Şimdi Ara

Türkiyede Sayısalcılar dışındaki tüm öğrenciler geri zekalı muamelesi görüyor(10.sınıfa tavsiyem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tm öğrencisiyim ve artık 2.derece öğrenci muamelesi görmekten bıktım.denemede sayısalcıları geçtiğim için 12.sınıf olmama rağmen hâlâ sayısala geçmem için üzerimde bir baskı var.Sanki tembel salak öğrenciler eşit ağırlığa akıllı öğrenciler sayısala geçecek diye bir kural var.Okuldaki fen grubu bana göre 5 para etmez ama sayısalcı diye onlar fen lisesi bölümü oluyor biz tm ciyiz diye yallah anadoluya.Biri hangi lisede okuyorsun diye sorduğu zaman fen lisesinde olup benim yaptığımın yarısını yapamayan(bende süper değilim sadece onun benden daha kötü olduğunu belirtiyorum) fen lisesi öğrencisi fen diyor ben anadolu lisesi diyorum bana özürlü gözüyle bakıyor bilmeyen cahil insanlar.Dilci ve sözelci arkadaşları hiç düşünemiyorum bile.

bu arada dipnot düşmek istiyorum.Siz siz olun özel okulun kapsının önünden geçmeyin hepsi istisnasız ticarethane merkezi.Tam burs kazanıpta gitmeyin benim gibi pişman olursunuz.Ayrıca alan seçecek kardeşlerime sesleniyorum.İnsan muamelesi görmek istiyorsanız sayısala geçin yoksa hocaların ve insanların bazı davranışları yüzünden çok kırılabilirsiniz.

edit:Bana hangi üni bölüm istedğimi soranlar ve boğaziçi işletme dediğimde işletme mi istiyorsun işsiz kalacaksın diyenler var böyle bir cahillik var mı Allah aşkına(Dicle işletmeye denk görüyorlar galiba).Youtubede webrazi diye bir kanal var girişim ofislerini geziyor , ben o videoları izlerken aldığım zevki hiç bir şeyden almıyorum.Ben diyarbakırlıyım ve yukarıda yazdığım gibi bir özel lisede burslu okuyorum sınavına girip kazanmıştım devlette sorun çıkarıyorlar diye geçtim özele ve anladımki diyarbakırda bir hayli zengin var.Hatta son 4-5 senedir diyarbakırdaki zenginlerin sayısının artmasıyla birlikte maddi durumu kötüleşen insanların sayısıda aşırı derecede arttı.Orta gelirli insanlar bile fakir denilebilecek seviyeye geldi ve zenginlerin zenginliği arttı.Sadece bu sene 15 ten fazla özel okul açıldı diyarbakırda.Şimdiye kadar açılan özel liselerin belkide 2 katı kadar 1 senede açıldı.Belki bu rakam size az gelebilir ama bu rakam burası için bir hayli fazla.Bunların hepside kontenjanlarını doldurdular.
    Okulda her gün giyecek farklı kıyafetim olmadığı için okul üniformasını aldım.Okulda üniforma giyen tek öğrenci benim herhalde :)
    kitap ücreti istediler 1500 tl onu veremedim.Sınıf arkadaşlarınız okul çıkışı topluca pahalı bir kafeye gidebilir ama siz gidemeyebilrsiniz.Bu yüzden burs kazansanız bile özele gitmeyin diyorum.

Okulun şehirden uzak bir yerde olmasından dolayı servise kaydoldum.Benim evimin olduğu yere giden servis olmadığı ve bütün öğrencilerin diyarbakırın ultralüks villalarında yaşadığı için bizim evin olduğu yer oradan uzaktaydı.Servisçi ya önce onları villalarına bırakacak ya da ilk beni evime bırakacaktı.Diğerleri benim evimi görmesin diye servisçiden rica ettim beni ilk al son bırak diye. İnsanın kanına dokunuyor.Devlette bizi mahfediyordular not açısından ve bir çok açıdan burada ise cevapları veriyorlar, haksızlık diz boyu.Gerçekten haksızlık var benim gibi olan arkadaşlarım devlette doğru dürüst eğitim görmezken yoklamada sıkıntı çıkmasın diye okula zorla getirilirken ve orada da ders görmezken özelde yapılan kamplar ,fazlada notlar,özel dersler var.Gece uyurken içim rahat değil.Sonumuz hayrolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğaziçili bilgecan -- 9 Ekim 2018; 22:17:44 >

• Ben de eşit ağırlık öğrencisiyim, haklısınız ben onların ön yargılarını tek cümleyle kırıyorum, size de tavsiye ederim.

''İlgi alanlarım eşit ağırlıkla birebir uyuştuğu için eşit ağırlığı tercih ettim, okumak istediğim bölüm de eşit ağırlıkta.''

Şundan anlamayan olursa da, fen derslerinin kötü olduğunu söyle ondan da anlamazsa onunla İLİŞİĞİNİ KES.

Akraba falansa da sohbet etme muhabbet etme onun olduğu ortamda bulunma o salonda oturuyorsa sen odanda otur soran olursa ders çalışıyorum dersin, bir de insanları umursama ağzı olan konuşur ama başarılarını gösterip gel sen daha iyisini yap dersen susarlar ya da benim arkadaşımın arkadaşının dadısının dadısı robert kolejinde okuyor falan derler yani takma bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 9 Ekim 2018; 21:25:38 >
  • TM' ciler sayısalcılara göre açık ara daha başarısız bu bir gerçek. Bu seneki sonuçlar da bunun en net kanıtıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence genelleme yapmayın hocam, enteresan insanlara denk gelmişsiniz ne yazık ki. Bu konuyu açmanız bile yıpranma payınızı gösterir, ciddi anlamda üzüldüm..

Bileğinin hakkıyla okuyan adam her zaman baş tacıdır. Insanları zeka yönelimlerinden dolayı ayırmak çok yanlış fakat hadi itiraf edeyim, benim için sözel ya da eşit ağırlık bölümlerinde olan arkadaşların kredisi daha fazladır.

Hele de dilciyse... Tadından yenmez

Adamların muhabbeti açıyor, bilmiyorum herkeste farklı etkileri vardır muhtemelen. Bende bayağı "etkili" oluyorlar :D

Kendim gibi tanıdığım zibilyon insan var, umarım onlara denk gelirsiniz de kadrinizi kıymetinizi bilirler ne diyeyim

• Fen lisesinde okuyorum ve dilciyim. Burger King'dir McDonalds'dır falan dalgasını geçiyoruz arkadaşlarla tabii ama o kadar.
  • Başkalarının düşüncesi neden bu kadar önemli ki sizin için? 11.sınıfta alan seçtik 9 ve 10daki mat fen başarına göre az çok belli oluyor kim tm kim mf. Genelde dersle alakası olmayan tipleri tmye veya dile alırlardı sayısal bariz daha çok çalışman gereken bir alan olduğu için. İstisnalar olabilir dersanede tm bölümüyle mf bölümü arasında uçurum olurdu bir kat aşağı iniyorduk sanki meslek lisesine gelmişiz gibiydi ortam. Sınıf 20kişiyse 2-3tane ilk 20-30k çıkardı o da en fazla. Durum böyle ama gerçekten hedefi olanlar sayısal mı sözel mi en iyi sınıfta mı en kötü yerde mi düşünmez sadece çalışır. Avukat mı olacaksınız işletmeci mi her ne boksa milleti umursamayın bu kadar.

• ''matematik yapamıyorum'' diye TM yi seçen arkadaştan sonra TM cilere olan umudum kırılmıştı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Niye Dicle işletme hocam?

Benim güzide şehrim, doğunun parisi diyarbakır ile bir problemin mi var dostum

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    genel olarak insanlardan sıkıldım.Elimde olsa sokağa bile çıkmam.
  • Bizim fen lisesinde tm sınıfı vardı,dediklerine baya uzak sanırım bizim burası,çevreni iyi seç bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: whyayca

Başkalarının düşüncesi neden bu kadar önemli ki sizin için? 11.sınıfta alan seçtik 9 ve 10daki mat fen başarına göre az çok belli oluyor kim tm kim mf. Genelde dersle alakası olmayan tipleri tmye veya dile alırlardı sayısal bariz daha çok çalışman gereken bir alan olduğu için. İstisnalar olabilir dersanede tm bölümüyle mf bölümü arasında uçurum olurdu bir kat aşağı iniyorduk sanki meslek lisesine gelmişiz gibiydi ortam. Sınıf 20kişiyse 2-3tane ilk 20-30k çıkardı o da en fazla. Durum böyle ama gerçekten hedefi olanlar sayısal mı sözel mi en iyi sınıfta mı en kötü yerde mi düşünmez sadece çalışır. Avukat mı olacaksınız işletmeci mi her ne boksa milleti umursamayın bu kadar.
    al işte bu da meslek liselerine laf sokuyor :D

• CaimaN C kullanıcısına yanıt
    Kardeşim meslek lisesine laf sokmadım. Sana 3 tane okul gezdirsem hangisinin ne olduğunu söylemesem meslek lisesi fen lisesi ve anadolu lisesini doğru tahmin edersin değil mi? Ben bundan bahsediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.