Şimdi Ara

Şöyle Bir Resme 3-4 Saat Harcamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün böyle bi resim çizdim.resmi kurşun kalemle tamamen çizmem 1.5-2 saatimi aldı geriye kalan kısımlarıda boyamakla harcadım resimde orj e benzeyen yer var benzemeyen yer var,düzeltmeye çalışırken bozduğum yerlerde var (özellikle gözler ve saçlar).Ama benim asıl sorunum bu değil.

Size sorum şu genel olarak böyle bi resme yaklaşık 4 saat harcamak mantıklı bir iş mi? bana pek öyle gelmiyor ama öte yandan bakıyorumda,bugün bunla uğraşmasaydım -tüm gün evdeydim- zaten boş boş dolancaktım evde.

Düzenli olarak çizdiğim resimleri bir dosyada biriktiriyorum -resim bana etkileyici gözüküyor- ilerde çizdiğim resimlere bakınca bunuda görmek bana baya zevk verir bence.sonuçta 30 resmim olsa ve hepside böyle olsa iyi olur diyorum ama insanların kendi resimlerine objektif olarak bakmasıda zor ve ben kesinlikle öyle olmadığımı biliyorum,zaten bu yüzden size sorma gereği duydum.size göre forumdan biriyim.

forumdan biri bu resme 4 saat harcamış arkadaşlar ne düşünyosunuz

tabiki orj resme elimden geldiğince benzetmeye çalışıyorum ama benim için 2.planda kalıyor birebir benzerlik,ama size göre değişebilir

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 25 Mart 2012; 22:54:58 >

• fena değil gayet iyi. böyle böyle dahada geliştirirsin kendini, boş oturacağına bunu yapmışsın ve bunları arşivliyorsun ilerde gurur duyacağın bir hatıra dosyan olur :) :)

For the Alliance
    Discord: Zaris#7582
  • Gayet iyi olmuş. Bence önemli olan uğraşman. Uğraşırken harcadığın vaktin pek önemi yok. (Tabi yapacak başka birşeyin yoksa; iş, ders gibi.)

http://forum.donanimhaber.com/m_78789490/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

fena değil gayet iyi. böyle böyle dahada geliştirirsin kendini, boş oturacağına bunu yapmışsın ve bunları arşivliyorsun ilerde gurur duyacağın bir hatıra dosyan olur :) :)

bende onu umuyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: Darth Rosto

Gayet iyi olmuş. Bence önemli olan uğraşman. Uğraşırken harcadığın vaktin pek önemi yok. (Tabi yapacak başka birşeyin yoksa; iş, ders gibi.)

açıkcası resme harcağıdım süre boyunca çok az sıkıldım o yüzden biraz zamanı önemsemedim.öte yandan çizemiyosam bukadar zaman harcamak saçma diye düşünüp size fikir danışıyim dedim.objektifliğe bukadar takmamın nedenide yorumunuza göre devam edicek olmam

@Saitou Hajime
    teşekkürler hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel ama süre çok uzun, ben 15 dkda tamamını çizer, geri kalan 45 dkda boyardım, en fazla 1 saat sürerdi yani.
  • hocam deidaranın hafif ağız burun yamulmuş. Onun dışında gayet güzel bence.
    Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
  • dostum orjinal resim guzel degil ki benzetesin cizmeden once iyi sec cizecegin resmi 4 saat harcamissin sonucta bu arada senin cizdigin 15 dakikada cizilir bakarak cizerken fazla kasma kendini rahat ol bende forumdaki sayili cizerlerdenimdir cizimlerimi gorduysen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heat2797 -- 26 Mart 2012; 0:57:53 >

Orijinalden alıntı: Radiohead

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

fena değil gayet iyi. böyle böyle dahada geliştirirsin kendini, boş oturacağına bunu yapmışsın ve bunları arşivliyorsun ilerde gurur duyacağın bir hatıra dosyan olur :) :)

bende onu umuyorum :)

quote:

Orijinalden alıntı: Darth Rosto

Gayet iyi olmuş. Bence önemli olan uğraşman. Uğraşırken harcadığın vaktin pek önemi yok. (Tabi yapacak başka birşeyin yoksa; iş, ders gibi.)

açıkcası resme harcağıdım süre boyunca çok az sıkıldım o yüzden biraz zamanı önemsemedim.öte yandan çizemiyosam bukadar zaman harcamak saçma diye düşünüp size fikir danışıyim dedim.objektifliğe bukadar takmamın nedenide yorumunuza göre devam edicek olmam

@Saitou Hajime
    teşekkürler hocam

Devam etmelisin bence. Uğraştıkça harcadığın süre azalacak, hataların da düzelecek sonuçta.

quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Güzel ama süre çok uzun, ben 15 dkda tamamını çizer, geri kalan 45 dkda boyardım, en fazla 1 saat sürerdi yani.

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Taş çatlasın yarım saat, ki o bile fazla... Ayrıca 4 saatin sonunda çıkan resmin, 10dk'da çizilmiş bir resim gibi duruyor olması daha garip.

quote:

Orijinalden alıntı: godfathe®

dostum orjinal resim guzel degil ki benzetesin cizmeden once iyi sec cizecegin resmi 4 saat harcamissin sonucta bu arada senin cizdigin 15 dakikada cizilir bakarak cizerken fazla kasma kendini rahat ol bende forumdaki sayili cizerlerdenimdir cizimlerimi gorduysen

Bu iş/hobi ile ne kadar zamandır uğraştığınızı söyleseniz de arkadaşın hevesi kırılmasa. Böyle söylenince sanki kötülermiş gibi oldu.

• quote:

Taş çatlasın yarım saat, ki o bile fazla... Ayrıca 4 saatin sonunda çıkan resmin, 10dk'da çizilmiş bir resim gibi duruyor olması daha garip.

Güzel bir şey çıkarıcaksan, inking veya gölgelendirme de yapıcaksan yarım saatte mümkün değil bitmez o. Ayrıca çizim süresinde en önemli olan şeylerden biri tecrübe, 3-4 yıldır çizen birinin yeni başlamış birine göre çok çok daha hızlı olması kaçınılmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_78789490/tm.htm
  • sasori gayet iyi ama deidera olmamış insan manga falan nasıl uğraşıyorlar merak ediyor tabi bu 4saat sürünce

i5 4670k msi g43 gaming Vengeance 2x4GB 1600MHz Msi GTX770 Twin Frozr Baracuda 1 TB Corsair 400R Corsair CX750 80+ Asus 247H Windows8.1 Logitech x530 Logitech G710+ Razer Kraken Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: HellBridge

quote:

Güzel bir şey çıkarıcaksan, inking veya gölgelendirme de yapıcaksan yarım saatte mümkün değil bitmez o. Ayrıca çizim süresinde en önemli olan şeylerden biri tecrübe, 3-4 yıldır çizen birinin yeni başlamış birine göre çok çok daha hızlı olması kaçınılmaz.

Şimdi 4 saat çok uçuk bir süre! Normal şartlarda o resmin köntürlerini çıkarmak 10dk, aynı kalemle üzerinden geçtiğini farz ediyorum, 20-25dk'da gölgelendirme rahatlıkla yapılır. Çizen kişinin verdiği öneme göre değişir elbette bu süre ama 1 saat bile sürmesi mümkün değil.

Ayrıca seçilen resim de kötü zaten, çok fazla eğri çizgi var ve çizen arkadaşta bunun altından kalkamamış ve ortaya orantısız bir resim çıkmış. Deidara'nun çenesi, ağzı, Tobi'nin maskesindeki yuvarlaklar sanki birkaç çizginin birleşimi gibi duruyor. 3D çalışmalarda bazen önemli yerler için, bazı objelerin poligonlarından feragat edilir, yuvarlaklar falan beşgen, altıgen gözükür. Tobi'nin de maskesi aynı o şekilde duruyor... Açıkçası bol bol dairesel ve düz çizgi çalışması yapması lazım, taşırmamaya başladıkça, aynı hattı korudukça kaleme olan hakimiyetin daha da artar. Bir de mangaların albenisi çok fazladır, "Ulan adam ne güzel çizmiş bee" deyip, gaza gelmemek lazım; eğer bir şeyler çizmeye merakın varsa, daha düz, daha net çizimleri olan şeylerle başla. Bir resim kursuna gittiğinde sana bardak, vazo gibi şeyler çizdirirler, Deidara ile başlatmazlar. He yok arada gelen heves işte diyorsan, istediğin gibi devam et derim.

• quote:

quote:

quote:

Şimdi 4 saat çok uçuk bir süre! Normal şartlarda o resmin köntürlerini çıkarmak 10dk, aynı kalemle üzerinden geçtiğini farz ediyorum, 20-25dk'da gölgelendirme rahatlıkla yapılır. Çizen kişinin verdiği öneme göre değişir elbette bu süre ama 1 saat bile sürmesi mümkün değil.

Ayrıca seçilen resim de kötü zaten, çok fazla eğri çizgi var ve çizen arkadaşta bunun altından kalkamamış ve ortaya orantısız bir resim çıkmış. Deidara'nun çenesi, ağzı, Tobi'nin maskesindeki yuvarlaklar sanki birkaç çizginin birleşimi gibi duruyor. 3D çalışmalarda bazen önemli yerler için, bazı objelerin poligonlarından feragat edilir, yuvarlaklar falan beşgen, altıgen gözükür. Tobi'nin de maskesi aynı o şekilde duruyor... Açıkçası bol bol dairesel ve düz çizgi çalışması yapması lazım, taşırmamaya başladıkça, aynı hattı korudukça kaleme olan hakimiyetin daha da artar. Bir de mangaların albenisi çok fazladır, "Ulan adam ne güzel çizmiş bee" deyip, gaza gelmemek lazım; eğer bir şeyler çizmeye merakın varsa, daha düz, daha net çizimleri olan şeylerle başla. Bir resim kursuna gittiğinde sana bardak, vazo gibi şeyler çizdirirler, Deidara ile başlatmazlar. He yok arada gelen heves işte diyorsan, istediğin gibi devam et derim.

evet 4 saat baya fazla en çok rahatsız olduğum şey bu.aslında resmi boyamaya 2 saat harcadığımı düşünürsek genel olarak bi yavaşlık var hem çizmede hem boyamada.
    resimle ilgili söylediğin şeyler dikkatimi çekti,özellikle yuvarlakların beşgen olması vs -sanırım bunu orj resim için söyledin?-.düz,yuvarlak kısımları çizerkende elim hep titriyor tam olarak istediğim şekilde üzerinden geçemiyorum resmin,kaleme tam olarak hakim değilim.
    açıkcası manga çizmek hevesten ziyade canım istediği için çiziyorum.ne biliyim dizi izlemek ya da müzik dinlemek gibi bir şey.boş bir kağıda güzel bir şeyler karalamayı seviyorum.
    anime izlemeye 3-4 sene önce başladım,o zamandan son 1.5 aya kadar toplasan 15 resim belki çizmişimdir.son zamanlarda her hafta bir resim çizmeye başladım.
    resim kursuna gitmeyi düşünmüyorum sonuçta sadece resim çizmeye zama harcamıyorum dersler vs şeyler var.ama bu gelişmeyi önemsemediğim anlamına gelmiyor tabiki.en azından taşırmamayı ve çizgileri düzgün çizebilmek için gerekli olan pratik çalışmalarını yapmak isterim.

özetlersem: liseye giden biri olarak resim çizme hobimi -abartmadan ama etkili şekilde- ufak tefek egzersizlerle uzun sürede geliştirmek isterim.he böyle bu sıklıkla bu egzersizlerle nekadar geliştirilir bilemem.

@hellbridge
    hocam bu tutumun için eyv.bazı arkadaşlar pek soruma cevap vermemiş,bazılarıda sadece eleştirmiş,senin yazdıkların daha bi arası,dengeli geldi.

@godfathe®
    haklısın fazla kasıyorum kendimi.tükenmezle üzerinden geçerken hata yapmamaya çalışıyorum ama faydası olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 26 Mart 2012; 16:55:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet 4 saat baya fazla en çok rahatsız olduğum şey bu.aslında resmi boyamaya 2 saat harcadığımı düşünürsek genel olarak bi yavaşlık var hem çizmede hem boyamada.
    resimle ilgili söylediğin şeyler dikkatimi çekti,özellikle yuvarlakların beşgen olması vs -sanırım bunu orj resim için söyledin?-.düz,yuvarlak kısımları çizerkende elim hep titriyor tam olarak istediğim şekilde üzerinden geçemiyorum resmin,kaleme tam olarak hakim değilim.
    açıkcası manga çizmek hevesten ziyade canım istediği için çiziyorum.ne biliyim dizi izlemek ya da müzik dinlemek gibi bir şey.boş bir kağıda güzel bir şeyler karalamayı seviyorum.
    anime izlemeye 3-4 sene önce başladım,o zamandan son 1.5 aya kadar toplasan 15 resim belki çizmişimdir.son zamanlarda her hafta bir resim çizmeye başladım.
    resim kursuna gitmeyi düşünmüyorum sonuçta sadece resim çizmeye zama harcamıyorum dersler vs şeyler var.ama bu gelişmeyi önemsemediğim anlamına gelmiyor tabiki.en azından taşırmamayı ve çizgileri düzgün çizebilmek için gerekli olan pratik çalışmalarını yapmak isterim.

özetlersem: liseye giden biri olarak resim çizme hobimi -abartmadan ama etkili şekilde- ufak tefek egzersizlerle uzun sürede geliştirmek isterim.he böyle bu sıklıkla bu egzersizlerle nekadar geliştirilir bilemem.

@hellbridge
    hocam bu tutumun için eyv.bazı arkadaşlar pek soruma cevap vermemiş,bazılarıda sadece eleştirmiş,senin yazdıkların daha bi arası,dengeli geldi.

@godfathe®
    haklısın fazla kasıyorum kendimi.tükenmezle üzerinden geçerken hata yapmamaya çalışıyorum ama faydası olmuyor

neden 4 saat surdugu belli oldu :)
    bu arada bende bu resmi cizeyim bakalim ne kadar surecek bende merak ediyorum belki benimkide uzun surer

• Öyle demeyin beyler, ben de böyle bir resmi ancak 4 saatte çizebiliyorum. Yeteneksizlik başa bela, doğuştan taş gelmişiz, uğraşıp geliştirebiliriz ama şahsen ayda bir ancak bu kadar zaman ayırabiliyorum

ANIME&amp;MANGA Origin:DHadilazimdegilx Steam:The Loly Trinity Nintendo 3DS FC: 2337-4451-5701
    Gigabyte B550 Gaming X V2 - Ryzen 7 5800x3D - Scythe Fuma 2 - 2x 32GB Corsair Vengeance LPX 3600Mhz C18 - Zotac GTX 1070 Mini - Crucial MX100 256GB + Samsung QVO 1TB + Samsung F3 500GB - Phanteks P360A - Samsung C27JG50 27" QHD 144Hz - Logitech G105 Klavye &amp; Logitech G300s Fare - Logitech X530 5+1 &amp; Logitech G35 - Logitech F510 Gamepad &amp; Logitech Driving Force GT - xDrive 15'li Oyuncu Koltuğu - NETBOOK: Acer Aspire One AO722

• quote:

Arkadaşlar bugün böyle bi resim çizdim.resmi kurşun kalemle tamamen çizmem 1.5-2 saatimi aldı geriye kalan kısımlarıda boyamakla harcadım resimde orj e benzeyen yer var benzemeyen yer var,düzeltmeye çalışırken bozduğum yerlerde var (özellikle gözler ve saçlar).Ama benim asıl sorunum bu değil.

Size sorum şu genel olarak böyle bi resme yaklaşık 4 saat harcamak mantıklı bir iş mi? bana pek öyle gelmiyor ama öte yandan bakıyorumda,bugün bunla uğraşmasaydım -tüm gün evdeydim- zaten boş boş dolancaktım evde.

Düzenli olarak çizdiğim resimleri bir dosyada biriktiriyorum -resim bana etkileyici gözüküyor- ilerde çizdiğim resimlere bakınca bunuda görmek bana baya zevk verir bence.sonuçta 30 resmim olsa ve hepside böyle olsa iyi olur diyorum ama insanların kendi resimlerine objektif olarak bakmasıda zor ve ben kesinlikle öyle olmadığımı biliyorum,zaten bu yüzden size sorma gereği duydum.size göre forumdan biriyim.

forumdan biri bu resme 4 saat harcamış arkadaşlar ne düşünyosunuz

tabiki orj resme elimden geldiğince benzetmeye çalışıyorum ama benim için 2.planda kalıyor birebir benzerlik,ama size göre değişebilir

edit:imla

Gayet güzel olmuş tebrikler.Ben de çizmeye böyle başladım,ilk başta çok uzun sürüyor,epey zorlanıyorsun ama daha sonra alışıyorsun,kolay geliyor.Nasıl geliştiğini sen bile farketmiyorsun.Kendimi örnek vereyim sana,Nami'nin uyduruk bir resmini çizmeye 2,5 saat harcamıştım,ki bakmadan çizsen bile 10 dakika sürmezdi onu yapmak.Çize çize bu süre düşmeye başladı,ilk önce 2 saate,sonra 1 saat 20 dk diye en son 20 dakikada çizebilir hale geldim detaylı resimleri bile.Ben de senin gibi dosyaya koyuyorum,tarihe göre sıralıyorum,bazen bakıyorum,ilk başta bana çok güzel gelen çizimler şu an berbat gözüküyorlar,dediğim gibi nasıl geliştiğini farketmiyorsun bile.Öbür arkadaşın dediği gibi vazo,bardak gibi şeyleri çizerek geliştirebilirsin kendini.

Ayrıca bakarak çizdiğin resimden farklı olduğuna üzülme,sevin tam aksine :) Resme kendinden bir şeyler katmış oluyorsun çünkü.Kendi hayalgücünle tamamlamış oluyorsun o resmi.Ben çizerken resmin bir kısmını bakarak yapıyorum,bazı yerleri kendi hayalgücümle tamamlamaya çalışıyorum.Eleştiri yapacaksak öbür arkadaşa katılıyorum,yuvarlak olması gerekenler beşgen,altıgen gibi olmuş,ama bunlar da zamanla düzeltilebilir.Her hatadan bir ders çıkarırsan kısa sürede gelişebilirsin(Ben de gelişebilirim umarım )

Ben de bir soru sormak istiyorum sana,boyamayı hangi kalemlerle yaptın :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.