakayım ve felsefeyi nasıl yapıyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzuqur

quote:

Orijinalden alıntı: hurocan

benim neredeyse 0 diyebileceğim bilgi birikimim vardı mantık yürütmeyle falan en fazla 20 doğrum cıkardı finalin dergileriyle çalışarak suan en fazla 5 yanlışım çıkıyor,konuları güzelce anlayarak oku tarihte ygs zaten yoruma dayalı, çünkü az bilgi gerekli,coğrafyadan da mantığını iyi anlaman lazım bazı konuların,bide soru çöz,soru kalıplarını görmüş olursun(bu söylediklerim ygs için gerekli ama lys benimde sosyalde kat etmem gereken çok yol var)

tarihde konuların hepsinimi çalışayım zaten tarihden inkilap (31 mart vakasindan-kurtuluş savaşına kadar) bitti başka hangi konulara bakayım ve felsefeyi nasıl yapıyorsun ?

felsefe genelde yorum soruyor çok zorlayıcı olmadığı sürece,bide terimlerine göz at emprizim,düalizm falan filan anlamlarını öğren bir tane bilgiye dayalı koyarlar diye,tarihte de ilkçağ dönemlerinden 1 tane çıkıyor illaki,dağılmayı falan çalışmışsın zaten, kuruluştan itibaren bir göz at yükselme,gerileme olmak üzere

• tamam sağol başka önerisi olan ??

İslam Tarihi, İslamiyet öncesi ve sonrası Türk tarihi, İnkılap Tarihi, kurtuluş savaşı hazırlık ve muharebeler ile Osmanlı kültür ve uygarlığı bilgi sorusu sorabilitesi yüksek yerler. Avrupa tarihiyle ilgili de birkaç şey bilmekte fayda var Rönesanstır, reformdur, sonra o beylerin kölelerin isimleridir bilmem ne soru içinde çıkabilirler. Genelde ben konuyu okuyup test çözüyorum gayet de iyi sonuç alıyorum tarihte.
  • felsefede temel kavramları çok iyi bilmelisin. tarihten bence derslerini dinle ve konu anlatımlıdan bir kez de sen oku. ardından soru çöz. yorum gücün artar. coğrafyadan da ekol hocayı öneriyorum. konuyu öğren soru çöz. bir sayısalcı olarak söyleyebileceklerim bunlar. ben söylediklerimi yaparak sosyalimi sıfırdan 25e çıkardım. son zamanlarda bakamadım. hala eksiklerim var. hedefim 30 ve üstü. başarılar dilerim sana.
    Daha Fazla Göster
  • başka önerisi olan
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.